Ferrer přehrál Nišikoriho a má třetí letošní titul. Acapulco ovládl už počtvrté

1. 3. 2015, 10:39
Aktuality 70
ATP ACAPULCO - Minulou neděli vyhrál antukový turnaj v Riu de Janeiro, šest dní poté už slaví triumf na tvrdém povrchu v Acapulku. David Ferrer v Mexiku potvrdil svůj výborný vstup do sezony, když po finálové výhře nad Nišikorim získal už třetí letošní titul. Vyhrát na antuce a na tvrdém povrchu dva turnaje během dvou týdnů dokázal naposledy Ivan Lendl před třiceti lety.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer má letošní zápasovou bilanci nejlepší ze všech: osmnáct výher a jedna porážka. Jediné zklamání zažil v osmifinále Australian Open s Keiem Nišikorim, kterému se pomstil právě ve finále turnaje v Acapulku. Dvaatřicetiletý Španěl vyhrál 6-3 7-5 a o sedm let mladšího Japonce tak porazil poprvé po předchozích pěti neúspěších.

Ferrer měl dobrý vstup do obou setů. V prvním se ujal vedení 4-1 a i když pak přišel o podání, okamžitě si ho vzal zpět. V druhé sadě zkušený Španěl vedl dokonce 3-0 s dvěma brejky v zádech, přesto se Nišikorimu podařilo vyrovnat. Třetí dějství si však japonský tenista nevynutil, v zápase udržel jen čtyři z deseti servisů, spáchal čtyřicet nevynucenýc chyb a jeho šňůra osmi vítězství se přetrhla.

Devátý hráč světa Ferrer tak ve svém 49. finále kariéry vybojoval celkově 24. titul na okruhu ATP. Letos triumfoval také v katarském Dauhá a před týdnem vládnul na antuce v Riu de Janeiro. Vyhrát během dvou týdnů turnaj na antuce i tvrdém povrchu se naposledy podařilo Ivanu Lendlovi v roce 1985.

V Acapulku Ferrer navázal na své triumfy z let 2010 až 2012, kdy se soutěž ATP 500 konala ještě na antuce. Svým čtvrtým vítězstvím se vyrovnal rekordmanovi turnaje Thomasi Musterovi, který v oblíbeném turistickém letovisku na pobřeží Tichého oceánu vítězil v sezonách 1993 až 1996.

Nišikori se navzdory dnešní prožáce posune ve světovém žebříčku poprvé na čtvrté místo. O jednu pozici si polepší i Ferrer, který bude osmý.

Japonského tenistu čeká v příštím týdnu první kolo Davis Cupu v Kanadě. Ferrer se po krátkém volnu představí v Indian Wells.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.548.755 dolarů
sobotní výsledky (28. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Ferrer (2-Šp.) - Nišikori (1-Jap.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Melo (1-Chorv./Braz.) - Fyrstenberg/S. González (Pol./Mex.) 7-6(2) 5-7 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
svetova.dvojka
65 titul pro Nadala... odpoutal se tak od dvojce Borg,Sampras, která má shodně 64 titulů, ale na Federera to nebude , ten má 84 titulů a nezdá , že by nějak odcházel. Škoda že Nadal nebyl po celou svou kariéru zdravý, měl by nejspíš taky tolik titulů jako Federer...
Reagovat
spaniel
Jistě, kdyby prodloužili antukovou sezonu, tak by to treba i bylo realne.
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal má alespoň nejvíce titulů z turnajů Masters 1000 27...
Reagovat
spaniel
Jiste, ted mi jeste napis kolik je M1000 na kterem povrchu. A kolik jich ma z antuky.
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal vyhrál hodně Masters i na Hardu... 3x Indian Wells 2007,2009,2013, 3x Canada Masters 2005,2008,2013, Cincinnati 2013, Madrid 2005 tehdy se ještě hrálo v hale na hardu. Takže dokonce 8 mimo antuku.
Reagovat
spaniel
Takze 8 z 27. Psal si kolik mohl mit titulu, kdyby nebyl zraneny. Problem je ze on nikdy nevynechaval antukovou sezonu, takze pokud by neco pridal, nebylo by toho tolik. Urcite ne o 20 vic na hardu.
Reagovat
svetova.dvojka
psal jsem nejspíš... asi vážně by to tolik nebylo možná by byl na 70 titulech.
Reagovat
spaniel
To je realne.
Reagovat
mahycek
Po 1 setu jsem to vypnul, protože na tu komedii jsem se nechtěl dívat. Monaco je nesportovni kašpar. Neví co je fair play, ubožák.
Reagovat
Mayo
Priatelia, už idú hrať, hurááá.
Reagovat
Mayo
Prší tam do čerta.
Reagovat
spaniel
Vypada to ze tak rychle neprestane.
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador, ide sa na vec (: proti Juančovi kamošovi a podobne, bude to fajn :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže jde před Tomáše, co? SF na AO, pak finále, teď znovu SF a ani to nestačí na udržení v TOP 8 :(
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo... Tomáš se bude muset v IW spoléhat na los. V Miami, pokud nestartuje Roger, by byl nasazený 8., ale nevím jaký má Roger plány. No a bude muset zamakat a co nejdřív se do top 8 vrátit...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý je to, že minulý rok po tom úžasném začátku sezony přišel útlum a prostor pro body by tu byl. Blbý je to, že obhajovat stejné body z pozice 6. hráče nebo pozice 9. hráče je prostě rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto se musí nějakým zázrakem dostat ještě před antukou zpátky :)
Reagovat
tommr
to ale půjde opravdu jen těžko. Tomáš má v krátkodobým horizontu šanci dostat se jen před Wawrinku a Ferrera. Ti oba ale bohužel v IW a v Miami obhajují méně bodů než Tomáš (Tomáš obhajuje 370, Wawrinka 180 a Ferrer 90) ...
Reagovat
lars
treba chytne nejakou skrec protihrace Federer, Kei,........
Raonice by ale mohl porazit
Reagovat
smazaný uživatel
vyhlídky nejsou zrovna příznivé, no. Proto píšu zázrakem, sám nevím jak by se mu to mohlo podařit.
Reagovat
Rafaeoli25
Tady se pořád u Berdycha řeší žebříček, neni to vlastně jedno? Jeho cílem, přesněji snem je vyhrát grandslam nebo aspoň další Masters, ne to jestli bude osmej nebo devátej a utká se s Nolem, Rafou, Rogerem nebo Murraym v čf nebo už of..
Reagovat
r.Fever
Konečne prelomil smolu vo finále, videl som každý jeho zápas v Cherbourgu a vyzerá to tak, že na Slovensku máme novú dvojku, nakoľko mŕtvola Lacko sa prestal rátať medzi tenistov.

Super Noro, postup na 117.miesto a po Davis Cupe útok na Top 100!
Reagovat
ipko
videl som iba záver.. ale jednoznačne útočnejší ako Benoit, ktorý sa len bránil.. budúcnosť slovenského tenisu je na ňom.. už by to chcelo ale aj presadenie sa na nejakom ATP turnaji..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Budoucnost? Když ten chlap už se prosazuje snad 5 let a pořád není ve stovce kolik mu je? Střelím že 25 mu bude :-D
Reagovat
ipko
25 rokov nič neznamená.. keď sa o chvíľu dostane do 100, tak to bude ľahšie a pôjde to aj na ATP.. čo sa týka Davis cupu určite sa nestratí, Lackova forma je viac než tragická a s výkyvmi hrajúci Kližan.. tam už šancu dostal a bude ju dostávať určite aj častejšie.. :)
Reagovat
r.Fever
Gombos je niečo podobbné ako Rosol v Čechách, presadí sa neskôr. Dôvody by som ti rozpísal nadlho, ale nudili by ťa. V skratke - vždy bol talent, no nikdy si akoby sám neuvedomoval svoj potenciál, zasieral sa na futuresoch a až keď sa dostal do NTC išiel s ambíciami trochu hore. No má takú hru, ktorá mu povolí byť 3-4 roky v Top 100, opäť niečo ako Rosol.

Pamätám ako sa tu robila sranda z Rosola (aj ja som si ju robil) a bum, zrazu je Top 30. Bolo to niekedy v roku 2011/2012, vtedy mal koľko? 25?
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Ferrerova angličtina zní teda otřesně, jak tak poslouchám jeho pozápasový rozhovor. Takže sice je 8., ale ta výslovnost... :)
Reagovat
tommr
nehraje vůbec špatně, ale přesto vypadne z elitní osmičky a bude mít nejspíš hodně velký problémy dostat se do ní zpátky ... :(
Už v IW se to přitom negativně projeví na jeho nasazování - Tomáše bude čekat těžkej soupeř z top-8 už v osmifinále ... :(
Reagovat
Cico93
A ty si v pondelok písal, že Ferrer vyhra.-)
Reagovat
George_Renel
Ber to tak, že když v OF vyhraje s těžším soupeřem vyčistí si cestu. A vůbec, kdovi kdo z favorizované osmičky vypadne v úvodních kolecha jak se to do OF zamíchá.
Reagovat
tommr
no já se spíš bojím, že při jeho smůle na los dostane Tomáš už v osmifinále Djokovice nebo Nadala a bude vymalováno ...
Reagovat
smazaný uživatel
alespoň v IW nic neobhajuje, tak nějaké pozitivum je. Los teď bude prostě klíčový... Tomáš se s tím bude muset porvat.
Reagovat
tommr
no je fakt, že v IW hůř než loni ani dopadnout nemůže. Nepříjemný to bude hlavně v Miami kde Tom z lonska obhajuje 360 bodů za semifinále ...
Reagovat
Jam
Myslím, že Miami letos vynechává Federer, což by Tomáše nasadilo jako osmičku
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo parádní. I když v tom případě by musel nejspíš udělar Roger slušný výsledek v IW.
Reagovat
janek_da
Nadala se vůůůůbec nemusí bát, jestli ten bude hrát jak dosud
Reagovat
a.magerova
Moc pěkná fotka, taková rozehřívací ;-)
Reagovat
lars
ze vysoupnul Tomase z Top 8 :((
Reagovat
a.magerova
Že vyhrál letos už 3. (slovy třetí) titul ;-)

Tomáš jako favorit finále Dauhá měl možnost Davidovi zatopit.... takže na něj se zlobíš zbytečně.....
Reagovat
tommr
v Doha to bylo na férovku, ale jinak Ferrer spíš objíždí menší a hůř obsazený turnaje zatímco Tomáš hraje na těch nejlíp obsazenejch. Je to ale samozřejmě hlavně Tomášova chyba když se pořád cpe na turnaje kde nemá proti těm nejlepším hráčům žádnou šanci ... :)
Reagovat
Cico93
To áno v Dohe to bolo ako píšeš na ferovku. Ale či je lepšie hrať finále s Keiom alebo Stanom to neviem.
Reagovat
tommr
nejde jen o finálovýho soupeře ale i o to dostat se vůbec do toho finále. Tomáš už v semifinále narazil na Djokovice zatímco Ferrer měl cestu do finále prakticky volnou ...
Reagovat
Cico93
To určite.
Tomáš by mohol zájsť na nejake menšie turnaje a spraviť si chuť.
Naopak Ferrer získava tituly a nezhoršuje si H2H s Novakom a spol.
Reagovat
a.magerova
Já myslím, že je to i o penězích, kolikrát je lepší být "křoví" těch nejlepších než jednookým králem mezi slepými.... musí myslet i na kariéru Ester, takže zcela střízlivě, bylo výhodnější jet do záře reflektorů Dubaje než kamkoli jinam, prostě tenis a modeling je práce za peníze, takže to chápu ;-)
Reagovat
Mayo
Ahoj priatelia, som trocha prekvapeny z výsledku a o to viac, že japonec neurval ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, nevi nekdo, proc bylo preruseno Kuala Lumpur?
Reagovat
Cico93
Vyhrát během dvou týdnů turnaj na antuce i tvrdém povrchu se naposledy podařilo Ivanu Lendlovi v roce 1985.....presne na toto som myslel, že kedy sa to niekomu naposledy podarilo. Pekne dávno.
Reagovat
Cico93
Štvrtý turnaj a tretí titul.
Na skoro Kristové roky veľmi dobrá forma.

Konečne to s Keiom vyšlo, už to začínala byť dosť nepekná séria.

Strašne mám rád toho tenistu....som vlastne FFF;):-
Reagovat
smazaný uživatel
Fanatický Fanoušek Ferrera?
Reagovat
Cico93
Noo prečo nie;-)
Reagovat
Roger_Federer
taky si FFSE..Fanatickyfanousekslabeery..
Reagovat
Cico93
Dominik nerozumiem ..
Reagovat
spaniel
Pekne Ferru, zatim nejvic titulu letos :) Kdyz jsem tady Nishiho nedavno uvedl jako jednoho z hracu, kterym dela Ferrer obrovské problemy, tak me tady nekteri div nesezrali zaživa. Ted se vidi proc. Pokud je hrac náchylný na chyby a jeho hra je vzdy o tom, ze ma obrovské cisla jak winneru, tak chyb, tak David je pro nej noční můra. On si dokaze tech chyb vynutit nejvic.
Reagovat
baggik
Pan snaživý
Reagovat
Nola
David bude od pondelka na 8.mieste, treba podoknut, ze zasluzene, Andy Murray klesne na 5. miesto, Tom na 9.miesto, Nishikori napriek prehre vo finale postupi smerom nahor, Andy, Kei, hraju Davis Cup, mozu pripadne vyhry este zamiesat poradim pred americkymi betonmi? mari sa mi, ze som niekde citala, ze za DC uz nebudu udelovane body do rankingu
Reagovat
PetaM
Bude směrodatný ranking, který vyjde v pondělí, takže body z DC nebudou rozhodovat.

A ano, DC by se měl přestat bodovat, ale teď přesně nevím, od které sezóny ... Letošní to ale ještě není :D
Reagovat
PetaM
Myslím teď v pondělí. 2.3.2015 :)
Reagovat
mahycek
Klidně všechny prachy, dejte na Nadala, to je už rozhodnuté. Snad si někdo nemyslí, že by Monaco mohl vyhrát???? Kdo se o tenis, trochu zajímá, tak to potvrdí. Klidně bych dal 3000 -5000, na Nadala. To by se musel zranit. Schválně, se na ten zápas podívám, bojím se trochu taškařice.
Reagovat
baggik
Tenis možná sleduješ, ale o sázení nevíš nic. Prosím rozklikni si zápas Nadal - Monako a podívej se na kolonku kurz.
Reagovat
mahycek
Na kurzy se koukám, už jsem pár desítek tisíc, taky vyhrál, ale jsem jen, sváteční sázkař a nárazovej. Třikrát, čtyřikrát vsadím, pak zase měsíc ne. No, ale ten kurz na Nadala 1.08, to nestojí za nic. Já jsem ještě ráno spal a viděl 1.8 a myslel jsem dát, větší obnos, samozrejmě, co je to větší obnos, toť otázka. Ale může být skreč a pak bych mohl plakat. Ale, normálně Nadal vyhraje, to je jasné, ne??
Reagovat
Roger_Federer
Kamo, kdyby tam bylo 1,8..musel by se nekdo zblazdnit..
Vsadil bych to klidne za 20t euro.
Reagovat
Roger_Federer
A to budes kvuli 50-100kc riskovat 5000?
Reagovat
Roger_Federer
hergot utekla mi jedna nula 500
Reagovat
janek_da
no, do AKO by to možná šlo. Ale neriskoval bych to třeba právě v BA to Nadal Monacovi pustí.
Reagovat
Roger_Federer
Tak tyhle riskatni operace jsem delaval na zacatku kariery..:), prislo par skreci.
Docela me vylecila sazka na Federera ve semifinale AO 05..:)
Reagovat
Roger_Federer
solo..sazky.mam na mysli.
Reagovat
janek_da
AKO nedavam ze zasady, ale kdo to dela, tam by se mozna, mozna ten zapas hodil.
Jinac kazdy sazkar dostane nekdy pres palici. U me to byl nenapadny zapas finale Scheepers-Rybarikova. Od te doby moc nedavam vahu fyzicke unave.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka Ferru k titulu a 8. místu! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt neskutečnej, letos 4 turnaje a z toho 3 tituly. I když je pravda, že celkově musel porazit jen dva hráče top 10 a to vždy ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tys to spískal, chlapče...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist