Ferrer: Na svou kariéru jsem pyšný. Ale je mi 36 a nastal čas být doma

28. 8. 2018, 14:15
Aktuality 29
David Ferrer, jenž byl během kariéry znám svou bojovností, nezdolností a výdrží, se paradoxně rozloučil s grandslamovými turnaji skrečí. Šestatřicetiletý Španěl musel vzdát utkání prvního kola US Open proti krajanovi a příteli Rafaelu Nadalovi kvůli zranění lýtka.
Profily hráčů
David Ferrer

Ferrer zápas na kurtu Arthura Ashe ukončil nedobrovolně po půldruhé hodině za stavu 3-6 a 4-3. Bolest lýtka, jež se mu ozvala v prvním setu a ve druhém se zhoršila, tak způsobila jeho první skreč na grandslamech v 208. zápase.

"Jsem smutný, protože tohle je můj poslední grandslam. Zápas s Rafou jsem si užíval. Hrál jsem dobře. Ale jinak jsem na sebe pyšný, na svou kariéru," uvedl Ferrer, jehož nejlepším výsledkem na grandslamu je finále Roland Garros z roku 2013. Jeho tehdejším přemožitelem byl právě pařížský král Nadal. "Už je mi šestatřicet, je čas být doma," dodal rodák z Valencie.

Ferrer letos neskončí s tenisem úplně. Bývalý třetí hráč světového žebříčku, jenž je aktuálně na 148. místě pořadí ATP, plánuje v příštím roce startovat na vybraných turnajích. V New Yorku však absolvoval grandslamové loučení.

"Zasloužil si lepší konec. Jsem z toho smutný," řekl Nadal, jehož Ferrer porazil během kariéry šestkrát. Víc porážek současné světové jedničce uštědřili jen Roger Federer, Novak Djokovič a Andy Murray.

Právě fakt, že strávil většinu kariéry v éře této "Velké čtyřky", možná připravil Ferrera o víc trofejí. Na kontě má 27 vyhraných turnajů, ale žádný grandslamový. "Takhle to neberu. Bylo potěšení s nimi hrát, možná s nejlepší tenisovou generací. Motivovali mě k tomu, abych se zlepšoval," uvedl tenista, jenž má na kontě nejvíce vyhraných zápasů na ATP Tour z hráčů, kteří nezískali Grand Slam.

"Je jedním z těch, kteří budou na tour chybět, protože je to dobrý chlap," uvedl Nadal, s nímž Ferrer vyhrál pro Španělsko třikrát Davis Cup. "Maximální respekt pro bojovníka Davida Ferrera," tweetoval po jeho rozloučení Federer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
peggy
David je velmi dobry hrac a bojuje az do konce zapasu I kdyz vi,ze nezvitezi.Je to I dobry partak,vzdy bojuje s Rafou a umi na neho.Snad Te Davide jeste uvididime na nekterem turnaji.Jinak rychle uzdraveni,stesti v rodine a treba si zahrajes jste DC.
Reagovat
Krisboy
DC už asi těžko :(((
Reagovat
SwissMaestro
Letos po USO :-)
Reagovat
Krisboy
Tak to je tedy poslední možnost. Ale vzhledem k jeho současné výkonnosti nastoupí těžko...
Reagovat
SwissMaestro
Výkonost měl zlou i v duelu s Německem a nakonec rozhodl trhák s Kohlim. Nechají jej hrát, jsem si jist :) Pokud tedy bude zdravý.
Reagovat
SwissMaestro
* i před duelem s Německem
Reagovat
janek_da
co se dá dělat

http://media.tumblr.com/tumblr_lv5ivb1c1A1qd0dbc.gif
Reagovat
janek_da
kdo jiný takhle slaví vítězství?
Reagovat
Krisboy
https://youtu.be/mcsP-f_yUvE?t=117
Reagovat
Davor1
Nepoznám medzi top hráčmi veľa podobných sympaťákov a pohodových týpkov, ako David. Napriek chýbajúcemu väčšiemu úspechu mal skvelú kariéru. Trošku smola pre neho, že hral v dobe najväčších tenisových dominátorov v histórii, myslím, že ak by hral v deväťdesiatych rokoch, tak nejaký jeden RG by ukoristil, oveľa horší ako Bruguera či Muster určite nebol. Zase na druhej strane, vďaka súčasným obrím PM si zarobil také peniaze, o akých sa legendám deväťdesiatych či osemdesiatych rokov ani nesnívalo, takže teraz už môže byť v kľude doma na lehátku s cigaretou a drinkom v ruke :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Je siedmy v poradi turnajových odmien ever..

Mozno je aj spokojný, radsej 7. v PM bez GS, nez 70 s GS, ze áno :)
Reagovat
Davor1
Pravdupovediac, tiež by som bral radšej tú prvú variantu :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.protennislive.com/posting/ramr/career_prize.pdf

Zaujímavé, si to jedným očkom prejst..
Reagovat
Davor1
BTW, je celkom paradox, že zarobil len o pár dolárov menej, ako trojnásobný GS winner Stan a dokonca o pár dolárov viac, ako Andre, ktorý vyhral všetko, čo sa v tenise dalo vrátane olympiády... Neskutočne tie odmeny za posledné roky narástli a stále idú výrazne hore každým rokom, zachvíľu budú prekonávať niekdajších multivíťazov GS aj priemerní top10 hráči, ktorí vydržia hrať na špici konzistentne dlho, hoc aj bez nejakého väčšieho titulu, už teraz taký Zverev, ktorý na GS nič nedokázal zarobil v dvadsiatke podstatne viac, ako napríklad Wilander so 7 GS...
Reagovat
smazaný uživatel
To je proste začarovaný kruh.

Naši futbaloví majstri Európy z Belehradu zrejme nemajú ani stotinu majetku nasich futbalovych hviezd, ktoré sa na Euro ani nedostanú.

Ostáva len dufat, ze taký Wilander a spol, zuzitkovali svoje peniaze rozumne, nehnutelnosti vtedy stáli snad desatinu dnesnej ceny...
Reagovat
FulnekUltras
normální pohodový milionář, které U kaštanu berem ;-)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Vypadá to, že si je vědom, že nemá už ranking na Granslamy a musel by do kvalifikací, ale zároveň(dokud je dostatečný ranking) není nutno opouštět scénu i z turnajů, které jsou hráči výše postavenými v žebříčku pravidelně ignorovány - typický Auckland, který je těsně před AO slabě obsazen a pravidelně se dostane i na hůře postavené hráče.

Buenos Aires na opačné straně planety ve stínu ATP 500 Rotterdam - slušná šance na úspěch

Acapulco ve stínu Dubaje, Djokovič/Fedex/Murray a plno dalších výše postavených dá přednost Dubaji - opět slušná šance na víc než na startovné z 1. kola.

Barcelona hned po Monte Carlu, a i kdyby se na něj žebříčkově nedostalo, divoká karta od pořadatelů je víc než jasná

Madrid bude asi jeho posledním turnajem, rozloučí se před domácími, při včasném potvrzení, že dál už pokračovat neplánuje, tak je ta WC taky víc než jasná.

Jen si přeju, aby se mu v Aucklandu nebo v tom Buenos Aires zadařilo a dostal se aspoň do toho SF a dostal chuť ještě pokračovat na podobných turnajích. Nějak tak jak to dělá Federer, akorát na nižší úrovni. Mohl by vynechávat US betony, evropské haly a trávu a v ten čas relaxovat a dát tělu čas regenerovat.
Bohužel mám ale obavy, že jeho tenis je vysloveně založen na precizním tréninku bez přestávek a neustálém zápasovém tempu.
Povězme si upřímně že talent jako Federer, který chytne raketu po půl roce a vymete všechny pavučiny v rozích, David prostě nemá a bez tréninku sotva trefí kurt :-/
Reagovat
SwissMaestro
V Aucklandu by hrál i bez rankingu - podepsal tam podle mě doživotní smlouvu, ne?

Acapulco má poslední roky lepší obsazení než Dubai :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Naprosto úžasná kariéra, skvělý dříč, rozhodně jeden z nejlepších španělských tenistů historie jak v počtu titulů /27/ , tak v počtu vyhraných zápasů /726/
To jsou naprosto úžasné hodnoty. Velký hráč
Reagovat
tito
David je přesně ten chlapík, který když porazí vašeho hráče, tak je vám to jedno. Týpek, kterého si dokážete představit v okruhu svých přátel, protože je skromný a zároveň zábavný, nepůsobí uměle, nevidíte u něj nakašírovanou prvoplánovost. Chlapík, který dal tenisu velmi moc, ale zároveň se dokázal vyčlenit od ostatních profesionálů nějakým "zločinem", jako třeba cigaretkou za areálem ve chvíli, kdy jeho soupeř chvátal na masáž či rotoped... Až skončí, tak mi bude tenhle syn antuky a tenisový hipík na okruhu chybět.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Výstižný komentář :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chcel som pri tejto prílezitosti Davida napisat niečo také skoro dojemné, az patetické, lebo úprimne mi bude David velmi chýbat a je to prvý hrác za posledné roky, ktorého odchod ma tenisovo rozhádzal...Ale nebude to nutné, staci sa podpísat pod tvoje skvelé riadky tito!

David, budes chýbat, uz posledné dva roky som bol v strese, tusil som to, ta podstatna cast vynechanej antukovej sezóny 2018 nevestila nic dobré.

U mna najvacsi sympataj, so skvelým pristupom. A bavil ma aj jeho tenis. Hoci bol povazovaný za Rafovho otloukánka, vsimli ste si niekto, ze Rafa nikdy nebol s nikym tak spotený ako s Ferrerom?..

U mna najlepsi hrac bez GS, od 90. rokov. Lepsi ako Tsongic, Berdych, Davydenko, Nalba.

Vamos feru!
Reagovat
smazaný uživatel
27 titulov, 5x SF Grandslamu, finále GS a najviac vyhraných zápasov v rámci ATP bez GS titulu, naznačujú legitímnost tvrdenia.
Reagovat
tito
Tak abych byl upřímný, tak mne to také dojalo a pravděpodobně bych napsal něco dojemnějšího, jen mi v tom brání sebereflexe. A evidentně to tak nevnímáme sami, stačí si přečíst příspěvky na YT. Ještě se mi nestalo, abych o odchodu nějakého hráče či hráčky přemítal cestou autem, ale dnes byl právě takový den. Dalo by se napsat opravdu hodně.... Vamos Ferru!!!
Reagovat
a.magerova
A to ještě neumíte ani ocenit TO NĚCO, co každé holčičí oko... ;-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Kozoroh
Nejlepším hráčem bez GS titulu byl IMO Alex Corretja. Vyhrál Turnaj mistrů 1998, 2x hrál finále RG (1998, 2001) a byl noční můrou Samprase. David pro Big 4 nepředstavoval takovou překážku, jako Alex pro Peta.
Reagovat
spaniel
https://twitter.com/doublefault28/status/1034212465616158720
Reagovat
a.magerova
David hrál i finále Turnaje mistrů... ;-)

Je taky zvláštní, že i když s Rogerem odehrál 17 zápasů, žádný z nich nebyl na GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist