Federer na Roland Garros hrát nebude. Soustředí se na trávu a zbytek sezony

15. 5. 2017, 22:08
Aktuality 124
Roger Federer, vítěz úvodního letošního grandslamu Australian Open, nebude hrát na pařížském Roland Garros. Pátý hráč světového žebříčku vynechá celou antukovou sezonu, aby se připravil na oblíbenou trávu a zbytek roku na tvrdých površích.
Profily hráčů
Roger Federer

Pětatřicetiletý Federer se letos vrátil na ATP Tour po půlroční pauze způsobené zraněním kolena a zářil jako v dobách své největší slávy, když vyhrál tři ze čtyř turnajů. V lednu ovládl Australian Open a získal osmnáctý grandslamový titul, poté dobyl i prestižní turnaje Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Bezprostředně po výhře na Floridě 2. dubna dubna Federer prohlásil, že si dá delší pauzu a vynechá většinu antukových turnajů. Start na Roland Garros, kde v roce 2009 završil kariérní grandslam, však nechal až do dneška otevřený.

"Bohužel jsem se rozhodl nehrát na French Open. V posledních týdnech jsem hodně dřel, abych byl schopen působit na ATP Tour ještě mnoho let, a cítím, že je rozumné letos vynechat antukovou sezonu a připravit se na trávu a tvrdé povrchy," uvedl na svém webu Federer, jenž má letos bilanci 19 vítězství proti jediné porážce.

Antuka je fyzicky nejnáročnější tenisový povrch. Hráči musejí dělat spoustu riskantních pohybů a skluzů, navíc výměny a tedy i celé zápasy často trvají déle než na rychlé trávě a tvrdých površích.

Na Roland Garros nebude slavný Švýcar startovat druhý rok po sobě, loni druhý grandslam sezony vynechal kvůli zranění zad. "Začátek sezony byl pro mě kouzelný, ale musím si přiznat, že pečlivá volba programu bude klíčem k mé dlouhověkosti. Francouzští fanoušci mi budou chybět, protože mi vždycky hodně fandili, takže se těším na příští rok, až je uvidím," slíbil Federer, jenž v Paříži hrál také čtyřikrát neúspěšně finále proti Rafaelu Nadalovi.

Právě dlouholetý Švýcarův rival Nadal se nyní dostal do pozice největšího favorita Roland Garros, jež začne 28. května. Devítinásobný vítěz French Open vyhrál v minulých týdnech tři antukové turnaje po sobě a bude útočit na desátý pařížský titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

124
Přidat komentář
gigin
Roland Garros update:
OUT: Federer
IN: Gulbis
Reagovat
gigin
Tím veškeré dohady padají. Tohle je ten důvod.
Reagovat
Herbert_Hoover
Génius géniovi rozumí.
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn.
Reagovat
a.magerova
Jj charita je nám vlastní... :-P
Reagovat
mrafe
To bude Gulbis hrát tenis nebo jenom na čumendu? Letos moc nehraje, zdravotní problémy nebo jiné zájmy?
Reagovat
Kozoroh
Nerozumím tomu, proč někteří nadalovci a spolufanda z Djokolandu turista ostře kritizují Federera za kompletní vynechání antuky. Federer není otrok ATP okruhu, je to svobodný hráć, který se rozhodl vynechat antuku a soustředit se na trávu a hard. Díky třem podmínkám už pro něj žádný turnaj není povinný. V jeho věku už mnozí slavní tenisté nehráli. Federer už dávno dosáhl postavení, kdy nikomu nemusí nic dokazovat. Takže považuji vyjádření dotyčných zde za nemístné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mně přijde ale snad ještě horší, když ho někdo kritizuje proto, že si myslí, že by RG vyhrál. A to nejčastěji na základě argumentu, že přeci Nadala letos už třikrát porazil, takže.. :))
Jinak jo, ani mně se to nelíbí. Naopak to vnímám jako další majstrštyk hodný GOATa..jde přeci i o to si umět přiznat na co stačím, na co ne a zauvažovat, co by dotyčný krok mohl způsobit v budoucnu. Prostě střízlivě si urovnat priority. A ne se bezhlavě vřítit všude, kde mě chtějí fanoušci nebo pořadatelé mít.
Reagovat
turista
Federer zmiňuje náročná specifika pohybu na antuce včetně doklouzávání míčů a podobně. To je všechno pravda, ale na druhé straně antuka podstatným způsobem a daleko nejlíp ze všech povrchů tlumí nárazy vznikající při dopadu nohou tenisty na ní a přenos těchto nárazů na další části těla tenisty. To bylo dokázáno lékařskými studiemi. Jako doktor se 32 lety praxe něco vím o vzniku a vývoji arthrózy. Rafa praktikuje sice silový a amortizující styl tenisu, nicméně ta antuka patrně mírní dopady tohoto stylu na jeho pohybový systém. Možná i proto je navzdory lékařským předpokladům stále konkurenceschopný. Federer si jistě může dělat co chce. Ale diváci by rádi viděli jeho umění také na té antuce, kde ho předváděl dlouho. Nakonec i na té antuce byl vysoce úspěšný a sehrál na ní řadu úžasných zápasů a má z ní 11 titulů přes konkurenci Rafy a Novaka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tento argument moc nechápu, že antuka tlumí nárazy ze všech povrchů nejlíp. Jakou to má souvislost s rozhodnutím Rogera? Respektive jak by tento fakt měl dopomoci k tomu, aby se rozhodl jinak? Může začít v klidu trénovat na trávě a nějaké výhody plynoucí z toho, že antuka bude účinněji tlumit nárazy jeho těla, se může vykašlat. Jestli on Roger nakonec neměl odpískat celou trávu, protože antuka tlumí nejlépe nárazy těla.. :) Jistě těch argumentů proti bylo vícero, takže tento je dle mě zcela bezpředmětný. Jít bez ostré přípravy na antukový GS, honit se za míčkem hodiny a hodiny a beztak mít minimální šanci na celkové vítězství a pak se zase z antuky přeorientovávat na jiný povrch vs. v klidu se začít soustředit na trávu, no asi bych neváhal.
Reagovat
turista
Šlo přece o to, že tisíce diváků se těšilo na Rogera taky na té antuce, na tu podívanou. Připojil jsem se pouze k nedávné Rafově obhajobě antuky jako povrchu. Má pravdu. Plán Rogera hrát pouze na RG vypadal podezřele od samého začátku. Kdyby předtím absolvoval Madrid nebo Řím tak by rozhodně nebyl na RG do počtu. Ale to proč a jak se RF rozhodne je opravdu jen na něm a důvody zná pouze on sám.
Reagovat
a.magerova
Milióny fanoušků a diváků nebude chtít, aby kdy skončil... prostě nedá se zavděčit všem... ;-)

Zatím ve volných chvílích koukni.... dodnes si živě pamatuju, jak mé nervy pracovaly a naděje mizela....

https://www.youtube.com/watch?v=KeEYzp_QJSk&feature=youtu.be&t=1h42m32s
Reagovat
blixa
Jj, vzpomínám. A tohle byla ještě větší jízda ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=NxqS4EYWdjc
Reagovat
spaniel
"Jako doktor se 32 lety praxe něco vím o vzniku a vývoji arthrózy."

Ani duševně zaostalý prvok by ti to nezbaštil. Vždyť jsi úplný mimoň s detinským vyjadřováním.
Reagovat
turista
Teď začíná Řím. Kozorohu, třeba se už Novak odrazí od tenisového dna a udělá nám radost. Idemo!
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde jinde na antuce než na svém nejúspěšnějším antukovém turnaji by se mu to mělo povést? Tady už MUSÍ udělat slušný výsledek...
Reagovat
Kozoroh
Kéž by, ale divy se teď čekat nedají :-(
Reagovat
turista
Novak dnes rutinní výhra. Idemo!
Reagovat
a.magerova
Prostě si musíme zvyknout, že pokud chceme Rogera ještě nějakej ten rok vidět hrát, nebude každej rok všude k vidění.... letos chce rekordní Wimbl, tak tomu podřizuje vše... třeba příští rok bude chtít víc titulů z antuky, tak se zařídí zas jinak... uvidíme... :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
No, rozhodně má Roger ve svém věku právo na to nechtít všechno a fanoušci tenisu obecně by to měli chápat. :)
Reagovat
babolat.cz
umím si ho představit v obýváku, jak kouká na letošní antuková finále, pak si odskočí na antukové kurty se sparingpartnerem a pak usoudí, že to nemá smysl, kazit si letošní bilanci ...tím pádem se sám zbavil možnosti být opravdu GOAT...
Reagovat
Frantz
Otázkou je, kdo bude místo něj v Paříži házet po sběračích láhve a po divácích vyřvávat SHUT UP!!!! ;-)

http://www.puntodebreak.com/files/federer-shut-up.jpg
Reagovat
a.magerova
On se určitě někdo najde... Nole může zas vřískat na diváky i sběrače, k tomu opět roztřískat lavičku... a Rafa může rozdávat příkazy, koho si nepřeje, aby rozhodoval jeho zápasy, Nick někomu opět při zápase vyzradí kdo s kým spí... no nemám strach... :-P
Reagovat
Frantz
Nenajde -> "elegán + gentleman" je přece jen jeden! :-D :-D
Reagovat
turista
Ať se jde RF vycpat!
Reagovat
Pe3k
Šel se vyspat :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D
Reagovat
Mayo
Proč turisto?
Reagovat
Herbert_Hoover
Já si myslím, že vycpaného Rogera po ukončení kariéry někde spatříme :)
Reagovat
blixa
Ale no tak ! Když tak mumifikovaného v rodinném mauzoleu ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
:D Tak nemyslel jsem jako, že jeho konkrétně vycpou, ale udělají nějakou věrohodnou napodobeninu v životní velikosti. Třeba už taková někde je, čert ví. ;)
Reagovat
blixa
No tipuju, že voskovej už někde bude :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná v Muzeu Madame Magerovaud :))
Reagovat
gigin
Na Mallorce byl. Ale museli ho sundat.
Reagovat
Herbert_Hoover
To chápu, to bylo asi jako vyvěsit plakát Řepky ve slávistické šatně..
Reagovat
gigin
No hlavně kvůli vedru. Roztápěl sa. Prej. Chlapi v hospodě to říkali.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz u nas to taky chlapi v hospode rikali...toz to musi byt pravda:)
Reagovat
Herbert_Hoover
U nás chlapi říkali, že prý samovolně močil na turisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele a nespletli si to chlapi s Doudlebama u Ceskych Budejovic?
...bo tam jak zavita turista, tak je hned zmocenej.:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Leda, že by se Doudlebám říkalo jihočeská Mallorca.. :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Já je pod tím označením znám odjakživa.
Reagovat
mrafe
Rafa je už v Londýně.
Reagovat
Mayo
Roger je veľký tenista a na FO bude chýbať.
Reagovat
smazaný uživatel
1.85cm, raz darmo. Skoro dva metre živej váhy.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je do dvou metrů ještě hodně daleko...
Reagovat
steve79
Je to skoda, ale co se da delat. Uvidime ho na kurtu az v pulce cervna ve Stugartu.
Reagovat
janek_da
Asi dobře. Jsem zvědav jak v 35 bude Rafa vynechávat podzim, aby hrál na své antuce. Jejda, on už jej vlastně párkrát vynechal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jablká a hrušky, tralalá...

Ale +1 za snahu.
Reagovat
Vojtiik
jsi nějaký podrážděný trollíku, nevinná poznámečka vyvolá hned ironickou reakci :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne me prijde, ze janekda je fakt genius, on tim prispevkem podle me rika, ze ti nekteri nadalisti jsou uplny jelita, kdyz si mysli, ze fedex nehraje na antuce hlavne kvuli Nadalovi, ze jako z neho ma strach... cili neco jako "mysleni klasickeho nabozenskeho kultu"...
...a tak to Janek prevadi do nejake te analogicke ironie, protoze je tady dulezite vedet, ze ty hrace z big4 nejak netlaci, nebo jim nefandi:)
...a jeden z nadalistu to pochopi doslovne a jeste mu za to da +1 za snahu :D)))
Me to celkem pobavilo...
Reagovat
Vojtiik
přesně :D ale neboj, za chvíli přijde monsieur trollhand a vysvětlí nám s obrovským nadhledem, jací jsme všichni hňupové :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to budu i rad, jak neco napise:)
ja mam nahodou jeho prispevky rad, me skoro vzdycky Forehander pobavi... nekteri se musi nadrit, aby ten prispevek byl vtipny, a on ma na tohle prirozeny dar, takze me nejak nedrazdi. (to myslim uprimne:)
...ovsem otazka je, jak bych to vnimal, kdybych trebas byl fanda Fedexe...:D)
Reagovat
smazaný uživatel
No, to si ale teraz zobral fanatikovi vietor z plachiet

Aha, chudák. Hladá slová..:-)
Reagovat
Vojtiik
ale jo, me taky nekdy pobavi, ja to rad priznam, nebudu zapskly:)) ale je to takovy ten typ, co kaze vodu a pije vino, provokace je jeho dennim chlebem, ale kdyz muto nekdo vrati, tak se hned zacne certit a kopat, to moc nemam rad takove typy lidi :))
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja to tak podrobne nesleduji:)
Reagovat
janek_da
No jo. Stan si dělal stejně jemné vtípky v duchu Fh a tos měl vidět jak vyletěli všichni nadalovci, cože bleje. Včetně těch Fhda samozřejmě. To mě taky zklamalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Me tu asi uz nemuze nic zklamat:)
Reagovat
smazaný uživatel
já už poslední dobou víceméně jen proletím diskuzi, odpovídat aka házet hrách na stěnu nemám sílu :D
Reagovat
janek_da
No, jestli někomu fandím z B3, tak je to RF. Hlavně mě na jeho výhrách baví pozdější Fhandovy komentáře. Franz je příliš syrový, ale taky neva. Bez nich by mě byl RF celkem ukradený.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele a ted zpet k te opravdove kvalite.:)
Dnes pecka dne Rebel x Panter!!!
Reagovat
janek_da
To si snad vyvěsím argentinskou vlaječku na auto.
Reagovat
smazaný uživatel
Po vyhre Pantera hlavne nezapomen zmenit SPZetku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ludia si spievajú, keď sú podráždení :)

Som rad, ze si pocas antukovej sezóny konečne vyliezol..Čo nové v kanáloch?..:)
Reagovat
Vojtiik
noveho nic, rafa kraluje antuce a ja nemuzu rict jineho, nez gratulovat... ale to by nemuselo prekvapit ani takoveho tenisoveho teoretika jako jsi ty :D jinak, jaro je exponovane obdobi v moji praci, tak bohuzel nejde reagovat kazdy mesic na tve vyplody, snad te to moc nemrzi
Reagovat
gigin
Jo jaro, chápu. Všecko sa hárá, člověk neví, kam dřív skočit.
Reagovat
smazaný uživatel
co vůbec génius? jak je na tom? dlouho jsem ho neviděl, učí se nějaké nové fígle?
Reagovat
gigin
Podle mne finito. Teď se odhlásil z Bordó. Rameno přes rok, minulý týden zápěstí, teď lýtko. Rozpadá se totálně, čekám podobné prohlášení jako Pico včera.
Reagovat
a.magerova
Čekala jsem od Tebe spíš slovo strčit... :-P
Reagovat
blixa
Ono je to do jisté míry synonymické ... :D
Reagovat
a.magerova
Ale jooo uznávám...i když náhrada obojího.... obskočit... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí, srdce mi krváca...
Reagovat
Stan_Borowitz
že ne antuka jeho, ale on - na rozdíl od jiných - antuku už opravdu k ničemu nepotřebuje...
Reagovat
babolat.cz
a můžete oponovat jak chcete
Reagovat
smazaný uživatel
ze je celkem jasne, co tim Fedex rika... Chci dalsi GS z Wimblu.

"A protoze jeho svycarsky kolega Standa Wawrinka sbira jednou rocne GS z ruznych povrchu, a letos je na rade prave Wimblas na trave, toz nechce ponechat nic nahode:D), a pripravit se skvele." :)

A vazne, Ani bych se nedivil, kdyby to vedel uz davno...a uz se pripravoval na tu travu od Miami...
Jinak si myslim, ze letos ani Rafa, ani Nole se do druheho tydne na trave nedostanou...Fedex se sice pripravuje co muze,
ale trebas je pocitat s tim nevypocitatelnym Stanem Wawrinkou...nebo jinym prekvapenim...
Ano Wimblas bude zajimavy...take sir Andy jak hraje tuzku na cihle, obcas to pusobi jako katalyzator a na trave je pak skvely...hodne muze pozlobit Marin s Milosem, ale i Sasa muze prekvapit...ikdyz ne asi vitezstvim.
Nevim, jestli to bude Fedexovi stacit, tak dukladna priprava...Wimblas je prave i tezky v te navaznosti na RG, cili vynechanim si zveda sance...vuci konkurenci.

Rozhodne tim, ze vynecha RG, bude patrit k tem nej. favoritum W.
To si myslim, ze je celkem jasne, a nema smysl asi o tom dost pochybovat:) tedy pokud Andy nevyhuci hned v 1.kole na RG a bude mit prave ten cas se take lepe pripravit...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si naopak myslím, že to bylo rozhodnutí, které udělal opravdu až teď. Pro Rogera nemá z RG nic jiného než titul smysl, finále tam hrál už milionkrát. A po zhlédnutí (i když bych měl k Rogerovi možná mít takový respekt, jaký má podvědomě Franczurák, a psát jako on "shlédnutí" - dobře totiž ví, že Roger s 18 GS na ostatní skutečně shlíží shůry z tenisového Olympu, takže se na rozdíl od jiných může na celou antuku v klidu...) včerejšího finále si asi rozumně řekl, že poměr šancí a rizik je nepříznivý a nebude pokoušet osud před (pro něj) daleko důležitější částí sezóny.

Na ten další titul z RG má ještě času dost...
Reagovat
tito
Bez přípravných turnajů na RG? Taky mne to napadlo už po Miami, že se zkoncentruje na Wimbledon, další GS titul a antuku vynechá úplně. V současné konkurenci po důkladné přípravě bude jasným kandidátem. Proč tedy plýtvat silami na antuce, kde šance na úspěch by byly nejmenší a vyčerpával by se před pro něj stěžejním obdobím. Pokud vydrží celý podzim, může opravdu skončit jako No 1.
Tak uvidíme, jak tato kalkulace vyjde.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vzpomenout v souvislosti s trávou Stana a opomenout Kyrgiose je vcelku trestuhodné, Vlku :P
Já si myslím, že na Wimbledonu může překvapit úplně kdokoliv z nejmenovaných. Viz. Kvéry loni, kdysi pozlobil i Anderson..tráva je taky specifický povrch, ale myslím si, že na ní se otevírá prostor pro větší spektrum hráčů než třeba na tom RG...
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, mel bych Nicka vzpomenout, a nejen jeho, ale trebas i Mahuta, ktery dokaze zbavit pavouka nekterych neprijemnych souperu i pro ty nejlepsi...
Takze jako trest si navrhuji, ze si po obede nedam virzinko. Ja doufam, ze to bude trest dostatecny...:)

V kazdem pripade na RG je to jednoznacnejsi, ale i tak si nemyslim, ze Rafa vyhraje. Mam svuj tip:) na tento rok, snad to vyjde.
Take si myslim, ze Fedex dela pro to vsechno, a vitez bude jiny.
Take mam svuj tip, a doufam, ze to vyjde...
Jak to nevyjde, a Rafa s Fedexem budou brat GS, tak si nedam virzinko cely mesic...:)
Reagovat
janek_da
Zase Pella? To už by byla ale nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Kvido je vic presyceny temi vyhrami nez Serena, jako fakt tezko uz hleda motivaci...takze ten tip je spis nekde jinde.:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, Jarda Pospa se nějak začíná rozehrávat..naposledy trápil Smirnova.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Simon dokaze potrapit kohokoliv, vcetne divaka:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak jsem si vzal bryle, a uz je mi to jasny:)
Tak v tom pripade je Jarda uz pripraveny na vitezstvi v GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Za mna cierny kon turnaja, az ho prejde ten smutok z dedka a zacne hrat jak v USA plus ma Nicky uz aj noveho coacha konecne, takze o to lepsie
Reagovat
Kozoroh
Kdyby Babrinka vyhrál Wimbledon, byl by to největší fail svého druhu v tenisové historii.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
boze...
...a byl by to vetsi fail nez Goran Ivanisevic, nebo mensi fail?
Na Krajicka nebo Sticha se snad ani radeji nebudu ptat:)))
Reagovat
Kozoroh
Do textu jsem vložil slova "svého druhu", což znamená, že by to nebyla haluz na způsob Ivanševiče, Sticha aspol., ale v určité oblasti by to fail byl. Stan prokázal, že je zaslouženým GS vítězem, ale kdyby vyhrál Wimbledon a zkompletoval kariérní GS, vypadal by v společnosti Lavera, Federera a dalších nepatřičně. Bylo by to nespravedlivé vůči legendám jako Rosewallovi, Lendlovi nebo Edbergovi, kterým kariérní GS unikl jen o vlásek. Snad Wimbledon zůstane před Babrinkou ochráněn.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja snad zustanu ochranen pred tebou Kozorohu...:D)
...to nema smysl ani komentovat.
snad si jen prat, aby se to stalo:)
Reagovat
Kozoroh
Anarchisto, přát si výhru Babrinky ve Wimbledonu můžeš, ale byla by to špatná věc pro tenis. Píšu pro tenis, nikoliv pro Djokera, neboť po loňském roce to už může být No1emu jedno.
Reagovat
Herbert_Hoover
No Goran alespoň měl na tu trávu patřičné zbraně..i když zrovna v tom období kariéry, ve kterém triumfoval, to haluz byla.
Stan a tráva dlouho nešli ruku v ruce a moc nejdou ruku v ruce ani poté, co se tráva zpomalila a Stan některé své herní prvky zlepšil..i když přiznávám, že vydržel-li by do druhého týdne, pak má jisté šance. Nicméně prozatím vždy platilo, že ho na Wimbledonu porazili sice slušní travaři, nicméně nikoliv přímí adepti na titul. Gasquet, Safin, Hewitt, Llodra, Ančič...no ale pak i takoví, kteří jsou průměrnými nebo podprůměrnými travaři - Bolelli (wtf?), Istomin, Melzer..no ale pokud by na RG nějak víc neuspěl, tak se třeba jeho motivace zvýší, jelikož standardně časuje formu na jednom GS ročně.
Reagovat
janek_da
Náhodou Bolleli na trávě hrát umí, viz jeho bitvy s Nishikorim. Istomin je taky dost kvalitní a nepříjemný soupeř na trávu. Anderson třeba s ním pukl, Berďa v 2010 málem přes něj nepřelez.
Reagovat
Herbert_Hoover
Problém je ten, že Nishikori není žádný velký travař :) Řadil bych ho do té skupinky, která je konzistentní a může překvapit, ale žádný travařský prototyp to není a na druhé straně jak může překvapit, tak může ale na trávě prohrát snad s jakýmkoliv lepším travařem. Bolelli od každého slušnějšího travaře dostal strašný čoud. :) Jediná výjimka je snad Kohli, to by se i dalo vzít v potaz...
Istomin je komická postavička jako Kvéry...dokáže na trávě prohrát s Fabiem ale taky dokáže porazit Andersona nebo trápit Lopéze..ale to jsou spíše takové záchvěvy, na té trávě má proher z pozice favorita možná více než zdrávo. No ale pozor..Delpo třeba taky není vyložený travař a to co na trávě dokázal je menší zázrak :) takže občas někdo může překročit svůj stín, obzvlášť v době, kdy na trávě vítězí taktičtí baselineři..
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze nekteri fans Big4 maji strasny strach, nebot by se nasel hrac, ktery by skomletoval karierni GS nejen rychleji, ale dokonce od sira Andyho i drive:) Kult B4 by byl tak nejak narusen...:)
Reagovat
peRFect
zní to neuvěřitelně, ale Roger antuku nepotřebuje. Ne letos. Podívej se na Race. Rafa musel odehrát o 3 turnaje víc (a vyhrát je), aby měl o necelých 700 bodů víc, než Roger. Zní to skoro až hrozně, při Rafově formě, ale je to prostě tak. Samozřejmě, na RG zřejmě ještě něco přidá, ale obávám se, že si zas zhuntuje tělo a odpadne (třeba ne, ale pravděpodobné to je). Předpokládám, že po USO bude Roger před ním, možná už po Cinci.
Reagovat
Franky
Kamo cudujem sa ti ze vobec reagujes na tych trollhandov blabolatov a fartzov...same sr*cky a trolly aby tu chodili rozdelovat tabory nic viac
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime kolko turnajov Roger bude musiet na tých 700b hrat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa musel odehrát o 4 turnaje víc, pokud by nehrál v Acapulcu a nedostal se tam do finále, tak je náskok jen cca 400 bodů. Nicméně to celé dává logiku, hlavně díky IW, tam se potkali moc brzy a Rafa ztratil oproti Rogerovi 900 bodů, více než v Austrálii. Holt každý chvilku tahá pilku, podstatné je, že se to Rafovi povedlo a že je před Rogerem v Race i na žebříčku. Po Římě to může být +1700 bodů a po RG + 3700 bodů...je možná celkem bláhové předpokládat, že Roger bude všechno klátit a Rafa vypadávat brzy. na Wimbledonu možná jo, ale sezona je ještě dlouhá. Může to být ještě zapeklité.
Reagovat
peRFect
Máš pravdu, trochu jsem to přehnal :-)
Roger na W obhajuje velkou porci bodů, naproti němu Rafa jen 3 kolo RG a na W nic. Nicméně víme, jaké zdravotní patálie Rafa v minulosti měl, jaký má věk atd. Čekat, že si udrží tuto fazónu i dál je nemožné, kór když ho čeká RG, kde to bude o hodně setech, hodně běhání a velké náročnosti. Na druhou stranu, pro Rafu jsou důležité antuky, pro Rogera tráva a betony, jak píšeš, každý chvilku...
Pro tenis je oboje neskutečně dobře.
Reagovat
Herbert_Hoover
Roger po RG obhajuje myslím cca dvojnásobek bodů než Rafa, to není klíčovým faktorem, ale aspoň je fajn, že to není opačně, to by bylo horší. Jak píšeš, na Wimbledonu může jen získat, i kdyby padl ve druhém, třetím kole s nějakým bláznivým opáleným Jamajčanem..což se jako klidně zase stát může.
Ale nelze na to spoléhat na všech velkých turnajích až do konce sezony...jak ty vlastně vidíš objektivně šance Rogera na turnajích do konce sezony? Nebo s čím se tak nějak počítá, že vyhraje? Halle + W, Cincinnati, Basilej, TM? Plus US Open nějaký dílčí úspěch?
Reagovat
Denis92
Po Miami som vravel, ze nech kludne vynecha celu antuku. Myslim si, ze to je dobre a spravne rozhodnutie s ohladom na zvysok sezony. Hoci, teraz ma to trochu mrzi..

Tymto rozhodnutim Roger potvrdil, ze mu na poste svetovej jednotke naozaj az tak moc nezalezi a nechce to silit. Skor je to skoda z toho pohladu, ze nejake body by sa zisli aby bol na Wimbledone nasadeny v prvej stvorke. Uvidime, ako vyjde Stanovi RG a mozno sa to este podari.

Forehand - K nasej stavke. Ratal som s tym, ze Roger vynecha antuku, takze to mi nevadi, ale necakal som, ze Rafa spravi 5000+ bodov :D Tolko snad nikdy v kariere nenahral a myslim si, ze to bude rozhodujuce. Rogerovi verim, ze v druhej polke sezony ziska vela bodov, ale zaroven si nemyslim, zeby Rafa ziskal tak malo aby ho preskocil. Ale uvidime :)
Reagovat
Ereinion
Fedex podle mě může být na Wimbledonu v pohodě ve čtyřce díky tomu jejich systému nasazování...narozdíl od Wawrinky tam v minulých letech něco nahrál
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mozno mu to na tej jednotke záleží a celé to rozhodnutie je vlastne v kontexte línie "Radšej obetujem 1000 z antuky, aby som ziskal 2500 z trávy"...

Neviem, kedy Roger ziskal viac jak tisicku z antuky, v ktorej sezóne naposledy. Zrejme si naozaj na tú tehlu neverí a nechce si ňou pokaziť chuť a víťaznú mentalitu..O usetreni fyzických síl nehovoriac...O tom, že to je hra na jednu kartu je vsak zbytočné diskutovat, to je jasné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak dávno to zase není, jak se snažíš mezi řádky naznačit, v roce 2015. A předtím až na jednu sezónu každý rok od roku 2002... řekněte, pánové, kdo z vás kromě Rafy na to má?
Reagovat
janek_da
Mě by zajímalo, kedy získal Rafa tisícku po USO :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aký je rozdiel medzi tisíckou z hardu a tisickou z hardu??..:))

A ked sa bavíme o hale, tam sa dá snad ziskat tak polovica bodov, co sa da ziskat na antuke...

Vidis, uz urcite rozumies..;)
Reagovat
turista
Donedávna Novak a až překoná svoje tenisové inferno tak i v budoucnosti.
Reagovat
FulnekUltras
bude vypadat mnohem líp, než 9 a 18.
Reagovat
a.magerova
Né že né, ale i 21 a 1 bylo v merku... :-))
Reagovat
baggik
To bude RG o ničem, dejte to Nadalovi na recepci a pojďme třeba válet sudy.
Reagovat
smazaný uživatel
fuj, to se mi ulevilo! Jediny turnaj na antuce mi nikdy neprisel jako dobry napad, soryjako.. :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně taky... akorát teď v klidu přečkat tu spršku zblitků od některých místních frustrátů a jede se dál.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pe3k
No tímhle rozhodnutí m se zavázal, že ve Wimbledonu udělá pořádný výsledek, raději bych byl kdyby RG hrál, ale co už :(
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořádný výsledek ve WB je pro hráče kalibru Rogera jen jeden...
Reagovat
Pe3k
Přesně tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se Roger zalekl Rafových úspěchů a raději to vzdal? Tak jako asi dobré udělal, nerozehranej by tam asi velkou díru nezanechal. Ale Wimblas bude jiný kafco,tam tipuju minimálně finále, ideálně s Rafitem :)
Reagovat
Frantz
Od: Pe3k 01.05.2017 13:23
Federer bude hrat RG, to uz je tuty.
Reagovat
blixa
Dobře dělá GOAT ! Antuka je dobrá tak pro Nadaly ... ;-)
Reagovat
Frantz
Po shléhnutí včerejšího finále sklopil uši a raději zalezl, pan nejkomplexnější GOAT :-D
Reagovat
blixa
Po shlédnutí včerejšího finále zjistil, že letos ani na antuce nemá důstojného konkurenta a tudíž nemá smysl se antuce vůbec věnovat :-P
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Frantz
Zdá se, že major Borowička bude mít ke snídani svoje koule, pokud se tedy dožije rána a nespáchá rituální sebevraždu skokem do odkryté žumpy :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist