Fish se rozloučil s kariérou, na US Open prohrál pětisetovou bitvu s Lópezem

2. 9. 2015, 20:25
Aktuality 79
US OPEN - 2. září 2015, US Open, druhé kolo, kurt Louise Armstronga. Soupeř? Feliciano López. Pokud by si vedl tenisový deníček, tak si Mardy Fish tyto údaje zapíše na jeho poslední list. Třiatřicetiletý Američan dnes totiž odehrál poslední zápas kariéry, během které to dotáhl až na sedmé místo světového žebříčku.
Profily hráčů
Mardy Fish

Mardy Fish během své patnáctileté kariéry dokázal vyhrát šest turnajů ve dvouhře, osm v deblu, získat stříbrnou olympijskou medaili v Aténách a vyšplhat se ve světovém žebříčku na sedmé místo.

Na velký titul ale nikdy nedosáhl. Na grandslamech došel třikrát do čtvrtfinále: na Australian Open 2007, US Open 2008 a ve Wimbledonu 2011. Na turnajích Masters 1000 si zahrál čtyřikrát ve finále, ale trofej mu vždy unikla. Dvakrát prohrál s Djokovičem (Indian Wells 2008 a Montreal 2011) a jednou s Andym Roddickem (Cincinnati 2003) a Rogerem Federerem (Cincinnati 2010).

Poslední roky jeho kariéry ale silně poznamenaly problémy se srdcem. Před třemi lety musel kvůli arytmii vynechat French Open a podstoupit tzv. katetrizační ablaci. "Měl jsem pocit, že mi (srdce) vyskočí z hrudi.
V noci jsem se vzbudil s tepem 170 až 180 úderů za minutu. Úplně jsem zpanikařil, vážně jsem si myslel, že umírám," popisoval Fish počátky svých potíží.


Po lékařském zásahu se mu sice postupně podařilo dostat srdeční rytmus pod kontrolu, panické stavy ale zůstaly a ještě se stupňovaly. V roce 2012 dokonce na US Open kvůli akutnímu záchvatu cestou na stadion na poslední chvíli odstoupil před osmifinále proti Rogeru Federerovi. Pět dní pak prý nebyl schopen nastoupit ani do letadla, aby mohl odletět domů. 

Na další operaci musel loni v červnu, a navíc dál bojoval s úzkostnými stavy, kvůli nimž vynechal celou sezonu. "V podstatě se mě tehdy zmocňovaly návaly úzkosti každých 30 minut," přiznal loni v létě.

Letos se pokoušel o návrat, v létě však oznámil, že na US Open, kde před patnácti lety debutoval na grandslamu, odehraje svůj poslední turnaj kariéry. A ten dnes pro Fishe ve druhém kole skončil.

Třiatřicetiletý Američan, jenž v prvním kole porazil Itala Cecchinata, prohrál pětisetovou bitvu s Felicianem Lópezem. Fish sice mohl svůj odchod do tenisového důchodu ještě o minimálně dva dny prodloužit, jenže za stavu 2-1 na sety a 5-4 na gamy neudržel svůj servis a nakonec na kurtu Louise Armstronga prohrál se španělským vrstevníkem 6-2 3-6 6-1 5-7 3-6. Závěr zápasu dohrával s křečí v noze.

"Budu mít v hlavě spoustu krásných vzpomínek, spoustu velkých vítězství. Díky tenisu jsem si udělal mnoho přátel. Tohle všechno mi bude chybět," řekl na tiskové konferenci Fish se slzami v očích. Záchvatové stavy má dodnes, zvládá je jen za pomoci léků.


Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
Roger_Federer
Skalpoval..
:):):)9:7 v 5 setu.

"V letech 2012?2015 opustil čtyřikrát v řadě Wimbledon v rané fázi soutěže. Vždy skončil na raketě tenisty postaveného na 100. či nižším místě světové klasifikace. Postupně tak Španěla vyřadili Lukáš Rosol (100. ATP, 2012), Steve Darcis (135., 2013), Nick Kyrgios (144., 2014) a konečně německý kvalifikant Dustin Brown (102., 2015)."
Reagovat
spaniel
Pro nektere znamka kvality.
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy, byl jsi pro mě jeden z nejoblíbenějších tenistů nejen díky své hře, bojovnosti, tomu že jsi velký přítel Andy Roddicka, ale hlavně jsi mi vždycky přišel charakterově prakticky nejčistší..u tebe jako u jednoho z mála jsem si nikdy nepřipouštěl, že bys nějaký zápas dokázal vědomě vypustit pro svůj prospěch. :) Jsi sympaťák a velká škoda srdečních problémů, jinak bys měl stále co říct okruhu ATP! :)) Trpěl jsem ve čtvrtém setu, když jsi nedopodával, ale i tak...rozlučka hodna hráče tvého formátu...OH 2004 a Cincinnati 2010 nezapomenu! :) Ať se ti v životě daří.
Reagovat
peggy
Rafo,slusne,ale na titul jeste pridej a na to mas.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovala jsem jen prvni set a zase klasika, nedopodaval...co to sakra jako furt je??? Uz s tim neco delej Rafane!!!

Mardy, moc sympatickej tenista, preju mu, aby zvitezil nad svymi stavy, zaslouzi obdiv, ze vubec dokazal s timto nastupovat na kurty...pak uz samozrejme nemohl. Ale snad i diky tomu sportu se citil nekdy stastny.....ja kdyz si jdu zahrat volej, tak jsem happy..endorfiny litaji :-D...u tenisu se mracim (takze se Mardymu vlastne ani nedivim):-D :-D no jak kdy.

Tak good luck a bojuj chlape a DIKY!!! :-*
Reagovat
a.magerova
Teda hra nic moc, ale budu se opakovat, ten jeho vohoz v HD kvalitě, to bylo pokoukání :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tobe se ten outfit libi? Ja tomu nejak nemuzu prijit na chut, zelenou nesnasim.
No ale tak kdyz me letost Rafa ve vsech mych oblibenych barvach zklamal, treba mi to ted vynahradi. Hlavne at vyhrava :-)
Vamooooos!!!
Reagovat
a.magerova
Já právě tu tmavou zelenou taky vůbec nemusím, ale u Rafy v té kombinaci s tou řvavou, no opravdu jsem včera na něho čučela jen kvůli tomu outfitu.... mně se líbilo i to co měl na FO, tam to měl v takových příjemných barvách, ale teď má ten samý nápad, jen agresivním pojetí a to mě bere ;-)
http://media.nbcnewyork.com/images/1200*675/Nadal-French-Open-26-May-2015.jpg
Reagovat
a.magerova
Reagovat
kada.tom
Grigore, Grigore ... z 0-2 srovnáš na 2-2 a pak to zvoráš :-/
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa!
Reagovat
kada.tom
Vamoos Rafa !!
Ve třech setech, ale bylo to docela těžký, Diego kousal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je dost!! Dimi dorovnává, ale pořád ještě na tu otočku nevěřim, on je schopnej ten pátej set stejně zvorat :P
Reagovat
Davor1
Som zvedavý, herne je to vyrovnané, zrejme rozhodne hlava, a v tejto disciplíne majú obaja veľký problém :D
Reagovat
smazaný uživatel
souboj dvou labilních mentálů no :D snad zvítězí Dimiho psychika díky vyrovnání stavu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak spatne jsem Nadala na GS jeste snad nevidel hrat, forehand, jak kdyby mel posunuty tak, aby trefoval padesat cisel za baselinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Carovi jaou taky opareni Rafovym vykonem a tak hlavni furt hlasi nejake korekce.
Reagovat
smazaný uživatel
A pritom tak skvele začal..Prvé tri gemy hral ako z partesu, ukázal ze v ruke, ci v nohach to stále má..Toto je problém hlavy..
Reagovat
spaniel
Kdyz mel Roger krizi, tak uz v lete byl zdravotne v poradku, ale trvalo mu az do podzimu nez zacal hrat svoji hru. Jak sam rekl, potrebival nabrat sebevedomi a ze porad veril, ze se to podari. Pomohla mu hlavne vyhra nad Del Potrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa-Schwartzman..Set ktorý nikto nechcel vyhrat vyhral Rafa..
Reagovat
kada.tom
Vamoooos Rafa !!
Ale teda ... koukej to zlepšit
Reagovat
rod_laver
škoda, po Nalbovi další oblíbený hráč této generace..
Reagovat
Davor1
Presne- Nalba, Kolja, Mardy, Robin, Tommy Haas- týmto som veľmi fandil, škoda, že to ani jeden nedotiahol ku nejakému GS...
Reagovat
rod_laver
Nalba byl z nich nejtalentovanější, moje srdcovka :-) Kdo ví, jak se mu daří v rallye.
Reagovat
smazaný uživatel
NALBOŠ A KIWI! Kdo ví, kdo to je KIWI? ;)
Reagovat
herba
Nicolas Kiefer
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi z mych oblibenych out.
Zaver kariery smutny. Navrat, klobouk dolu...zapas s Ryanem mi zustane v pameti;)
A to mne pripomina, ze cekam stale na Juana...aby to nebylo nakonec podobne, pouze navrat se rozloucit...
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo, Soderling..Dvaja top 10 hraci..Symbolické, diváci sú na predných priečkach tak nasýtený kvalitou, že túto kvalitu ani nepostrádajú, pritom obaja majú na GS skalpy RF a RN..
Reagovat
r.Fever
Možno mainstreamoví diváci, čo poznajú len Federera a Nadala. Obaja menovaní by v súčasnosti vo svojej fazóne okupovali zrejme 3. alebo 4. priečku.
Reagovat
smazaný uživatel
Vo svojej fazóne..Pri štandarde niekde okolo 5. (Delpo), 10. (Soderling).
Reagovat
Davor1
Robin pri svojom štandarde by bol rozhodne vyššie, ako Berdych, Ferrer či Raonič...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím..Mimo RG mal prakticky vsade horsie výsledky, nez Feru a Berdych..S Raonicom sa minul, tazko porovnavat..
Reagovat
Davor1
Áno, nemal na GS toľko SF čo Ferrer s Berdychom, ale na druhej strane, má o jedno GS finále viac, 10 titulov, presne toľko, čo Berdych, akurát Robin ich získal v kratšom čase a jeho kariéra bola často prerušovaná, na rozdiel od Ferrera a Berdycha. H2H má 9-4 s Berdychom a 10-4 s Ferrerom, čo ukazuje, že keď bol zdravý, tak bol proste vyššie ako oni... Berdych s Ferrerom podľa mňa vyťažili tie rebríčkové umiestnenia predovšetkým vďaka tomu, že práve hráči ako Robin, Delpo či Nalba kvôli zraneniam nenaplnili celkom ten svoj potenciál...
Reagovat
smazaný uživatel
Po dobu dlhých piatoch rokov, čo som na tomto portáli mi bolo do hlavy vtĺkané, že pri porovnaní dvoch hráčov nehrá H2H ziadnu rolu, dokonca ani 23:10 a teraz pozor, dokonca ani GS h2H 9:2..:)

Myslím, ze Feru aj Berdych majú aj Masters titul, ci vseobecne lepsie výsledky na nich..A hoci to nemám overené, myslím, ze ked boli spolu v rebricku, Robin bol drvivu vacsinu vzdy za nimi, neviem aké je jeho kariérne maximum, urcite nie TOP 5..
Reagovat
r.Fever
Mne sa zdá, že Soda bol aj 4., ale môžem sa mýliť
Reagovat
Davor1
Zase píšeš hlúposti, samozrejme, že H2H rolu hrá, akurát to vy Nadalovci preceňujete, pretože v porovnaní Rafu s Rogerom je H2H jediné, v čom Nadal nad ním vyniká... dobre, ešte tie Masters...

Robin má takisto titul z Masters, jeho kariérne maximum je 4-te miesto...
Reagovat
smazaný uživatel
Štvrtý?..Tak to potom áno...

Dobre, este tie Masters?...To pises akoby to bol nejaký detail hodný turnaju v Sopotoch :)
Reagovat
Davor1
Uznávam, je to dosť podstatný ukazovateľ, ale aj tam je Rafovou výhodou, že sa hrajú 3 Masters na antuke, 3 na mimoriadne pomalom outdoor harde, kdežto na tráve žiaden a v hale len ten Paríž, kde je to tiež nechutne pomalé... Ak by bolo rozdelenie povrchov aspoň pol na pol (rýchle vs pomalé), tak by bola tá bilancia určite vyrovnanejšia...

V Sopotach sa už nehrá, škoda :-))
Reagovat
r.Fever
v Parizi to je nechutne pomale len posledne 2-3 roky, este v roku 2010 to tam bolo celkom rychle.. alebo ked tam Nalba vypraskal Nadala a Federera za sebou.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výhodou...

Považuješ za výhodu veci, ktoré sú proste dané..

Rogerovou výhodou je zas rok narodenia a prvá polovica kariéry, ktorá Rafu a Noleho len tak lízla a presne tam urobil 85% svojich úspechov.
Reagovat
Roger_Federer
Rafovou vyhodou je zace dlouhodoba absence antukovych souperu az do roku 2011 kdy mu na antukovych masters dokazal konkurovat Novak.
Jeho uspechy(granslemi) jsou z 8O % z Rg.
Jeho tituly z 70% z antuky.
Dale pak jeho dalsi vyhodou, postupne spomalujici se povrchy na AO, W, Us.
Je docela pravdepodobne, ze pokud by se to nedelo, vypadaly by vsecky Rafovy sezony jako 2014/15..Hard a trava nic, Antuka, ktera je furt antuka, 14 tilu.
Reagovat
Tornes
85 %? Ať počítám jak počítám, 10 z 24 podle mne není 85 %.

A btw, rozložení sil ohledně Masters nejvíce ovlivnilo povinná účast na Masters od roku 08, a to jak částečně mezi těmahle třema, tak hlavně co se týká ostatních. Takovej Agassi měl průměrnou účast zhruba 6 Masters za sezonu, Sampras cca 6,5, Fedex v letech 04-07 (jako ve svých nejlepších letech do zavedení povinné účasti) 6,75, Rafa 05-07 7. Po zavedení mají všichni top hráči průměr cca 8 a více (dokonce i Nadal se započítáním jeho dlouhodobých zranění má takřka 8). Tj. oproti Agassimu či Samprasovi hrají o dva Masters za sezonu více, i Federer ve svých nejlepších letech hrál 6, resp. 5, resp. 7 Masters za sezonu a 9 jich nehrál. Kdyby byla povinná účast už za jejich časů, tak by ty čísla taky vypadali jinak.
Reagovat
Roger_Federer
Mam tam 80%..Granslemu ma 14, ne 24.
Reagovat
Tornes
Reaguji na Forehanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Zhruba dve tretiny svojich GS vyhral v spominanom období a na poste svetovej jednotky bol naozaj hlavne v tých rokoch..Tam tych 85% úplne sedí..
Reagovat
Tornes
Za prvé byla debata hlavně o Masters, kde ti to hodně hrubě nesedí, za druhé je opravdu vtipné uvést 85 % jeho úspěchů a následně couvat, že jsi myslel pouze jeden z nich (a sám přiznat, že u jiného ti to opět hrubě nesedí), a nakonec za třetí ani u #1 ti to hrubě nesedí. 94/302 opravdu není 0,15. Pevně věřím, že si to dokážeš spočítat sám, kolik to je, jen malá rada pro kontrolu výsledku: Je to víc než dvakrát tolik, než jsi uváděl. Ano, úplně ti to sedí (facepalm).
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, to sa ozaj ideme chytať za slovíčka?..Ako malé deti :)

Áno, debata bola o Masters, sprvoti..Ale diskusia sa vyvíja, rozvetvuje a moj point bol, ze Federer drvivú vacsinu svojich úspechov, rekordov atd dosiahol do roku 2008, teda do roku de facto bez Rafu a Noleho na okruhu..(Áno, teraz čakám, že ma chytis za slovicko a spomenies Rafu na antuke)..Tak teda okrem Rafy na antuke..

Roger má cca 300 tyzdnov na poste jednotky??..Kolko z nich mal do roku 2008?..200, 250?..Nie je to jedno?..Veď pointa je úplne jednoznačná..
Reagovat
spaniel
Diskuse se vyviji tam, kde se to trollhandovi hodi :)
Ty pointe. Vzdyt vidime za Rafa uhraje neco mimo antuky 2 roky z 10, takze je uplne jedno zda Rogera lizl nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajaaaj, vsadebol SPAMiel...Vitaj, ty vtirka :)

Mimo antuky je Rafa tak o 3 levely vyssie, nez Roger na antuke, ktorý by tam za normálnych okolností nikdy nič nevyhral..Rafa na W., USO, AO na okolností odkázaný nebol :))
Reagovat
spaniel
Nevedel jsem ze byl nasazeny vzdy automaticky do finale RG :D Toto je hodne trapny koment k na Frantze, nejak upadas. Mimochodem, v hale je Roger o vic lepsi nez Rafa nez Rafa na antuce.

Ano, Rafa je kral Wimbledonu. Jaky je zebrickovy prumer jeho premozitelu? 130? :D
Jo a mel by sis zvykat na jednu zmenu, kdyz pises je-> byl ;)
Reagovat
smazaný uživatel
130, 150?.. Nie je to jedno?..Wimbledon Rafa vyhral 2x, cisla sú proti tebe starec, navyše tam oskalpoval a zvrhol vtedajsieho krala, ktory sa chudak z tej prehry nikdy uplne nespamatal..Svet vtedy cakal, kedy mu to Roger oplati na antuke a svet čaká do dnes :)
Reagovat
spaniel
Bohuzel uz mu to nema jak oplatit, kdyz Rafa vypadava nez turnaj zacne. V Cinci to radeji zabalil jak to zvykl delavat na hardech zamlada :) Jinak proc Rafovi pocitas US, kdyz tam neporazil Federera a prisel k tomu jak slepy k houslim?
Reagovat
smazaný uživatel
No Roger mu to može tak trpkú prehru oplatiť jedine na RG, nie na nejakom druhoradom Cinnci :-)

USO?..Slepý k houslým..Jj, hneď 2x, to je tolko čo majú Nole s Andym dohromady, dvaja najlepsi hardari sucasnosti..

To, ze sa v NY nestretli je v kontexte bilancie v Austrálii (3:0) v podstate šťastím pre Federera.
Reagovat
spaniel
LOL
Takze na jedne strane tvrdis, ze proto ze na AO vyhraval Rafa, tak by vyhraval i na US, cimz v podstate nedelas mezi povrchy AO a US rozdil, rikas, ze Novak je nejlepsi hardar (teda pocitas mu hlavne AO) a zaroven se smejes ze ma jen jedno US. To nedava smysl. US neni AO, coz prave Djokovic potvrzuje a nemuzes z toho vyvozovat zavery. A dva tituly neni takovy rozdil oproti jednomu. Federer ma vic nez oni tri dohromady, podle tebe nejlepsi hardari a nejlepsi v historii :D
Reagovat
Roger_Federer
Kolik tydnu na No1, ma Rafa po roce 2011 ??
20?
Reagovat
Mayo
akých 20? 40! ... a ináč prečo, že po roku 2011?
Reagovat
Roger_Federer
Tak pokud se ucelove vytahuje ze Federer byl 180 tydnu no1 pred rokem 2008.Je dobre pripomenout, ze Rafa po roce 2011, kdy "prisel" Novak, byl smesnych 40 tydnu no1, v dobe svych nejlepsich let..Nedokazal poradne dominovat vsem povrchum a zebricku ani po pomalem ustupu Federera .
Reagovat
Mayo
jáj myslel som si...to ako tí djokovičovi fandovia, ktorí sa chvália akú má super bilanciu novak s top hráčmi od roku 2011...len škoda, že tenis sa nehrá od roku 2011 :D ... ináč v pohode, dík za vysvetlenie, nechcelo sa mi to všetko čítať
Reagovat
darek.vrana
Hráčů, co nenaplnili svůj potenciál, jsou tisíce. Vůbec nemá cenu řešit, díky čemu získali svoje umístění. Zase jiní ho naplnili. Kdyby ho nenaplnil Nadal, Federer, Djokovič a Murray, mohl být Berdych jednička, že.
Reagovat
spaniel
Kdyby ho nenaplnilo asi 500tisic lidi, mohl jsem byt jednicka ja :/
Reagovat
smazaný uživatel
Robin by si udělal trhací kalendář z Berdycha na antuce i v hale, Ferrera by pod střechou sundal kdykoliv, na trávě by to bylo vyrovnané s Berdychem nebo by prohrál. A na hardu by to bylo asi střídavé s Berdychem, Ferrera by byl schopný si namazat ke svačině na chleba.
Reagovat
Fandina
Škoda, že končí. Ze zahraničních hráčů o byl jden z mála, na kterého jsem se ráda dívala.
Reagovat
smazaný uživatel
Esteze v tenise tych zahranicnych hracov moc neni..:)
Reagovat
Fandina
Málkterý se mi líbí.
Reagovat
mahycek
Bravo Fish, přepněte chvilku na Čt sport Ivan Lendl Wimbledon. To byly rychlé kurty, a hráči se neutírali do ručníků, po každým podání!!!!!!!
Reagovat
darek.vrana
Chvíli jsem koukal.I když byly hlavně kvůli rychlé trávě krátké výměny, ta úroveň byla neskutečná. Co dokázali s těmi tehdejšími raketami... Vůbec bych netvrdil, že dnešní generace je tou "nejzlatější" érou, určitě by tihle hráči s dnešním vybavením a v dnešních podmínkách mohli Federerovi a spol. konkurovat.
Reagovat
Kozoroh
Velká škoda, že Mardy toto utkání nakonec nedotáhl do vítězného konce. Ale za stavu 5:4 ve čtvrtém setu neměl přijít o servis, od té doby tahal za kratší konec.
Reagovat
smazaný uživatel
On mal za stavu 2:1 v stvrtom potvrdit break na 3:1 a potom dopodávat..Tam sa zlakol vitazstva..
Reagovat
Roger_Federer
Dalsi hrac slabej ery odchazi :(.Byl to bojovnik.."Hardovy specialista"
Dokazal potrapit kde koho, 4 finale masters.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Tak škoda, že konec. Ale je to frajer, dokázat se vrátit s psychickou nemocí do tak náročného sportu, byť jen epizodně, zaslouží respekt. Přikládám asi jeho největší zápas kariéry. Finále Cincinnati 2010, kde trápil hegemona turnaje Rogera. https://www.youtube.com/watch?v=cp8QjGldbLM
Reagovat
a.magerova
2. srpna 2015, US Open, New York, kurt Louise Armstronga. Soupeř? Feliciano López. Pokud by si vedl tenisový deníček, tak si Mardy Fish tyto údaje zapíše na poslední list. Třiatřicetiletý Američan dnes totiž odehrál poslední zápas kariéry, během které to dotáhl až na sedmé místo světového žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Jako chápu, že toho má moc, aby stihl pokrývat všechny ty zápasy, ale toto by si mohl ohlídat, zvlášť, když dnešní počasí fakt už nebylo srpnové. :)) No já bych mu s těma článkama při grandslamu klidně pomohl. :D
Reagovat
a.magerova
Naštěstí už to opravil, ale poslední měsíce je to tu chyba za chybou.... :-/
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění!
Reagovat
Davor1
Mardy, veľký klobúk dolu, čo predviedol po niekoľkoročnej pauze je fantastické, ak by ešte potrénoval, tak by to na top30, možno aj 20 bolo celkom určite. Veľa šťastia v ďalšom živote, hlavne to zdravie a psychika nech drží, je to veľká osobnosť...
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda..Bolo by to iné lúčiť sa po skalpe hraca sirsej svetovej spicky, nez po vyhre nad hracom z prveho kola, na ktorého meno si uz ludia ani nepamatajú...
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi odhad správně :D
Reagovat
spaniel
Hral docela dobre, az me mrzi, ze konci. Mohl jeste zkusit. Skoda, sympatak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist