Federer vydělal nejvíce ze všech sportovců. V čele vystřídal golfistu Woodse

16. 11. 2017, 10:36
Aktuality 14
Roger Federer vydělal na prémiích nejvíce ze všech sportovců v historii. Švýcarský tenista si první místo žebříčku časopisu Forbes vybojoval po úterní výhře nad Alexanderem Zverevem na Turnaji mistrů v Londýně a se 110,235.682 dolary (asi 2,4 miliardy korun) v čele vystřídal slavného amerického golfistu Tigera Woodse, jenž na prize money vydělal přibližně o 175 tisíc dolarů méně.
Profily hráčů
Roger Federer

Nyní šestatřicetiletý rodák ze švýcarské Basileje započal profesionální dráhu tenisty v roce 1998. Ve své kariéře, která zatím rozhodně nesměřuje ke konci, vyhrál 95 turnajů, více titulů už má na kontě pouze Jimmy Connors (109), z toho rekordních 19 grandslamů.

Letos prožívá naprosto fantastický návrat na kurty. Loňskou sezonu totiž musel kvůli zdravotním problémům ukončit již po Wimbledonu. Na kurty se vrátil letos a vyhrál Australian Open, tzv. "Sunshine Double" (Masters v Indian Wells a Miami), podeváté triumfoval v Halle, poosmé dobyl slavný Wimbledon, ovládl také Masters v Šanghaji a poosmé zvedl nad hlavu trofej pro vítěze v hale v rodné Basileji.

V tomto týdnu si dělá zálusk na sedmý titul z Turnaje mistrů, kde má již jistý postup do semifinále. Aktuálně má na kontě 12 vítězství v řadě.

Letos má Federer dle časopisu Forbes vyděláno zatím 64 milionů dolarů. Na větší částku v dosavadním průběhu roku 2017 dosáhli pouze tři sportovci: fotbalista Cristiano Ronaldo (93 milionů dolarů), basketbalista LeBron James (86,2) a fotbalista Lionel Messi (80).

Kariéra o pět let staršího Woodse naopak už několik let stagnuje. Na jaře se vítěz 14 majorů kvůli bolestem zad podrobil čtvrté operaci za poslední dva roky. V říjnu navíc dostal podmíněný trest za řízení pod vlivem návykových látek.

Zdravotní potíže má i srbský tenista Novak Djokovič, jehož výdělky se po čtvrtfinálovém vyřazení ve Wimbledonu zastavily na částce 109,805.403 dolarů. Od té doby nehrál kvůli problémům s loktem.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
peggy
Jeho hra jiz bude brzy prekonana Ti mladsi jako Zverev jej brzy poslou papa.Myslim,ze by mohl v nejlepsim zakoncit karieru.Nebo odejde s krizkem po funuse,kdo chce moc nema nic.Takto byodesel jako pan tenista.
Reagovat
a.magerova
Rafa je No1, ten je v nejlepším.... Roger je jen dvojka... :-P
Reagovat
Pe3k
Jeho hra již bude brzy překonána :D tohle může napsat jen fanda Nadala... taková blbost.
Reagovat
spaniel
Peggy je imbecil...
Reagovat
Franky
toto neni ani fanda iba si chce zviditelnit na najpopularnejsom a najlepsom hracovi ever tym ze ho hejtne...nieco ako vrah Johna Lennona uplny ludsky odpad...
Reagovat
spaniel
Prisuzujes ji privelkou inteligenci, pokud predpokladas ze neco chce a ma nejake umysly a plany.
Reagovat
Fandina
A ty zase všude vidíš dementy. Nevím, kdo je peggy, ale klidně to může být klasický troll.
Reagovat
spaniel
To muze.
Reagovat
a.magerova
No... pěkné, ale je to celoživotní mzda před zdaněním, takže mu z toho zbyla asi tak půlka čili 1,2 miliardy korun... a tu mu teď daj sponzoři každý rok... :-))

Sportovcům tyto prachy přeju, musí roky denně makat a nepolevit (zvlášť v době puberty), aby byli za vodou... ;-)
Reagovat
annah
Roger si ty peníze zaslouží nejvíc ze všech. Vedle toho, že je úžasný sportovec, je navrch ještě báječný člověk, jakých moc po světě nechodí. Někdy mám pocit, že musí být mimozemšťan. Omylem ho tady vysadili při cestě mezi galaxiemi a on se úspěšně snaží neudělat své vzdálené planetě ostudu... :-)
Reagovat
Jiri
ale na druhou stranu jak si vysvetlit, ze v takovem veku ho nikdo nedokaze porazet? A co Rafa a Novak? Znamena to, ze se sesla nejsilnejsi generace vsech dob nebo proste nastala doba slabsi ery (ostatnich). Tito 3 panove bez pauzy dominuji pres 10 let (Roger jeste dele). Uz tu bylo hodne nadeji o kterych se mluvilo jako o nastupcich, ale vsichni postupne zhasli.
Reagovat
annah
Asi opravdu zažívám Velkou éru, o které se bude mluvit ještě za sto let. Určitě je to i tím, že tenis hraje víc lidí než třeba před 50 lety - díky tomu, jak je ten sport populární. Čili vygeneruje i víc talentů. A Roger je prostě GOAT; narodil se s mimořádným talentem a díky tomu, jaká je osobnost, ten talent dokázal přetavit v neuvěřitelnou a dlouhodobou dominanci.
Reagovat
annah
oprava: "zažíváme"
Reagovat
Labi
kdyby se do celkové sumy započítávaly i příjmy z reklam, tak byl Roger před ostatními už snad před 5 lety.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist