Fognini získal třetí titul, opět z antuky

10. 2. 2014, 08:31
Aktuality 1
ATP VIŇA DEL MAR - Fabio Fognini si na čtvrtém antukovém turnaji v řadě zahrál ve finále a v chilském Viňa del Mar v něm vybojoval svůj třetí titul. Itala o něj nepřipravil ani Argentinec Leonardo Mayer, který hrál finále poprvé v kariéře, ale i vinou nemoci v něm neměl šanci.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Fabio Fognini od loňského French Open vyhrál 19 z 20 utkání na antuce. Loni v červenci ve Stuttgartu a Hamburku získal své první dva tituly, v Umagu prohrál až ve finále se Španělem Robredem a v uplynulém týdnu potvrdil roli nasazené jedničky v chilském Viňa del Mar, kde se radoval z třetí trofeje pro vítěze turnaje ATP.

Ve finále šestadvacetiletý Ital přehrál po setech 6-2 6-4 nenasazeného Argentince Leonarda Mayera. V prvním setu Fognini po svém podání neztratil jediný fiftýn, mírného vzdoru se dočkal až v samotném závěru utkání. To když Mayer odvrátil celkem čtyři mečboly, jenže k pvnímu brejkbolu se Jihoameričan nakonec nedostal a zápas se mu zdramatizovat nepodařilo.

"Byl to pro mě hrozně důležitý týden. Na začátku roku jsem byl zraněný, ale pak došel na Australian Open do čtvrtého kola, takže začátek sezony nemohl být lepší," řekl Fognini, který ve světovém žebříčku ATP vylepší posunem na 14. místo o jednu příčku své maximum.

"Tohle je můj třetí titul a do Buenos Aires teď odletím s velkou sebedůvěrou," naznačil Fognini, kde se ho mají soupeři obávat. V Argentině bude nasazenou dvojkou po Španělu Davidu Ferrerovi, na úvod ho čeká Němec Reister a ve druhém kole si může zopakovat zápas s Mayerem.

Ten však bojuje s virózou, kvůli které málem nenastoupil ani do svého prvního finále v kariéře a jeho start v Argentine je nejistý.

"Ráno jsem se probudil a necítil jsem se vůbec dobře. Mále jsem nehrál, ale později jsem se po domluvě s lékaři rozhodl, že nastoupím," přiznal Mayer své problémy se zdravím. "Nehrál jsem dobře, ale on (Fognini) hrál neuvěřitelně," dodal šestadvacetiletý Argentinec, který se v žebříčku posune na 58. místo, sedm příček za své maximum.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR -
(Chile, antuka, 485.760 dolarů)
nedělní výsledky (09. 02. 2014)
Dvouhra - finále:
Fognini (1-It.) - L. Mayer (Arg.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je tu volno, tak si sem vlezu :) Tome, držím palec, Andreas by neměl moc zlobit :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist