Dvojí metr? Já bych za takové hození raketou dostal šestiletý trest, zlobil se Kyrgios

28. 2. 2018, 12:16
Aktuality 37
Nick Kyrgios momentálně stále léčí zranění, a proto má ještě více času sledovat tenisové zápasy i sociální sítě. Australského talentovaného tenistu pobouřilo, s jakým trestem vyvázla po hození rakety, která málem trefila sběrače, jeho krajanka Darja Gavrilovová. "Kdybych tohle udělal já, tak bych dostal šestiletý zákaz," zlobil se Kyrgios a upozornil na dvojí metr, jímž rozhodčí posuzují výlevy hráčů.
Profily hráčů

Třiadvacetiletá Gavrilovová po zahrání dvojchyby ve druhém setu nebezpečně hodila raketou, která netrefila sběrače jen díky tomu, že se zrovna sklonil, aby sebral míček. Naturalizované Australance umpirový sudí dvakrát v zápase udělil trestný fiftýn, nicméně z hození raketou vyvázla bez trestu.

Gavrilovová nakonec utkání s Američankou Brengleovou otočila a postoupila do druhého kola turnaje WTA v Acapulku, přestože za takový počin mohla být klidně diskvalifikována.

Rozhodnutí umpirového sudího Gavrilovovou nepotrestat ovšem pobouřilo jejího o rok mladšího krajana Nicka Kyrgiose. "Kdybych tohle udělal já, tak bych dostal šestiletý zákaz a ještě měsíc by to bylo všude na internetu a ve zprávách," zlobil se na svém twitterovém účtu Kyrgios a upozornil na dvojí metr, jímž rozhodčí posuzují výlevy hráčů.

S australskou mužskou jedničkou sympatizovala i Američanka CoCo Vandewegheová. "Dvojí metr máme všude," napsala na sociální sítě.

Kyrgios je známý svými excesy na kurtech i mimo ně. Možná právě proto pečlivě sleduje počínání svých kolegů. Reakcí dal jasně najevo svůj názor, že je více trestaný než ostatní hráči.

Na lednovém Australian Open dostal pokutu 3 700 dolarů za to, že řekl jednomu z diváků, aby držel hubu. Loni na turnaji Masters v Šanghaji bezdůvodně skrečoval utkání prvního kola. O rok dříve v Šanghaji odchodil zápas a vyfasoval zákaz činnosti i pokutu. Dalším známým výstřelkem je skandál Australana z roku 2015, který způsobil na Masters v Montréalu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

37
Přidat komentář
Rogers
Má problém ten chlapec, je recidivista a ještě se diví. Měl by 6 let mlčet. Jeho slovo nemá kredit díky ubohosti Wawrinkagate.
Reagovat
tommr
je nechutnej bonzák. Tohle hození raketou mohlo bejt nebezpečný jedině v případě, že by ten sběrač byl extrémně lekavej a měl slabý srdce. Jinak to nikomu nemohlo ublížit ani v nejmenším. Podobnejch případů je na kurtech možný vidět mraky a nikdo z toho nedělá zbytečný aféry ...
Reagovat
Nola
+ 1
moze hrat super tenis, ale ziadne sympatie si tymto svojim vypadom u mna neziskal, v minulosti podobne napadol Novaka cez soc. siete, ale Murrayove excesy v tej dobe presiel bez povsimnutia ...... nema rovnaky meter, pan spravodlivy
Reagovat
smazaný uživatel
neviem o akom vypade pises, len poukazal na to, ze hraci sa meraju dvoma metrami, niekto za toto dostane 20k pokutu a niekto nic, thats all
Reagovat
Nola
dvoma metrami meria aj on, nakolko si vybera iba urcitych hracov, na ktorych poukazuje.. Gavrilovu nesledujem, ale zrejme zatial este neodchodila zapas.... naviac je to krajanka, aj, ked skor reprezentovala Rusko
Reagovat
smazaný uživatel
ale on nie je umpire ani nesedi v ziadnej komisii
Reagovat
tommr
ale na základě jeho "podnětu" by někdo horlivej moh Gavrilovovou ještě dodatečně potrestat ...
Reagovat
smazaný uživatel
mohol a mal
Reagovat
Nola
? od Gyrosa je naviac ubohe, ze upozornuje práve na svoju kolegynu s ktoru vyhral Hopman Cup, Fogna je podobny burlivak , dostava pokuty za podobne prehresky, ale na socialnych sietach sa nestazuje, ani nepoukazuje na inych hracov, forza Fogna
a bonzovat na babu nie je vobec koser, fuj
Reagovat
smazaný uživatel
no nebudem to uz riesit, lebo sa tocime v kruhoch, ty o voze ja o koze
Reagovat
Nola
nemusis to dalej riesit, nemas totiz argumenty
Reagovat
smazaný uživatel
Argumenty k comu? Ze ma Nick pravdu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
btw Fabio sa stazuje stale na insta, ked sa mu nieco nepaci, asi ho moc nesledujes
Reagovat
tommr
přesně tak. At si nevšímá ženských a stará se o ATP. Sám má másla na hlavě víc než dost ...
Reagovat
smazaný uživatel
komu ju nabonzoval?
Reagovat
tommr
veřejně si stěžuje, že Gavrilova nebyla potrestaná. To není bonzování?
Reagovat
bIbec
tak mohl to myslet s jistým nadhledem, možná se tomu zasmál. To podle písmenek člověk moc nepozná. Jinak úplně nesouhlasím, že je tohohle vidět mraky. Když koukám na to video, tak tohle už vnímám jako ojedinělejší situaci. Já už bych se tomuhle asi moc nesmál a to mám pro Dariu a její chování na kurtu spíš slabost (přijde mi taková roztomile ujetá).
Reagovat
bIbec
vlastně si dovedu představit, že by tento článek psal někdo jiný a místo slovíčko "zlobil" by napsal slovíčko "žertoval". To z toho tweetu prostě není úplně patrné.
Reagovat
ttopi
Podle mě ne. Bonzování je podle mě to, když řekneš něco, co není veřejně známe a co by bez bonzu nemuselo vyjít najevo. Ale tady to Gavrilová udělala před kamerou, každej to viděl.

Když řeknu, že Urenja dala Richterovi facku, je to bonzování? Asi ne...
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím, že si z toho spíš dělal pr.el. Každopádně bonzování je něco úplně jiného, jak správně píšeš.
Reagovat
Fandin
Souhlas. Zajímavé, jak někteří zdejší uživatelé přestanou používat hlavu a začnou přemýšlet Puillem, když jde o WTA. Třeba ta dvojka tommr a Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole neslo o WTA, ale o to, ze to napisal Nick a toho ho neznasa, keby to iste postol Djokovic o Federerovi, tak by tu prva tlieskala. :D
Reagovat
Nola
Djokovic :D iste, ten by sa k takemu niecomu zrejme nikdy neznizil....
mim. nie som zaslepeny fanda, neobhajujem Djokera za kazdu cenu
Reagovat
smazaný uživatel
jj si len zaslepeny hejter :D
Reagovat
Nola
:D zabudla si napisat hater na druhu....
Reagovat
FulnekUltras
Skřet se statusem "uprchlíka" z Ruska má samozřejmě měřítka jiná. To už spíš časem možná přijdu na chuť Naducánkovi.
Reagovat
EllNino
a co uprchlíci z Belgie/Holandska? ;) Příjmení Vandeweghe k tomu přímo vybízí
Reagovat
blixa
Migrantka jedna zatracená ! Však on jí Trump ukáže !!! :D
Reagovat
FulnekUltras
si tak říkám, jaký postih by právě CoCo za takovýto exces vyfásla
Reagovat
Pe3k
Ten dvojí metr tam je v tom má Gyros pravdu, ale kdyby se nechoval často jak pyj, mohl být na druhé straně toho metru...
Reagovat
Marduch
Ale tak Pouille se zase tak špatně nechová..
Reagovat
Krisboy
Gavrilova byla vždycky nesympatickej spratek a kosočtverec.
Reagovat
Marduch
Ten druhý servis byl ale echt zkurfený:)
Reagovat
smazaný uživatel
V tom dvojím metru má pravdu. Sice by nedostal šestiletý distanc, ale nemalou pokutu. Sice by to bez problémů mohl zaplatit, ale jde o princip.
Reagovat
Fandin
Máš pravdu, předsedo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani sa neospravedlnila, jedna z najnesympatickejsich hracok momentalne na okruhu
Reagovat
Fandin
Rusajda, no. Ekonomická migrantka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist