Favoritky Wozniacká a Stosurová v Praze na úvod nezaváhaly

2. 5. 2017, 13:10
Aktuality 4
WTA PRAHA - Caroline Wozniacká v prvním kole turnaje WTA v Praze potvrdila roli favoritky. Bývalá světová jednička v premiérovém vzájemném duelu s Misaki Doiovou ztratila jen pět gamů. Japonku porazila 6-0 7-5 a postoupila do druhého kola. Napodobila tak loňskou finalistku Samanthu Stosurovou, jež o pár minut dříve postoupila po výhře 6-2 6-3 nad Jevgenijí Rodinovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká zatím v Praze potvrzuje letošní vyrovnané výkony. Bývalá světová jednička neprohrála na předchozích osmi letošních akcích úvodní dva zápasy a za potvrzením pravidla zatím směřuje i na právě probíhajícím podniku WTA International v Praze, kde je po vypadnutí nasazené jedničky Karolíny Plíškové papírově největší favoritkou na titul.

Pro šestadvacetiletou Dánku by se jednalo o první letošní trofej, jelikož všechna tři finále (Dauhá, Dubaj a Miami) prohrála. Svou premiéru v pražské Stromovce odstartovala relativně pohodlným vítězstvím nad Misaki Doiovou.

Japonce se v premiérovém vzájemném duelu s držitelkou 25 titulů dlouho nedařilo. Proti takřka bezchybné Wozniacké se na výsledkovou tabuli dostala až v desátém gamu a nakonec favoritce postup do druhého kola pořádně zkomplikovala.

Doiová v průběhu druhé sady zpřesnila mířidla, dostávala Wozniackou pod tlak a skóre srovnala. Na skalp světové jedenáctky ale ve finále nedosáhla. Rodačka z dánského Odense ukázala v koncovce druhého dějství bohaté zkušenosti a za stavu 6-5 využila na returnu hned první mečbol.

"Dařilo se mi na podání a dobře jsem se hýbala. Na první zápas na antuce to bylo slušné," řekla Wozniacká. "Začala jsem hrát příliš pasivně, defenzivně a pustila soupeřku zpět do hry," uvedla k promarněnému náskoku.

Wozniacká si dnešní výhrou definitivně zajistila návrat do elitní desítky žebříčku, v níž naposledy figurovala v září roku 2015. Ve druhém kole nečeká Dánku nic jednoduchého. Její další soupeřkou bude vítězka duelu Lesja Curenková - Jelena Ostapenková, přičemž právě Ostapenková dánskou tenistku vyřadila nedávno v Charlestonu.

Na úvod turnaje nazaváhala ani Samantha Stosurová. Loňská finalistka si stejně jako před dvěma lety na US Open snadno poradila s Jevgenijí Rodinovou.

Grandslamová šampionka tak srovnala letošní bilanci na antuce na 2-2. Na předchozí akci ve Stuttgartu skončila už v prvním kole a z Charlestonu odjížděla s bilancí jedné výhry a jedné porážky.

V úvodu zápasu dala Stosurová ruské tenistce, která momentálně v žebříčku figuruje na 78. místě, malou naději, když ve třetí hře ztratila poprvé a zároveň naposledy servis.

Poté totiž uhrála pět gamů v řadě a o svém vítězství rozhodla ve čtvrté hře druhého setu, kdy Rodinovou počtvrté brejkla. Výhodu brejku si udržela až do konce utkání a potvrdila, že v Praze hodlá dojít daleko i letos.

Ve druhém kole se finalistka Roland Garros z roku 2010 poprvé střetne s kvalifikantkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, jež v prvním kole překvapila výhrou nad Christinou McHaleovou.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
ČR, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (2. 5. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Wozniacká (2-Dán.) - Doiová (Jap.) 6-0 7-5
Stosurová (4-Austr.) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-3
Haddadová Maiaová (Braz.) - McHaleová (USA) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
horska.kraslice
Zaujalo mě z tiskovky, že Caro skoro nehraje na antuce, takže pořadatelé se teda vytáhli, když ji získali pro tento malý antukový turnaj. (Předpokládám, že klíčovou úlohu zde sehrál Kotyza). A proto budu Caro fandit, ať v Praze dojde co nejdál a zastaví se až o "českou zeď" :-)
Reagovat
FulnekUltras
už mohl používat normální jméno WozniackI bez toho čecháčkovského -ááá na konci... ;)
Reagovat
Frick
Mohly letět do Madridu s Kájou.
Reagovat
Fandina
někdy fandím a dneska jsem nic neviděla, ale proti Ostapenko budu držet Caro palce a když mi to vyjde, dojedu se na Spartu podívat, nejen na ní, ale i na ostatní zápasy. Škoda dvou českých derby v druhé kole, také ten los mohl být lepší :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist