Fognini je v podmínce. Pokud ji poruší, přijde o dva grandslamy

12. 10. 2017, 08:24
Aktuality 14
Fabio Fognini dostal za urážky rozhodčí během US Open podmíněný trest zákazu startu na dvou grandslamových turnajích a pokutu 96.000 dolarů (2,1 milionu korun). Pokud se třicetiletý hráč do konce roku 2019 nedopustí dalšího prohřešku, bude mu podmínka zrušena a pokuta snížena na polovinu.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Fogniniho potrestala takzvaná grandslamová komise za chování během prohraného zápasu prvního kola s krajanem Stefanem Travagliou. Manžel bývalé newyorské šampionky Flavie Pennattaové vulgárně urážel minimálně třikrát švédskou umpirovou rozhodčí Louise Engzellovou, za což hned v dějišti turnaje dostal pokutu 24.000 dolarů. Byl také z US Open vyloučen, nesměl tedy nastoupit k zápasu čtyřhry.

Nezávislá grandslamová komise uvedla, že pokud se Fognini podmínky trestu v příštích dvou letech poruší, jedním ze dvou vynechaných grandslamů bude muset být US Open. Vítěz pěti turnajů na ATP Tour trest přijal a odvolávat se proti němu nebude.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
George_Renel
Když řekl Nadal, že si rozhodčí už "nezapíská", bylo to v pohodě......
Podobně Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Jablčká a hruštičky u Giorgia na záhradke aj na jeseň...
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Pe3k
A to tě překvapilo? :D
Reagovat
Fandina
Ne, ale měla jsem potřebu mu to sdělit :-)).
Reagovat
Pe3k
Aha, to dobře znám... nošení dříví do lesa.
Reagovat
Fandina
:-)) tak dobře
Reagovat
Tornes
Docela mimo. Vzhledem k závažnosti prohřešku přespříliš tvrdé, dokonce bych uvažoval, jestli to náhodou není nejvyšší pokuta v hitorii? Víte někdo o vyšší? Což je vzhledem k tomu, že se jedná "jenom" o ústní urážky docela drsné.

Vyhrožování zabitím, fyzické útoky, ublížení z nedbalosti, to všechno bylo pokutováno (o zbylé sankci ani nemluvě) pokud vím méně.
Reagovat
smazaný uživatel
Umpire je svatý...

Neviem o tom, ze by ho niekto fyzicky napadol alebo sa vyhrazal zabitím...Mozes to priblizit?...

Trest je podmienečny, takze v podstate nijaký. Navyse slo o zenu, prihliadalo sa na to.
Reagovat
Tornes
U vyhrozovani a napadeni se nejednalo o empira, ale o carove. Vyhrozovani Serena a napadeni Nalbandian (snad, u nej si nejsem zcela jisty - skopl na caroveho reklamu a zpusobil krvave zraneni. A na rozdil od Shapa zde nebylo o (min. neprimem) umyslu pochyb).
Reagovat
Tornes
A ta podminka - jak se to vezme. Kdyz to budou brat tak, jak se podminka brat ma, muze to byt relativne tvrde. Kdyby to tak brali tehdy u Sereny, tak by myslim docela dlouho nehrala (mela 2 roky podminky, za rok dostala pokutu za verbal abuse, ale zametlo se to pod koberec)
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna je ten trest primeraný. Je to šalamunske riešenie. Je v podstate len a len na Fabiovi, ako s tým naloží. V podstate dostal druhu sancu. Alebo tretiu, stvrtu, piatu?...On je naozaj recidivista a tiež sa to isto bralo do úvahy..

Umpire je svatý. Voci rozhodcom alebo podávačom sa to akosi toleruje. Rasizmus, agresivita, krik. Fognini ale tú zenu naozaj sprosto urazal, to bol precedens. A organizácia musela zakročiť.
Reagovat
Tornes
Ok, tak jestli se pocita jen umpira, tak Serena v jednom zapase nazvala umpira id.iot, loser a jeste ji vyhrozovala. Dostala pokutu 2000 dolaru a nebylo to dost ani na to, aby to aktivovalo podminku (coz teoreticky ma byt zcela cokoli). Kyrgios nazval Lahyaniho `dirty scumbeg` a nebylo z toho vubec nic. Mohl bych pokracovat. A btw, tihle vsichni byli recidivisti, jediny ze vsech mych pripadu, kdo nebyl, je Shapo. Nerikam, ze Fognini nebyl horsi, to byl. Ale rozhodne ne o tolik, aby byla takova disproporce v trestech.
Reagovat
enka
Chudák Fognini..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist