Fognini v Bastadu porazil i Gasqueta a slaví druhý letošní triumf

22. 7. 2018, 18:57
Aktuality 10
ATP BASTAD - Fabio Fognini podruhé v kariéře vyhrál dva turnaje během jedné sezony. Na únorový triumf ze Sao Paula navázal dnes ve švédském Bastadu, kde ve finále zdolal 2-1 na sety Francouze Richarda Gasqueta. Celkově získal 7. titul, opět slavil na antuce.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Fabio Fognini se v Bastadu představil poprvé po osmi letech a už ve svém úvodním zápase měl namále s Mikaelem Ymerem. Úspěšným obratem se však nastartoval a přemožitele na severu Evropy nenašel. 

Po Argentinci Delbonisovi a Španělu Fernandu Verdaskovi si jednatřicetiletý Ital poradil i s Richardem Gasquetem. Francouzského soka v dnešním finále porazil 6-3 3-6 6-1 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

Po únorovém triumfu v brazilském Sao Paulu Fognini vyhrál druhý turnaj v sezoně, což se mu povedlo jen v roce 2013. Finálovou bilanci vylepšil na 7-9, všech sedm titulů získal na antuce.



Ve Švédsku 15. hráč světa Fognini útočil i na triumf ve čtyřhře, s krajanem Simonem Bolelim, s nímž před třemi lety vyhrál Australian Open, ale v dnešním finále podlehli 3-6 4-6 chilsko-argentinské dvojici Peralta/Zeballos a premiérový 'double' nezkompletoval.

"Jsem unavený, ale zároveň šťastný. Odehrál jsem tento týden hodně zápasů," řekl Fognini, kterého příští týden čeká obhajoba titulu ve švýcarském Gstaadu. Letos manžel bývalé vítězky US Open Flavie Pennettaové vyhrál už 31 zápasů a má tak na dosah překonání své nejlepší sezony 2017, kdy rok zakončil s bilancí 36-23.

Dvaatřicetiletý Gasquet, jenž má po dnešku finálovou bilanci 15-16, se příští týden představí na antuce v německém Hamburku.

"Fabio je velmi dobrý tenista. Dnes hrál dobře a vítězství si zasloužil. V Bastadu jsem hrál poprvé a jsem moc rád, že jsem tu mohl být. Je to jeden z nejlepších turnajl a příští rok se určitě vrátím a pokusím se tu vyhrát," řekl Gasquet.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 561.345 eur
nedělní výsledky (22. 07. 2018)
• Dvouhra - finále •
Fognini (3-It.) - Gasquet (4-Fr.) 6-3 3-6 6-1
• Čtyřhra - finále •
Peralta/Zeballos (2-Chile/Arg.) - Bolelli/Fognini (It.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Škoda, že to odnesl můj Ríšánek. Nicméně gratulka Fábiovi.
Reagovat
Nola
Forza Fogna
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapče, kdyby se ti taky někdo chtělo hrát, tak můžeš sbírat slušné výsledky na GS a Masters. Jenže ty se dobře vyspíš 3x za sezónu, tak to je pak těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini, velky hrac..

Po Federerovi najlepsi hrac druheho sledu vobec..
Reagovat
janek_da
jj, slaba era. Prvni sled ani neexistuje
Reagovat
a.magerova
Tak tak.... ale hlavně NUDA V BRATISLAVĚ.... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Pokud 1sled neexistuje, je king of clay hracem az 4sledu.
Reagovat
spaniel
Federera neporazil, zato Dopala 3x...a 2x na antuce :D
Holt, Dopal, hráč třetího sledu nejspíš.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Grande! Tesim sa moc, tento rok by ta top10 uz konecne mohla klapnut.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist