Favoritky v Kantonu propadly, ze hry je i Stosurová

16. 9. 2014, 22:47
Aktuality 2
Debaklem nasazených hráček skončil dnešní den v čínském Kantonu, kde favoritky bojovaly o postup z úvodního kola. Nepovedlo se to žádné z nich: s turnajem se rozloučila také jeho jednička Samantha Stosurová, která nestačila na domácí outsiderku.
Samantha Stosurová

Dvacetiletá Číňanka Yafan Wang dostala od pořadatelů divokou kartu a odvděčila se jim za to nečekanou výhrou nad světovou dvacítkou Samanthou Stosurovou. Australanka, která se letos trápí a od ledna prošla jen jednou do turnajového semifinále, přitom odstartovala dobře; v úvodním setu sebrala soupeřce dvakrát podání a sadu vyhrála 6-2.

Domácí hráčka ale do dalšího dějství vstoupila rychlým brejkem, v páté hře přidala další a vynutila si rozhodující set. V něm pak díky dalším dvěma brejkům dokonala senzační obrat a připsala si premiérové vítězství hned při svém debutu na okruhu WTA.

Podobně jako Stosurová dopadla i pátá nasazená Zarina Dijasová, která ve dvou setech podlehla Ling Zhang, a také Slovenka Jana Čepelová, jež nestačila na další Číňanku v soutěži Kai-Lin Zhang.

Neúspěch nasazených hráček pak podtrhla porážka turnajové trojky Sloane Stephensové, o kterou se postarala Silvia Solerová-Espinosová.

"Byl to hodně náročný zápas," řekla po vydřeném vítězství 6-3 4-6 6-4 Španělka. "Je to vynikající hráčka, věděla jsem, že budu muset hrát svůj nejlepší tenis a využívat své příležitosti. To se mi taky podařilo," dodala.

Výsledky - Kanton (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Wang (Čína) - Stosurová (1-Austr.) 2:6, 6:2, 6:2
Solerová (Šp.) - Stephensová (3-USA) 6:3, 4:6, 6:4
Niculescuová (Rum.) - Jovanovská (4-Srb.) 6:2, 6:2
Zhang Ling (Hong.) - Dijasová (5-Kaz.) 6:4, 6:1
Zhang Kai-Lin (Čína) - Čepelová (7-SR) 6:1, 6:4
Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Van Uytvancková (Belg.) 7:6 (7:2), 2:6, 6:4
Xu (Čína) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:2, 6:3
Puigová (Portor.) - Knappová (It.) 6:1, 4:6, 6:2
Martičová (Chorv.) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:3), 6:1

Komentáře

2
Přidat komentář
George_Renel
v Soulu set, ale už se mi zdá opravdu unavená.
Reagovat
George_Renel
Tak soupeřka nakonec doslova udolána ve 3 setech, ale Karolína toho viditelně má plné zuby. Chtělo by to pauzičku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist