Edmund se v Maroku dostal poprvé do čtvrtfinále antukového turnaje ATP

12. 4. 2018, 21:54
Aktuality 0
ATP MARRÁKEŠ - Kyle Edmund v marockém Marrákeši potvrdil roli papírového favorita proti Albotovi a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP na antuce. Dalším soupeřem britského tenisty bude Tunisan Malek Jazírí.
Kyle Edmund

Kyle Edmund v lednu překvapivě postoupil do semifinále Australian Open, od té chvíle ale prohrál tři zápasy po sobě a navíc laboroval se zdravotními problémy (kyčlí a nemocí).

Dva a půl měsíce dlouhé čekání na výhru ukončil až tento týden v marockém Marrákeši, kde plní roli nasazená dvojky. Po dnešku má na kontě výhry dvě. V prvním kole mu vzdal po pěti gamech nemocný Jiří Veselý, dnes si Edmund poradil za 74 minut hry 6-2 6-4 s Moldavanem Radu Albotem.

"Radu dnes vrátil spoustu míčků zpátky do kurtu. Věděl jsem, že ho musím porazit sám, že on mi to zadarmo nedá. Jsem rád, že se můžu těšit na další zápas," řekl Edmund, který postoupil do svého prvního čtvrtfinále na antukovém turnaji ATP.

O semifinále si třiadvacetiletý Brit zahraje s Malekem Jazírím. Tuniský tenista dnes přehrál rovněž 6-2 6-4 osmého nasazeného Němce Mischu Zvereva, když odvrátil všech osm brejkbolů.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 561.345 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 04. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Edmund (2-Brit.) - Albot (Mold.) 6-2 6-4
Jazírí (Tun.) - M. Zverev (8-Něm.) 6-2 6-4
Sousa (Portug.) - Bašič (Bosna) 6-3 3-6 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Ouahab (Mar.) 7-6(5) 5-7 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Paire/Roger-Vasselin (Fr.) - Demoliner/Jebavý (Braz./ČR) 6-7(5) 6-3 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist