Federer v Perthu porazil i Socka. Bencicová pak Švýcary posunula do finále

4. 1. 2018, 12:17
Aktuality 17
HOPMAN CUP - Roger Federer a Belinda Bencicová na letošním Hopman Cupu v Perthu vyhráli všech devět zápasů ve skupině. Dnes znovu přilákali rekordní návštěvu, v přímém souboji o první místo porazili Američany Jacka Socka a Coco Vandewegheovou a postoupili do sobotního finále.
Belinda Bencicová a Roger Federer

Roger Federer loni po patnácti letech zahájil sezonu na Hopman Cupu a prožil parádní rok vyšperkovaný dvěma grandslamovými tituly. Letos se na neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic vrátil opět společně s o šestnáct let mladší krajankou Belindou Bencicovou a věří v nastartování další úspěšné sezony.

Ale zatímco loni Švýcaři skončili ve skupině s bilancí 2 výhry a 1 porážka, letos suverénně postoupili do finále. Ve skupině B vyhráli zatím všech devět zápasů v dvouhře i mixu, když porazili 3-0 Japonsko, Rusko a dnes i loňské finalisty Američany Jacka Socka a Coco Vandewegheovou.

Duel začal soubojem Federera se Sockem, kteří předvedli velmi kvalitní tenis. Oba dlouho úspěšně odvraceli brejkboly a drželi si své servisy. Jediný brejk zaznamenal až za stavu 7-6 a 5-5 Federer, který následně zápas úspěšně doservíroval.

"Někdy člověk potřebuje k rozhodnutí zápasu zahrát jeden úder přes sít navíc. V tom gamu se mi to povedlo a najednou byla šance," komentoval Federer klíčový okamžik zápasu.

"Tenis rozhodují maličkosti a my dnes oba dobře podávali. Hraje se tu na rychlém povrchu, je tady těžké se dostat do rytmu. Ale dobře jsem bránil a myslím, že jsem hrál dobře," doplnil Federer, který se Sockem neztratil set ani v pátém vzájemném střetnutí.



"Toho kluka mám rád, je to sympaťák. Má skvělé údery, hraje silou a má skvělý přístup k tenisu. Příště už ten set možná uhraje," řekl s úsměvem Federer, který znovu po dvou dnech přilákal rekordní návštěvu. Do Perth Areny přišlo 14.039 diváků.

Federer startuje na Hopman Cupu počtvrté v kariéře. Premiéru v roce 2001 proměnil společně s Martinou Hingisovou v triumf. O rok později hrál se svou současnou manželkou Mirkou, poslední dva ročníky absolvuje s Bencicovou.

Bencicová vyhrála 18 zápasů v řadě
Ta letos svému slavnějšímu krajanovi úspěšně sekunduje, když také ona letos v Perthu vyhrála všechny tři dvouhry. Po Ósakaové a Pavljučenkovové porazila i Coco Vadewegheovou, kterou dnes zdolala 7-6 6-4 a rozhodla o švýcarském postupu do finále.

"Jsem moc šťastná, je to úžasné. Teď to ze mě všechno spadlo. Uvolnila jsem se, protože jsme dokázali postoupit do finále. Chci poděkovat všem, kteří nám tu fandí," přiznala dvacetiletá Bencicová, že hrát po boku Federera za svou zemi je velká čet a zároveň zodpovědnost.

"Je neuvěřitelné, kolik lidí na Rogera chodí. Je to pro nás velká motivace a pro mě výjimečný zážitek, protože na tak velké návštěvy nejsem zvyklá," dodala bývalá světová sedmička, která se loni v září vrátila na kurty po 5 měsíců dlouhé pauze zaviněné operací levého loktu. Sezonu zakončila třemi triumfy, když vyhrála dva turnaje WTA 125k a jeden ITF 100k, a nyní tak neprohrála už 18 utkání v řadě.

Švýcarský tandem pak na konci dnešního programu vyhrál i závěrečný mix. Oba týmy za již rozhodnutého stavu předvedli řadu vyloženě exhibičních výměn.




V sobotním finále se Švýcaři utkají buď s Belgií, domácí Austrálií nebo Němci, s nimiž loni prohráli ve skupině.

• HOPAMN CUP 2018 •
Austrálie / Perth, tv. povrch
čtvrteční výsledky (04. 01. 2017)
• Skupina B •
Švýcarsko - USA 2-0 ... po dvouhrách
Federer - Sock 7-6(5) 7-5
Bencicová - Vandewegheová 7-6(6) 6-3
Bencicová/Federer - Vandewegheová/Sock
Rusko - Japonsko 2-1
Pavljučenkovová - Ósakaová 4-6 6-3 6-7(5)
Chačanov - Sugita 6-4 6-2
Pavljučenkovová/Chačanov - Ósakaová/Sugita 4-1 4-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
tommr
ještě štěstí, že při FC utkání proti našim ho na lavičce mít nebude ... :)
Reagovat
Fandina
Doufám, že naše holky nebudou mít proti ní den blbec. Dneska se mi zdálo, že Coco ho měla, proto nakonec prohrála.
Reagovat
anajka
Belinda sa pri "taťkovi" Rogerovi vytiahla.
Škoda, že som okrem sobotných zápasov nemohla vidieť žiadne iné.
Teším sa na sobotné finále, verím, že to Švajčiari dotiahnu do víťazného konca.
Reagovat
peggy
Myslim,ze Federer je take porazitelny a muze jej porazit treba Ferer,neni to Buh.Byl take pul roku mimo hru,proc se AO maji odhlasovat Noe nebo Rafa,to se ho maji bat?Uz by mohl take koncit.Vyhrava,protoze ti dobri nehraji.
Reagovat
Pe3k
Číst tvé komentáře by ho porazilo zaručeně...
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Ferrer? Ten snad s ním prohrál úplně nejvíckrát ze všech tenistů a nikdy ho neporazil. Federer Ferrer tady na TP je 18:0.
Reagovat
ttopi
:D
Reagovat
Krisboy
Tak ten debl musel bejt pecka podle HL. Bravo a díky Jacku, Rogere, Bebe a Coco. Tohle můžu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč by RF nebyl spokojený. Z jeho největších rivalů zůstal Rafa s Novákem, kteří mohou teoreticky startovat na AO. Roger má důvod si tenis užívat. Zítra se odhlásí z AO Novak, příští týden Rafa, pak stačí průměrný tréninkový výkon a 20 GS je doma.

Ono i kdyby Rafa, nebo Nole nakonec nastoupili, tak je v prvních třech kolech vyřadí kdokoliv z TOP 100, takže to je jedno.
Reagovat
Pe3k
Rafa se neodhlasi, a i kdyby ano, porazit Rogera může i takový Seppi, když mu to sedne... Můry a Nol3ho je mi líto,snad se dají dokupy brzy.
Reagovat
smazaný uživatel
když mu to sedne může porazit kdokoliv kohokoliv, bezesporu je Federer největším favoritem...
Reagovat
mahycek
Taky držím palce Helvéckému kříži a sledujeme to od neděle. Jen tak dál Rogere. AO se blíží a ty se bavíš tenisem. Nic lepšího nemůže být. Radost ze hry + výsledky.
Reagovat
Fandina
Roger super a s Ponožkou si nic nedarovali, i když se přitom i oba dobře bavili. Takže gratulka a teď ještě BeBe porazí Coco a je to. Zatím vede s brejkem v prvním setu. Go!!!
Reagovat
Fandina
Tak jsem asi BeBe přecenila, brejk je pryč. :-(
Reagovat
Fandina
A je to tam. BeBe první set vyhrála v TB a druhý 6:4. Takže gratulka Švajcu k finále a držím palce. Go!!!
Reagovat
Fandina
A BeBe nějak mentálně dorostla. Měla moc hezký pohodový rozhovor na kurtu, už je to prostě velká holka. Kde jsou ty doby, kdy při poradě s tatínkem na kurtu odsekávala a byla prostořeká :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist