Federico Coria nenahlásil pokus o korupci a dostal trest

14. 6. 2018, 21:26
Aktuality 4
Argentinský tenista Federico Coria dostal dvouměsíční zákaz startů kvůli porušení pravidel antikorupčního programu. Mladší bratr bývalé světové trojky Guilerma Corii nenahlásil před třemi lety pokus o podplácení a nyní ho za to potrestala Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU).
Profily hráčů
Federico Coria

Federico Coria, 301. hráč světového žebříčku, dostal dohromady osmiměsíční trest, z toho šest měsíců ale představuje podmínečné zastavení činnosti. Musí také zaplatit pokutu 5000 dolarů, stejná částka mu hrozí v případě porušení podmínky.

Protikorupční organizace TIU zjistila, že šestadvacetiletému hráči byl v roce 2015 při turnaji nižší kategorie Futures v Sassuolu nabízen úplatek za to, že prohraje set. Během roku se setkal i s dalšími podobnými návrhy. Žádný nepřijal, ale případy ani nenahlásil. Nařízený distanc začal šestadvacetiletému hráči platit 13. června.

Na trest čeká jiný Argentinec Nicolas Kicker, který podle TIU ovlivnil dva zápasy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
je zavrit mafianske podniky jmenem sazkove kancelare:)
Reagovat
slacker
souhlas, sazkovky jsou na stejne urovni jako drogove kartely
Reagovat
George_Renel
Na druhou stranu byl včera Boris Becker jmenován sportovním diplomatem a tudíž má diplomatickou imunitu a nemůže být stíhán za neplacení dluhů. Zdroj, Radiožurnál dnes po 07.00.
Takhle se to dělá....
Reagovat
MartinPa
Jednotka pro bezúhonnost tenisu si došlápla na bezúhonného člověka :-(
Zajímavé by bylo zjistit, jak se to TIU dozvěděla s takovým odstupem a jaké jsou důkazy - připomíná to totiž známé provokační akce StB.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist