Estrella v Quitu dál vítězí. Počtvrté překonal Bellucciho a vyhrál i pošestnácté

6. 2. 2018, 10:14
Aktuality 0
ATP QUITO - Victor Estrella prostě na ekvádorské antuce v Quitu neprohrává. Vítěz všech tří předchozích ročníků zahájil i své letošní působení vítězně, když si po obratu poradil s Thomazem Belluccim, kterého ve vysokohorských podmínkách přemohl čtvrtým rokem po sobě a přidal celkově už šestnácté vítězství na svém nejoblíbenějším turnaji.
Profily hráčů
Victor Estrella

Victor Estrella na turnaji ATP 250 v Quitu vyhrál i šestnáctý zápas. Na úvod svého letošního vystoupení na ekvádorském antukovém podniku si vítěz všech tří předchozích ročníků poradil po setech 4-6 6-4 6-2 s Thomazem Belluccim. Brazilského soupeře porazil ve vysokohorských podmínkách čtvrtým rokem po sobě a celkově popáté.

Zástupce Dominikánské republiky v úvodním dějství dvakrát nepotvrdil brejk a první set nakonec ztratil. Ve druhé sadě byl dva gamy od vyřazení, ale v deváté hře prolomil servis Bellucciho, v následujícím gamu pěti fiftýny v řadě otočil stav 0-40 a vynutil si rozhodující set. V něm už měl jasně navrch. Dvakrát byl úspěšný na returnu a na podání nečelil jedinému brejkbolu.

Estrella je jediným hráčem v tenisové historii, který třikrát ovládl jednu akci a netriumfoval na žádném jiném turnaji. Sedmatřicetiletý Dominikánec se většinu sezony pohybuje na challengerech, jelikož vyjma Quita se mu na okruhu ATP příliš nedaří. Právě každoroční úspěch v hlavním městě Ekvádoru drží Estrellu v první stovce žebříčku.

Letos startoval v Dauhá a na Australian Open. V katarské metropoli uhrál pouhé dvě hry proti Gasquetovi a v Melbourne jen o game více v duelu se světovou jedničkou Nadalem.

V Ekvádoru ale jako kdyby hrál úplně jiný tenista. Estrella si připsal již šestnácté vítězství v řadě a prodloužil svou neporazitelnost. Jeho další překážkou bude vítěz utkání mezi Geraldem Melzerem a Marcem Cecchinatem. Dominikánský veterán tak po dnešní výhře možná začal psát čtvrtou edici svého senzačního příběhu.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 561.345 dolarů
pondělní výsledky (5. 2. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Estrella (6-Dom. rep.) - Bellucci (Braz.) 4-6 6-4 6-2
Moutet (Fr.) - Menendéz (Šp.) 6-4 6-7(5) 6-2
Martin (SR) - Dutra Silva (Braz.) 7-5 6-4
Travaglia (It.) - Andujar (Šp.) 6-4 5-7 7-5
Ruud (Nor.) - Berlocq (Arg.) 7-5 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist