Estrellu v Quitu nezastavil ani Karlovič, Chorvat v tie-breakové bitvě nevyužil tři mečboly

10. 2. 2017, 08:16
Aktuality 7
ATP QUITO - Victor Estrella na antuce v Quitu řádí dál. Přemožitele nenašel ani ve svém celkově 12. zápase, když v duelu bez jediného brejkbolu udolal i díky odvrácení tří mečbolů nasazenou jedničku Chorvata Iva Karloviče. Ve čtvrtfinále se šestatřicetiletý tenista z Dominikánské republiky utká s Italem Gaiem, který přežil dokonce čtyři mečboly a pokračuje ve svém životním turnaji.
Estrella slaví postup s fanoušky

V ekvádorské metropoli Quitu, které je nejvýše položeným hlavním městem na světě (2850 metrů nad mořem), se antukový turnaj ATP koná třetím rokem a stále má svého jednoznačného suveréna.

V sezonách 2015 i 2016 překvapivě triumfoval Victor Estrella, který pokračuje na vítězné vlně i letos. Po Slovákovi Andreji Martinovi otočil také osmifinále proti nejvýše nasazenému Ivu Karlovičovi.

O posledním čtvrtfinalistovi se rozhodovalo večer pod umělým osvětlením. Zápas nenabídl jediný brejkbol, dokonce pouze jednou se šlo přes shodu. Rozhodovat tak musely tie-breaky, s nimž má především Karlovič bohaté zkušenosti. Bilanci v nich má nyní 305-262, zatímco Estrella 83-67.

První set získal sedmatřicetiletý Chorvat, druhý zase o rok mladší hráč z Dominikánské republiky. Rozuzlení tak přinesla až třetí zkrácená hra. Karlovič, který získal 39 z 90 fiftýnů po svém podání díky esu, v ní vedl 5-2 a měl postupně měl tři mečboly.

Jenže při prvním udělal dvojchybu a dvakrát míček poslal do autu. Naopak Estrella svou druhou šanci na ukončení zápasu díky povedenému returnu využil a zvítězil 6-7 7-6 7-6.



"Byl to strašně těžký zápas. Věděl jsem, že nebudu mít šanci dostat se do rytmu, ale neustále jsem se soustředil na každou výměnu a teď jsem šťastný, že jsem zápas vyhrál," řekl Estrella.

Šestatřicetiletý Estrella si proti světové osmnáctce Karlovičovi připsal teprve čtvrtou výhru nad hráčem Top 20, s nimž má nyní bilanci 4-9. Nejcennější výhry dosáhl předloni na antuce v Barceloně, kde si vyšlápl na jiného Chorvata - tehdy devátého hráče světa Marina Čiliče.

Estrella se předloni v Quitu stal prvním finalistou a nakonec i vítězem turnaje ATP z Dominikánské republiky a zároveň nejstarším hráčem, jenž dosáhl svého premiérového triumfu. Nyní v Quitu bilanci 12-0, na okruhu ATP 64-63. 

Do čtvrtfinále turnaje ATP Estrella postoupil pošesté v kariéře, z toho popáté na půdě Jižní Ameriky.

O své čtvrté semifinále, z toho třetí v Quitu, si Estrella zahraje v prvním vzájemném střetnutí proti Federiku Gaiovi. Také čtyřiadvacetiletý italský tenista, který v ekvádorské metropoli prošel kvalifikací a zaznamenal premiérovou výhru na okruhu ATP, v osmifinále přežil mečboly.

Gaio měl ve druhém kole namále proti Rakušanovi Geraldu Melzerovi. Ten v rozhodujícím setu vedl 5-3 a v desáté hře měl za stavu 5-4 a 40-0 tři mečboly v řadě, ale nevyužil je, pak zahodil i čtvrtou příležitost na ukončení zápasu a 179. hráč světa Gaio nakonec zvítězil po dvou a půl hodinách boje 6-7 6-3 7-6.

Rajeev Ram ve čtvrtek navázal na skalp nasazeného Ukrajince Dolgopolova a po výhře 7-6 6-3 nad argentinským antukářem Nicolasem Kickerem postoupil poprvé v kariéře do čtvrtfinále antukového turnaje. V něm se dvaatřicetiletý Američan utká s třetím nasazeným Italem Paolem Lorenzim.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 540.310 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Estrella (Dom. rep.) - Karlovič (1-Chorv.) 6-7(7) 7-6(5) 7-6(8)
Lorenzi (3-It.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-4
Ram (USA) - Kicker (Arg.) 7-6(5) 6-3
Gaio (It.) - G. Melzer (Rak.) 6-7(4) 6-3 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
kada.tom
No, Estrellu Burgose bude v Quitu fakt těžké porazit, když si na něm vylámal zuby i Karlovic :-D

Mimochodem tedy na třech hraných turnajích tento týden ani na jednou nezvládla nasazená jednička svůj úvodní zápas ..
Reagovat
darek.vrana
Ten titulek je dost zavádějící, spíš to vypadá, že tři mečboly odvrátil Karlovič.
Reagovat
LubosZabloudil
Teď už by to mělo být jasné :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Viti je prostě pánes, jen tak dál! :)
Reagovat
janek_da
nad 1000mnm je to prostě nejlepší tenista a GOAT

https://www.youtube.com/watch?v=kgYFLELhkeM&feature=youtu.be&t=1293
Reagovat
Krisboy
Skvělej film, nedávno jsem na to koukal. Nádherná Libuška :)
Reagovat
FulnekUltras
;))))) hervorragend !!! ;)

Jenom ty tlumoky se mi zdají trochu načechrané novinama... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ejUKTQLpHaY
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist