Federer prožívá nejlepší vstup do sezony! Už 17. výhru ale musel proti Čoričovi vybojovat

17. 3. 2018, 21:28
Aktuality 92
ATP INDIAN WELLS - Roger Federer v 36 letech zaznamenává svůj nejlepší vstup do sezony. Letos od začátku roku vyhrál všech 17 zápasů, což se mu ještě nikdy během veleúspěšné kariéry nepodařilo. Na dnešní poslední vítězství v semifinále turnaje Masters v Indian Wells se však nečekaně nadřel, postup přes o 15 let mladšího Chorvata Bornu Čoriče vybojoval navzdory tomu, že prohrál první set a ve druhém a třetím musel celkem třikrát dohánět manko brejku.
Roger Federer

Roger Federer v 36 letech dominuje tenisovému světu. Svým jen o pár let mladším vrstevníkům a největším rivalům dává lekce, jak se starat o své tělo, o generaci mladší soupeře zase 'vyučuje' tenisovému umění na kurtech. A především stále vítězí.

Po parádní loňské sezoně švýcarský fenomén pokračuje ve skvělých výkonech i v roce 2018. Letos v žádném ze 17 zápasů nenašel přemožitele, což se mu na začátku žádné z předchozích devatenácti kompletních sezon nepodařilo. Na úvod životního roku 2006, během kterého nakonec nasbíral 94 výher a jen 5 porážek (čtyři s Nadalem, jednu s Murraym), poprvé prohrál po sérii šestnácti výher.

Nejlepší vstupy do sezony
Rogera Federera
sezona série výher
2018 17 (aktivní)
2006 16
2007 12
2004 11
2011 10
2005
10
2017 8
2002
8

Letos Federer posbíral sedm výher na Australian Open cestou za 20. grandslamovým titulem, pět jich přidal v Rotterdamu, kde si zajistil návrat na post světové jedničky, a dalších pět vítězství si připsal na právě probíhajícím turnaji Masters 1000 v Indian Wells. 

Na poslední výhru se však v dnešním semifinále proti Bornu Čoričovi pořádně nadřel. Jednadvacetiletého Chorvata udolal 5-7 6-4 6-4, když musel otáčet nejen nepříznivý stav 0-1 na sety, ale také musel celkem třikrát umazat manko brejku v dalších dvou sadách. 

Federer prohrával 5-7 a 2-4, ale méně zkušený sok znervózněl a nechal favorita vrátit se do zápasu. Švýcarský tenista totiž získal čtyři gamy po sobě a vynutil si třetí dějství. Do něj vstoupil prohraným servisem, který si vzápětí vzal zpět.

Do dalších problémů se Federer dostal po prohraném podání v sedmém gamu. Za stavu 3-4 bylo znovu brejk pozadu a čelil dvěma gamebolům. Bitvu nervů však zkušený Švýcar zvládl mnohem lépe. Čorič mu nabídl brejkbol, spáchal dvojchybu a Federer utkání zakončil ziskem 11 fiftýnů v řadě.



"Bylo to velmi obtížné utkání. Musel jsem dnes hodně bojovat a snažit se udržet v zápase. Borna předvedl skvělý tenis a moc mu k výhře nechybělo. Jsem moc šťastný, že jsem to nakonec zvládl," komentoval Federer.

Nejdelší vítězné série
Rogera Federera
rok série výher
2006/2007 41
2005 35
2004/2005 26
2005 25
2011/2012 24
2004 23
2006 19
2018 17 (aktivní)
2006 17

Delší šňůru než 17 výher v řadě zaznamenal Federer za posledních 11 let pouze na přelomu sezon 2011/2012, kdy neprohrál 24 utkání po sobě. Vůbec nejvíce zápasů po sobě (41) vyhrál na přelomu sezon 2006/2007.

Alespoň ve finále v Indian Wells Federer proměnil osmý ze čtrnácti posledních startů. V letech 2004, 2005, 2006, 2012 a 2017 triumfoval.

V Kalifornii útočí na svůj celkově 98. titul, přičemž nejlepší Američan Jimmy Connors vyhrál 109 turnajů. Z podniku Masters 1000 si může odvézt 28. trofej a přiblížit se tak Novaku Djokovičovi a Rafaelu Nadalovi, kteří jsou s 30 triumfy rekordmany.

Už postupem do semifinále si Federer zajistil setrvání na postu světové jedničky minimálně pro další dva týdny (celkem rekordních 308 týdnů). V případě šestého triumfu v Kalifornii by neměl přijít o pozici v čele světového žebříčku minimálně do konce Wimbledonu.

49. hráč světa Čorič si dnes zahrál ve svém dosud největším semifinále, ale porazit podruhé v kariéře světovou jedničku nedokázal.

Federera v nedělním finále vyzve Argentinec Juan Martín Del Potro (h2h 18-6), který si v druhém semifinále poradil s Kanaďanem Milosem Raonicem a svou neporazitelnost prodloužil už na deset zápasů. Bývalý vítěz US Open může získat svůj první titul z turnaje Masters 1000.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
sobotní výsledky (17. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (1-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 5-7 6-4 6-4
Del Potro (8-Arg.) - Raonic (32-Kan.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Isner/Sock (USA) - Bryan/Bryan (7-USA) 7-6(4) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

92
Přidat komentář
ipko
včerajší Roger nemá s Juanom žiadnu šancu, tak verím, že dnes to bude od neho o dosť lepší výkon..
Reagovat
blixa
Dneska to mám v klidu. Oběma fandím tak stejně, takže ať vyhraje lepší ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak ty víš, že budu mít nervy jako špagáty a TOHLE prohlásíš?!!!
Zklamal jsi mě....
Reagovat
blixa
:D :D Já věděl, že tě potěším ... ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blixa
No jo, ale víš co, ty máš měkké srdce, i kdyby GOAT vyhrál tak by tě mrzelo že Juan prohrál, takže by s tebou stejně nic nebylo ... ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Nic by mě nemrzelo... Juan má u mě vrub za ta 3 finále, které nám "ukradl"... na to nelze zapomenout... a po dnešku se to číslo může i zvýšit, takže nevím nevím, co by mohlo Juanovi v mých očích pomoci... :-P
Reagovat
FerrariF50
Tak dneska večer budou pořádný nervy, ... ale Roger to dá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ide o vsetko. Tenisový svet nedýcha.
Reagovat
blixa
Sice nejsi tenisový svět, ale kdybys zkusil tak 20 minut nedýchat, tak bys mi udělal radost, chasníčku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoj nazor je pre mna bezvýznamný, ale vdaka za informáciu. Beriem na vedomie :)
Reagovat
FerrariF50
Forehande já chápu, že to prostě nezvládáš ... ale už se fakt smiř s tim, že Roger je GOAT ... a GOAT zůstane ať už to večer vyhraje nebo ne :) ... nějak mě ani nepřekvapuje, že si slovák :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ako hovoris tvoj prezident, show me your pasy.

Trošku cestuj a zistis, ze cech ci slovak, si prd vo vetre. Ale tá sladka nevedomost, tu ti zavidim :)
Reagovat
annah
Fotbalista by rád od Rogera dostal rodičovské rady. :-)

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5810--fotbalista-schweinsteiger-se-chce-sejit-s-federerem-ma-na-nej-netradicni-prosbu
Reagovat
steve79
Včera jsem moc nevěřil, že to Roger otočí, ale povedlo se.
Zaujala mě jeho obrovská bojovnost a touha vyhrát.
Reagovat
Kozoroh
"V případě šestého triumfu v Kalifornii by neměl přijít o pozici v čele světového žebříčku minimálně do konce Wimbledonu."

Jistotu, že Federer setrvá na 1. místě do Wimbledonu, dosáhne tím, že vyhraje IW a v Miami postoupí do ČF. Pokud by IW vyhrál a v Miami vypadl v 2. kole, jistota by trvala jen do Říma, pak by záleželo na výsledcích Býka na antuce.
Reagovat
Fandina
Konec dobrý, všechno dobré, ale několikrát jsem si myslela, že Rogii to nedá. Nějak moc dlouho se pohyboval na základní čáře. Takže jsem opravdu nevěděla. Ale gratulka. DelPa se bojím. Go Rogere go a komm!!!
Reagovat
annah
To je pravda. Roger útočil sporadicky. Jako by se mu od základní čáry nechtělo. Připadal mi takový nanicovatý. Naštěstí se dal dohromady včas.
DelPo bude oříšek. Porazil Rogera na USO, prohrál s ním naopak v Šanghaji a pak ve finále Basileje. Že by byl na řadě s výhrou? A byl letos první, kdo Rogiho zastaví?
Uvidíme. Je to 50 na 50. Bude třeba vyztužit nervy... :-)
Reagovat
a.magerova
Je to chlapců 6. finále a s výhrou na řadě je Roger, tak uvidíme... bude to těžký fest...

Roger - Rotterdam 2012, Basel 2017
Juan - USO 2009, Basel 2012, Basel 2013
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa akej postupnosti je na rade, keď poslednú vyhral Federer?
Reagovat
a.magerova
Neskákej holkám do řeči !!!

P.S. Na to, že tu furt blábolíš, že sem skoro nechodíš, reaguješ na kdeco rychlostí blesku, trolle.
Reagovat
Pe3k
Alespoň ho už každý prokoukl a všem pro smích...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze tieto 3 dni mozeme v kontexte poslednych 2 mes povazovat správne za vynimku..

O rychlosti reakcie, ani nehovorim.
Reagovat
annah
Na řadě je Roger asi proto, aby se skóre srovnalo. :-) Aby si neměli co vyčítat, chlapci, když jsou oba sympaťáci. Roger teda o dost větší. :-))) DelPo mi jde místy na nervy, když se na kurtu tváří ztrápeně.
Reagovat
annah
Nejvíc mi jde na nervy, když vyhrává nad Rogerem.... Když prohrává, je bezvadný... A to se o všech na okruhu říct nedá...ani když prohrávají.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/0yghggFoGcQ
Reagovat
Pe3k
Vstup do sezony 21:0 ve 37 letech a to ještě nemocný, navíc včera hrál tak na 20% a to proti životně hrajícímu Coricovi...

Hejtri Fedexe to přestávají zvládat, není divu. Nadal za celou kariéru neměl ani z poloviny takový vstup do sezony jako 37 letý Fedex. Takže nemocný a téměř 40 let starý Roger je lepší tenista než kterýkoliv verze mladého a nadopovaneho Nadala ;)

Pegy tu ani člověk nemusí komentovat...
Trololo z Petržalky napsal pod článek s RF 36 komentu načež napsal, že vlastně neví, že se hraje tenis a že sem už moc nechodí :D :D :D synek je o5 na dně.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, ze si si ma zablokoval, mas celkom prehlad ty lacná pracovná sila z Ostravy :)

Clanok o Federovi bol predvčerajší a riešili sa tam úplne iné veci, ale tebe o obsah a pointu moc nejde, ze áno...
Reagovat
peRFect
S tebou nikdo nic neřeší,protože si vyzobáváš čísla jak slípka a soustředíš na absolutně nepodstatné statistiky (h2h).Na tvé konspirace tak jen vracíme holá fakta.Tvá ideologie se bortí jak Ficova vláda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tou ficovou vládou si ma ako totálne apolicického jedinca zasiahol :)

Mr. PeRFect, lol dalsi fanatik.
Reagovat
peRFect
Tady nejde o politiku,ale přirovnání.Kdybych napsal,že se ti to rozpadá jak slovenský hokej,napíšeš mi,že nejsi fanoušek hokeje?O to ale vůbec nejde,nemáš argument.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplne si ma vyargumentoval. Ako fanúšik hokeja, ktorý prekvitá.

Moc som ťa neregistroval a myslím, že bude fajn zostať v takej pozícii, v akej sme boli doteraz. Skôr v diváckej, než diskutérskej.
Reagovat
peRFect
Co znamená ?prekvitá??
Reagovat
smazaný uživatel
Spýtaj sa niekoho talentovanejšieho na široký rozhľad a jazyky ;)
Reagovat
peRFect
Jsme na českém portále,tedy když už rozpravaní není po česky,očekával bych na slušný dotaz alespoň překlad.Nezklamals.Tak já si zas počkám na nějaký nesmysly o tom,jak je Roger nejlepším hráčem druhého sledu a hlavně proč.Divím se,že nekomentuješ grand slamy, nejsi pod hlavičkou atp a dalších federací,protože takového odborníka by si jistě cenili.Ale abych zas nepřeháněl,u nás bylo měsíc zpět 10mio hokejových trenérů a za dva měsíce bude zas.Ty evidentě patříš také mezi ně,tedy mezi ty tenisové.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ak v tom nebola provokácia, ospravedlnujem sa.
Reagovat
blixa
Jsem línej psát :D
http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=prekvita%C5%A5
Reagovat
manacor
Kdyby h2h bylo ve prospěch Rogera, podstatné by to určitě bylo,že....?
Reagovat
Pe3k
lol, podstatné vždy byly a budou titul, žebříček atd.
H2H je pro zajímavost a vy jste ne něm vystavěli svůj fanatismus...
Roger vede v tolika statistikách, proč bychom měli řešit zrovna tuto?
Reagovat
manacor
.....tak teda přeji Rogerovi ať co nejdříve vyrovná a také překoná Rafaelovy a Novakovy tituly z turnajů ATP1000...
Reagovat
peRFect
Udělují se za h2h oficiální ceny?Poháry apod.?
Reagovat
smazaný uživatel
Len by som rád naznačil, že nesleduješ hokej, ale individuálny šport. Snáď chápeme ten rozdiel a silu H2H :)
Reagovat
peRFect
Nechápu co naznačuješ.Otázka byla přímočará a jasná.Nevidím odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
H2h ma v tenise absolútne specifické postavenie, to snad nemozes popriet. Najma ked ide podla mnohych o priame porovnanie dvoch najlepsich hracov historie. A je medzi nimi mnozstvo finále, GS finále a velkých zápasov. Navyse to neni H2H typu 5:4, ale odohrali spolu 30+ zápasov a mozno sa konecne cislo priblizi k 50.
Reagovat
peRFect
Já tuto statistiku nezatracuji,ale ani z ní nedělám střechu světa.Jsem jen o pár měsíců mladší než Roger a přešel jsem ?k němu? ze Samprase,protože se mi Rogerův styl líbil a Pete končil.Prošel jsem s Rogerem celou jeho kariéru a jsem za to rád.Když pominu ale tyto ryze subjektivní pocity,tak jsou pro široké porovnání jednoznačným vodítkem tituly.Je to stejné,jako kdybych tvrdil,že Senna byl lepší než Schumi a tys řekl,nejlepšip byl Fangio,Realita je jen jedna a tou jsou hmatatelné úspěchy.Roger nehrál v druhém sledu.Rafa a Novak hráli a hrajou v éře Rogera.Neberu jim jejich úspěchy,Rafu velmi respektuji,ale nikdy ho nebudu považovat za lepšího tenistu,protože toho tolik nevyhrál.To,že je nejlepší antukář je bezpochyb.Novak měl obří výhodu,že na Rafovi a Rogerovi vyrostl.Vždy je výhodou snažit se dohnat lepšího,než být nejlepší a odolávat ostatním.Novak famózně zazářil,ale k čemu to?Vyjma titulů,které mu nikdo neodpáře,teď působí vyhořele,bez motivace a to už druhým rokem.Navíc Roger byl v Novakově dvouletce defakto jediný,kdo ho občas porazil,či mu vzal sety.Ani nevím,co kdy naposledy vyhrál.Moc bych si přál,aby se vrátil Rafa a viděli jsme další zápasy jako na UO17,ale vzhledem k jeho věku a způsobu hry,už tomu nevěřím.Domnívám se,že jsem nenapsal nic,co by nebyla pravda,vyjma subjektivní spekulace s návratem ND A RN.Suma sumárům jsou hlavním a v čase jediným vodítkem tituly.Moje děti a jejich děti a asi i jejich děti budou znát jen jednoho nejlepšího tenistu historie....tedy pokud se býk,nebo jugoš nějak nezblázní a neurvou 8-10GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Starý a nemocný.... :D

no jen pokračuj dál, třeba se ještě něco dovíme.
Reagovat
Pe3k
Měl rymecku...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže veterán ATP okruhu Roger Federer byl během včerejšího zápasu nachlazený?
Reagovat
Pe3k
Asi ano, furt lepší než co vytáhl při komentování Santoro (záda).
Reagovat
annah
UBR - United by Roger:
https://pbs.twimg.com/media/DX4DSSXU0AAQUTp.jpg
Reagovat
Mayo
Vamos DelPo, nech to tam vyhra cele.
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5799--po-federerovi-zvazuje-vynechat-antukovou-sezonu-dalsi-hrac-elitni-desitky
Reagovat
blixa
Bodejď. Kdo by na tom humáči hrál. Stačí, že na něm hraju já ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ryze pragmatické rozhodnutí. V minulosti byli specialisti na antuku, hlavně z jihu Evropy, ted budou také specialisti na tvrdý povrch. Na RG je patrné, že pro některé hráče je antuka utrpení, a jsou schopni prohrát zápasy vyloženě s takovými specialisty - Čilič, Nishikori, a další. U Juana to lze pochopit.
S rizikem zranění to ale nebude mít patrně souvislost. Nedávno jsem četl studii, kde poměr zranění - tvrdý povrch a antuka je až 8 ku 1.
Reagovat
Roger_Federer
Jihoamericka antukova skola, byla urcite vic nez konkurence schopna te evropske, stim, ze tihle hraci, byly fakt antukoví specialiste, takovy Guga je toho prikladem par excelans.
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/twitter/statuses/975069706343170048
Reagovat
annah
tady je trochu delší varianta:
https://twitter.com/twitter/statuses/975069588298895362
Reagovat
janek_da
"Federer je po výhře nad Čoličem v semifinále turnaje v Indian Wells"

https://sport.idnes.cz/tenis-turnaje-zpravodajstvi-diw-/tenis.aspx?c=A180317_213858_tenis_rou
Reagovat
spaniel
Kvalitni oddil...
Reagovat
smazaný uživatel
Čolič lépe pinká než hraje fotbal to je zřejmé.
Reagovat
smazaný uživatel
a v semifinale bude hrat s Nadalem...
Reagovat
annah
To nevíte? V IW se přece postupuje ze semifinále opět do semifinále. Teprve až na druhý pokus je na řadě finále.:-)
Reagovat
Roger_Federer
Zitra to poslu full..na Delpa, kurz bude pekny, citim prachy :)
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Torn
Škoda, fandil jsem Bornovi, tak snad příště. :)
Reagovat
Jabadu
Já vím, že jako chlap má pořád sílu. Ale jak je možný, že je pořád tak dobrej?!
Reagovat
Franky
Mam dojem ze Roger neni 100% fit alebo mozno sa pohadal s Mirkou...ani nebola v hladisku :P zajtra to je 50:50 vo finale
Reagovat
Nola
to stihas pisat aj prispevky, okrem toho, ze sedis za mikrofonom :D
Fedex hral houvno, on nemoze mat vypadok? hral denny zapas, co mu velmi nesedi, k tomu veterno, Borna dnes naznacil, ze moze byt Djokovic, tak klidek
Reagovat
Franky
s niekym si ma pleties...no mal aj vypadok ale nemyslim ze bol 100% sustredeny dnes....kukoncu ho vybicovali divaci ale predtym katastrofa a Borna? to je otazne ci bude Djokovic aspon zpolovice
Reagovat
annah
Přesně to mě během zápasu napadlo - Mirka není v hledišti, tak třeba je některé dítě nemocné a ona musí být s ním. Připadalo mi prostě, že Roger není ve své kůži. Jako by za sebe poslal dvojníka. Ke konci se teda naštěstí vrátil...:-)
Reagovat
Tornes
No jako četl jsem nějaký drby že má být snad mírně nachlazený, ale za prvé těžko říct a za druhé když vyleze na kurt, tak prostě hraje a je jedno, jaký výmluvy by mohl použít. Je na kurtu, hraje.
Reagovat
annah
Je fakt, že se často chytal za nos, možná na tom nachlazení něco je.
Reagovat
a.magerova
Ten nos měl na konci zápasu dost červený, tak nezvykle...
Reagovat
a.magerova
A i trochu opuchlý...
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/TennisTV/status/975109717134462976
Reagovat
Roger_Federer
Mozna snupe :)
Reagovat
Franky
ok s tym suhlasim ked nastupil nech hraje a ako vidime dohral...Roger ked nastupi dohra vzdy! narozdiel od tych hercov (Nadal, Delpo) co ked prehravaju pomaly na nositkach ich beru a ked otacaju tak uz im nic nieje...len proste sa mi nezdal tak som cel vediet co je za tym
Reagovat
Kozoroh
Bylo to dnes na krev. Dnešní Fedův výkon byl podprůměrný, netřeba dodávat, že ve finále musí hrát líp, aby pomýšlel na titul. Borna navzdory očekávání favorita pekelně potrápil, v rozhodujících momentech však projevil labilitu.

Zítřejší finále v IW bude pro RF 147. na okruhu ATP, odsunul tak na 3. příčku Ivana Lendla. Zde je žebříček F účastí:
1. Connors 164
2. Federer 147
3. Lendl 146
4. Nadal 111
5. McEnroe 109
6. Vilas 104
7. Djokovič 98
Reagovat
a.magerova
Čorič hrál dnes parádně, to se musí uznat.
Reagovat
Nola
Dnes to bolo o pi..i chlp, ale na to sa historia pytat nebude? je ten Coric, az taky traged?
Reagovat
janek_da
Snad se zvedne, chlapec. Položily ho asi špatné vědomosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska byl dobrý, tak mu k tomu zahrajme do kroku...

https://www.youtube.com/watch?v=meJVC4v1d3I
Reagovat
tenista1
Dnes to bolo aj o šťastí? Roger nehral zdaleka svoj najlepší tenis !!!
Reagovat
Dobry-den
Vyloučeno.
Od začátku bylo jasné, jak to dopadne!
Reagovat
smazaný uživatel
Věřil jsem, ale bylo mi těžko. Snad měl Roger jen slabší den a nechal se třeba Čoričem i trochu překvapit. Bylo by krásné zítra zvítězit. Pocitově to v Miami na vítězství nevidím, tak snad alespoň zítra
Reagovat
insanezy_
Jsem rikal ze kurz 1.14 pred tretim je za sazka za barak i s rodinou, doufam ze nekdo nasedl
Reagovat
cigan
No v tom tretom bol aj 2,50
Reagovat
UnrealTom
come on Roger ještě jeden zápas!!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blixa
Klídeček ... GOAT nás jen trošku napínal ... dyk by to byla nuda pořád 6:0, 6:1 a tak .. ;-)
Reagovat
a.magerova
U jeho zápasů mi nuda až tak nevadí... mám jen jedny nervy a Roger hraje už dloooouho (jakože měl být příděl nervů na 2 Životy)... :-))
Reagovat
annah
I bohové už z něj musí být šílení. Nejen soupeři...:-)
Mám chuť vyvěsit z okna vlajku. S bílým křížem... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist