Finálový turnaj nového Davisova poháru bude hostit Madrid

27. 9. 2018, 09:51
Aktuality 23
Finálový turnaj pro 18 týmů v novém modelu Davisova poháru uspořádá v příštích dvou letech Madrid. Španělská metropole dostala přednost před Lille. V roce 2019 bude týdenní turnaj hostit aréna La Caja Mágica, pro další sezonu zatím nebylo konkrétní dějiště určeno.

Předseda mezinárodní tenisové federace ITF David Haggerty byl s volbou Madridu spokojen. "Je to vhodné místo pro tenis nejvyšší kvality a skvělou zábavu pro tisíce fanoušků z celého světa. Těšíme se na spolupráci s městem v naší snaze pozvednout Davisův pohár na novou úroveň," uvedl v oficiálním prohlášení.

Účast ve finálovém turnaji, který od příštího roku nahradí zavedený formát vyřazovacích bojů, mají automaticky jistou letošní semifinalisté z Francie, Španělska, Chorvatska a USA. Divoké karty dostaly Argentina a Velká Británie. O zbývajících dvanáct míst se bude hrát v kvalifikaci. Čeští tenisté se o postup utkají s Nizozemskem, které jim přidělil středeční los.

Finálový turnaj začne skupinovou fází, v níž se týmy v prvních čtyřech dnech utkají v šesti tříčlenných skupinách. Vítězové a dvě družstva ze druhých míst postoupí do čtvrtfinále, kde se bude hrát vyřazovacím způsobem. Týmy na pátém až 16. místě čeká v příštím roce kvalifikace, poslední dva sestoupí do svých zón.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
annah
V článku není žádné datum, ale někde dřív jsem četla, že má být finále v listopadu. Nebude to kolidovat s Turnajem mistrů?
Reagovat
Denis92
Tak hlupi snad nie su.
Reagovat
annah
Samozřejmě nemyslím, že by ho uspořádali ve stejném termínu, ale jestli toho nebude na hráče první osmičky v listopadu už moc. Závěr sezony, únava, všichni toho budou mít plné brejle a v hlavě konečně dovolenou - a místo ní třeba týden po TM by měli frčet ještě do Madridu. Samozřejmě o ty z osmičky TM budou jejich národní týmy hodně stát.
Reagovat
SwissMaestro
Dobrá úvaha. Davis Cup sice nebude rozcamranej po celé sezóně, ale na jejím konci se bude jednat rovnou o celý hrací týden místo víkendu. Nedivil bych se kdyby se jim na to elita vykašlala :-)
Reagovat
a.magerova
Na konci sezóny, po betonech na antuku a do Evropy... no... domácí elita určitě, ale ostatní... nevím nevím, jak moc se jim bude chtít, ale zas je to rok před OH, jestli ještě budou platit ty podmínky účasti na DC pro OH...
Reagovat
smazaný uživatel
neviem koho bude novy DC zaujimat,turnaj ako kazdy iny,za tyzden milion zapasov a za dalsi si na meno vitaza nikto nespomenie,ten sucasny nebol idealny,ale aj pri neucasti top hracov bol zaujimavy,hlavne termin je krajne nestastny,ak na to v kalendari nie je miesto,tak nech to radsej zrusia
Reagovat
smazaný uživatel
Tipol by som si, že ak budú hviezdy zdravé, tak všetci s výnimkou Federera, pre ktorého bude zrejme solventnejšie ísť na exhibíciu do Chicaga, dajú novému formátu šancu.
Reagovat
a.magerova
Federer má na rozlúčku s kariérou k dispozici LC... Nadal zas nový (předpokládám, že antukový) DC... a po nich, bohužel, potopa... :-/

I Nole by si zasloužil nějaký nový formát/projekt... ;-)
Reagovat
annah
Fedex je prostě všestranně úžasný. Nejenže po léta dával světu zážitek ze své hry a své mimořádné osobnosti, ale ještě v samém závěru kariéry vymyslel nový a mimořádně úspěšný formát soutěže. Jednou bude možná sedět na lavičce v roli kapitána modrých. A to taky potáhne zájem diváků - jen o trochu míň, než když dnes za modré hraje.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Pokud to udelaji atraktivne a dostanou tam hvezdy, muze to mit uspech. Kdyz tam dojedou hvezdy jako Roger, Rafa, Nole, garantuju vam, ze to bude sledovat daleko vic lidi nez letosni finale treba. Kazdy jsme chteli prece videt, jak proti sobe budou hrat v narodnich tymech treba Fedex s Nadalem atd. A myslim, ze je tam dostanou.
Reagovat
Krisboy
Federer Ramos Cup hrát nikdy nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
preco Ramos Cup? Snad Pique Cup, nie? :D
Reagovat
blixa
Taky nechápu, co mají s Ramosem :D
Reagovat
Krisboy
Pardon...máte samozřejmě pravdu. Gérard Piqué, nikoliv Sergio Ramos :) To ten Madrid mě zmátl :D
Reagovat
Jan
Sranda bude, že se to dělalo hlavně kvůli těm hvězdám (kromě peněz) a kdyby se na to právě ty hvězdy vykašlaly :)
Reagovat
tommr
tak proto se přece vybral Madrid aby se zajistila účast (a výhra) Nadala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím.

Za mňa veľmi pozitívna zmena, starý DC už len prežíval.
Reagovat
SwissMaestro
A divoké kerty mají Argentina a VB....vůůůbec to není snaha přilákat hvězdy typu Del Potro a Murray. Je mi z toho na zvracení :(
Reagovat
kada.tom
je fakt, že La Caja Mágica je parádní areál jako dělaný pro takovou akci :-)
Reagovat
Krisboy
Kde jinde, že pane Ramosi?
Reagovat
ttopi
Jak je to vlastně s povrchy na těchto závěrečných turnajích?

Přijde mi logické, že pořadatelská země to udělá tak, aby to vyhovovalo hlavně domácím. Takže to vidím na antuku a účast Nadala.
Reagovat
turista
Byl jsem v tom areálu v roce 2017. Jiné než antukové kurty tam nejsou.
Reagovat
Fandina
Já tam byla v roce 2016, ono je tam asi těch kurtů víc, než jsou ty venku vidět, četla jsem, že jsou tam i indorové, ale hlavně, ono se to dá různě změnit, je to vícefunkční areál. Dělají se tam různé akce. A také si pamatujeme, jak tam byla v roce 2012 modrá antuka. Navíc, také je to v listopadu, nevím, jak v Madridu je teplo, ale asi také nic moc. Jinak v těch třech velkých vnitřních "magických krabicích se zaklápěcím víkem" to může být jedno, jaký tam bude povrch, když se střecha může zatahnout. Ale možná, že důvodem, proč "Magic krabice" v Madridu, může být právě to využití stávající antuky, venku, uvnitř. Nevím.

https://photo980x880.mnstatic.com/e73cf4e0fe0cd355940c4959f21be00b/caja-magica_2232521.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist