Federer si po 15 letech zahraje na Hopman Cupu

21. 7. 2016, 08:41
Aktuality 31
Roger Federer se v lednu 2017 objeví poprvé po 15 letech na turnaji smíšených dvojic v Perthu, kde v sezoně 2001 triumfoval s Martinou Hingisovou a o rok později si zahrál se svou současnou manželkou Mirkou (tehdy Vavrinecovou). Pětatřicetiletý Švýcar se na Hopman Cupu představí s o 16 let mladší Belindou Bencicovou.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer smíšené čtyřhry nehraje, v nadcházejících šesti měsících se ale dočká hned dvou akcí. V srpnu bude s Martinou Hingisovou bojovat o olympijskou medaili v Riu de Janeiro, příští rok v lednu se pak představí s Belindou Bencicovou na Hopman Cupu - neoficiálním mistrovství světa smíšených dvojic v Perthu.

"Myslím, že to pro pro mě bude perfektní turnaj na začátku sezony. Rád hraju na nových místech... Je to vždy velmi vzrušující, takže se nemůžu dočkat. V televizi vypadalo všechno skvěle - atmosféra byla příjemná, stadion vypadal fantasticky," uvedl majitel 88 singlových titulů, olympijského zlata i stříbra či vítěz Davis Cupu Federer.

Švýcar, který zanedlouho oslaví 35. narozeniny, na Hopman Cupu debutoval v roce 2001. Tehdy coby devatenáctiletá vycházející hvězda společně s Hingisovou triumfoval, v další sezoně se pak v Perthu představil se svou přítelkyní Mirkou Vavrinecovou, s níž se před sedmi oženil a mají spolu dva páry dvojčat.

Třetí hráč světa Federer má na Hopman Cupu ve dvouhách i v mixu shodnou bilanci 4 výher a 3 porážek. Sedmnáctinásobný grandslamový šampion vstoupil mezi profesionály v roce 1998, kdy byl jeho spoluhráčce Bencicové jeden rok.


"Moc se těším, až si s Rogerem zahrajeme smíšenou čtyřhru a budu svou zemi reprezentovat na Hopman Cupu," řekla světová šestnáctka Bencicová, jež letos laborovala s bolestmi zad a v současnosti léčí zranění levého zápěstí.

Ještě jsem v Perthu nebyla, ale slyšela jsem o něm samé krásné věci, tak se už nemůžu dočkat," dodala talentovaná Švýcarka, jež už byla i sedmou hráčkou světa.

29. ročník Hopman Cupu se bude konat od 1. do 7. ledna 2017 a tradičně se ho zúčastní osm dvojic. Potvrzeni jsou zatím jen Švýcaři.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak snad sa Rogerovi podari ziskat konečne nejaký titul. Aspoň kolektívny. CUM Jedz..
Reagovat
Fandina
Výborně. Už se těším. Na mixy jak v Riu tak na Hopman Cupu. Rogere go go go!
Reagovat
brixner
Co to tady meleš za nesmysly??
Connors končil ve 4O letech? Pokud já vím, tak v 49!
Šel do toho prsama, ocelovej chlap!
Reagovat
Kozoroh
Přeháníš chytrolíne, Connors poslední zápas odehrál v roce 1996 v Atlantě, kdy mu táhlo na 44.
Reagovat
svetova.dvojka
tak tak Connors je ročník 52...
Reagovat
turista
Connors je samozřejmě ročník 52. V roce 1990 si dal zdravotní time out včetně operací. Sezóny 1991 a 1992 odehrál naplno a skvěle. V sezónách 1993,1994,1995 odehrál už jen několik málo zápasů a v roce 1996 jeden jediný. Mentálně byl tak silný, že dokázal vyhrávat zápasy v kterých se mu nedařilo. To dnes umí jen Novak Djokovič. Dnes spolu s mnoha jinými tenisty historie Connors pořádá a hraje veteránské turnaje. Takže brixnere brzdi s těmi nesmysly.
Reagovat
skott
Super zpráva a od organizátorů naprosté terno. Myslím, že rekord v návštěvnosti, z prvního ročníku po přestěhování do nové Perth Areny, při účasti Rogera neodolá.
A pro Belindu to bude další splněný sen...;-)
https://twitter.com/iptl/status/755682538195001344
Reagovat
Pe3k
Reagovat
janek_da
A co na to největší fanúšik RF?
Reagovat
vibbi
Rusaci nejdou na OH. Takze se nemusime bat Vesniny, Makarove, Kuznetsove? Nebo budou jako nezavisle? Mimochodem, jak ty tenistky jezdi po svete, tak jsou presto totalne blby, zejmena Svetlana, ktera se co mesic foti s Putinem.
Reagovat
A.R.R.
Rozhodnutí se zatím týká pouze atletů o celé výpravě Ruska se bude jednat v neděli.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale, Roger popadl lopatu a nostalgicky vykopává zapovězené turnaje? Imho to nevěští nic dobrého.
Reagovat
Lina
Vypadá to, že Roger v roce 2017 končí. :( Mohl, to zaokrouhlit do roku 2020. :)
Reagovat
turista
Nemá proč končit.
Reagovat
Lina
Víc času na své děti? Již zakotvit? I když omezuje množství turnajů a tenis miluje, přece je s přibývajícími léty, chce člověk víc klidu. Budu moc ráda, když se můj pocit nesplní.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde jsi na to přišla nebo proč právě teď?
Reagovat
skott
tak byla by v tom určitě symbolika, ale neumím si představit, že by Roger neoznámil poslední sezonu dopředu a na svých oblíbených turnajích si nedopřál zaslouženou rozlučku. Možná to přijde až na přelomu roku.
Reagovat
turista
Pochybuji že se chystá končit, protože si tenisem stále vydělává mraky peněz a navíc ho to pořád baví. Bude hrát do 40 let jako Connors.
Reagovat
Lina
Samozřejmně je to jen můj názor a dedukce. 1. indicie loni mluvíval, o tom že bude, hrát ještě v roce 2017. Letos jsem slyšela v rozhovoru s ním jen o roce 2017 a žádný náznak na případný rok 2018 a 2. indicie by mohl, být právě HC, který již dlouhou dobu nehraje.
Další můj nepodložený názor. Nemyslím si, že by kariéru končil HC. Roger až bude končit, tak je pravděpodobnější po Wimbledonu nebo odehraje celou sezonu. Doufám, že mu kariéru neukončí zdrav. potíže a stejně tak doufám, že rok 2017 nebude poslední a nějaké turnaje si zahraje i v dalších letech.
Reagovat
a.magerova
:-P

http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-10-dil-6-paragraf-357
Reagovat
Lina
Já to teda odvolávám. Kdoví jak moc bych mohla ve vězení sledovat tenis? Nerada bych prošvihla kvůli mým unáhleným pocitům zbytky Rogerovy kariéry. :D
Reagovat
a.magerova
Tak tak, správné rozhodnutí... ;-)

Jen tak teoreticky: i kdyby čeští vězni měli možnost sledovat placené sportovní programy, tak.... platí tam jistě večerka a noční klid dejme tomu od 22:OO až do dejme tomu 6:00.... takže bys přišla i při značné benevolenci našeho vězeňství o turnaje či zápasy americké i australské.... navíc bys 100% dostala horní hranici sazby 2 - 8 let (závažnost Tvého jednání by ohrozila zdraví a životy velkého rozsahu).... z toho by Tě nevysekal ani Sokol... a teda nutit Rogera, aby hrál ještě 9 let jen kvůli Tvým unáhleným pocitům by bylo hoooodně odvážné..... i když.... :-P
Reagovat
Lina
:D))

No, jo to jsem nedomyslela. Ale zase kdyby hrál Roger 3 - 9 let, vyhrál by ještě nějaký ten GS a Novak by byl bez šance na nějaké dohoněníl. ;)
Soud by mohl, být benevolentní, když jsu zatím netrestaná. Jen bych asi nesměla, vyfasovat soudce fanouška Rafy nebo Novaka. :)
Reagovat
a.magerova
No... to je diskutabilní.... já TO brala z pohledu fanouška Rogera.... za sebe bych Ti za takové matení davu napařila bez milosti 8 let za úlek a infarkt za dveřmi... :-P

Ale jako fanoušek Noleho či Rafy.... asi by byla radost převeliká a oslavy spojené s velkými výdaji (ohňostroj něco stojí).... no jo, ale pak zklamání a úlek a infarkt za dveřmi, po zjištění, že je TO jen fáma a ON furt na kurtech STRAŠÍ !!! Takže taky 8 let plus náhrada majetkové újmy... Tvá dosavadní bezúhonnost.... jedná se přece o Rogera, to by Ti nebyla hanba s tím operovat.... :-P
Reagovat
Lina
Moje jednání, vzniklo na základě obav a emocí, že Roger nemusí, už hrát. Roger by to určitě pochopil. :) Ty jako jeho fanynka, bys měla, být zvyklá na infarktové stavy. ;)
Nejsi náhodou státní zástupkyně nebo soudkyně, jestli mám, mít strach? :))
Reagovat
a.magerova
No právě, Roger mi sám připravuje infarktové stavy... cokoli navíc z vnějšku je už opravdu na hranici ŽIVOTA a smrti.... ;-)

Ne ne, žádná ruka zákona, jen amatérský zájem o spravedlnost.... :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Zákazem činnosti...takže "BAN na internet"? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já to říkám pořád, zakažte ty internety!
Reagovat
Lina
Kde by ses, díval na tenis, když by byl internet zakázaný? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak začínal tak chce také skončit? :((
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist