Edmund v Antverpách zdolal Monfilse a má první titul

21. 10. 2018, 21:42
Aktuality 10
ATP ANTVERPY - Kyle Edmund na halovém turnaji ATP 250 v Antverpách vybojoval premiérový titul. Ve finále si třiadvacetiletý Brit poradil po dvou a půlhodinovém boji s Francouzem Gaëlem Monfilsem.
Profily hráčů
Kyle Edmund

Kyle Edmund během letošní sezony vystřídal dlouhodobě zdravotně indisponovaného Andyho Murray na pozici britské jedničky, v Marrákeši si poprvé zahrál finále turnaje ATP a dnes v Antverpách získal premiérový titul.

Třiadvacetiletý Brit v Belgii potvrdil roli nasazené jedničky a k triumfu mu stačilo vyhrát tři zápasy. Ten poslední absolvoval dnes proti Francouzi Gaëlu Monfilsovi, kterého zdolal 3-6 7-6 7-6.

"Celý týden jsem hrál dobře, tak jsem věděl, že mám dnes velkou šanci. I když jsem prohrál první set, snažil jsem se zůstat pozitivní. Nepanikařil jsem a věřil, že moje šance přijde," komentoval po premiérovém triumfu Edmund, který v zápase získal o čtyři fiftýny méně.

"Jsem pochopitelně velmi šťastný. Je za tím spousta práce, takže je to pro mě hodně emotivní okamžik. Tuhle chvíli si budu vždycky pamatovat," radoval se dojatý Edmund se slzami v očích.



Dvaatřicetiletý Monfils opět potvrdil, že ve finálových zápasech nemá dobrou úspěšnost, nyní v nich má bilanci 7-21. Poslední titul na okruhu ATP slavil letos v lednu v Dauhá a marně se dnes pokoušel poprvé v kariéře vyhrát dva turnaje ATP během jedné sezony.

V Antverpách se Monfilsovi nepodařilo prodloužit sérii francouzských šampionů. Loni na European Open triumfoval Jo-Wilfried Tsonga, předloni na premiérovém ročníku zvítězil Richard Gasquet.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 686.080 dolarů
nedělní výsledky (21. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Edmund (1-Brit.) - Monfils (6-Fr.) 3-6 7-6(2) 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Mahut/Roger-Vasselin (2-Fr.) - Demoliner/González (Braz./Mex) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
spaniel
Edmund paradni vykon. Zapas mel super uroven, minimum chyb, spousta winneru.
Reagovat
Pe3k
Mě se jejo tenis celkem líbí, určitě více než Můry.
Reagovat
smazaný uživatel
takze #14, #15 a #16 hrac v Race vyhrali tento tyzden 250, z toho dvaja svoje prve tituly. najviac ma potesil khachanov :)
Reagovat
turista
Všichni tři jsou tak dobří, že si tituly plně zaslouží. Jen tak dál.
Reagovat
Nola
Monfils neskutocna finalova bilancia..... Edmund, dnes som si trochu poopravila nazor, tie slzy na konci, to bol dojak, fakt pekne
Reagovat
smazaný uživatel
veklmi rychlo sa nechas obmekcit :D
Reagovat
skott
u Francouzů je to poměrně častý jev. Benneteau 0-10, Paire 1-4, Mannarino teď už také 0-6, Gicquel 0-3 ještě před nimi třeba Pioline nebo Grosjean měli velice záporné finálové bilance.
Reagovat
smazaný uživatel
Nola bude ráda. :-)
Reagovat
Nola
vidis a pomylil si sa :D Monfils je pre mna komediant a tej naplasti sa uz snad nikdy nezbavi
Reagovat
Pe3k
Suhlas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist