Finále v Bastadu obstarají Ramos a Verdasco

16. 7. 2016, 20:16
Aktuality 5
David Ferrer v Bastadu svůj první letošní titul nevybojuje. Nejvýše nasazený hráč turnaje v semifinále poprvé v kariéře prohrál s krajanem Albertem Ramosem 5-7 4-6. Třetí nasazený Španěl ve svém druhém finále na okruhu ATP narazí na dalšího krajana Fernanda Verdasca, jenže si poradil s Portugalcem Eliasem.
Albert Ramos

David Ferrer se letos na turnaji v Bastadu představil již podeváté v kariéře a usiloval zde už o třetí titul. První dva triumfy zde vybojoval v letech 2007 a 2012 a ve finále byl také v roce 2011. V letošní sezoně Ferrer na finále stále čeká, už třikrát byl v semifinále (Auckland, Buenos Aires, Ženeva), postup do finále mu ale pokaždé unikl. A své semifinálové prokletí nezlomil ani napočtvrté v oblíbeném Bastadu.

Ferrer ve Švédsku zvládnul úvodní dva zápasy ve třech setech, v dnešním semifinálovém klání už ale na krajana Alberta Ramose nestačil a prohrál s ním v sedmém vzájemné střetnutí vůbec poprvé v kariéře 5-7 4-6.

"Jsem opravdu šťastný, protože jsem porazil jednoho z nejlepších antukářů posledních několika let. Je to pro mě velmi cenná výhra a jsem moc rád, že jsem díky tomu postoupil do finále," konstatoval po zápase Ramos.

Třetí nasazený Španěl ve svém druhém finále na okruhu ATP narazí na dalšího krajana Fernanda Verdasca, který do finále postoupil po výhře 6-3 6-1 nad Portugalcem Gastaoem Eliasem.

"Finále není nikdy snadné, ale já jsem připravený nechat na kurtě všechno, abych získal titul. Těším se na to," řekl sebevědomě směrem k finálovému klání Verdasco.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 520.070 eurů
sobotní výsledky (16. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Ramos (3-Šp.) - Ferrer (1-Šp.) 7:5, 6:4
Verdasco (5-Šp.) - Elias (Portug.) 6:3, 6:1

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kristušácka dolina, Feru!!..Šibe ti???...

Sezóna jak víno...Top 10 je dnes naozaj pasé, treba sa stotožniť s poklesom výkonnosti a len tvrdou prácou je možný návrat, alebo aspoň dočasný návrat na staré pozície..

A ak by sa tak ak nestalo...Je to prvá sezóna, snáď po 6-7, kedy bude Ferrer chýbať medzi elitou a to je sakra dobré vysvedčenie pre Davidovu kariéru...Vamos, Marlboro men!!..
Reagovat
Davor1
Marchenko, Sock, Murray, Almagro, Thiem, Dolgopolov, Pouille, Berdych, Poille, Čilič, Berdych, Muller, Seppi, Mahut, Ramos.
To je zoznam hráčov, s ktorými Ferrer tento rok prehral. Jediný lepší hráč, ktorého porazil bol Isner na AO. S rebríčkovo príbuznými hráčmi (Berdych, Čilič, Thiem, Murray) má bilanciu setov 1-12. Paradoxne, ten jeden set uhral ešte s Andym na AO.

A teraz pozor. S hráčmi, s ktorými sa v minulosti často stretával (Almagro, Seppi, Ramos) a mal s nimi do tohto roku neskutočnú bilanciu 30-1 (jediná prehra s Almagrom), tento rok nezískal ani jediný set ! To už sú skutočne čísla, ktoré vyrážajú dych. Taký výkonnostný pokles zo dňa na deň som snáď ešte nevidel. A po hernej stránke je to strašné trápenie, Ferrer nikdy nehral atraktívny tenis, ale sledovať ho teraz, to je za trest. Som zvedavý, či sa ešte aspoň trochu vzchopí, alebo sa bude naďalej strápňovať, kým bude mať ranking na ATP turnaje. Tak významná postava svetového tenisu by takto končiť teda nemala :/
Reagovat
smazaný uživatel
Ramos ten turnaj má rád, loni nebo předloni tu dokonce porazil Jirku Veselého.
Reagovat
kada.tom
hlavně, že chtěl titul ... letos je fakt v ubohé "formě" ... zralej na ukončení kariéry, protože si na něm začínají mastit ego i ti, který donedávna jasně a pravidelně porážel
Reagovat
Davor1
So Seppim a Ramosom mal až do tohto roku bilanciu 15-0.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist