Fed Cup: Kapitán Pála má o sestavě jasno, odtajní ji až při losu

17. 4. 2014, 16:38
Aktuality 11
České tenistky už vědí, která z nich dostane šanci v sobotních dvouhrách semifinále Fed Cupu. Kapitán Petr Pála hráčkám oznámil nominaci pro ostravské utkání s Itálií, ale veřejně řekne jména až hodinu před pátečním poledním losem. Dá se očekávat, že na kurt pošle šestou hráčku světa Petru Kvitovou a dvojku vybere mezi Lucií Šafářovou a Klárou Koukalovou.
Petr Pála

"Mám o sestavě jasno, holky to vědí, ale ještě bych to neříkal. Necháme to na losování," řekl Pála po dnešním tréninku v ČEZ areně. Z taktických důvodů chce nechat italského kapitána Corrada Barazzuttiho v nejistotě.

Ostatně ani o italské nominaci pro dvouhry není navenek jasno. Barazzutti sice má k dispozici ostřílené Saru Erraniovou (11. v žebříčku WTA) a Robertu Vinciovou (20.), ale 54. hráčka světa Camila Giorgiová hraje v posledních týdnech ve skvělé formě. Byla ve finále v Katovicích a na turnaji v Indian Wells dokázala porazit také Marii Šarapovovou.

"Giorgiová? Asi bude hrát. Je nebezpečná, ale nepodceňoval bych ani ty ostatní. Erraniová a Vinciovvá nemají takovou sezonu, ale jedním zápasem se chytnou a umějí to ve Fed Cupu prodat," řekl Pála a dodal: "Ať si s tím lámou hlavu oni."

České tenistky se s Italkami střetnou počtvrté za uplynulých pět ročníků soutěže. Už se tak dá mluvit o určité vzájemné rivalitě. "Až vyhrajeme a bude to 2:2, pak bych to bral jako rivalitu. Musíme potvrdit domácí prostředí," řekl Pála v narážce na to, že v minulých třech zápasech vyhrál vždy tým, který hrál doma.

Už v semifinále dojde na souboj týmů, které Fed Cup vyhrály v posledních pěti letech. Češky se radovaly v ročnících 2011 a 2012 a Italky 2009, 2010 a 2013. "Oba týmy k tomu druhému přistupují s respektem. Víme, že ten druhý tým je vždy silný," řekl Pála a vzpomněl si, co říkal jeho protějšek Barazzutti po loňské výhře nad Češkami v Palermu. "Že porazil nejsilnější tým na světě, což zahřeje, a já to můžu říct i směrem k jejich celku. Italky umí hrát týmově a obětují Fed Cupu hodně," řekl Pála.

Tenistky dnes absolvovaly jen dopolední trénink. Odpolední vynechaly a večer je čekal tradiční banket. "Holky hrajou dobře, musím zaklepat, že nejsou žádný velký zranění. Jsou připravený a teď jde o to, aby se to zúročilo," řekl Pála.

pva, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
A to ještě je tu Knap, která v únoru porazila McHale v USA a udělala dva body. Nemyslím, že bude zítra jedničkou nebo dvojkou, ale k dispozici je.
Reagovat
Pesek12
Risknul bych Peztru a Kláru. Letošní žebříček road singles:
13.Koukalová Klára 920 Bodů z 10 turnajů
23.Kvitová Petra 721 B. ze 6
27.Šafářová Lucie 621 B. z 8
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím, zkušeností má více Lucka, a taky to dokazují výsledky ve FC. Můj tip Petra,Lucka
Reagovat
Pesek12
Asi to tak je, ale Klára by si to za letošek taky trochu zasloužila.
Reagovat
tommr
vem si ale kde Klára ty body získala - jen na malejch turnajích kde nebyla žádná velká konkurence. Důležitý zápasy na velkejch turnajích nezvládá (na AO, v IW a v Miami vypadla už po prvním zápase) a nezvládla ani zápas se Suarezovou v prvním kole proti Španělsku. Proti silnejm soupeřkám má určitě větší šanci uspět Lucka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Lucka porazila ve FC například Stosur, Ivanovic, Jankovic a plno dalších.. A to nejsou cizí jména..
Reagovat
slacker
Stosur, Ivanovic, Jankovic JSOU CIZI jmena, to nevokecas :-))
Reagovat
Pesek12
vzdávám se, tudíž tedy bude zase nejlepší mít klasickou do poslední chvíle utajenou sestavu
Reagovat
tommr
prostor pro překvapení je na naší straně mnohem menší než na tý italský ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem se do toho zamotal :D No zkrátka, ve Fed Cupu je Lucka lepší:D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra + Lucka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist