Federer zřejmě vynechá Masters v Monte Carlu

24. 3. 2017, 14:14
Aktuality 39
Roger Federer chybí na seznamu přihlášených hráčů pro letošní ročník akce Masters v Monte Carlu. Švýcar už v Indian Wells avizoval, že se bude jeho program antukové části sezony odvíjet od výsledku na Masters v Miami. Pětatřicetiletý rodák z Basileje ale zřejmě nemá v úmyslu v Monte Carlu letos startovat a množí se spekulace, že se na antuce letos ani nepředstaví.
Profily hráčů
Roger Federer

Vítěz letošního Australian Open Roger Federer se zřejmě letošního ročníku prestižního podniku Masters v Monte Carlu nezúčastní. Švýcar totiž nefiguruje na seznamu přihlášených hráčů, který byl zveřejněn včera. Chybí i další člen elitní desítky Kei Nišikori.

Federer už v Indian Wells, kde získal druhý letošní titul, avizoval, že program antukové části sezony naplánuje podle výsledku v Miami. Vypadá to však, že loňský čtvrtfinalista rozhodně nemá v úmyslu v Monte Carlu startovat.

Akci v Monte Carlu můžou tenisté jako jedinou vynechat. Ostatních osm turnajů série Masters je povinných. Federer si nicméně stále může požádat o divokou kartu do hlavní soutěže.

V rozhodování pětatřicetiletého Švýcara budou hrát hlavní roli zdraví a motivace. "Potřebuju zůstat zdravý a do každého turnaje chci vstoupit s tím, že jsem přijel vyhrát. Motivace je extrémně důležitá," svěřil se Federer.

"Hlavně nechci počet startů přepálit, aby mě začalo unavovat cestování, ani hrát jeden turnaj za druhým, jen abych se zavděčil divákům a fanouškům. Chci, aby mě lidé viděli v té nejlepší formě, hladového po úspěších. Uvidíme po Miami," řekl novinářům v Indian Wells osmnáctinásobný grandslamový šampion.

Přitom Federerovi by motivace v Monte Carlu určitě nechyběla. Tamní akci totiž nikdy nevyhrál a ke zkompletování sbírky trofejí z podniků Masters mu chybí titul právě z Monte Carla a ještě z Říma.

V médiích proběhlo nespočet spekulací o tom, že hrající legenda možná vynechá celou antukovou sezonu. Rodák z Basileje by se tak navíc nepředstavil v Madridu a Římě ani na grandslamovém French Open, což mu pravidla umožňují.

Federer už přislíbil účast na travnatých dvorcích ve Stuttgartu a poté v Halle. Je vidět, že se chce majitel 90 titulů před útokem na rekordní osmou wimbledonskou trofej pořádně rozehrát.

Turnaj Masters v Monte Carlu startuje v neděli 16. dubna a finále je na programu další neděli. I bez Federera bude herní pole kvalitní. Představí se světová jednička Andy Murray, druhý muž světového hodnocení Novak Djokovič i obhájce titulu a devítinásobný šampion Rafael Nadal.

Ředitel turnaje Zeljko Franulovič nepovažuje prozatímní plánovanou neúčast Federera za definitivní. "S Rogerem a jeho rodinou jsme v kontaktu. Pokud si vše rozmyslí a bude chtít na poslední chvíli přijet, nebude to žádný problém. Schováváme mu divokou kartu."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
Mayo
Zľutoval sa a konečne dopraje findžu aj ostatným (:
Reagovat
brixner
Naši vepří bubeláti...
Jen mi to něco připomnělo :-) A vo sousedkách to není...;-)
Reagovat
VlS
To je charitativní akt pro Rafu?
Reagovat
Mayo
Skôr pre Nojeho.
Reagovat
Pe3k
A Nole tam hraje?
Reagovat
Denis92
Sam som zvedavy, ako sa Roger rozhodne ohladom antukovej sezony. Moj tip, je ze bude hrat aspon Madrid a ze RG, pokial bude zdravy. Mozno by pripadalo aj do uvahy, ze by nehral ziadny "pripravny turnaj" na antuke, len by potrenoval 1-2 tyzdne na antuke a skusil RG, kde by nemal co stratit. Takisto moze antuku vynechat uplne. Treba uvazit vsetky pre a proti. Ak by chcel este naozaj zabojovat o post svetovej jednotky, tak by mal zrejme na antuke hrat. Na druhe strane, moze to byt zbytocne vycerpavajuce pred narocnou druhou polovicou sezony, kde budu sance na tituly ovela vacsia ako na antuke.
Reagovat
Kozoroh
"V médiích proběhlo nespočet spekulací o tom, že hrající legenda možná vynechá celou antukovou sezonu. Rodák z Basileje by se tak navíc nepředstavil v Madridu a Římě ani na grandslamovém French Open, což mu pravidla vzhledem k jeho délce kariéry údajně umožňují."

Že Federer není vázán účastí na povinných turnajích není údajná informace, to je fakt. Fedex splnil tři podmínky, díky nimž jsou všechny tenisové turnaje pro něj nepovinné -
1. Dosáhl věku 31 let
2. Odehrál na ATP okruhu 600 zápasů
3. Na ATP okruhu strávil 12 let
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, moc děkuji za informaci. Píšu si a v článku slovo "údajně" mažu :)
Reagovat
spaniel
3. Myslím že to je 13 let
A pokud vím, nesmí vynechat ten samý 2x po sobě.
Reagovat
Denis92
Je to 12.
Reagovat
Denis92
Ale toto sa tyka konkretne ATP Masters 1000. Grandslamy nespdaju pod ATP.. Su aj tam nejake pravidla alebo je to len na hracovi ci bude alebo nebude hrat?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Tak jsem si to konečně našel přímo v rulebook.

- týká se to opravdu jen turnajů Masters, o grandslamech to neplatí

1) věk 30 let
2) 12 let na tour
3) 600 odehraných zápasů
Reagovat
Ondřej.Jirásek
A pokud se nepletu, tak opravdu nemůže vynechat stejný turnaj dva roky po sobě viz:

A player may not use his commitment reduction to withdraw from an event if he withdrew in any manner (including a late withdrawal or an on-site withdrawal) from the same event the previous year

Takže pokud by Federer letos vynechal Madrid a Řím, příští rok by tam hrát musel.
Reagovat
Denis92
Musel..to si nemyslim. Ako ho prinutia? Roger sa takmer v 37rokoch nebude nahanat na antukovych turnajoch :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Byl by mu odebrán jediný titul z Paříže :))
Reagovat
Pe3k
Letosni?
Reagovat
Fandina
až příští rok, letos je to v pohodě
Reagovat
Pe3k
Nepochopilas.
Reagovat
Fandina
až moc
Reagovat
Fandina
musíš dát najevo, že nejen tu letošní Paříž Roger vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
romanticka optimistko:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo tu letošní, co vyhrál včera. :)
Reagovat
Pe3k
Z Parize ma vice nez jeden titul.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vážně? Toho si asi nikdo na Zemi nevšiml nikdy, ale u vás v paralelním vesmíru, kde má Fedex 40 majorů, páč tam poráží Nadala na každém turnaji, jistě tu Paříž vyhrál alespoň osmkrát. :) Když je řeč o antuce, tak je pochopitelně myšlena jediná Paříž. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Kozoroh
Mám za to, že Fedex celou antuku nevynechá. Na RG určitě nebude chybět (pokud mu účast nepřekazí zranění) a asi zkusí Madrid, který mu z trojice současných antukových Masters turnajů sedí suverénně nejvíc. Řím je náročný na fyzičku, brzo po Madridu a před Paříží a Monte Carlo je brzo po amerických hardech.
Reagovat
turista
Myslím, že RF něco na antuce odehraje. Tituly z Říma a z Monte Carla Fedexovi chybějí i když tam hrál bezpočtukrát finále. Momentálně je však na tom tak dobře, že by se toho nemusel bát. Má momentálně k dispozici natolik efektivní bekhend, že mu jakýkoliv soupeř do něj může hrát celý zápas a má to stejně marný.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor je jasný, Roger vynechá celou antukovou sezonu a bude hrát až na trávě ve Stuttgartu, ten začíná hned po French open 12.6., úplně mu to schvaluji, protože antuka je hodně fyzicky náročná a pokud tu antuku úplně vyškrtne, jedině dobře, bude se měsíc připravovat na trávě a má tak šanci vyhrát Wimbledon :-)Go Roger!!!
Reagovat
Vojtiik
Nesmysl vzhledem k dosvadnímu vývoji. Nejpravděpodobnější je 1 antukový masters (nejspíš Madrid) a pak French Open, kdyby se dostal někde hlouběji do 2. týdne tak Stuttgart vypustí
Reagovat
Fandina
Roger jen potvrdil, co se psalo už dřív, že v MC nebude, pro mě osobně je to škoda, letos budu v Monte Carlu osobně a už se moc těším. Rogera i Nišiho jsem na živo hrát už viděla, takže se zas tak moc pro mě neděje. Ale samozřejmě, kdyby tam oba hráli, tak bych je ráda viděla.
Reagovat
kada.tom
Hurá. Snad své rozhodnutí nezmění.
Reagovat
EllNino
ale copak, strach ?
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi pekne gesto od Rogera, ze da sancu aj Rafovi na nejaky titul :-)
Reagovat
Kozoroh
Šanci mu pro změnu zhatí No1e.
Reagovat
turista
Přesně tak. Novak bude na antuce hladový po titulech a Andy taky a ti si patrně ty velké antukové tituly rozeberou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Novak je snad hladový už půl roku ne? Proč by se to mělo zrovna na antuce změnit ? Spíše zbožné přání. :)
Reagovat
smazaný uživatel
a ja proc mi prijde cim dal vychrtlejsi.. ;-)
Reagovat
janek_da
no a taky nemá se o koho opřít
Reagovat
Herbert_Hoover
Překvapivě :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist