Fed Cup: Na Španělky s Plíškovou a Strýcovou. V nominaci je poprvé i Siniaková

20. 1. 2017, 09:18
Aktuality 81
Osvědčená dvojice Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, po pauze Lucie Šafářová a premiérově Kateřina Siniaková jsou v nominaci tenistek na první kolo Fed Cupu proti Španělsku. Kapitán Petr Pála oznámil kvarteto pro utkání v ostravské ČEZ Areně 11. a 12. února dnes v Melbourne.
B. Strýcová a Kar. Plíšková

České tenistky Fed Cupu v posledních letech vládnou. Loni porazily ve finále Francii, završily tak vítězný hattrick a oslavily pátý triumf za uplynulých šest let.

"Jsem rád, že holky zase chtěly reprezentovat. Hodně si toho vážím. Jsme silní a určitě v roli favoritů," řekl Pála novinářům v Melbourne. "Je super, že hrajeme konečně zase doma. Můžou se předvést před našimi fanoušky, což je koření tenisu. Samozřejmě následuje turnaj v Dauhá, ale Fed Cup pro ně znamená reklamu."

Před domácími fanoušky se tenistky představí poprvé od předloňského finále s Ruskem. V Ostravě ještě neprohrály, na tvrdém povrchu zde zvítězily už čtyřikrát.

Jedničkou týmu je světová pětka Plíšková, strůjkyně výhry ve finále proti Ruskám v Praze v roce 2015 a v loňském ročníku. V něm spolu se Strýcovou zajistily vítězství ve Štrasburku a společně už vyhrály tři rozhodující čtyřhry.

Poprvé od předloňského finále je v sestavě Šafářová, která loni nemohla hrát kvůli zdravotním problémům. "Lucka chtěla hrát. Doma v hale na rychlejším povrchu je to pro Fed Cup výborná hráčka," řekl Pála ke startu bývalé finalistky French Open.

Nováčkem v týmu je dvacetiletá Siniaková. Letošní vítězka turnaje v Shenzhenu je 37. hráčkou světa a aktuální českou čtyřkou. "Jsem rád, že se do nominace probojovala, že se zase zapojí další hráčka. Máme jich tolik!" pochvaloval si Pála a doplnil: "Je vhodný čas, doplní tři zkušené hráčky a musíme se dívat dopředu."

V úvahu pro nominaci zvažoval Pála i Kristýnu Plíškovou, dvojče Karolíny, která by rovněž dostala šanci poprvé. Nakonec se rozhodl pro Šafářovou a Siniakovou. "Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale vzala to úplně v pohodě. Kristýna hraje kvalifikaci turnajů v Dauhá a Dubaji. Věřím, že její čas přijde," konstatoval Pála.

Pála tentokrát nemohl počítat s bývalou českou jedničkou Petrou Kvitovou. Pětinásobná vítězka Fed Cupu je po prosincovém přepadení, při kterém jí pachatel pořezal prsty levé ruky, mimo hru minimálně do poloviny sezony.

Španělská sestava ještě není známa. Jedničkou by měla být světová sedmička Garbiňe Muguruzaová. Otazník visí nad startem zraněné Carly Suárezové. "Zrovna Carla na naše holky umí, má dost nepříjemnou hru, takže by to bylo pro Španělsko citelné oslabení. A uvidíme, jak to dopadne s Muguruzaovou. Je schopná vyhrát dva singly. A taky ani jeden vzhledem k naší sestavě," řekl Pála.

Se Španělkami se Češky naposledy utkaly v 1. kole v roce 2014 a v Seville rozhodly o postupu až ve čtyřhře. Doma je zdolaly v roce 2009 v Brně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

81
Přidat komentář
Frick
Hrála v únoru Antverpy, Dubai i Dohu, 2 + 4 + 6 = 11 zápasů.

V minulosti podobně. D+D vždy a předtím buď ten halový Premier nebo Fed Cup, případně obojí.

Je tedy na tom Lucka fyzicky tak zle, že nyní nedá více než jeden turnaj? :-(

Nejhorší je to, že se fakt bojim, že vychladne.
Reagovat
tommr
jsem rád, že naše nejlepší hráčky nemají hvězdný manýry a jsou na rozdíl od našich mužů stále ochotný reprezentovat i když by se jistě taky mohly vymlouvat na velký zápasový zatížení ... :)
Potěšilo i zařazení Katky Siniakový. Čas Lucky Hradecký při vší úctě k tomu co pro repre udělala se už naplnil a je třeba dávat příležitost mladším a perspektivnějším hráčkám, aby se dostatečně otrkaly ... :)
Reagovat
Jan
Třeba Berdych změní názor, když vypadl ve 2. kole :) Až bude IPTL, to se na velké zatížení vymlouvat nebude :) Co by měl říkat Štěpánek ?
Reagovat
EllNino
ve 3. :)
Reagovat
Jan
Prostě na začátku turnaje.
Reagovat
EllNino
https://www.facebook.com/petr.sulai?fref=ts
Reagovat
Frick
Aspoň ukaž, že nejsi takový morální nula a dej sem i svůj FB.
Reagovat
EllNino
jojo morál to je tvůj bratr :D ... hlavně ty komenty, jak jsi hrdý na svou kritiku :D
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/tom.v.hana
Reagovat
slacker
co to je za mentala?
Reagovat
Frick
To je El-Nino.
Reagovat
Frick
Asi před dvěma orky mi hrdě psal, jak mne našel na FB a od tý doby mám potřebu se tim neustále chvástat.

Nevim, já bych se k ničemu tak nízkýmu nesnížil...
Reagovat
Frick
*MÁ potřebu
Reagovat
cheeky
A co jak jsi sem dal fotku Kvěše? To nízký nebylo? A nebyl jsi ty tenkrát morální nula, když jsi sám sebe neukázal? A neříkal jsi tehdy, že je to v pořádku, když ta jeho fotka byla veřejně na netu? Tak jsi dostal dávku vlastní meducíny? Nechutná, nechutná? A co na to Jan Tleskač?
Reagovat
slacker
No ja bych prosil jeste odtajnit identitu Fandiny :-D
Reagovat
Fandina
zalez šmejde
Reagovat
Frick
V tý galerii byla veřejná, její už. jméno bylo jasně podobný s už. jménem zde na TP a navíc jsem ani nebyl první, kdo sem dal ten link.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/berdych-je-poprve-svetovou-ctyrkou-16408/

To byl nějaký Go Satane Go
Reagovat
Frick
A až pak já.
Reagovat
cheeky
No Facebook je taky veřejný..Možná jsi nebyl první, zato ses toho chytil jak ho.vno košile. Možná kdybys to neudělal nemusel sis teď připadat ublíženě..Karma, bitch
Reagovat
Fandina
Tady jde o to, že ty sám to odsuzuješ, ale dal si to sem taky a je to jedno, kdes to sebral.
Reagovat
misa
Tak se dívám, že svou ochotou reprezentovat ve Fed Cupu narušila Frickovy plány na kvalifikaci v Doha :) Třeba dostane kartu do hlavní soutěže jako vítězka 2015. (Tomu moc nevěřím.)
Reagovat
Fandina
Ale může si o WC zažádat ne?
Reagovat
misa
Může, třeba dojde k překvapení :)
Reagovat
tommr
já si myslím, že Lucka o kvalifikace na menších turnajích nebude stát a bude je hrát jen na větších turnajích (od Premier-5 výš) na kterých bude současně hrát i debla ...
Reagovat
misa
Je jasné, že do kvalifikací se nepohrne a než přijdou přihlášky do Madridu a Říma, tak snad uhraje nějaké body. První padesátka by jí měla na hlavní soutěž stačit.
Reagovat
tommr
já doufám, že jediná kvalda, kterou bude muset letos hrát bude v Dubaji. Na turnaje v Indian Wells a v Miami se dostane přímo a na dalších už snad bude mít nahráno dostatek bodů, aby se kvalifikacím vyhla. Pokud bude hrát i nadále aspoň tak dobře jako proti Sereně tak se o ní nebojím ... :)
Reagovat
misa
Dubaj Lucka nehraje, místo ní jede do Budapešti.
Reagovat
tommr
opravdu? No možná, že to pro ní bude lepší než se trápit v kvalifikaci, která bude nejspíš víc našlapaná než turnaj v Budapešti ... :)
A nevíš taky jestli pak ještě někam před Indian Wells pojede nebo bude hrát až tam?
Reagovat
misa
Až Indian Wells. Halový turnaj by jí měl sedět, navíc asi bude nasazená. Ideální šance na zisk dvou výher v řadě :)
Reagovat
misa
Babos
Beck
Petkovic
Goerges
Wickmayer
Safarova
Parmentier
Kovinic
Dodin
Flipkens
Cirstea
Rodina
Witthoeft
Hsieh
Allertova
Khromacheva
Linette
Sakkari
Broady
Vekic
Kozlova ( #98 )

Nasazená bude určitě, dokonce jí to možná vyjde do první čtyřky.
Reagovat
tommr
to je docela solidně obsazenej turnaj. Nevidím tam sice žádnou hráčku, kterou by Lucka nemohla porazit, ale taky tam nejsou žádný vyloženě slabý. Každopádně pokud neudělá aspoň ty dvě výhry v řadě ani tady tak už by to s ní bylo opravdu hodně špatný ... :)
Reagovat
janek_da
Aby nefásla Sakkari. Ta začíná nebezpečně stoupat
Reagovat
tommr
hlavně aby zase nevyfásla Denisu ... :)
Reagovat
Frick
Dvě výhry by byla skoro k ničemu. musí tam uhrát mimimálně finále, když odmítá hrát v 5. týdnu.
Reagovat
VlS
A když nebude tak co? Nekoupíš jí bonbóny. Už prudíš se svejma pošahanejma výpočtama i na jejím FB Petře Modrý, že?
Ty si myslíš, že potřebuje poradit? Víš co ví ona? Když jí to hepůjde tak jak ona chce, tak s tenisem klidně sekne a bude se bavit něčím jiným. Bude to hrozit tím víc, čím víc jí bude někdo otravovat.
Reagovat
Frick
Já to vnímám jako "diskuzi k článku", ne jako vzkazník někomu. Ostatně píšu o Lucie ve 3. osobě.
Reagovat
Frick
Ona sama řikala, že se chce dostat zpět do TOP 10.
Reagovat
Frick
Pak mi přijde plně legitimní napsat, že Austrálie byla fiasko.

Mohla klidně říct, že uvidí, jak to půjde bez nějakých čísel.
Reagovat
Frick
Plus i kdyby TOP 10 ona sama brala jako nereálný sen a reálně to třeba viděla aspoň na tu TOP 30, tak pořád musí brát z turnajů aspoň 100 bodů v průměru.
Reagovat
VlS
Jenže na to potřebuje především dobře hrát. Když nebude, žádný úžasný kalkulace " co, kde, jak" nejsou nic platný. Když bude, tak ty body udělá a je taky jedno kde. V tom, aby hrála dobře jí žádný kecy amatérů nepomohou, ví co a jak asi tak milionkrát líp než ty, nebo já co má jak dělat.
Reagovat
Frick
V Melbourne hrála dobře. Velmi dobře. Ale stejně je venku po druhém kole. Takže to jedno neni. Musí hrát dobře/velmi dobře se soupeřkama, na který to bude stačit. Na velkejch turnajích jí nikdo nezaručí, že zase nedostane vraždu. Na malejch turnajích tu jistotu mít může.
Reagovat
Frick
No a teď je vidim problém v tom, že možná měsíc nebude hrát singlovej zápas. Takže "ideální" příležitost zase dokonale vychladnout.

Místo toho, aby na Taiwanu dojela na vzestupující australské vlně.
Reagovat
VlS
Víš o tom všem prd a chceš radit profíkům? Tak až půjdeš na nějakou operaci, tak nezapomeň poradit operatérovi, jak to má udělat. Bude nadšenej, že mu někdo poradí :-). Ty fakt nejseš normální.
Reagovat
Fandina
Není. Až ho uvidíš ve skutečnosti, tak to pochopíš.
Reagovat
VlS
Radši ho neuvidím, nechci se nechat zavřít za vraždu :-)
Reagovat
Alexandria
Kristyna ma tiez rovnako ako Karlolina velke nadanie a naviac ma tu vyhodu,ze je lavacka,mala by to vyuzit!Fandim obom sestram+vsetkym cz hrackam!
Reagovat
carolyn
Russell Crowe ji po utkání ocenil. ?Kristýno, jednou budeš šampiónkou.Jsi silnější, než si uvědomuješ."
Reagovat
horska.kraslice
Teda nevím, na základě čeho tak usoudil. Naopak, Kristýna před zápasem hýřila sebevědomím.
Reagovat
blixa
Tsssss, je to odborník, koukne a vidí ;-)
Reagovat
gigin
Spíš je ožralý a myslel Káju.
Reagovat
blixa
To se nevylučuje :D
Reagovat
gigin
To je nakonec fakt :-D
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
VlS
Plíšek jako Plíšek
Reagovat
blixa
... pokud seš na plech .... ;-)
Reagovat
Fandina
u nich ani být nemusíš a vidíš dvakrát
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
horska.kraslice
No jo, Russell možná ani neví, že jsou dvě :-)
Reagovat
Fandina
super. Ostřílí se, nadechne atmosferu kolektivu. Už se těším do Ovy.
Reagovat
FulnekUltras
dneska už kwa žádná samozřejmost... a my je v tenisu máme!!!
Reagovat
Fandina
Pála o holkách z AO. Tyhle stránky jsou fakt super.
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1830--blog-petra-paly-jak-ceske-tenistky-vali-na-australian-open
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, víte někdo jaký jsou aktuální dobře fungující streamy na australien open ? Díky !!!
Reagovat
danuska
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc
Reagovat
miledus
http://roguesportz.blogspot.cz/
Reagovat
kada.tom
Logická a asi správná volba :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že je v nominaci, ale jestli si zahraje, tak asi maximálně čtyřhru za rozhodnutého stavu...
Reagovat
tommr
bude taky záležet na nominaci Španělska. Pokud by nepřijely Muguruza a CSN tak by Pála moh šetřit Karolínu a Báru a Katka by si mohla zahrát i ostrý singly ... :)
Reagovat
blixa
Koťátko asi přijede. Ona dost usilovala o to hrát FC za Španělsko a vůbec se těm Španělákům snaží zavděčit, ale oni ji stejně nemají rádi. Jak nemáš tu správnou krev tak máš smůlu. Trochu podobný to má Messi v Argentině.
Reagovat
tommr
no to nevím já naopak slyšel, že uvažovala i o tom jestli by neměla reprezentovat Venezuelu. Každopádně její start v Ostravě ještě nepovažuju za jistej - bude záležet i na tom jak daleko dojde na AO kde má poměrně slušnej los ...
Reagovat
blixa
Zvažovala, ale jen proto že to docela dlouho vypadalo že ji Španělé nebudou chtít. Ale počkala si nakonec na jejich finální rozhodnutí.
Reagovat
Jan
Už budeš fandit ČR ? :)
Reagovat
VlS
asi jediná volba. Kristina by proti běhavejm Španělkám asi nebylo to úplně ono, Lucka Hradecká vypadla v singlu v kvaldě a v deblu i mxu v prvním kole, asi tedy forma nic moc.
Reagovat
Empe
Lucka je zraněná. Myslím, že ty prohry jsou spíš důsledek tohohle. :(
Reagovat
VlS
A vysvětlíš mě, proč se zraněná cpe i do mixu?
Reagovat
Fandina
Kvůli tobě?
Reagovat
Empe
Chtěla to zkusit? Pro peníze? Doufala, že to půjde? Nechtěla odřeknout slíbený zápas? Můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno. :D
Reagovat
VlS
A co má za zranění?
Reagovat
EllNino
lýtko a stehno, ses nedíval ?
Reagovat
VlS
Ne- ale jestli je tam svalovej problém, tak je pitomost s tím hrát, ale podle olepová í a obvazování těžko soudit, občas vypadá WTA jak polní lazaret po vylodění spojenců v Normandii.
Reagovat
babolat.cz
Asi jako Almagro, ale určitě ty peníze nepotřebuje...dá je jistě na charitu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist