Finále v Portoroži nabídlo přehlídku ztracených podání. Uspěla Safinová

27. 7. 2009, 07:55
Aktuality 1
WTA PORTOROŽ - Od světové jedničky Dinary Safinové se očekávalo, že turnaj v Portoroži bez problémů ovládne. Na tvrdý odpor narazila až ve finále proti loňské vítězce Saře Erraniové, kterou nakonec zdolala po téměř třech hodinách a získala třetí letošní titul.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Třiadvacetiletá Dinara Safinová se na výhru nad 38. hráčkou světového žebříčku Sarou Erraniovou, jež se musela vypořádat i se zraněním nohy, nadřela. Utkání se neslo především ve znamení špatných servisů: tenistky si vypracovaly celkem 33 brejkbolů, Safinová podání ztratila sedmkrát a udělala 9 dvojchyb, Erraniová o servis přišla dokonce jedenáctkrát, udržet si ho dokázala jen pětkrát.

V prvním setu bylo k vidění hned osm brejků. Čtyři na každé straně, a tak rozhodoval tie-break. V něm měla pevnější nervy Erraniová a po 76 minutách se dostala do vedení. Jenže druhý set, přestože znovu ztratila podání, vyhrála jasně 6-1 Safinová. Závěrečné dějství ale opět nabídlo hodinové trápení, ve kterém byla šťastnější Safinová, když vyhrála 7-5.

Ruska o rok mladší soupeřku zdolala za necelé tři hodiny a připsala si třetí letošní titul. Sestra bývalé mužské světové jedničky Marata Safina získala celkem 12. turnajový triumf v kariéře.

"Tenhle turnaj jsem prostě chtěla vyhrát," řekla po finálové bitvě rodačka z Moskvy.

Erraniová ve své kariéře hrála čtyřikrát ve finále. Loni získala tituly na turnajích v Palermu a Portoroži, které na sebe navazují. Letos tituly neobhájila, ale v boji o turnajový vyvřín podlehla vždy turnajovým jedničkám.

- WTA PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (26. 07. 2009)

Dvouhra - finále:
Safinová (1-Rus.) - Erraniová (5-It.) 6-7(5) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safinová je typ hráčky, která hraje stejně vyrovnaně s 40. hráčkou světa a pak třeba i s 5.hráčkou světa. Když ale vyhrává, tak je to vpodstatě fuk.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist