Dveře wimbledonského čtvrtfinále opět zabouchnuty! Nadala vyřadil v pětisetovém dramatu Müller

10. 7. 2017, 21:33
Aktuality 155
WIMBLEDON - Rafael Nadal prohrál pátý z posledních sedmi pětiseťáků a neukončil šest let dlouhé čekání na wimbledonské čtvrtfinále. Jednatřicetiletého Španěla na trávě v All England Clubu znovu po 12 letech vyřadil Lucemburčan Gilles Müller, který zvítězil 6-3 6-4 3-6 6-4 15-13 a podruhé na grandslamu postoupil mezi osmičku nejlepších.
Gilles Müller

Rafael Nadal po pětisetové porážce ve finále Australian Open a celkově 10. triumfu na Roland Garros skončil ve Wimbledonu už ve čtvrtém kole. Španělského favorita zaskočil v životní formě hrající Lucemburčan Gilles Müller.

Nadal měl přitom v zádech sérii 28 vyhraných setů na grandslamech, jenže dnes proti skvěle hrajícímu soupeři ztratil první i druhou sadu a prohrával 0-2 na sety. Ve stejně situaci se během kariéry ocitl jen třikrát, nicméně pokaždé takto nepříznivý vývoj dokázal otočit. 



I dnes k tomu měl nakročeno a vynutil si páté dějství. To divákům na kurtu číslo 1 nabídlo dramatickou podívanou. Müller byl v mírné výhodě, neboť začínal podávat a neustále byl o krok napřed. Za stavu 5-4 měl dva mečboly, další dva nevyužil za stavu 10-9. Mezitím měl Nadal pět brejkbolů, ale ani on nebyl úspěšný. 

Rozhodnutí přišlo až po 4 hodinách a 52 minutách boje, kdy se Müller dostal k pátému mečbolu. Nadal totiž poslal forhendový úder těsně za lajnu. 



"Jsem unavený. A rád, že už je konec," oddechl si po vyčerpávající bitvě Müller, který Nadala porazil podruhé ze sedmi duelů. Poprvé se mu to povedlo už v roce 2005 rovněž ve Wimbledonu. "V prvních dvou setech jsem hrál fakt dobře, ale pak převzal otěže Rafa. Byla to velká bitva. Když jsem měl ty poslední mečboly, říkal jsem si, že už bych do toho měl jít," dodal lucemburský tenista, jenž zaznamenal 30 es a 95 vítězných úderů.

Müller prožívá ve svých 34 letech životní sezonu. V lednu v Sydney získal svůj první titul na okruhu ATP, před dvěma týdny na trávě v Hertogenbschi slavil triumf podruhé. Dnes si poprvé zahrál v osmifinále Wimbledonu a za dva dny se může těšit na své druhé grandslamové čtvrtfinále.

Müller, který ve druhém kole přežil dva mečboly proti Lukáši Rosolovi, si o premiérový postup mezi elitní kvarteto zahraje s bývalým vítězem US Open a světovou šestkou Marinem Čiličem. S Chorvatem má vzájemnou bilanci 0-2 a utrpěl s ním svou jedinou letošní porážku na trávě z celkově 12 utkání.

"Čilič je další velký hráč. Je to grandslamový vítěz. Pro mě je to znovu velká výzva a moc se na ni těším," řekl 26. hráč světa Müller směrem ke středečnímu čtvrtfinále.

Nadal za poslední tři roky odehrál sedm pětisetových duelů a pět z nich prohrál. Celkově v nich má bilanci 19 výher a 10 porážek. Ve Wimbledonu se šampion z let 2008 a 2010 Nadal dostal do čtvrtfinále naposledy v roce 2011, kdy padl ve finále. Loni kvůli zranění nestartoval, v předchozích sezonách ho vyřadili Brown, Kyrgios, Darcis a Rosol.

Federer a Murray nezaváhali

Naopak jiní wimbledonští šampioni Andy Murray z Británie a Švýcar Roger Federer ve čtvrtém kole nezaváhali a po třísetových výhrách postoupili do čtvrtfinále.

Světová jednička a obhájce titulu Murray je mezi nejlepšími osmi na londýnské trávě podesáté za sebou díky výhře 7-6 6-4 6-4 nad Francouzem Benoitem Pairem. Sedminásobný vítěz Federer zdolal 6-4 6-2 6-4 bulharského tenistu Grigora Dimitrova a ve wimbledonském čtvrtfinále je popatnácté v kariéře, čímž překonal rekord.

Třicetiletý dvojnásobný šampion Murray desátým čtvrtfinále v řadě na londýnské trávě vyrovnal Federerovu bilanci. Ještě o jeden rok delší je rekordní šňůra Američana Jimmyho Connorse.

Ve čtvrtfinále se Murray utká s Američanem Samem Querreym, jenž loni ve Wimbledonu překvapivě vyřadil tehdejšího obhájce titulu Novaka Djokoviče ze Srbska.

Třetí nasazený Federer, který ještě letos ve Wimbledonu neztratil set, se ve svém 50. grandslamovém čtvrtfinále utká s Milosem Raonicem. S Kanaďanem poslední dva duely prohrál, včetně loňského semifinále ve Wimbledonu. Poražený finalista z minulého roku Raonic v osmifinále zdolal 4-6 7-5 4-6 7-5 6-1 Němce Alexandera Zvereva.

• WIMBLEDON 2017 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 13.924.819 dolarů
pondělní výsledky mužů (10. 07. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Berdych (11-ČR) - Thiem (8-Rak.) 6-3 6-7 6-3 3-6 6-3
Murray (1-Brit.) - Paire (Fr.) 7-6(1) 6-4 6-4
Federer (3-Švýc.) - Dimitrov (13-Bulh.) 6-4 6-2 6-4
Müller (16-Luc.) - Nadal (4-Šp.) 6-3 6-4 3-6 4-6 15-13
Raonic (6-Kan.) - A. Zverev (10-Něm.) 4-6 7-5 4-6 7-5 6-1
Čilič (7-Chorv.) - Bautista (18-Šp.) 6-2 6-2 6-2
Querrey (24-USA) - Anderson (JAR) 5-7 7-6(5) 6-3 6-7(11) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

155
Přidat komentář
Roger_Federer
Vcera byl na Novasportu krasny rozbor toho, co se deje s travou(povrchem), behem tech 14 dni turnaje..
Ze v tomto je Wimbledon nejtezsi turnaj na svete, ze podminky hry, rychlosti, odskok se uplne zmeni...
V druhem tydnu to spomaluje na rychlost podobnou antuce..
Jenom potvrzeni toho, ocem se tady roky bavime.
Rychli a mlady Rafa prelezl pres druhy tyden spomaleneho Wimblu a pak se dostat pri jeho antukovych kvalitach do finale 5x.zadny problem.
Stacilo stratit na rychlosti a dravosti a 5x za 6let neoresel pres 1/16...
Reagovat
Kozoroh
Gilles Müller se včera zařadil do síně slávy wimbledonských nadalobijců - má tu čest být ve společnosti velikánů, jakými jsou Luki Rosol nebo Nick Gyros :D
Nadal ani tentokrát nezlomil prokletí, které odstartovalo pět let starou šokující porážkou s Rosolem. Zkrátka si ve Wimbledonu přestal věřit a z GS turnajů je ve WCh nejzranitelnější.
Rafa touto prohrou touto prohrou přišel o možnost potřetí zkompletoval double FO+WCh, zároveň padl mem, který se objevoval po výhře Rafana na RG, tedy že pokud vyhraje RG bez ztráty sady, toho roku ovládne i Wimbledon. Holt mnozí (třeba Agassi nebo Wilander) se nechali zaslepit Nadalovou fazónou na letošním RG a predikovali mu triumfy ve Wimbledonu a na US Open. U Wimbledonu však už nyní víme, že se šeredně spletli.
Reagovat
raduz
US Open též nevyhraje
Reagovat
panzer.dragon
https://twitter.com/R9Rai/status/884486316288868354
Reagovat
panzer.dragon
Rafa Nadal in defeat: 77 winners 17 unforced errors 23 aces 80% 1st serves points won 7 more points won than opponent Wow.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už víme proč Rafa prohrál... :-)
https://www.youtube.com/watch?v=IRs6mYeycII
Reagovat
Pe3k
Omg, klasický tp.
Reagovat
Franky
.D :D nahlas ho za autorske prava :D
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/gxp8pZmXZfQ
Reagovat
baggik
Tak oni to dohráli, já odcházel ve čtvrt na deset a byl jsem přesvědčenej, že budou hrát další dva dny.
Reagovat
Tuttovka
Marina jsem tipoval na těžkou váhu už před turnajem a zatím hraje opravdu dobře. Rba není žádný travar, ale Cilic mu nedal vůbec šanci. Uvidíme, co bude dělat hlava v tezsich zápasech. Gilles predvedl zivotni zapas. Snad se dá do pořádku před zápasem a ukáže se v podobném světle. Nadala je mi líto. Trochu jsem to čekal, protože Muller hrál turnaj docela v klidu a jeho servis mě dost desil. Na poměry posledních let hrál Rafa parádně. Podle mě se utavil na antuce, která je jeho panství. Měl by si více odpočinout. Není to Thiem, aby odjezdil všechno na okruhu.
Querrey určitě nehrál špatně. Vyhrál už druhý petiseťák a porazil dva silné hráče. Murray hraje trochu jiným stylem. Poradit si s "Pérem" umí každý chlap a i řada žen, takže to nebylo překvapení. Sam může zase zamíchat kartami a už několikrát ukázal, že se velkých jmen nebojí. Další ranařské osmifinále nakonec vyhrál Raonic. Zverev ukázal, že hrát umí, ale zápas si dost pokazil sám ve čtvrtém setu. Tomas si vyslapl na Thiema. Mam z nej radost, protoze by mohl Novaka poradne potrapit, kdyz mel doposud pomerne lehky los a cestu pavoukem. Posledni byl zápas jednorucnich backhandu, který bral Roger. S Dimitrovem si nebral servítky a povodil ho stejně jako Zvereva. Hra to byla pěkná, ale mnohem víc mě těší malý počet nevynucenych chyb, přestože oba výše zminovani soupeři jsou dost utocni.
Reagovat
peggy
Rafo,nebud smutny.Co ty dva prvni sety?Spikali jsme,snad priste.Trava neni ta prava parketa.Pan Berdych ma zajiste radost z Rafovi prohry,ale take na nej dojde.
Reagovat
gigin
Hrozně toužím tě potkat a prohodit s tebou pár vět osobně. Myslíš, že by to šlo? Dojedu kamkoliv.
Reagovat
brixner
Já vím, kdyby...
Kdyby tenkrát Pete neprohrál s Richardem, statistiky finále v řadě bys hodně poupravil ;-) Já v té době více fandil Andremu, ale když Sampras skončil, najednou jsem tohle zařadil mezi věci z historie, které mě budou asi navždycky srát...Jako třeba Lendl vs. Wimbledon, Rafa vs. Söderling, Connors a RG 1974...No jo, nostalgie...
Reagovat
Franky
mna skor Rog - Rafa W08 - 7wimbledonov za sebou by mal, teraz by utocil na 9 a Rafa je mozne zeby ho ani nikdy nevyhral...
Reagovat
brixner
No jo, pravda...Je toho asi víc. Mám jen pocit, že v této generaci-tedy té nastupující, se už nic podobného opakovat nebude...
Reagovat
raduz
Tam se cosi ve Federerovi zlomilo a úplně si přestal v následujících letech na Nadala věřit. Do té doby měli vzájemnou bilanci velmi vyrovnanou.Tehdy mě navíc tušení zklamalo,neboť jsem čekal výhru Federera.Fandil jsem ale spíše pohledné hře Federera nežli jemu samotnemu Můj oblibenec byl Nalbandian.
Reagovat
brixner
Možná se zlomilo...Tenkrát jsem výhru Rogera očekával a po mečbolu jsem byl jako socha, stejně, jako když tenkrát nedal R.Baggio tu osudnou penaltu v USA...
Nalba byl dobrý technik, dalo se na to koukat, s kým to tehdy prohrál-s Hewittem? To byla fakt škoda...
Reagovat
raduz
Nalbandian a Mečir byli tenisté mého gusta a dodnes mě štve, že nedosáhli na GS.V 70 letech jsem zbožnoval Gerulaitise, který alespoň v roce 1977 AO urval
Reagovat
brixner
Koukám, že už také nejsi žádný mladíček se soplem,co? :-))) Vitas byl skvělý hráč, dodnes pamatuji na to, jak se před servisem skoro vždycky přes levou ruku jakoby ohlédl dozadu...Finále Masters v roce 1981 v MSG jsem viděl na(tuším) ZDF a ten jeho mečbol a zoufalý lob, který Ivan dostihl a přesně umístil...Měl jsem rád i Vilase, Teltschera, Dibbse a Orantese...qurva, to to letí...
Reagovat
raduz
To finále s Lendlem jsem obrecel. Vitase jsem zbožnoval.Hrál zvláštní tenis a přitom pohledný. Můj kůň byl ještě Johan Kriek a taky Bill Scanlon a zvláštní byl Gene Mayer.Vitas Uměl na všech površích, bohužel mu úspěch zhatil vždy Borg.
Reagovat
raduz
Mám doma ještě dřevěnou raketu s podpisem Gerulaitese, kterou mi v roce 1983 přivezl můj strýc emigrant.
Reagovat
raduz
Snauwaert
Reagovat
brixner
No jo,Snauwaert, vždyť já jí měl také!! A tenisáky zn.Tretorn...
Johan Kriek-nemá on dokonce 2x titul z AO? Pár Kriek Denton pamatuji, Steve Denton prý už tenkrát servíroval snad 24Okm/h!
Gene Mayera pamatuji také, i jeho bráchu Sandyho, Gene to docela uměl na Borga! Pokud mě paměť neklame, nebyl Gene dokonce první hráč, co hrál oba údery obouruč? Já ti nevím, ale tohle byly fakt zlaté časy tenisu, asi proto, že jsme to jako spratkové žrali úplně jinak...Můj největší hrdina byl Connors, tenkrát nebylo skoro ani možné sehnat nějaké fotky či obrázky těchto hráčů, když se občas něco objevilo ve Stadionu, tak jsem to vystříhával a lepil do velkého sešitu...Dneska člověk klikne a má všechno :-)
Reagovat
turista
S raketou Snauwaert tehdy hrál také velmi stylový a výborný Brian Gottfried a nějakou dobu i Jan Kodeš.
Reagovat
mahycek
Ten zápas s Gerulaitisem na Masters 1981 v Madison Square Garden jsem také viděl, vlastně skoro celý turnaj. To byl Lendl ještě velký hráč malých turnajů a malý hráč velkých turnajů, kromě tedy Masters. Ale na hráče jako byl Gerulaitis, Teltscher , nebo Kriek už decela uměl. Když se stal Ivan po Roland Garros v r 1984 č. 1, tak porazil Krieka v semif. také na R. G. v teplákách !!! Jak bylo chladno. Jen si musím najít, jestli to bylo při 2, nebo 3 vítězství na R.G.
Reagovat
raduz
Gerulaitis Lendla před tím veledulezitym zápasem porazil na US Open a mel s ním výrazně aktivní bilanci. Po tom zápase v MSG se to zlomilo a i když spolu hráli následně vyrovnané zápasy, už si to Lendl pohlidal. Kriek skutečně vyhrál AO podobne jako Gerulaitis. Na AO však v 70 letech ne startoval Borg a ani Connors například To obsazení tam bylo vubec slabší. Myslím, že se hrálo na hodně rychle trávě.Gerulaitis se hodně kamarádil s Borgem, kterého nikdy neporazil. Borg, Connors a McEnroe nesli rakev s Vitasem, což bylo velmi dojemné. On byl takovým tím standartne čtvrtým v pořadí. Roky 1977-1980 byl 4-5 na žebříčku.Krátce byl v roce 1978 trojka
Reagovat
brixner
Jsem rád, že tu je plno lidí, kteří tuto historii zažili! Pamatuji, jaká to byla událost, když někdo sejmul Borga, takový Dick Stockton a psalo se o tom jako o nevídané záležitosti! Byl jsem tehdy také velmi smutný, když Vitas odešel do tenisového nebe...Myslím, že dnes by byli s McEnroem dobrá komentátorská dvojka! Když tenkrát, snad právě ve Stadionu, vyšla poměrně dlouhá reportáž z onoho památného Masters(psaná bílým písmem na černém pozadí),přečetl jsem jí snad 1000x a znal každé slovo nazpaměť! A to období, kdy Lendl poprvé porazil Borga v Basileji, pak někde McEnroa, ale Connorse ne a ne zaboha dostat...Pak ČTK vydala krátkou zprávu, že ho Lendl konečně poprvé dostal někde v Torontu a já juchal jako Macejko někde u stáda ovcí :-) Pak se všechno otočilo a ve Forrest Hills mu Lendl nandal 2x 6:0 ve finále...Kdo nezažil, tuhle nostalgii a vzpomínky nikdy nepochopí!
Reagovat
turista
Ano pamatuji si na to. Lendl naposledy prohrál s Connorsem na podzim 1984 ve finále v Tokiu a měl to s ním tehdy 5:13. Od té doby už s ním nikdy neprohrál, se skóre 17:0 takže konečná bilance byla 22:13 pro Lendla. Ivan byl neskutečný profík, který si Connorse pak mnohokrát vychutnal a porážky mu vrátil i s úroky. Ivan byl hráč který změnil tenis.
Reagovat
raduz
No a potom bylo taky děsně zajímavý období, kdy těsně po konci kariéry Borga došlo k monstróznimu nástupu švedskych tenistů, kdy jich bylo tuším v roce 1985 v první desítce snad 5. Wilander, Sundström, Nyström,jarryd, Pernfors,Kent Carlson a o něco později Edberg.Já měl rád Henrika Sundstroma, který měl skvělý jednoručak a byl nepřekonatelný v DS v letech 1984 a1985. Jeho výhry nad Lendl, Connorsem a McEnroem byli úchvatné.Rychle vyletěl a brzy odpadnul jako většina těch Švédů. Pamatuji si taky,jak Mecir slavne vyhrál turnaj v Hamburku,když postupně vyřadil Wilandera,Nyströma a ve finále Sundströma. To bylo v roce 1985
Reagovat
baggik
Nedal penaltu ve chvíli, kdy už nedali Baresi a Masaro pred nim, tam už byl ten rozstřel degacto ztracený. Navíc Baggio nebyl na finále zdravotně v pořádku. Nebýt jeho tak se tam vůbec squadra nedostala.
Reagovat
rod_laver
ahoj všem, omlouvám se, že jsem nepodal report ani fotky, během zítřka..

Na Rafu jsem koukal na pátý set, škoda, co se dá dělat, pro něj je ta tráva už zakletá. A to jsem chtěl z W napsat, že má brutální formu jak na tréninku, tak během zápasů.

Klobouk dolů za to, jak se zachoval dnes po porážce - nejenže počkal na Müllera, ale také se ještě podepisoval fanouškům. Uvidíme, jak se mu bude dařit na hardu, nicméně ty americké a asijské nejsou úplně jeho oblíbené.
Reagovat
Nola
+ 1, jeden super fanda Fedexa

skoda, ze vacsina sa tu chova, akoby Fedex bol jedine svetlo v ich zivote
Reagovat
Franky
presne nechapem tych FFF...je to strasne
Reagovat
smazaný uživatel
Rod je super. Naozaj to má v hlave usporiadané ten chlap. Federerovec, ktorého clovek musi respektovat. Konkurenciu vsak velkú nemá..
Reagovat
Roger_Federer
Peter kdybys byl tak na 10% rod_laver..mohlbys tady rozumovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na hrubú dieru hrubá záplata...

Teror musí byť potlačený hrubou silou ;)
Reagovat
Pe3k
Problém je, že ty si ta díra :D
Reagovat
Franky
:DDDDD ach jo zlodej krici: chytte zlodeja ze Trollhand? :D
Reagovat
rod_laver
Nola, Forehand: Díky, snažím se být objektivní, protože jde jenom o tenis. Rafa je pro obrovský bojovník a srdcař, a co si budeme, jeho tenisová éra je velmi spjata s Rogerem a jejich rivalita je snad ta nejlepší, jaká v tenise byla. Netajím se tím, že Rafa je z B4 pro mě druhým nejoblíbenějším hráčem.

Jasně, i já jsem třeba měl v roce 2013 "radost", když vypadl s Darcisem, protože jsem nechtěl, aby někdy Rogera překonal v počtu GS. Postupem času jsem ale zjistil, že nezáleží na tom, kolik kdo GS získá a navíc debata o GOAT nemá smysl. Krom toho snad fandíme hráčům kvůli jejich hernímu stylu, vystupování atd., a nefandíme jim kvůli tomu, kolik GS vyhráli apod.
Reagovat
Franky
pekne napisane...bezohladu nato kolko GS napr Roger vyhra alebo Rafa bude kralovat na antuke alebo djokovic da masters titulov proste fanusikovia budu fandit podla svojho gusta kazdy inemu...pripadne dalsim vychadzajucim hviezdam
Reagovat
turista
Rafa má letos splněno. Z antukové sezóny vytěžil maximum. Na únavu má nárok. Pokud vůbec někdo někdy překoná těch jeho 53 titulů z antuky tak už se toho asi nikdo z nás nedožije.
Reagovat
raduz
To už nikdo nikdy nepřekoná. Doknce si myslím, že je schopný kralovat na antuce ještě klidně 2sezony, tedy pokud nerupne zdravotně. Dělá pro to celou kariéru maximum, tak uvidíme
Reagovat
Franky
ano dela....dopuje na hranici unosnosti tela :)
Reagovat
babolat.cz
a ty zase hejtař, závistivec s máslem na hlavě a s pilinami v hlavě.
Reagovat
Franky
zdarec, vitaj :) kde si bol zahrabany? som ta tu dlhsie nevidel :)) uz si pobalil Rafovi veci?
Reagovat
horska.kraslice
Hm, mohl tam dnes místo Mullera hrát Rosol.
Reagovat
Nola
je velky bojovnik, prehra mrzi, velmi som mu priala, skoda, prehrou poistil Andymu tron, ktory sa otriasal v zakladoch.... Rafa musi upravit return proti servismanom, dnes si ho Muller vychutnal, po servise nabeh na siet a finito, skoda, bol favoritom c.2 na celkove vitazstvo, ale to wimbledonske prekliatie od roku 2012 zrejme nema konca....
Reagovat
raduz
Murray nevyhraje, Djokovic nebo Federer jsou na tom výrazně lépe.
Reagovat
panzer.dragon
Jeste djok muze bejt jednotka po wimblu
Reagovat
Nola
som djokofan, ale to je asi nerealne....kaslat na NO1, dolezite su GS a tie tento rok patria Fedexovi a Rafovi, radsej GS ako tron, to sa tu zhodneme asi vsetci
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/SMBUMdCAqkI
Reagovat
Faddova
:-D taky mě to napadlo
Reagovat
Kytka
To mně napadlo hned. No až tolik vysoký není, ale takhle si vyskočit pod futrem.... :) To ti vyšší vědí dobře, kdy se včas sehnout.
Reagovat
Franky
Cilic rozdrvi Mullera v stvrt, Murray pohodlne do semi, Rog by mal zvladnut odvtetu za min. rok akurat si myslim ze Berdych to moze s Djokerom zamiesat...tam je to asi najviac otvorene
Reagovat
Franky
sakra ne sem som to chcel napisat...
Reagovat
Faddova
jasně, H2H je toho důkazem :-P
Reagovat
Franky
na wimbledone ale 1:1 navyse z djokera nemam dobry dojem uz od AO
Reagovat
Faddova
ale zdá se mi, že se mu vrací forma
Reagovat
Kytka
Tomovi také.
Reagovat
baggik
Ty jsi objevil ameriku, ze nemas z Djoka dobry pocir uz od AO. To je šok, kdo by to byl řekl. :-)
Reagovat
Franky
vyjadrujem sa vzhladom na nadchadzajuci zapas s berdychom a pripadny vysledok zapasu a analyza oboch hracov taze povazujem tvoj komentar za bezpredmetny
Reagovat
babolat.cz
se divím, že jeho plyšová hlava vůbec něco takového pobere
Reagovat
Franky
Djokerova? no nahodou je to podla mna sikovny chlapik na urovni, a nenosi tanga :)
Reagovat
FulnekUltras
kozel napumpovaný ;)))
Reagovat
Kytka
;)))))))) blbec
Reagovat
Alois_Mlok
"Dnes teprve počtvrté v kariéře odehrál zápas na tři vítězné sety, v němž prohrával 0-2 a poprvé se mu takto nepříznivý zápas nepodařilo otočit." Co to je za nesmysl?
Reagovat
Venca
Taky nechápu jak na to přišli. Třeba s Darcisem tady taky prohrával 2-0 a neotočil to.
Reagovat
mahycek
Je velmi reálné, že Můru může zastavit Čilič.
Od 1 a 2 neproměněného match ballu Mullera, jak Nadal začal skákat , jak napumpovaný kozel a zatínat snad všechny svaly a pěst, tak jsem si moc přál, aby prohrál a vítězem byl Muller. Takové gesta nesnáším.
Reagovat
Franky
napodobne... je to taky cirkusant
Reagovat
smazaný uživatel
je no, alespon máte kluci o čem diskutovat.
Reagovat
Kytka
Na kurtu mohl skákat jak vysoko chtěl, tam není nad ním futro. Jen ty desky mu dělaly prasátka.
Reagovat
Kytka
Ale ani papírek od tyčinky sám do koše nehodí. Vstává do další hry a místo aby papírek z ní hodil do koše, který je pár centimetrů od něj, si na to zavolá podavače.
Reagovat
sprchon
Možná je tak na kurtu zvyklej a jako autistovi mu nedojde, že to může vyhodit sám. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nesnáším ty gesta!!!
Reagovat
Pe3k
Roger v suchým, vodil si ho jak mladého padavana ;) škoda losu pro Grigora, dostat kohokoliv jiného z big4 tak by mel slušnou šanci vyhrát...
Raonic nepotesil, ale RF je v dobré pohodě, Miloš moc ne, tak snad to tak bude vypadat a Roger ho porazí.
Rafuv zápas se protáhl, byla to zábava,s očekáványm koncem. Nadal může být rád, že se nedostal na Cilice, tam by totiž schytal hodně velký výprask.I tak to byl na něj neobyčejně zdařilý Wimbledon, který bude za rok jen těžko obhajovat...
Reagovat
Franky
Naozaj osviezujuci den :) ked som si na 2monitory zapol Nadala a potom Fedexa (samozrejme Roger uz bol na izbe s detmi ked Nadal pumpoval ruku a trenky v 5 sete - marne) tak som mal dojem ze sledujem wimbledon a tenisovu pripravku. Kazdy sa nadchyna nad uzasnym zapasom a Mullerom ktory hral zivotny zapas ale to co predvadzal bolo na urovni amaterskej ligy. Akurat dost ho drzalo podanie v dolezitych momentoch. Inak nic...a Nadal a trava - skoda reci to je proste hotovy cirkus :D
Reagovat
turista
Nadal a tráva? Vyhrál na ní 2x Wimbledon, vyhrál na ní Queens a Stuttgart! To není málo a nikdy nikdo mu to už nesebere.
Reagovat
ezpana
Müller má briliantnú sezónu, 17 rokov je na tour a sa mu až do tohto roku nepodarilo získať ATP Titul. Herne a psychicky je vo veľkej pohode, podáva ako stroj a tá istá istota a kľud aká z neho vyžaruje sa na grandslamovo-neostrieľanom hráčovi len tak nevidí. Nevidím dôvod, prečo ho už niektorí odpisujú proti Čilićovi, áno hral cez 4 hodiny, ale zase až taký vyčerpávajúci duel to nebol (žiadna výmena v 5.sete netrvala dlhšie ako 12 úderov), z tohto sa dá zregenerovať. Gilles to ešte potiahne ďalej...

štatistiky:
https://4.bp.blogspot.com/-e9y5ACqZyG8/WWPZflGxVZI/AAAAAAAAAwk/xfvIAzJ_OWwGK4Gfbwb9bTRL8FVMx9K-ACLcBGAs/s1600/Nadal-Muller.jpg
Reagovat
spaniel
Nechtel bych videt to zlepseni, kdyby si vybral to raminko z trika.
Reagovat
Pe3k
Cilic ho zničí jak nic ve 3.
Reagovat
Faddova
přála bych mu to
Reagovat
fialka
Rafa, BB 2/16, tam bol kameň úrazu. No, nič, Muller bol stále o krok vpred a asi aj to rozhodlo, keďže Rafa stále doťahoval.To však nie je ospravedlnením Rafovej porážky. Skrátka, dnes mu to nesadlo a pokazil loptičky, ktoré mal dať.
Reagovat
ezpana
Ono podávať prvý v 5.sete je nepochybne výhoda, kým Müller odvracal len BP, Nadal musel odvracať MP a až 9 krát podával na udržanie v zápase (na 10 krát sa mu to už nepodarilo).
Aj Müller priznal, že to bolo 50:50 rozhodli maličkosti, ale treba mu aj uznať, že hral dnes famózne aj vo výmenách, nebolo to len o servise a returne.
Reagovat
Faddova
súhlas
Reagovat
Faddova
To je sice pravda, ale ty neproměněné BB jsou taky o podání soupeře... když to rubne, nenaděláš nic. Když už jsme u těch statistik, tak kromě BB a es je všechno pro Rafu, jenom 17 chyb v tak dlouhém zápasu je úctyhodné. Ale opticky se mi taky zdálo, že při těch málo šancích, co měl, některé míčky zbytečně vyhodil. Co už, Gilles měl prostě víc štěstí, v takhle vyrovnaných zápasech je trocha štěstí důležitá...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak možná už se dostavila i psychická únava. Těch zápasů hrál ted hodně, navíc Muller-servis, tam si moc Rafa nezhraje. Proto se možná i tak hecoval, by se jeho hra zvedla, ale Muller byl dneska zkrátka štastnější. Abych pravdu řekl, jeho vypadnutí mi nevadí. Přeci jenom, Wimbledon je hodně o servisu, a tím Rafa neoslnuje.
Reagovat
Faddova
tebe baví sledovat esaře?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Miloše mám v oblibě, dneska i Berda servíroval dobře, od toho se ta hra odvíjí. Pokud má hráč i solidní hru s myšlenkou, tak to jsou parádní zápasy.
Reagovat
Faddova
podle mě se právě od toho odvíjí nehra...
Reagovat
ezpana
Mne zase prišlo, že Müller si tie BP skoro všetky odvrátil sám - buď hneď servisom, alebo vzápätí 1.úderom po servise, málokedy na BP-och pustil Nadala do výmeny (hlavne v 5.sete si spomínám len na 1 takú výmenu, ale aj to Müller prinútil Nadala k vynútenej chybe - čo tam Rafa dobiehal drop shot a dal ho forhendom za lajnu, ale to bolo vynútená chyba), skôr Nadal na BP pobabral niektoré returny, ktoré sa dali dať.
Reagovat
ezpana
*bekhendom nie forhendom
Reagovat
Faddova
no však tak nějak jsem to myslela ;-)
Reagovat
gigin
byla ta reklama vo pauzách

https://vimeo.com/180740123
Reagovat
panzer.dragon
rafa došel daleko na svý poměry
Reagovat
Faddova
a měl celkem těžký los... takový djok a můra se zatím moc nenadřeli
Reagovat
ezpana
Gilles Müller, který při své premiéře v grandslamovém osmifinále...
> a čo jeho 1/8-F na US Open 2011
Reagovat
Berny
Tak i presto ze Rafa ted po paté v rade nepoustoupil na wibledonu do ctvrtfinale, tak i tak drzi stale neskutecnou statistiku 5 finale ve wibledonu v řadě.

Což se za poslednich 30 let nikomu nepodařilo ( 5x v rade do finale jednoho GS) krom Rafy ( 5x wimbledon, 5x french open ) a rogerovi (7x wimbledon, 6x us open)
takze na to ze rafa jakoze hraje na trave wrong, tak proste tech 5 finale v rade je proste top.

murray, djokovic, aggasi, sampras si o necem takovem mohou nechhat zdát.. A uz se mi nechce dohledavat starsi rocniky a verim ze vic nez 3-4 hraci historie nic takoveho jako 5 finale jednoho GS v řadě nedrží..
Reagovat
Kozoroh
Rafa 5x v řadě ve finále Wimbledonu nebyl. V roce 2009 londýnský major vynechal.
Reagovat
dappe
Muller si za pátý set asi zasloužil vyhrát více. Neustále tlačil na servis, a vlastně kromě dvou gamů si držel servis celkem v pohodě. Nadala musí mrzet v první řadě výkon, ten byl chvílemi velmi slabý, potom samozřejmě první dva sety, ty byly klíčové. Co se týká té chyby čárového, tak je to velice nepříjemné, na druhou stranu se to prostě stává. Nadal dost pokazil breakpoint předtím, kdy naběhl špatně na síť, tam měl vítězství na raketě.
Reagovat
turista
Müllera ty 2 získané tituly posunuly psychicky na úplně jiný level než na kterém byl dřív. Ono hrát profitenis 15 let bez titulu muselo být někdy depresívní. Klobouk dolů, že se nenechal otrávit a ty 2 tituly získal.
Reagovat
peggy
Rafa odehral dobry zapas,utekl mu zacatek a pak nebyly sily na konec.
Reagovat
turista
No vždyť Rafa odehrál letos tolik zápasů jako když mu bylo 20. Měl by si asi pár týdnů odpočinout tak jako Roger.
Reagovat
fialka
Stáva sa, čo už. Rafa nevyužil veľa šancí a toto je trest. Treba však uznať, že robil, čo sa dalo. Tá trinástka (14:13) pri jeho mene mu bola osudná. :))
Reagovat
sprchon
A mně dneska přeběhla černá kočka přes cestu a taky jsem prohrál... :)
Reagovat
fialka
Veď práve preto si prehral, že prebehla. :) Nabudúce vyčkaj a nechaj, kým prejde niekto iný a potom to dáš. :)
Reagovat
sprchon
Já nevím, jak to funguje... Třeba pátek 13. je vždycky super. :)
Reagovat
fialka
ako pre koho. Ja ho nemusím. :)
Reagovat
Faddova
jj, nechal tam všechno, vyhrál hráč, který se méně nadřel, smekám před Müllerem, že to ustál
Reagovat
smazaný uživatel
At si synek tež odpočine, a užije dovolenku. S takovou hrou by ho Marin stejně porazil. Muller zraje jak víno. Ještě loni se v koncovkách rozsypal, ale letos si věří.
Reagovat
fialka
hej, dovolenku si zaslúži. A či by ho Marin porazil? Nie som si tak istá. Je to šport a môže sa stať hocičo. Marin je až príliš preceňovaný. Uvidíme, čo na to povie Muller. Z dnešného duelu bude veľmi unavený. Možno to bude jediná jeho poľahčujúca okolnosť.
Reagovat
sprchon
Myslím si, že Marin minimálně finále udělá. A finále s Rogerem, to by byla paráda. :)
Reagovat
fialka
Tak, potom Roger do toho!
Reagovat
Pe3k
Toho se obávám, ale ještě předtím Raonic, Djokovič...
Reagovat
Faddova
Čilič jede a dařilo se mu i na přípravných turnajích. Podle mě černý kůň, nevím, jestli by ho Rafa zvládl.
Reagovat
Faddova
Může za to čárový ve spolupráci s umpirem, který dal na brejkbolu correction a 1. servis... to je nadsázka, ale ve finále je to možné, chybělo trochu štěstíčka
Reagovat
FulnekUltras
sport, nic víc ani míň... ;)
Reagovat
PetaM
Jak za to může umpire, to nechápu. Umpire správně opravil čárového, díky kterému by to byla dvojchyba. A podle pravidel přidělil první servis. Chyba je pouze na straně čárového. A samozřejmě Mullera. Má servírovat do kurtu a ne na čáry. :D :D :D
Reagovat
Faddova
Umpire měl dělat, že to nevidí, ne? :-P Za takového stavu... zápas mají rozhodovat hráči, ne rozhodčí. Opět nadsázka, ale štve mě to, protože šancí bylo málo a ještě se do toho vloží pech.
Reagovat
PetaM
No, rozhodčí občas hlásí jako slepí :D A v těch nejhorších situacích ...
Reagovat
George_Renel
A zase za to může Rosol, Nadalovo prokletí .-D.
Ten měl k odstranění té překážky jménem Mueller nejblíže :-b.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic vs Mannarino at 12 noon on Centre Court tomorrow #Wimbledon
Reagovat
Mayo
Tak teraz chcem finále ako v roku 2012 ale reálnejšie mi príde ako v roku 2013.
Reagovat
sprchon
Muller o dost lepší než při utkání s Rosolem. Škoda těch nevyužitých MP.
Reagovat
svetova.dvojka
Kdyby dali Djokoviče hned poté co dohrál Federer na center kurt, tak mohli dneska v klidu dohrát..., nechápu pořadatele.
Reagovat
Mayo
Rafa malo dopingu evidentne :/
Reagovat
r176
taky mi přišlo že málo dnes zobnul nebo že by špatnej vzorek? Kolumbie má dovolenou? :-)))
Reagovat
Frick
A to jako v 23:00 přiletí pro Novaka a Adriana strýček Fido?
Reagovat
smazaný uživatel
Chytl jsem až prodloužený pátý set, a Rafa hodně chyboval. Šance tam rozhodně měl, ale Rafa hodně nevýrazný. Smutný asi bude,ale soupeř si na něho věřil. Pro Mullera zajímavý progres v jeho věku. I když si myslím, že semifinále uhraje Marin.
Reagovat
pockerface
Na jednu stranu trošku chápu pořadatele, že chtějí šetřit trávu na centru, na druhou stranu, ale nechápu proč nedali Novaka na centr, když dohrál Roger. Možná, že by už bylo po zápase Novak x Mannaríno. Takhle bude Novak oproti všem v nevýhodě a zítra ho stejně strčí na centr, takže to je jedno jestli by se odehrál zápas na víc na centru dneska nebo zítra. Trošku to pořadatelé prokoučovali.
Reagovat
Kuprot
tráva se během předešlých zápasů tolik neopotřebovala všechny dnešní zápasy skončily jednoznačně a navíc včera byl volný den kdy se nehrálo vůbec. Bylo to chybné rozhodnutí
Reagovat
Lorenzo
a co treba vstupenky? to by jako polovina lidi odesla vedle na central, co chteli videt Djokovice nebo jak ?
Reagovat
pockerface
A ty myslíš, že všichni ti lidi co dnes byli na kurtu č.1 zítra přijdou ve 12 hod.na centr, protože měli vstupenku na Novaka? To asi těžko. Takže stejně ho neuvidí tak jako tak. Leda, že mají koupený lístek na zítra na centr, kde mají být ženské zápasy od 14 hod.
Reagovat
Alois_Mlok
Nádhera, fantazie.
Reagovat
dadaft
hrál nesmírně pestře, kromě dobrého servisu tam byl vítězný úder od BL, náběh na síť, kraťas, servis-volej, čop z bekhendu i forhendu, pečlivost a maximální přesnost, soustředění bez výpadků,,,,,,,,,,,, prostě opravdu špičkový výkon.
bravo.
Reagovat
r176
No alespoň že letos zase nebude vohryzaná trofej :-))))) Se divím že místo poháru mušketýrů z RG ještě není nejtek :-)))))))))
Reagovat
Ereinion
Zas takové překvapení to není, už před turnajem jsem říkal, že někdo z dvojice Chačanov//Můller dost možná Rafu zastaví...Gilles zaslouženě, skvělý travař
Reagovat
pockerface
Já bych toho Rafu tolik nekritizoval. Byl to pěkný zápas. Dokázal se dostat zpět do zápasu, téměř to otočil, ale Müller byl hlavně v tom 5.setu bezchybný. Z celkového pohledu moc pěkný, napínavý zápas.
Reagovat
turista
Rafa nehrál špatně, Müller výborně. V podstatě rozhodlo, že Müller dostal Rafu do 5 setů. Pětiseťáky Rafa navzdory excelentní letošní formě už nedává. Berďa zatím naštěstí ano.
Reagovat
svetova.dvojka
Celkově získáné míče : Nadal 198, Muller 191 ...
Reagovat
Aussie
Toho se Nadal nenadál!
Reagovat
r176
až mu z toho slezly vlasy :-))))
Reagovat
kranyz
No vida a pak že nemá Rafa článek hned po utkání :-)
Reagovat
pockerface
Takže Roger včera říkal, že si myslí, že vyhraje Zverev nad Milošem-seknul se. Říkal, že Rafa porazí v SF Murryho-seknul se. Tak Roger špatný tipař :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sláva vitazom, cest porazeným..Tak nejak som tušil, že to tak dopadne. Rafa nemal svoj den a prakticky sa celý zápas vzhladom na jeho charakter nedostal do tempa. Od apríla to však bola skvelá jazda, vamos...
Reagovat
tito
Škoda toho zahlášeného autu na druhé při brejku, šance byly. Ale co, jede se dál, Vamos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jou..Alebo ten nepripravený nabeh na sieť, pri BB...Ale objektivne, Muller asi zaslúžene za piaty set. Karavána jede dál, na harde sa bude hrať opať štandardný tenis..
Reagovat
FulnekUltras
veru tak - s odhadnuteľným odskokom
Reagovat
Franky
bola bola...no tento rok uz skoncila :D
Reagovat
svetova.dvojka
Čím starší tím horší... na trávě.
Reagovat
Padme
hrát??
Reagovat
Mayo
Neschopný Nadal na tráve opäť neprekročil svoj tieň,táto prehra má bude dlho sr4t (tak 48 hodín)
Reagovat
Faddova
tož tak neschopný zas nebyl, mrkni na statistiky, prostě měl pech... na té trávě to tak bývá
Reagovat
pockerface
Tak konečně. Ale nevím jestli někdo z této části pavouka může zastavit Můru. Možná Marin? Nejsem si jistý. Věřil jsem právě Rafovi, že může Můru zastavit v cestě do finále.
Reagovat
ipko
za istých okolností to môže byť Sam hneď v ďalšom kole
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist