Ferrer znovu selhal, v Tokiu končí v 1. kole

29. 9. 2014, 14:29
Aktuality 16
Herní trápení světové pětky Davida Ferrera v Asii pokračuje. Španělský tenista dnes v Tokiu podlehl svému krajanu Granollersovi ve třech setech a už na druhém turnaji po sobě tak nezvládl svůj úvodní zápas.
David Ferrer

Něco takového se stalo Davidu Ferrerovi naposledy v roce 2008: porážka od Argentince Del Potra v Tokiu tehdy odstartovala černou sérii, během níž Španěl vypadl z dalších dvou turnajů bez jediného vítězství. Od té doby aktuálně pátý tenista světa nikdy nemusel překousnout tři soutěžní prohry v řadě.

To se změnilo po letošním US Open, když Ferrer nejdříve jako nejvýše nasazený tenista minulý týden rychle vypadl z turnaje v Shenzhenu a dnes už v prvním kole nestačil v Tokiu na Marcela Granollerse.

Druhý hráč v turnajovém pavouku přitom na rozdíl od minulého utkání začal dobře - v úvodním setu odvrátil všechny tři brejkboly svého soupeře, v desátém gamu si sám na příjmu vypracoval dvě šance a hned tu první proměnil. Od druhé sady už se ale začal prosazovat jeho krajan, který si díky dvěma brejkům v řadě vynutil rozhodující set a v něm šel znovu jako první do vedení. Ferrer ještě dokázal srovnat, ovšem hned znovu ztratil servis a Granollers si už nenechal ujít příležitost porazit slavnějšího Španěla, se kterým všech pět dosavadních vzájemných soubojů prohrál.

"Ve druhém setu jsem ztratil koncentraci," přiznal po svém vyřazení Ferrer, který se nedávno rozešel se svým trenérem Jose Franciscem Alturem. "V poslední době nehraju dobře a mám sérii špatných výsledků," dodal Španěl, který v boji o letošní Turnaj mistrů zůstává na sedmém místě.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.373.420 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Granollers (Šp.) - Ferrer (2-Šp.) 4:6, 6:4, 6:4
Anderson (7-JAR) - Thiem (Rak.) 7:6 (7:5), 6:4
Sock (USA) - Dolgopolov (8-Ukr.) 6:4, 6:1
Johnson (USA) - Morija (Jap.) 7:6 (7:4), 6:2
Muller (Luc.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 6:4
Golubjov (Kaz.) - Herbert (Fr.) 6:4, 6:4
Istomin (Uzb.) - Daniel (Jap.) 7:6 (7:2), 6:7 (5:7), 7:5
Boj o Turnaj mistrů:
1. * Novak Djokovič 8150 bodů
2. * Roger Federer 7020
3. * Rafael Nadal 6645
4. Stanislas Wawrinka 4795
5. Marin Čilič 3935
6. Kei Nišikori 3845
7. David Ferrer 3535
8. Tomáš Berdych 3510
* už se do Londýna kvalifikovali

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
dufam,ze na masters sa David s Tomasom nedostanu,pre tiperov by to bolo zaujimave pre divakov by viac priniesli ostatny
Reagovat
smazaný uživatel
Kedysi nemennú várku druhej vlny hráčov ako Ferrer, Berdych,Tsonga začína dobiehať vek a tým pádom zákonitý pokles výkonnosti..Áno, David je špeciálny v tom, že najlepší tenis predvádzal v okolí 30roku života, ale vo všeobecnosti hráči (pokiaľ nie sú svetová extratrieda typu Rafa, Roger, Nole) začínajú upadať práve vo veku 28-30..Z minulosti poznáme x príkladov..(Safin, Roddick, Davydenko, Nalbandian, Gonzales, ich dnešní nasledovníci sú podľa mojho názoru hráči rovnakej kvality akurát o generáciu neskor Tsonga, Berdych a podobne)..

Vymenní budú mladšími hráčmi Nishikori, Raonic, Dimitrov, bohužiaľ pre nich vymenení len na miestach 4-8, vyššie to nejde, jednak pre nedostatok vlastnej kvality a jednak pre extrémne množstvo kvality vedúcej dvojice, trojice..Do tohto poradia má podla mojho názoru najvacsie sance prehovori až Kyrgios v sezóne 2016-2017..
Reagovat
smazaný uživatel
nic racionalniho v tom nemam, ale ciste pocitove odhaduji, ze na absolutni vrchol se nebudou Kyrgiosovi dostavat volni vlastnosti a dovedu si klidne predstavit, ze ho prave kluci jako je Key nebo Raonic (v "juniorovych" aspiracich se prilis nevyznam) nechaji ten jeho prvni set (ci jeden turnaj) vyblbnout, ohromit, nadchnout divaky a pak si ho postupne zacnou prikusovat.. :-)
Reagovat
Kozoroh
Kyrgios má kariéru před sebou, tak kliď hormon :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Soječko, bacha kaluž.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
gigin
Ty se hlavně uklidni, chytrolíne
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Kyrgios je zatiaľ kométka, kľudne može po svojom vzlete veľmi rýchlo vyhasnúť a dopadnut´ podobne ako Tomic..Lenže niečo mi hovorí, že to bude práve on..Samozrejme intuícia je podporená aj "veľkými údermi", konečne niekto, kto dá spomenúť na tak efektívny a účinný servis Samprasa..Minimálne na tráve tento borec vyhrá GS..

Navyše výborný FH a nebezpečný BH..Kritici možu povedať, že ešte nič nedokázal, no treba si uvedomiť, že to je hlavne z dovodu mladého veku..S postupom času vidím očakávaný potenciál zlepšovania, navyše vekom chladne aj horúca hlava..Taktiež oceňujem, že už ako tínedžer často zvláda big pointy s prehľadom rutinéra..Napríklad narozdiel od Thiema, hoci ten je tiež talent a bolo by dobré, aby bol v budúcnosti jeho sok..

V prospech juniorskej svetovej jednotky Kyrgiosa hrá aj fakt, že keď bude mať on 23rokov, tak Nishikori, Raonic, či Dimitrov už budú mať rok dva pred tridsiatkou a Nole s Rafom rok dva po nej..Aj to je dovod, prečo napríklad Nishimu až tak neverím, je už pomerne "starý" na dlhodobejšie etablovanie v špičke, hoci herne tento rok očaruje z "druhej vlny" určite najviac..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale aby som ho len tak slepo nevelebil..Má aj slabiny, pohybovo zaostáva celkom výrazne, na antuke bude za Thiemom určite zaostávať..Na sieti tiež nedorazný a ak sa zápas nevyvíja podľa jeho predstáv kvalita jeho tenisu strmo klesá..
Reagovat
spaniel
Já naopak věřím, že Nishikori má největší šanci dostat se na vrchol, nejen na 4-8 místo. Kyrgios zatím nic pořádné nepředvedl, těžko předvídat.
Reagovat
smazaný uživatel
A já si zase myslím , že ted se dostane do top 5 Cilic ,ale
další generace 21letých Thiem , Veselý , Tomic
mezi 17-19 lety Kyrgios, Coric, Zverev
V tý první skupině mezi 21 letých si myslím , že v tom 20 budou zhruba za 2 roky .
Mezi tou druhou skupinou budou tak za 5 let.
Reagovat
spaniel
Tomic? Tomu uz neverim, nema na to hlavu.
Reagovat
gigin
U Nishiho snad vydrží tělo.
Reagovat
Roger_Federer
Souhladim, asi ho pomalu ale jiste dohani vek, v jeho pripade by to mohla byt i flustrace, mnoho let je soucasti top 8.Ceka celou karieru na velky titul a nic, male sance, letos to zmakli 2 jiny a mladsi borci, osobne cekam ze Ferer s tim brzo sekne.
Letos zatim 63 zapasu, "jen" 3 finale, z toho pouze 1 titul..
Nadruhou stranu skalp Nadala na antuce..
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho konec si tipovat netroufnu, 32 ještě není takový věk a on dozrál později. Finále Masters hrál poprvé v 28 letech a od té doby ještě 6krát (má 1 titul a jinak samé porážky proti hráčům big 4). Ale je pravda, že pokles výkonnosti tam v druhé polovině roku je. Do FO měl sérii 16 GS osmifinále v řadě. Velký titul (GS) už nepřijde, trochu reálný je max. Masters na antuce, pokud by ho top 3 hráči vypustili.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist