Džumhur poprvé triumfoval na trávě. V Antalyi slaví třetí kariérní titul

30. 6. 2018, 15:38
Aktuality 3
ATP ANTALYA - Damir Džumhur letos nenašel přemožitele na turnaji ATP 250 v turecké Antalyi a slaví premiérový triumf na travnatých dvorcích a třetí kariérní titul. Šestadvacetiletý bosenský tenista v divokém finále přehrál loňského finalistu Adriana Mannarina.
Profily hráčů

Damir Džumhur si konec v prvním kole na turnaji v londýnském Queen's Clubu vynahradil triumfem v Antalyi. Šestadvacetiletý bosenský hráč na turecké trávě porazil Copila, Herberta, Veselého a v dnešním divokém finále přehrál 6-1 1-6 6-1 Adriana Mannarina, proti němuž našel recept až na třetí pokus.

V úvodní sadě na kurtu dominoval dnešní vítěz, který nečelil jedinému brejkbolu a svého soupeře dvakrát brejknul. Ve druhém dějství se však obrázek utkání otočil o 180 stupňů. Tentokrát si všechny servisy uhájil Mannarino a dvakrát slavil brejk.

Rozhodující set zvládl lépe Džumhur. Na podání ztratil pouhé čtyři fiftýny a díky dvěma brejkům po necelé hodině a půl vybojoval svůj třetí kariérní titul.

Džumhur svou bilanci ve finálových bojích upravil na 3-1. Loni triumfoval v ruských halách v Petrohradu a v Moskvě a naopak neuspěl na venkovních betonech v americkém Winston-Salemu.

Mannarino ani ve svém pátém finále premiérový titul nevybojoval. V roce 2015 neuspěl v Aucklandu ani v Bogotě a loni právě v Antalyi ani v Tokiu.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 426.145 eur
sobotní výsledky (30. 6. 2018)
• Dvouhra - finále •
Džumhur (2-Bosna) - Mannarino (1-Fr.) 6-1 1-6 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
turista
Je to paradox. Mannarino umí potrápit hráče z první pětky i když je neporazí. Naproti tomu Džumhur proti nim téměř není schopen odehrát balón.
Reagovat
Nola
Mannarino bude mat karieru ako Benetka? neskutocne, tito frantici...
Reagovat
Nola
nevidela som ani lopticku, ale vysledok ako vo WTA
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist