Federer vyhrál rekordní 234. zápas na grandslamovém turnaji

30. 5. 2012, 14:58
Aktuality 113
FRENCH OPEN - Roger Federer se zapsal do tenisové historie přepsáním dalšího rekordu. Švýcar Už ve 30 letech překonal zápis Jimmyho Connorse v počtu vyhraných zápasů na grandslamových turnajích, když dnes ve 2. kole French Open porazil ve čtyřech setech Rumuna Adriana Ungura a připsal si už celkově 234. výhru.
Roger Federer

Roger Federer během své kariéry překonal už spoustu tenisových milníků, stále však zůstávají rekordy, kterých ještě nedosáhl. Již mezi ně ale nepatří počet vyhraných zápasů na grandslamových turnajích, kterých má dnešku již 234!

Třicetiletý Švýcar v pondělí na úvod letošního French Open porazil 3-0 na sety Němce Kamkeho, byť spáchal 47 nevynucených chyb a třikrát ztratil podání. Dnes ve svém druhém utkání předvedl mnohem suverénnější výkon, přemožitel Davida Nalbandiana Rumun Adrian Ungur ale po dvou hladce prohraných setech dokázal favoritovi důstojně vzdorovat.

Roger FedererFederer mohl utkání ukončit bez problémů již ve třetí sadě, ve které po odvrácení 4 brejkbolů (včetně dvou setbolů) za stavu 2-0 na sety vedl v tie-breaku 6-4 a měl dva mečboly. Ungur však oba odvrátil a navíc si vynuutil i čtvrtý set. V jeho úvodu měl i brejkbol, Švýcar se ale zase začal plně koncentrovat a utkání nakonec dovedl k výhře 6-3 6-2 6-7 6-3. Během zápasu zaznamenal 50 vítězných úderů, udělal 40 nevynucených chyb a ani jednou neztratil své podání. 

"Už ve třetím setu jsem měl štěstí, že se vůbec šlo do tie-breaku. Ani v něm jsem nehrál dostatečně agresivně a nechal jsem ho (Ungura) hrát. Jako bych mu snad řekl 'Ukaž co umíš' a on to ukázal a zaslouženě set získal. Než jsem se rozkoukal, byli jsme ve čtvrtém setu. Ani ten jsem nezačal dobře, ale nakonec jsem to zvládl," komentoval Federer. 

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz a šampion Roland Garros z roku 2009 Federer má tak na grandslamových turnajích bilanci 234 výher a 35 porážek, čímž překonal Američana Jimmyho Connorse. Ten 233 vítězných zápasů nasbíral během 57 turnajů při bilanci 233-49, zatímco Švýcar ho překonal už během svého 52. grandslamu a potřeboval k tomu odehrát o 13 utkání méně.

V dalším zápase Federera čeká Francouz Nicolás Mahut, který zdolal Slováka Martina Kližana.

I druhou ze sedmi překážek na cestě za zkompletováním kariérního grandslamu si v Paříži poradil Novak Djokovič. Srbský tenista dnes porazil 6-0 6-4 6-4 Slovince Blaže Kavčiče, který po úvodních sedmi prohraných gamech v řadě svedl takřka vyrovnanoý boj.

Když Kavčič za stavu 0-6 a 0-1 získal první game zápasu, publikum jeho snažení ocenila bouřlivým potleskem. A sám tenista se jim odměnil zahozením ostychu před světovou jedničkou a výrazně zlepšenou hrou.  Ve druhém setu šel Slovinec dokonce do vedení 4-2, náskok ale neudržel. Krok držel i ve třetí sadě, její závěr si ale Srb pohlídal.

"Po perfektním prvním setu, perfektních sedmi gamech, jsem mu dal příležitost se do zápasu vrátit. Ale takový je tenis," komentoval rodák z Bělehradu. "Ve druhém a třetím setu se ve výměnách dobře bránil," chválil svého soupeře. "Celkově jsem spokojený a hlavní je postup."

Djokovič, který French Open jako jediný grandslam ještě nevyhrál a nikdy nebyl ani ve finále, si zahraje o postup už mezi šestnáct nejlepších zahraje proti domácímu Nicolasi Devilderovi. Francouz si dnes poradil 3-0 na sety s Němcem Michaelem Berrerem.

Bezmála 4 hodiny  ve 2. kole na kurtu strávil Juan Martín Del Potro. Argentinský tenista se překvapivě nadřel na výhru nad domácím Edouardem Rogerem-Vasselinem, kterého zdolal až po boji 6-7 7-6 6-4 6-4. O osmifinále se utká s Chorvatem Čiličem a ve 4. kole může být soupeřem Tomáše Berdycha, který dnes smetlLlodru a ve 3. kole se utká s Jihoafričanem Andersonem.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
středeční výsledky (30. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Kavčič (Slovin.) 6:0, 6:4, 6:4, Federer (3-Švýc.) - Ungur (Rum.) 6:3, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3, Del Potro (9-Arg.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), 6:4, 6:4, Simon (11-Fr.) - Baker (USA) 6:4, 6:1, 6:7 (4:7), 1:6, 6:0, Verdasco (14-Šp.) - Muller (Luc.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2, 6:2, Wawrinka (18-Švýc.) - Andújar (Šp.) 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 6:2, 6:1, Čilič (21-Chorv.) - Ferrero (Šp.) 7:6 (7:4), 6:2, 6:3, Seppi (22-It.) - Kukuškin (Kaz.) 6:7 (5:7), 6:2, 2:6, 6:1, 6:2, Anderson (31-JAR) - Zeballos (Arg.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:0, Devilder (Fr.) - Berrer (Něm.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, Mahut (Fr.) - Kližan (SR) 4:6, 6:4, 7:6 (7:5), 6:3, Kubot (Pol.) - Serra (Fr.) 7:6 (7:0), 6:2, 7:6 (7:4).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

113
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
gigin
Stalo se tak o víkendu při Světovém poháru v Düsseldorfu. "Přišel za mnou, podal mi ruku a řekl, že lituje toho, co udělal," uvedl Tipsarevič a dodal, že asi nebudou nejlepší kamarádi, ale "každý si zaslouží druhou šanci."
Reagovat
Sonja
JPP?:-D
Kde si tu informaci sehnal?:-))
Reagovat
Fandina
A za co se Radek omluvil?
Reagovat
gigin
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/427456-stepanek-nakonec-dokazal-ze-je-chlap-a-tipsarevicovi-se-omluvil.html#hp-sez
Reagovat
gigin
Za tu ruku asi. Už je to pryč. Kašlem na to. Já jen, že jsem to uviděl, tak jsem to sem švácl .. toť vše ..
Reagovat
Fandina
Tak to je od Štěpuly hezké, že se omluvil. Za co ale pořád nevím ... úsměv
Reagovat
Sonja
No, lepší později než nikdy asi:-) díky za info, gigine
Reagovat
gigin
Říkám, je to pryč. Ale touto omluvou, "de facto" potvrdil, že něco nebylo v pořádku. Z jeho strany. Tečka. :-)
Reagovat
gigin
A není zač, samozřejmě, pro tebe vše !! :-D
Reagovat
Sonja
Fandino, nedělej fóry:-)..je jasný, za co se omluvil...a je dobře, že se nakonec omluvil...takže kapitola uzavřena, jede se dál.
gigin: tak tak:-)
Reagovat
Fandina
Sorry, v tom článku je napsáno, že se Radek omluvil, ale nevyplývá z něj za co ... takže jestli je to někomu jasné, mě ne ... úsměv
Reagovat
Sonja
:-D ok, chápu tě...je prostě příjemnější dělat slepou, hluchou, nechápající, než si přiznat, že oblíbenec není tak dokonalej, jak bys chtěla:-)))
Úsměv a dobrou:-))))
Reagovat
Fandina
Každý máme nedostatky, nedokonalost je lidská vlastnost, ale když čtu o omluvě, tak je logické, že chci vědět za co byla. Jinak je to o ničem ... úsměv
Reagovat
VlS
Víš, rád bych to o omluvě slyšel od Radka, Jankovi nevěřím ani slovo.
Reagovat
VlS
Ale tím neříkám, že Radkovi na slovo věřím :-D Je to show business a tam se nedá věřit ničemu.
Reagovat
gigin
Jankela je už na první pohled nevinnost sama !! :-))) Říkám, mi je to fuk. Obou je "dost" ! :-D
Reagovat
Fandina
Je to fuk, ale stejně by mě zajímalo, jak to bylo ... úsměv
Reagovat
tito
Máš recht. Jinak bych si jeho bag nikdy nevybral. :-)))))
Reagovat
gigin
Však ty sis ho kupoval tak nějak po tom incidentu. Něco jsi v tom smyslu vzpomínal :-)))))
Reagovat
Fandina
a proč sis pořizoval Tipsův bag?
Reagovat
tito
:-))))). Já to nevěděl, že je jeho! To mi řekl až gigin. A věř, že z toho měl neskonalou radost. :-))). Od té doby mi to opakovaně předhazuje. -D
Reagovat
Fandina
... větší blbinu jsem neslyšela ... když si něco pořizuji, tak vím proč ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
wtf? Myslíš, že si nastudoval, jakej hráč má jakej, než si šel koupit?
Reagovat
Fandina
Bag, který má evidentně jen vztah k Tipsovi se snad neprodává jen tak ne? Jestli ano, tak to není Tipsů bag ... úsměv
Reagovat
gigin
Jde jen o značku. A Tipsův asi taky nebyl ... :-))
Reagovat
Fandina
... úsměv ... mnoho povyku pro nic ... úsměv
Reagovat
hatatytla
Roger dneska prohlásil, že by rád nesl vlajku na ceremoniálu v Londýně. Nepamatujete si někdo jak to bylo v roce 2008 ?. Měl ji nést někdo jiný, ale nakonec to byl Roger. Prý tenkrát udělal scénu a tak mu to radči dali, ale už si to dobře nepamatuju.
Reagovat
Labi
článek o překonání rekordu a vždy se najde pár onanistů, kteří budou vytahovat špínu, která jak s článkem tak s názory níže absolutně nesouvisí a taky je založena na klasickém JPP neboli jeden pan/paní říkal/a že....
Reagovat
Labi
*povídal/a
Reagovat
Sonja
povidala, ne?:-P:-D
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
hatatytla
Já nejsem Federerovec ani Nadalovec nebo jak to tady rozdělujete. Jenom jsem si nato vzpoměl na základě článku o tom, že chce Roger nést vlajku.
Reagovat
Labi
ja osobně tohle "rozdělení" odsuzuji...ale myslím že i ty sám víš, že tady asi odpověď na svou otázku nenajdeš, pochybuji, že někdo tady ví jak to s vlajkou bylo...vše se k nám dostává z médii což je dle mého názoru továrna na lež, co jsem ale mohl shlédnout několi videí s Rogerem tak působí jako veliký sympaťák a pochybuji že někdo jako on by měl zapotřebí se ještě hádat na výboru zda ponese vlajku nebo ne
Reagovat
Fandina
A ponese jí?
Reagovat
a.magerova
aby ji nenesl, protože zatím všichni sportovci-Češi-vlajkonoši pohořeli a Rogerovi to také štěstí nepřineslo, ať TO nese třeba Fabian Cancellara-ten je po zlomenině klíční kosti, tak by mu 2. místo z OH nemuselo vadit :-))
Reagovat
VlS
Myslím, že by ji měl nést Vilém Tell.
Reagovat
Fandina
... úsměv ...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A9m_Tell_%28rozcestn%C3%ADk%29
Reagovat
a.magerova
Ať si ji nese kdo chce, ale tento Vilém ne e :-))
http://www.youtube.com/watch?v=ZT3bsV7UoT8
Reagovat
VlS
No, já jen proto, že si myslím, že Vilík Tell je po RF nejznámější Švýcar :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám že je tu zase trošíčku nablito... zlatý Brožík a jeho nastavování satelitu či opravy pravopisu :))Už tu chybí jenom lopatův šok z dnešního výkonu Berdycha a následná prohra baráku:)
Reagovat
Labi
lopata tu chybí no :(:D
Reagovat
Labi
třeba ten barák už fakt prohrál :D
Reagovat
smazaný uživatel
pak se nedivte, že vám to někdo vrací, vy zmetci!

30.05.2012 17:00 Od: Madrileno Roger se teteli blahem
Roger se urcite bude tetelit blahem, az si precte kolik gratulantu tu ma. Jen vice gratulantu, treba pak nebude brecet po prohranem finale s Rafou pri slavnostnim ceremonialu :-)
Reagovat
Madrileno
Nekdo ti sahnul na modlu, ty telatko? Aby ti nepraskla cevka
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, nemysli si, že si to my necháme líbit.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Rogerovi k 238 výhram na GS. Som zvedavý na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerova hra je skvělá a drží si ji po celý zápas, ale má v poslední době jednotlivé úseky... Řeknu výkyvy.
Odehraje forheand do sítě, nebo když jde balonek asi metr od něj, tak ho napali s horni rotaci daleko do autu a po těhle mičcih dalšio dva nehraje....
Ale jinak dnes super výkon
Reagovat
smazaný uživatel
Fedy hraje s nejmenším " okem rakety " na okruhu, jako kdysi Lendl. Stabilita , hmotnost a přesnost umístění úderů vs riziko odpalu rámem
Reagovat
baggik
Tak Venus dneska nedonutí Radwaňskou ani aby se zpotila. Ne že by to byla nějaká demolice, ale Venus dělá chybu za chybou a když se jí něco povede tak to Agniezska doběhne, poprvé, podruhé a potřetí už je to aut nebo síť. Možná by Venus už mohla jít do důchodu, tohleto odehrání pár zápasů za rok bez nějakého úspěchu nemá pro bývalou několika násobnou gs vítězku nemá význam.
Reagovat
dadaft
na trávě to (možná) bude jiný.
Reagovat
duhove_hovinko
Ten Baker je týpek...dal Simonovi náskok a už stahuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Smutný. Simon mi vyřadí oblíbence a pak promarní vedení 2-0? Ale nejsem proti, Bakerovi se nedá nepřát, hraje krásnej tenis, má cit v ruce a ten jeho příběh. Kdyby vyhrál, tak se dostane dokonce na 112. místo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel odpadl.
Reagovat
duhove_hovinko
Škoda...
Reagovat
Lamps
Už aby ho Rafa zase vypráskal :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D zase :-D
Reagovat
Madrileno
souhlas. Tady se neresi tenis, ale pouze Buh Roger, dale kdo ma jakej outfit a nebo slinty nadrzeneho Montyho na Masha, Viku, Caro a pod. Je to uz smesne
Reagovat
smazaný uživatel
To je dojemný, jak strašně moc tady všem fanouškům ostatních hráčů leží v žaludku popularita Rogera :))))
Reagovat
duhove_hovinko
S tím Montym a oblečením souhlas, jinak nesouhlas :)
Reagovat
a.magerova
až budou tenisté hrát nazí, tak slibuji, že o jejich outfitu se tu ani slovem nezmíním :-))))
Ale zatím je to součástí té tenisové šou, tak proč to tu neprobrat?!
Reagovat
duhove_hovinko
Nemělo by ale být :)
Reagovat
smazaný uživatel
Outfity jsou naprosto nedílná součást tenisu, to prostě nemůže bejt v lidskejch silách nikoho normálního, koukat na tenis a nehodnotit, v čem hrajou :))
Reagovat
VlS
Mě je to fuk, ať hrajou třeba ve Spartakiádním triku za dvacku a trenýrkách s kapsou vzadu, ve kterejch moje generace vyrostla a povinně v nich cvičila v těláku ve škole. Ale je to můj názor a pokud se chce někdo věnovat outfitu a módním okenkům, tak ať to klidně dělá. Když mě to nebaví, tak to nečtu a nebudu se navážet do někoho, koho to baví.
Reagovat
Madrileno
Roger se urcite bude tetelit blahem, az si precte kolik gratulantu tu ma. Jen vice gratulantu, treba pak nebude brecet po prohranem finale s Rafou pri slavnostnim ceremonialu :-)
Reagovat
baggik
Podívejte se na zápas Bartoliové. Dlouho to vypadalo na jednoznačný zápas pro Martičovou, ale Bartoliová se najednou začala chovat jako naprostej magor a její hře to prospělo, naopak soupeřku tím zjevně rozhodila. Jo a nebyl bych si tak jistej že Marion je Francouzka, vypadá spíš jako Mexičanka, nebo jihoameričanka a stejně tak to její dnešní chování.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím souhlasit. Marion křičí skoro po každém vyhraném fiftýnu hromové "allez". Nikdy mi nevadilo, když se holky povzbuzujou, ale chování Marion je přesně takové, jak píšeš... Kdo nemá rád projevy radosti po nevynucených chybách soupeřky, ten bude Marion po dnešku nesnášet. :D
Uvidíme, jak dopadne třetí set. Moc bych to přál Petře. Viděl jsem ji letos ve dvou zápasech v Kodani a líbila se mi.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to! :) Petra zaslouženě postoupila a prokázala pevné nervy. Mimochodem, takovou statistiku dvojchyb jsem snad ještě neviděl (Petra 0, Marion 15).
Reagovat
gigin
další "ič" win :-)))
Reagovat
baggik
Jsem taky rád. Petra Martič je mladá pěkná holka a působí mnohem sympatičtěji než Marion.
Reagovat
VlS
Ale Petra je Chorvatka a katolička, ta nemá se Srby společnýho nic a dokonce nepíše ani bukvama, ale normální latinkou.
Reagovat
gigin
Jednou je to "ič" a hotovo !!! :-DD Bukvama :-)))))
Reagovat
Fandina
... a není ona ic ... úsměv
Reagovat
gigin
Dobře, vzdávám to :-)))))))
Reagovat
Sonja
je ić:-)))
Reagovat
Sonja
A protože se v Česku ć nepoužívá, tak je ič, gigin má oprávnění jí fandit a už do něj nerejte, krucifix:-D
Reagovat
Fandina
ani ič ani ic ale ić ... tak to je matení davů ... úsměv
Reagovat
gigin
prosím tě, jukni na to ještě, jak to je přesně !! Jsem z toho zmatený jak Goro před Tokiem !! :-ooo
Reagovat
Fandina
Broz umí jen češtinu a to ještě blbě ... když jde o srby tak je to ?? a v bukvách ... úsměv
Reagovat
gigin
Já samozřejmě věřím na 100% Sonji !! Aj bez bukví !! :-o :-)
Reagovat
Fandina
... úsměv ... já zas věřím na 100 procent jen sobě ... a to jen někdy ... úsměv
Reagovat
Sonja
gigin: No já už jsem se nadechla k uražené reakci..ještěže ses opravil:-))))
Reagovat
gigin
:-))))) v klidu zase vydechni :-DD
Reagovat
VlS
Tak to já Fandino už nevěřím radši ani sám sobě. Oči neviděj, paměť selhává, jen EGO to občas nebere na vědomí :-)
Reagovat
Fandina
jasně ... bez egíčka bych nevěřila ani tomu co vidím a slyším ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vase anonymni gratulace jsou hodne trapnoučký.....uvedomte si to proboha fanatici
Reagovat
Labi
ptal se Tě někdo na něco?
Reagovat
smazaný uživatel
a co je na tom ubohyho? Pokud nekdo vyhraje nejvic zapasu na GS, tak je to vykon hodny pocty, proste uzasna kariera, ktera jeste nekonci... Mel bys to uznat i ty, i kdyz ho nemas rad, protoze tohle nejni nahoda, ani dobrej los ani spornej micek, vymysl rozhodciho, ani zadny kdyby, tohle je neco uzasnyho...
Reagovat
fazil
RF is the best player ever!!!!!!!!!!
Reagovat
steve79
Docela jednoznačný zápas i když to z pohledu 3:1 na sety tak nemusí vypadat. Hra Fedexe je na vysoké úrovni a v případném čtvrtfinále s Berdychem by to byl velice zajímavý zápas. Dneska jsem viděl zápas Tomáše a je vidět, že má velkou formu.
Reagovat
smazaný uživatel
takovy rekordy si necham libit. Je to proste frajer:)
Reagovat
Fandina
super ... gratulace
Reagovat
gigin
Tady to zase vypadá !! :-))))))
Reagovat
a.magerova
nezáviď !!!
Reagovat
gigin
Dohnat a předehnat !! Úkol zněl jasně !! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Náš úkol je odehnat! Kšá na Balkán -.-
Reagovat
a.magerova
Správná volba slov !!!!
Reagovat
Fandina
slova jsou slova ... důležité jsou činy ... úsměv
Reagovat
gigin
ale tak nakonec, proč ne ... uklidím se ... díky a ciao ..
Reagovat
ReadyTeddy
is da king
Reagovat
Pe3k
Také gratuluji. Rekordy, které překonává a tvoří náš maestro snad nemají konce :)

Berdych hraje super a je to dokonce i v tv :)

Připojuji jak Roger komentuje překonání tohoto rekordu.

http://www.youtube.com/watch?v=LsNSdmeTAwg
Reagovat
a.magerova
Ba co víc, nejen že v jedné, ale dokonce ve dvou TV, ČT4 a Eurosport - škoda, že nedávají oblíbené Železného koláče sledovanosti :-))
Reagovat
Fandina
Tom Llodra teď na ČT4 i Eurosportu ... úsměv
Reagovat
Fandina
... tak nic ...noooo už to tu bylo napsáno ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom ve dvou TV? Opravdu? Tady nikdo nepřijímá nekódované britské programy?
Reagovat
Fandina
Já nejsem odborník přes satelit. Mám co mi doma nastaví a teď jsem se dívala na Berďu na česky mluvených. A díky za odkazy, které tu dáváš, super, když to nemáme, chci to nastavit, abych to pak mohla projíždět ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
už seš trapnej, Milane...apropo...Edberg 154 stupňů východní šířky
Reagovat
smazaný uživatel
FEDEX!!!
Reagovat
Padme
Skvělé překonání rekordu! První dva sety jsem viděla a hrál výrazně lépe než předevčírem. Zbytek zápasu mi unikl, tak jestli má někdo nějaké postřehy... Díky
Reagovat
Heather_Fedex
videla jsem jenom posledni gem, kde roger odpodaval cistou hrou. pevne verim, ze ten 1 ztraceny set byl spusoben lehkovaznym rogerovym pristupem ;))
Reagovat
smazaný uživatel
KING
Reagovat
smazaný uživatel
No, je škoda, že tím třetím setem trochu pokazil dojem z celýho zápasu. První dva sety byly vynikající, druhej byl vyloženě kanárovej. Zas hrál údery pod šílenýma úhlama, podání přicházelo, když bylo potřeba a i u sítě to nebylo zlý. Jenom to pak až moc vypustil.

Samozřejmě gratulace k překonání rekordu.

Ale velká gratulace také Ungurovi. Odehrál fenomenální turnaj, vyřazení Nalbandiana ve třech setech je obrovskej úspěch, uhrání setu s Federerem taky. Hodně si mě získal, určitě ho budu víc sledovat.
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace k rekordu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist