Fotbal v Indian Wells: Jak Češi porazili šampiony

11. 4. 2012, 11:52
Téma 5
Djokovič rozehrává křížným pasem na Nadala, ten dělá kličku, vzápětí druhou, ale pak raději míč vrací zpět na obránce Tipsareviče... Vskutku hvězdná sestava se sešla na travnatém hřišti v tenisovém areálu v Indian Wells. Při fotbálku "na dvě" ovšem hráli hlavní roli Češi – vyhráli!
Rafael Nadal jako fotbalista

Fotbal je mezi hráči na okruhu ATP mimořádně oblíbenou kratochvílí. Hraje se v rámci rozcvičky, nebo ve volných chvílích jen tak pro zábavu, s velkým míčem, nebo jen s tenisákem na kurtech. Asi není překvapením, že jedním z nejlepších fotbalistů je Rafael Nadal. S míčem prý umí parádní kousky a rád žongluje a kličkuje. V jeho žilách prostě koluje krev fotbalových mistrů světa...

„V Indian Wells se to seběhlo víceméně náhodou. Rafa šel zrovna z tréninku, Djokovič se na plácku shodou okolností rozcvičoval a Tipsarevič na sobě měl dres Barcelony,“ popisuje s úsměvem Martin Štěpánek, trenér Chorvata Ivana Dodiga, jak došlo na neobvyklý zápas. „Poslal jsem z legrace dvacetimetrový pas na Rafu, který okamžitě sundal tašku, udělal pár nožiček, přítomní fanoušci mu zatleskali a šlo se na věc. Myslel jsem, že budou chtít být s Novakem kapitáni a vybrat si tým, ale oni že ne, že si zahrají s Tipsarevičem a Lopezem proti nám Čechům.“

Štěpánek měl za spoluhráče Leoše Friedla, kouče Andrey Hlaváčkové, Jaroslava Levinského, trenéra Stachovského, a Jakuba Záhlavu, manžela a trenéra Barbory Záhlavové-Strýcové. A Češi soupeře přehrávali týmovým pojetím. „Jak jsou nejlepší světoví hráči individualisty na dvorci, jsou takoví i na fotbalovém hřišti. Moc se jim do přihrávek nechtělo, každý toužil předvést nějakou pěknou akci sám. Zatímco Nadal je skvělý, Djokovič s Tipsarevičem žádní velcí fotbalisté nejsou,“ rozebírá soupeře Štěpánek.

V dubnovém čísle Tennis Areny dále najdete:

Tennis Arena 04/2012 Exkluzivní rozhovor s Petrem Kordou; K tenisu se jednou vrátím, říká
Diskusi trenérů na téma Trénink dětí a žáků
Kinogram forhendu Petry Kvitové
Rozhovor s Petrem Koláčkem, světovou jedničkou mezi superseniory
Přehled raket deseti značek a rady, jak vybrat tu pravou
Fiftýny Andrey Hlaváčkové s Novakem Djokovičem

...a také soutěž a další zajímavosti a exkluzivní fotografie

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 690,- za rok (dárek v hodnotě 500,-), nebo za 1.380,- na dva roky (dárek v hodnotě 1.000,-)!


Hrálo se samozřejmě navýsost opatrně; Češi soupeře šetřili, nedošlo k jedinému osobnímu kontaktu. Přece jen představa, že byste zranili při přátelském fotbálku světovou jedničku či dvojku, to člověku poněkud svazuje nohy... „Samozřejmě jsme se česky hecovali, kdo dá první ostrý skluz, ale to nepřicházelo v úvahu ani náhodou,“ směje se Martin.

Po pětačtyřiceti minutách hry odešly světové hvězdy z plácku naštvané, Češi vyhráli 3:2. „Byli hrozně bojovní. Jsou zvyklí vyhrávat, prohrát nechtějí nikdy. Chodím hrát golf, takže jsem viděl Nadala i na greenu, nesnáší porážky ani tam. Neznám člověka, který by byl tak soutěživý jako on. Na druhou stranu je hrozně fajn, největší sympaťák ze všech hvězd,“ říká Štěpánek.

Fotbal frčí na okruhu i v zákulisí. Djokovič si nenechává ujít utkání srbského národního týmu, Nadal se zase s dalšími Španěly špičkuje na téma rivality Realu Madrid a Barcelony. Sám je nadšeným příznivcem "bílého baletu". „Je do toho opravdu zažraný. V Indian Wells měl jeden den hrát jen čtyřhru, takže sledování Realu pro něj bylo hitem dne a zařídil si, aby mu zápas pustili v players lounge. Přišel tam oblečený do půl těla, rozvalil se do křesla a s dalšími Španěly se dvě hodiny špičkovali jen na téma fotbal. Prostě pohoda. Je to důležité, všichni si v seriálu turnajů potřebují vyčistit mozek od tenisu.“

pva, Tennis Arena, Viktor Nosek

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem tu reklamu, (na NIKE mercurial), jak Nadal hraje proti C. Ronaldovi. A musim říct, že se jim to fakt povedlo.
Reagovat
Fandina
tož dodatečná gratulace a příště repete ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ten umi taky pekne fotbalove kousky. jako dite ho hraval
Reagovat
steve79
Já jsem viděl jednou Djokoviče na videu jak hraje fotbal a musím uznat, že Novak je antifotbalista se dá skoro říct. Třeba Rafu přestane tenis bavit a půjde hrát za Real:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že se to neodehrálo po DC :D :D ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist