Favorité v Tokiu nezaváhali, ve čtvrtfinále jsou Nišikori i Raonic

2. 10. 2014, 17:52
Aktuality 1
Po rychlém vyřazení dvou nejvýše nasazených hráčů se turnaj v Tokiu dalšího velkého překvapení zatím nedočkal. Domácí hvězda Kei Nišikori i Kanaďan Raonic zvládli své dnešní zápasy bez ztráty setu a postoupili mezi nejlepší osmičku.
Kei Nišikori

Finalista US Open Kei Nišikori dnes nastoupil proti Donaldu Youngovi, kterého už letos bez ztráty setu vyřadil v Melbourne. Stejně si vedl i dnes: čtvrtý nasazený hráč turnaje za 78 minut nečelil žádnému brejkbolu a díky brejku v prvním setu a lépe zvládnuté zkrácené hře ve druhém zvítězil 6-4 7-6.

"Svého soupeře znám už z dob, kdy jsme hráli jako junioři," citovala Nišikoriho agentura Kyodo. "Známe se navzájem dobře, takže se s ním nehraje lehce, ale dokázal jsem bojovat bez ztráty koncentrace."

Domácího tenistu čeká v dalším kole Francouz Jeremy Chardy, který dnes dokázal ve dvou setech vyřadit turnajovou sedmičku Kevina Andersona.

Nišikori je jedním z hráčů, kteří se snaží kvalifikovat na letošní Turnaj mistrů. Mezi jeho soupeře v boji o Londýn je Milos Raonic, který v Tokiu postupuje podobně přesvědčivě.

Zdejší finalista z posledních dvou let dnes Jürgenu Melzerovi nastřílel 11 es a po druhém brejku vedl na Rakušanem už 6-3 a 3-0. O dva gamy později vyhlášený servisman poprvé - a naposledy - přišel v dnešním zápase o své podání, ale rychle to napravil. Za stavu 4-3 prolomil Melzerův servis znovu a utkání pak už bez problémů ukončil.

"Přišlo mi, že jsem dneska hrál výborně," řekl po utkání jeho vítěz. "Jürgen hrál dobře a ve druhém setu mě brejknul, ale s tím, jak jsem oba sety ukončil, jsem spokojený. Na zítřek se musím pořádně připravit a soustředit se na to, abych takhle hrál i dál," dodal Kanaďan, kterého čeká Denis Istomin z Uzbekistánu.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.373.420 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Raonic (3-Kan.) - J. Melzer (Rak.) 6:4, 6:3
Nišikori (4-Jap.) - Young (USA) 6:4, 7:6 (7:4)
Chardy (Fr.) - Anderson (7-JAR) 6:4, 6:4
Istomin (Uzb.) - Przysiezny (Pol.) 6:4, 7:6 (7:5)

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Gratulka Nišimu. Občas jsem dnesk na něj koukla a byl to hezký zápas. A moc držím palce dál Niši. Go go go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist