Ferrer vstoupil do oblíbeného turnaje na trávě v Nizozemsku vítězně

10. 6. 2016, 08:19
Aktuality 4
David Ferrer zvládl vstup do travnaté sezony. V Hertogenboschi dvojnásobný šampion porazil Izraelce Dudiho Selu a postoupil do čtvrtfinále. V něm se nejvýše nasazený Španěl střetne s Lucemburčanem Müllerem.
David Ferrer

David Ferrer letos i vinou zdravotních potíží čeká na první úspěšný turnaj. Pouze třikrát si zahrál semifinále na menších turnajích ATP 250 a byl ve čtvrtfinále Australian Open. Do turnaje v nizozemském Hertogenboschi, kde v letech 2008 a 2012 triumfoval, tak vstupuje s nadějí na dobrý výsledek. 

A začal dobře, když ve svém prvním letošním zápase na trávě porazil Izraelce Dudio Selu. Nejvýše nasazený Španěl odvrátil 10 z 13 brejkbolů a zvítězil dvakrát 6-4.

"Mám na tento turnaj velmi dobré vpomínky, dvakrát jsem tady vyhrál... Myslím, že to byl dnes dobrý start travnaté sezony," řekl čtrnáctý hráč světa Ferrer, který před měsícem vypadl po šesti letech z elitní desítky žebříčku ATP.

"Snažím se vrátit do Top 10, ale vím, že je hodně dobrých hráčů jako David Goffin, Dominic Thiem nebo Nick Kyrgios, kteří mají velký potenciál. Vím, že mi je už 34 let, ale tenis mě pořád baví a nyní doufám, že se mi turnaje na trávě povedou," dodala bývalá světová trojka.

O vyrovnání svého nejlepšího výsledku v sezoně si Ferrer zahraje se sedmým nasazeným Gillesem Müllerem. S o rok mladším Lucemburčanem svedl jediný vzájemný zápas už před 12 lety na Australian Open, kde levorukého soupeře porazil 3-0 na sety. 

Dvaceti esy si k postupu do čtvrtfinále pomohl chorvatský veterán Ivo Karlovič, který zdolal domácího Igora Sijslinga ve dvou zkrácených hrách.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 635.645 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 06. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ferrer (1-Šp.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:4
Karlovič (3-Chorv.) - Sijsling (Niz.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Müller (7-Luc.) - García-López (Šp.) 7:5, 6:1
Mannarino (Fr.) - Medveděv (Rus.) 6:4, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Nadešla travnatá sezona a Žilek Milerovic ožívá, je to dobře, dřív jsem tomuto bombermanovi dost fandil a pořád mi nejsou jeho výsledky cizí :)) Pojď si pro titul...nicméně i s titulem Iva bych byl spokojen :)
Reagovat
panzer.dragon
tož Ferdo kidně bych ti přál titul, ale v souboji důchodců budu fandit ivovi
Reagovat
tommr
tomu se říká dělat účet bez hostinskýho (v tomto případě bez Mullera) ... :)
Reagovat
panzer.dragon
jj :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist