Federer v Rotterdamu se Seppim nezaváhal a bude útočit na 97. trofej

17. 2. 2018, 21:08
Aktuality 36
ATP ROTTERDAM - Roger Federer pokračuje v letošní neporazitelnosti. Švýcarský fenomén v semifinále halové akce ATP 500 v nizozemském Rotterdamu porazil Andrease Seppiho a vyhrál i 15. letošní zápas. O svůj celkově 97. titul a třetí z Rotterdamu si vítěz ročníků 2005 a 2012 zahraje s Grigorem Dimitrovem.
Profily hráčů

Roger Federer letos ještě nepoznal hořkost porážky. Šestatřicetiletý Švýcar vyhrál v australském Perthu v rámci Hopmanova poháru všechny čtyři zápasy, poté druhým rokem po sobě a celkově pošesté ovládl Australian Open, připsal si rekordní 20. grandslamový vavřín a v letošní neporazitelnosti pokračuje také v Rotterdamu.

V nizozemské hale si poradil s Bemelmansem i Kohlschreiberem a po obratu zdolal domácího Haaseho, čímž si zajistil, že se po více než pěti letech v pondělním vydání žebříčku ATP vrátí na post světové jedničky.

To ovšem rekordmanovi z Basileje nestačí. Federer si do Nizozemska totiž nepřijel jen pro první místo ve světovém hodnocení, ale i pro titul. Další krok udělal v dnešním semifinále, ve kterém po setech 6-3 7-6(3) porazil Andrease Seppiho, zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci s Italem na 14-1 a vyhrál i 15. letošní zápas.

Federer sice nedokázal potvrdit úvodní brejk ze třetí hry, nicméně od stavu 2-3 už svému soupeři v úvodním dějství nepovolil jediný game. Mnohem více práce měl ve druhé sadě, v níž si oba hráči suverénně drželi podání. Roli favorita Švýcar potvrdil až v tie-breaku, který vyhrál s přehledem.

Federer bude ve svém čtvrtém rotterdamském a celkově 146. finále usilovat o 97. trofej. O třetí triumf v Rotterdamu si vítěz ročníků 2005 a 2012 zahraje s Grigorem Dimitrovem, s nímž v šesti předchozích soubojích ani jednou neprohrál.

Pátý hráč světa Dimitrov se do finále probojoval po skreči Davida Goffina. Ve finále turnaje ATP je letos poprvé a popatnácté v kariéře. Útočit bude na devátý titul. Z triumfu se naposledy radoval na loňském Turnaji mistrů v Londýně.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1,996.245 eur
sobotní výsledky (17. 2. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (1-Švýc.) - Seppi (It.) 6-3 7-6(3)
Dimitrov (2-Bulh.) - Goffin (4-Belg.) 6-3 0-1 / skreč G.
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

36
Přidat komentář
Roger_Federer
Někdy na začátku se na první místo dostanete prostě proto, že hrajete tak dobře. Později se někdy snažíte zabojovat, abyste se vrátili zpátky a vybojujete tu pozici od někoho, kdo si pozici jedničky zasloužil. Čím jste starší, tím víc cítíte, že musíte své úsilí možná až zdvojnásobit. Takže tohle možná znamená vůbec největší věc během celé mé kariéry,? řekl dojatý Federer po zápase.

Šestatřicetiletý Federer je o tři roky starší, než byl v roce 2003 Američan Andre Agassi, zatím poslední Američan na světovém trůnu. Zároveň se Federer dokázal vrátit na pozici nejlepšího hráče světa po pěti letech a 106 dnech. Po tak dlouhé době to ještě nikdo nedokázal. ?36 let a 195 dní. Roger Federer pokračuje v posouvání hranic v našem sportu. Velká gratulace k dalšímu velkolepému úspěchu,? popřál Agassi svému nástupci na svém twitterovém účtu.
Reagovat
Roger_Federer
Roger si moc dobre uvedomuje, ceho dosahl v poslednim roce, jak tezke je v tomto veku byt na spici, byt nejlepsi z nejlepsich..
Reagovat
Ondra979
neuveritelne, hlavne at drzi zdravi, motivace nastesti neni pro Rogera problem a samozrejme vhodna skladba turnaju
Reagovat
FulnekUltras
velká pravda
Reagovat
annah
Koukám, že v publiku sedí i místní král... Král v hledišti...král na hřišti... je to vyvážené.:-)
Reagovat
annah
Grigor teda jede jak tank. Ještě že už o "nic" nejde. Jen o tu devadesát sedmičku.... :-)
Reagovat
Kozoroh
Tak vono jde i o pozici prvního nasazeného v IW.
Reagovat
annah
Jednička nebo dvojka - oba jsou na opačném konci pavouka, ne? Takže na tom nezáleží. Nebo jo? Co mi uniká?
Reagovat
Roger4EVER
Maximálně o prestiž jde..
Reagovat
Kozoroh
Samozřejmě, že jde o prestiž. Prestiž je tím, co odděluje 1. místo od 2.

Možná bude mít lehčí los, stačí si vzpomenout na loňské IW.
Reagovat
annah
Na začátku to tak nevypadalo, ale teď jen zírám. Za půl hodiny 6:2 pro GOATa. No toto...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
annah
Osud je zatím při nás. I na začátku druhého setu...Nebesa přejí vyvolenému.
Reagovat
Kozoroh
https://lastcallboston.files.wordpress.com/2016/01/giphy3.gif

A pak že Grigor není baby Fed :-)
Reagovat
Tornes
Udělej takovouhle grafiku pro všecky tenisty a u půlky to bude vypadat skoro stejně jako u Rogera. Ta mechanika podání je docela podobná u všech.

Hlavní rozdíl mezi Dimitrovem a Federerem, obzvlášť současným, je pozice na kurtu. Federer stojí v průměru tak o dva tři metry víc v hřišti. No a pak samozřejmě má lepší každý ze základních úderů (FH, BH, podání), ale to je "jen" kvalita provedení.
Reagovat
Pe3k
Suhlas.

Dnes má Grig největší šanci kozla porazit. IMHO
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/Nt4PFCTNhGI

Celý zápas ve 20 min, jen tenis.
Reagovat
Mayo
O chvíľu 100 titulov :O
Reagovat
Kozoroh
Mohli bychom se ptát, kde tu 100 Roger udělá. Wimbledon? Halle? Nebo někde jinde?

Pro informaci - Connors svůj 100. ATP titul získal na US Open 1983.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že to bude později, než ve W. Nevěřím, že obhájí Miami i IW. Takže bych to viděl spíš na Cincinnati nebo až nějaká podzimní hala. Více než 5 turnajů asi nevyhraje. I když, kdo ví. Po tom, co poslední rok předvádí, je možné všechno...
Reagovat
Mayo
French Open.
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo stylový :-)
Reagovat
Krisboy
Barcelona Open.
Reagovat
Krisboy
Ne, to radši ne. To by trollhand nepřežil :)
Reagovat
a.magerova
Ten bude prskat vždy, ať udělá Roger stovku tam či jinde... navíc by to znamenalo, že je Rafa zraněnej a to by neměla ta stovka ten patřičnej lesk... ;-)
Reagovat
turista
To ano. Connors získal 100.titul na US Open 1983, 105.titul v Tokiu 1984. Pak musel čekat další 4 roky na 106.titul. Překážkami pro něj byli McEnroe, Wilander, Edberg, Becker a hlavně Ivan Lendl, který ho od Tokia 1984 porazil celkem 17x a Jimmyho na kurtech dostával do neřešitelných situací a patřičně si Connorse vychutnával v rámci odvety za dřívejší porážky a Jimmyho dávnou aroganci vzhledem k Ivanovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím asi od Rogera nejlepší výkon na turnaji. Seppi hrál velmi dobře, ke svým nadcházejícím 34. narozeninám si nadělil hezké body, pěkné peníze a super formu.
Reagovat
Krisboy
Tak tak, Seppi byl fakt skvělej.
Reagovat
ipko
Roger nehrá 100%-ný tenis, ale zatiaľ to stačí.. s Grigorom to bude zápas turnaja a očakávam veľmi vyrovnaný zápas
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/k3eadLuusiw
Reagovat
panzer.dragon
Dík
Reagovat
majjkaa
Nádhera!! A skvelé posledné dve loptičky :D
Reagovat
mahycek
Ano, výborné. Dobrou...
Reagovat
annah
Bylo to krásně napínavé - tak akorát, abychom si užili napětí, ale zase ne moc, abychom neztráceli nervy...Díky, Rogi, jsi král! :-)
Reagovat
FerrariF50
Tak krasojízda pokračuje ... hodně dobře Roža :) ... dneska 4x radost u sportu, to je asi nejúspěšnější den :) Ester, hokejisti, Petra a Roža nakonec :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist