Fed Cup: Češky se s Ruskami utkají v Praze

8. 6. 2015, 12:54
Aktuality 87
České tenistky chtějí ve finále Fed Cupu využít vítěznou pražskou auru. Obhájkyně titulu proto v listopadu pozvou Rusky do vřavy O2 areny, ve které svěřenkyně Petra Pály slavily před vyprodaným hledištěm triumfy loni a v roce 2012.
České tenistky po loňském finále (© Paul Zimmer/Daniel Maurer)

Zápas se uskuteční na konci sezony 14. a 15. listopadu a proti českým hvězdám Petře Kvitové a Lucii Šafářové by mohla stát i Maria Šarapovová.

"Každé domácí utkání je pro celý tým zážitek, ať se hraje kdekoli. Na zápasy v O2 areně máme skvělé vzpomínky díky dvěma vyhraným finále. Je to místo, kde česká tenisová reprezentace neprohrává, proto se již dnes těším na vyprodané tribuny, které nám pomohou proti silným Ruskám," komentoval volbu místa kapitán týmu Petr Pála.

Agentura Česká sportovní, která marketingově a organizačně utkání Fed Cupu zajišťuje, podle svého vyjádření místo zápasu dlouho hledala. "Z Prahy máme vítězné zkušenosti. Vedle toho máme skvělé zážitky z ostravských zápasů, proto jsme vyjednávali s Mezinárodní tenisovou federací o podmínkách na finálové místo, ale požadavky na kapacitu hlediště, množství hotelů či leteckou obslužnost byly takové, že finále lze v Česku odehrát prakticky jen v Praze," řekl majitel České sportovní Miroslav Černošek.

Kapacita arény bude pro finále 15 tisíc míst a předprodej je naplánován na začátek září. Hrát se bude na rychlém povrchu novacrylic ultracushion.

České tenistky se naposledy utkaly s Ruskami před čtyřmi lety a výhrou ve finále v Moskvě nastartovaly úspěšnou éru. Získaly tehdy první titul v historii samostatné České republiky, který korunovaly dalšími triumfy v letech 2012 a 2014.

pva, ČTK

Komentáře

87
Přidat komentář
Frick
Nicméně - docela se divim, proč se nemůže bejt v O2 areně normální "hokejové" hlediště s kapacitou přes 17 000....

V londýnské O2 areně to při TM tak mají...
https://thesportspace.files.wordpress.com/2014/10/london-2014-atp.jpg?w=1038&h=576&crop=1
Reagovat
Fandina
Třeba proto, že kdyby bylo na MS k dispozici 20 tisíc, tak by se lístky prodali. A na FED úplně stačí těch 15 tisíc.
Reagovat
Fandina
prodaly
Reagovat
smazaný uživatel
V Londýně je přes 8 mil obyvatel a v Praze přes 1 mil obyvatel. Haly se dneska staví s jejich reálným využitím v celoroční sezoně. Asi to není moc pěkný pohled, když na zápasy chodí 3-4 tisíce diváků.
Reagovat
Frick
Na Mašu by těch 17.000 přijít mohlo...
Reagovat
Fandina
Maša tu hrála tuším v roce 2012 a nebylo vyprodáno. Navíc nevíš, jestli na FED přijede.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale o to tady nejde. Kdybys postavil halu s kapacitou o 3000 lidí víc, vzrostou ti náklady na výstavbu na údržbu a návratnost se prodlouží o několik let navíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, na Mášu přijde i milion honičů, však pohoda.
Reagovat
Frick
by bylo podobné šílenství jako WTA ve Stromovce. Naštěstí ITF má evidentně nějakou úroveň a dokáže smést tyto šílené návrhy ze stolu.
Reagovat
Fandina
To jsou řeči, hala je tam super a rozdíl mezi Prahou a Ostravou je v kapacitě.
Reagovat
Frick
Ty slépko - pokud to neni finále nebo (v případě DC) "mimořádně atraktivní tým", tak to se.rou VÝHRADNĚ do toho smogu tam.

Naposledy bylo něco jinde v roce 2009 (FC v Rondu)...
Reagovat
Fandina
Byl si tam někdy v životě, člověče? Víš o čem mluvíš? A víš vůbec, že se tam konalo v té samé hale MS v hokeji? Asi ne chlapče. Nevíš nic.
Reagovat
Frick
A ona měla ČEZ aréna statut primární haly?

Samozřejmě, že Ostrava je jako sekundární hala pro MS jasná. Sportovní hala v Praze je zastaralá (byť má za sebou dílčí modernizace - ale žádní generálka), v Pardubicích jsou sloupy a Liberecká aréna (7 500 lidí) už je malá.
Reagovat
Fandina
A kdo píše, že primární? Ta hala je super, kdyby měla větší kapacitu, nepochybuji, že by se hodila i pro finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Nazývat ženu slépkou je hrubě urážlivé a mačistické. V konečné fázi muže nedůstojné.
Reagovat
Fandina
Ty od něj čekáš, něco normálního, lidského, slušného? Já tedy rozhodně ne. Stačí číst jeho příspěvky, čiší to z nich, i když on se snaží to zamaskovat. Ale bohužel, sláma mu kouká z bot.
Reagovat
Frick
Ok, já se omlouvám. Prostě mele řeči jak z kolovrátku a mne to už štve. Takové typické pro jednodušího člověka.
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že jsi jednoduchý, protože chytrý člověk pochopí, proč je turnaj na Spartě a ne na Štvanice a neomýlá to pořád dokola. Ty jsi kolovrátek a myslíš si, že to druhý nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, no zrovna ty máš co říkat. Podíval bych se v první řadě na to, co píšeš ty a pak se podívat na to, co píšou ostatní.
Reagovat
Fandina
Frick si myslí, jak je chytrý a všemu rozumí. Vysvětluje druhým věci v domnění, že je by nenapadli, je to průhledné. Bohužel on si myslí, že to druzí neodhalí.
Reagovat
Fandina
nenapadly ... oprava
Reagovat
Frick
Pardon, ale přesně tohle děláš ty. Neustále vysvětluješ věc, které jsou každému jasné.
Reagovat
sprchon
Můžete si podat ruce. :)
Reagovat
Fandina
Až na to, že já nikomu nic nevysvětluji, protože jsem dávno pochopila, že je to zbytečné.
Reagovat
Fandina
Podívej, ty tu permanentně nahazuješ nějaká témata, o kterých si normální člověk myslí svoje a nemá potřebu je rozebírat. A ty je tady předkládáš, jako bys objevil Ameriku a máš dojem, že jsi hvězda, na kterou nikdo nemá. Jenže je to opačně. Normální člověk se takovými věcmi nezabývá, protože je hned vyhodnotí jako nesmysly. Ale abych ti nekřivdila. Jsou i v tvých příspěvcích výjimky a k zamyšlení. Ale pro většinu platí, co jsem napsala nahoře. Shrnu to. Dáváš jsem příspěvky, které jsou každému jasné a nepotřebuje se jimi zabývat.
Reagovat
slacker
Peta, ochrance Fandiny a OKG
Reagovat
Fandina
nezáviď, tebe by se nikdo nezastal
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi nějak rychle zapomněl na loňské první kolo ve Španělsku, které vešlo ve známost jako Tennis Winter Classics, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak paráda! Do Ostravy nebo někam jinam by se mi moc táhnout nechtělo.. :D Tak snad přijede i Maruš a jedu určitě.. :-))
Reagovat
VlS
No, a třeba přijde i kouzelník
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by bylo bezva
Reagovat
slacker
kouzelnik Zito
Reagovat
Fandina
OT ... Petra hraje pravou ... úsměv
https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.582809258449824.1073741828.185199214877499/952400761490670/?type=1&theater
Reagovat
Jabadu
"Ale no tak, Milane, podívej se, ta Maria má dvě žlutý ... tam je to vyřízený ... tam je to celkem jasná situace." :-)
Reagovat
sprchon
A příští rok v Praze určitě nic nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak turnaj WTA snad zase bude... :)
Reagovat
EllNino
to už snad budu moct jet :) !
Reagovat
smazaný uživatel
U mě záleží na tom, kdy to bude... Ale když jsem měl předloni týden před státnicema, tak jsem taky jel (to jsem tam byl poprvé). :)
Reagovat
EllNino
no já nevím sám , co bude :) ale na Katku bych jel :)
Reagovat
sprchon
To jo, to už budu zase v ČR a určitě zase pojedu. :) Celou zimu jsem ale v Portugalsku, takže na FC do Prahy se nedostanu. :(
Reagovat
sprchon
Letos mi to prostě blbě vyšlo... Kanada daleko, Ostrava je pro mě taky daleko a když je to konečně v Praze, tak tu nebudu. :D
Reagovat
blixa
Z Portugalska kóóóósek .. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se s tebou vsadím, že Ostrava je pro tebe blíže, než Kanada :D
Reagovat
Fandina
A co když tam bydlí, co ty víš.
Reagovat
sprchon
Já ne, to bych byl blbej. :D
Reagovat
Jan
Vzhledem k tomu, že Šarapovou je schopná porazit jak Petra, tak Lucka, pokud bude Šarapová vůbec hrát, i když jsou i jinak Rusky silné, třeba to klapne. Doufejme.
Reagovat
FulnekUltras
Máňa ale říkala, že to pro ni v Praze už není směroplatný... ;)
Reagovat
Jan
Ty jsi utopil Máňu ... :)
Reagovat
tommr
volba Prahy pro finále snad nemohla nikoho překvapit ... :)
Hlavní je, aby bylo vyprodáno a aby naše holky vyhrály. Kdo ví kdy se nám taková šance na titul zase naskytne. Příští rok začínáme proti Rumunsku a vypadá to proto spíš na baráž než na obhajobu ... :(
Reagovat
blixa
:D :D :D No přesně tohle mi chybělo ! Svět je zase ve svých kolejích ;-)
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Fandina
Já doufám, že naše holky v Rumunsku vyhrají. Dvě holky v top 10, kdo to má.
Reagovat
tommr
jenže s Rumunkama prohráváme na všech frontách i když se nám jinak poměrně daří ... :(
Reagovat
EllNino
nebude to tak horký myslím :)
Reagovat
Fandina
To vím, že se našim holkám proti Rumunkám nedaří, ale doufám, že Šafi bude pokračovat ve hře v zoně a že spolu s Petrou dají tři body dohromady.
Reagovat
Jan
Ano, baráž. Netřeba pořád vyhrávat :D Ale když budou v týmu 2 - 3 hráčky top 10, asi 3 vícenásobné GS šampionky, k něčemu by to být mohlo ne ? :)
Reagovat
tommr
a kde máš jistotu, že proti Rumunsku nastoupíme v nejsilnější sestavě? Co když na Petru zase něco příjde a bude zase potřebovat nějaký delší volno? V podobný sestavě jako jsme hráli letos proti Kanadě přes Rumunsko nepřejdem ... :)
Reagovat
Jan
blixa z tebe musí mít radost. To nám tady chybělo :))) Já myslím, že i bez Petry s dobrým deblem se přes dá přejít přes jejich dvojku. Vždyť Rumunky hrály s Kanadou, kterou dalo naše béčko, ne - li céčko. Já vím, Halepová, ale ona 3 body sama nezíská (snad).
Reagovat
Jan
přes ně dá přejít
Reagovat
Fandina
Jenže Petra se mockrát vyjádřila, že FED cup miluje, takže pokud bude moci a bude zdravá, FED nevynechá. Tomu nevěř, že by nehrála.
Reagovat
VlS
Nezměnil ses :-)) Uvidíme, jako ztracené předem bych to neviděl.
Reagovat
Jan
Nicméně ses podřekl. Říkáš obhajobu, takže mlčky předpokládáš, že finále letos s Ruskami vyhrajeme :)
Reagovat
tommr
Rusky doma jsou určitě schůdnější soupeř než Rumunky venku - obzvlášt pokud by se Sharapce nechtělo hrát. Věřím, že letos ještě ten titul ubojujeme, ale obávám se, že může bejt na dlouhou dobu poslední ... :)
Reagovat
Jan
Začínáš být nebývale pozitivní :))
Reagovat
Jan
S Ruskami to vidím 50:50, protože se to může vždycky zvrtnout. S Rumunkami to vidím o něco nadějněji, i když i tam se to může zvrtnout, ale zbylé Rumunky nejsou tak silné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť Rumunky kromě Halepové žádnou superhvězdu nemají. ;-)
Reagovat
Jan
Jinak můžeš být rád, že do světové skupiny nepostoupily USA a nechytli jsme je. Hrát s Williamskami + Keysovou by bylo horší než Rumunky.
Reagovat
smazaný uživatel
" ... ale požadavky na kapacitu hlediště, množství hotelů či leteckou obslužnost byly takové, že finále lze v Česku odehrát prakticky jen v Praze," řekl majitel České sportovní Miroslav Černošek.

Tak nechápu, proč vždycky po SF prudí s tím, že by to dal do Ostravy, když sám ví, že vyhovuje jenom Praha. Logika forever :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
slacker
-1
Reagovat
EllNino
= 0
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď váhám, jestli jsi z Ostravy, nebo se ti jenom nelíbí Péťa... :D
Reagovat
sprchon
Pouhý zákon akce a reakce. ;)
Reagovat
EllNino
normálka :)
Reagovat
Fandina
Píše, že vyjednávali s ITF, třeba to znovu zkoušeli letos, nevíš.
Reagovat
FulnekUltras
peniaze, peněši, peníze... ;)
Reagovat
Fandina
To ano, ale třeba v Ostravě se může zase platit míně za pronájem, nepotřebuje mít toli diváků.
Reagovat
VlS
Já o těch požadavcích docela pochybuju. Co by ITF dělalo, kdyby hrálo finále Lichtenštejnsko s Andorou?
Reagovat
blixa
Hrálo by se na neutrální půdě :D
Reagovat
VlS
V San Marinu?
Reagovat
blixa
Ve Vatikánu ! S papežem na empire ;-)
Reagovat
VlS
Jo, co bůh činí, dobře činí
Reagovat
Fandina
Už se těším a doufám, že bude další mísa. Držím palce holky. Pojď!!!
Reagovat
Jan
Mís není nikdy dost :)
Reagovat
Fandina
Přesně tak, tenisových ani jiných ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist