Dvojí štěstí v New Yorku a Vondroušová bude hrát o nejlepší grandslamový výsledek

29. 8. 2018, 09:25
Aktuality 8
Potřetí v kariéře se Markéta Vondroušová dostala na grandslamu do druhého kola. V New Yorku měla už dvakrát štěstí, když se na poslední chvíli vyhnula kvalifikaci a v prvním kole nakonec nemusela čelit ve formě hrající Rumunce Buzarnescuové. Na US Open pak poprvé zvládla svůj úvodní duel a proti Bouchardové si zahraje o překonání svého grandslamového maxima.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

Ve druhém kole na grandslamu hrála i letos na Australian Open a loni v Paříži. Dál se ještě na turnajích velké čtyřky nedostala. Čas české naděje projít do třetího kola by mohl přijít právě teď. "Doufám, že jo," usmála se Vondroušová, jež v prvním kole porazila 6-1 6-4 Němku Monu Barthelovou - šťastnou poraženou z kvalifikace

Letošní výhra ve Flushing Meadows je pro aktuálně až 103. hráčku žebříčku velkým povzbuzením. "To jo. Teď jsem neměla úplně nejlepší období a tahle výhra mi pomůže. Odehrála jsem dobrý zápas. Jsem moc ráda," souhlasila.

Devatenáctiletá naděje sice postoupila v červenci do semifinále na antuce v Gstaadu, ale předtím ani potom se jí úplně nedařilo. "Jsem ráda, že se nějak držím kolem stovky, protože obhajoby byly těžký," připomněla loňský raketový vstup na elitní okruh WTA, během kterého mimo jiné získala titul v Bielu.

Vzhledem k žebříčkovému postavení za stovkou se navíc původně do hlavní soutěže US Open nevešla a přiletěla do New Yorku na kvalifikaci. Tu nakonec hrát nemusela, protože se posunula přímo do turnaje po odhlášení Rusky Jeleny Vesninové. "Už za to jsem byla hodně ráda," řekla Vondroušová.

Los pro první kolo hráčce ze Sokolova přiřkl jednadvacátou nasazenou Mihaelou Buzarnescuovou z Rumunska. "Tušila jsem, že nebude hrát," věděla Vondroušová, že si letošní finalistka z Prahy a vítězka v San Jose v Montrealu vážně poranila kotník. "Viděla jsem jí tady pajdat, ale pořád zůstávala v soutěži. Pak jsem si myslela, že to asi skrečuje na kurtu. Nechápu, proč to takhle natahovala," řekla Češka.

Změna přišla až tři hodiny před zápasem. Na dvorec proti ní nastoupila poražená z kvalifikace Němka Mona Barthelová. "Buzarnescuová v plné síle by byla nepříjemnější. Měla jsem štěstí na los," řekla Vondroušová.

Koncem července změnila trenéra, ale Jan Hernych ani Jiří Hřebec s ní v USA nejsou. Doprovází jí kondiční trenér Michal Vágner a přítel. S kouči jsou alespoň v kontaktu. "Píšu si s panem Hřebcem i s Herňou (Hernychem). Herňa a kondiční jsou kamarádi, tak si taky píšou. Všichni si píšeme dohromady," smála se.

Dobré rady na dálku bude levou rukou hrající hráčka potřebovat před druhým kolem, aby měla šanci porazit Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. Bývalá světová pětka a finalistka Wimbledonu z roku 2014 prošla na US Open suverénně kvalifikací i prvním kolem. "Budu hrát jako každý jiný zápas," plánovala Vondroušová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
měla tentokrát štěstí, že se Buzarnescu odhlásila až na poslední chvíli a Barthelová s tím, že bude hrát nejspíš ani nepočítala. Rozhodně to tak vypadalo v prvním setu, kterej Markéta získala hodně snadno. Ve druhým setu se už Barthelová chytla a Markétě nepříjemně zatápěla. Ta se ale statečně držela a v závěru zápasu využila jedinýho zaváhání Barthelový na servisu ve druhým setu. Celkově se dá říct, že Markéta vyhrála zaslouženě. Překvapila na její poměry solidním servisem a hlavně tím, že se tentokrát v závěru nesložila a dokázala využít nabídnutou šanci ...

V příštím kole má Markéta ideální soupeřku, která je zároveň atraktivní i hratelná. Byla by škoda toho nevyužít ...
Reagovat
blixa
Jak jsi přišel na to, že Evžena je hratelná ? To bylo tak před půl rokem ještě, možná. V současné době se nepříjemně zlepšuje, Markéta to bude mít hodně těžký. Spíš bych mírně favorizoval Evžu.
Reagovat
tommr
neříkám, že to bude mít lehký, ale rozhodně není bez šance. Nejspíš to bude podobnej zápas jako s Barthelovou. Bouchardová do toho bude řezat ještě víc než Barthelová a Markéta to bude muset nějak přežít a využít každou příležitost kterou dostane po jejích chybách ...
Reagovat
EllNino
No nevím, pořád je to takové amatérské s tou Markétou, pořádnýho trenéra aby pohledal ... neříkám, že Honza není dobrej trenér, ale prostě to chce někoho na plný úvazek, aby Markétu prostě vedl, protože ona potřebuje zapracovat na hrozně moc věcech, talentu má hafo, je rychlá, má cit pro míč, ale servis stále největší slabina, musí se s tím pracovat, takhle se motá v kruhu, co 3 měsíce mění "trenéry" a motá se kolem stovky ... byla by to hrozná škoda

Každopádně gratulace ke 2. kolu, doufám, že s Genií taky vyhraješ, byl by pech, kdyby se chytla zrovna tady, ale vypadá tu ve formě ... ale zatím neporazila žádnou světobornou hráčku, mohl by to být skvělý zápas a šance na 3. kolo je tedy obrovská, stejně jako u Katky
Reagovat
George_Renel
Plný souhlas a ty věci okolo týmu tvrdím již rok.
Jsem přesvědčen že u Černoška by o ni bylo postaráno lépe než v ČLTK. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas.
Reagovat
blixa
ČLTK je bohužel naprosto neschopnej oddíl. Má Štvanici ale turnaj má Černošek na maličké Spartě. Má Markétu ale naprosto není schopno jí zabezpečit zázemí. Jsou to šumaři.
Reagovat
horska.kraslice
Tak jsem zvědavá, kdy se jí splní vize, aby s ní kouč jezdil po turnajích.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist