Ferrera v New Yorku skolila už v prvním kole únava. Konec kariéry si však rozmyslel

29. 8. 2017, 15:14
Aktuality 7
David Ferrer skončil na US Open již včera hned po svém úvodním vystoupení. Bývalý semifinalista nestačil na svého oblíbeného soka Kazacha Michajla Kukuškina a důvodem porážky prý byla únava, Po zápase se svěřil, že pokračovat bude i v příští sezoně, i když už zvažoval konec kariéry.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer se v posledních dvou sezonách trápil. Na prvních čtrnácti letošních turnajích dokonce vyhrál jen dvakrát dva zápasy po sobě a v červenci se v žebříčku propadl na 46. místo, což bylo jeho nejhorší umístění od března 2005.

V létě však vyhrál antukový turnaj v Bastadu, v osmifinále turnaje Masters v Montrealu bojoval ve třech setech s Rogerem Federerem a v Cincinnati prohrál až v semifinále s Nickem Kyrgiosem. A tak se od pětatřicetiletého Španěla očekával dobrý výsledek i na US Open. Obzvlášť pro příznivém losu.

Jenže Ferrer nezvládl hned svůj úvodní zápas proti Kazachovi Michajlu Kukuškinovi, s nímž ve vzájemné bilanci vedl vysoko 7-0. Po prvním vyhraném setu se z kurtu vytrácel a nakonec prohrál 6-4 3-6 2-6 1-6.

"Po těch týdnech jsem se cítil unavený," posteskl si zklamaný semifinalista z roku 2012 Ferrer. "Teď na dva až tři týdny úplně vypnu, protože moje tělo je přetáhnuté. Porážku respektuju, ale teď je čas zastavit a odpočívat."

Bývalý třetí hráč světa zároveň přiznal, že si letos pohrával s myšlenkou ukončit kariéru. Ovšem v létě si tenis začal znovu užívat minimálně v příští sezoně bude pokračovat.

"Před třemi měsíci jsem myslel, že po Roland Garros, nebo na konci roku udělám rozhodnutí o své kariéře. Ale teď jsem třicátý na světě (pozn. 25.) a hraju dobrý tenis. Doufám, že příští rok budu hrát dál. Myslím, že budu. Jsem si vlastně stoprocentně jistý, že budu pokračovat. Ale nevím, zda budu hrát ještě další dva nebo tři roky. Jdu krok za krokem a užívám si to," dodal.

Nyní by se Ferrer měl představit až na podniku ATP 500 v Pekingu, kde se bude hrát od 2. října.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
peggy
Je dobre,ze se Federer vraci,ale ta jeho arogantnost a povysovani za celou karieru neni pekne.
Reagovat
Krisboy
Od tý doby, co nekouří, jde to s ním s kopce. Úderová jistota, fyzička, všechno pryč :)
Reagovat
fialka
:)
Reagovat
Hypertac
Přesně tak!
Reagovat
janek_da
Tak hlavně, ať to teď Kukuška nepro ... hospadří. Má to otevřené až do semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Len tak ďalej Feru. Vcera si mi odpálil tiket, ale ludia si musia odpustat :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist