Listopadové finále Davisova poháru obstarají Francie a Belgie

17. 9. 2017, 17:10
Aktuality 20
DAVIS CUP - Finalisty letošního ročníku nejprestižnější mužské týmové soutěže se staly Francie a Belgie. Francie na domácí antuce v Lille porazila 3-1 oslabené Srbsko. Belgie uspěla na antuce v domácí bruselské hale proti Austrálii, kterou po obratu přehrála 3-2. Finále je na programu od 24. do 26. listopadu. Domácím týmem bude Francie.

Francie si po třech letech zahraje finále nejprestižnější mužské týmové soutěže. Domácí výběr přivítal na antuce v Lille oslabený tým Srbska, jenž se musel obejít bez svých největších opor Novaka Djokoviče a Viktora Troického a nepřijel ani Janko Tipsarevič.

Pro Srby však začal semifinálový duel fantasticky. Jejich jednička Dušan Lajovič totiž ve čtyřech setech překvapivě přehrál Lucase Pouilleho. Další překvapení se ovšem nekonalo. Jo-Wilfried Tsonga si poradil s Laslem Djerem a po pátečním dni bylo skóre smírné 1-1.

V sobotní čtyřhře byli jasnými favority Francouzi a roli také potvrdili. Sehrané duo Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut neztratilo se soupeři Filipem Krajinovičem a hrajícím kapitánem Nenadem Zimonjičem set.

O třetí postupový bod se mohl hned v první nedělní dvouhře postarat lídr francouzského týmu Tsonga. A znovu nezklamal. Po prohrané úvodní sadě diktoval tempo hry a Lajoviče přetlačil ve čtyřech setech.

O svůj první triumf od roku 2001 a celkově jubilejní desátý budou Francouzi od 24. do 26. listopadu usilovat na domácí půdě proti Belgii. Ta dnes musela na rozdíl od svých finálových soupeřů stav utkání otáčet.

V pátek sice první bod domácím na antuce v bruselské hale zajistil David Goffin výhrou nad Johnem Millmanem, nicméně Steve Darcis dle očekávání nestačil na Nicka Kyrgiose a Belgičané v sobotu jednoznačně prohráli čtyřhru.

V neděli se však nadechli ke skvělému obratu. V souboji jedniček Goffin přetlačil Kyrgiose a bylo srovnáno. Nehrající kapitán australského týmu Lleyton Hewitt poté do rozhodující dvouhry místo Johna Millmana povolal Jordana Thompsona. Ten ale proti Darcisovi neuspěl.

Belgie si zahraje finále teprve potřetí v historii Davisova poháru. Na úplně první dosáhla v roce 1904, podruhé bojovala o "salátovou mísu" před dvěma roky, kdy prohrála s Brity. V listopadu bude usilovat o premiérový triumf.

SEMIFINÁLE DAVISOVA POHÁRU 2017
Francie - Srbsko 3-1 | Lille (Francie), antuka
Pouille (Fr.) - Lajovič (Srb.) 1-6 6-3 6-7(7) 6-7(5) ... 0-1
Tsonga (Fr.) - Djere (Srb.) 7-6(2) 6-3 6-3 ... 1-1
Herbert/Mahut (Fr.) - Krajinovič/Zimonjič (Srb.) 6-1 6-2 7-6(3) ... 2-1
Tsonga (Fr.) - Lajovič (Srb.) 2-6 6-2 7-6(5) 6-2 ... 3-1
Pouille (Fr.) - Djere (Srb.) / nehráno
Belgie - Austrálie 3-2 | Brusel (Belgie), antuka (hala)
Goffin (Belg.) - Millman (Austr.) 6-7(4) 6-4 6-3 7-5 ... 1-0
Darcis (Belg.) - Kyrgios (Austr.) 3-6 6-3 7-6(5) 1-6 2-6 ... 1-1
Bemelmans/de Greef (Belg.) - Peers/Thompson (Austr.) 3-6 4-6 0-6 ... 1-2
Goffin (Belg.) - Kyrgios (Austr.) 6-7(4) 6-4 6-4 6-4 ... 2-2
Darcis (Belg.) - Thompson (Austr.) 6-4 7-5 6-2 ... 3-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
Krisboy
Belgičani si jdou pro mísu. Goffin je zabiják.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, vyhrat DC s jedným hráčom širšej špičky je proste náročné. Dá sa uspiet aj s prispením štastia v jednom zápase, ale v sérii asi ťazko.

Austrálčanom sa na rozdiel od Francuzov bude DC vyhravat len velmi tazko..
Reagovat
Davor1
Prečo by sa nedalo? Trebárs Britom na to stačil Murray. Austrálčania majú potenciálne Kokkiho, ktorý bude ďaleko lepší ako Millman s Thompsonom, myslím, že za rok, dva môžu byť kľudne vo finále... Belgičania sú vo finále druhýkrát za posledné 3 roky a majú len Goffina, zvyšok challengerová úroveň...
Reagovat
skott
Přesně tak. Zrovna Francouzi mají tu zlatou generaci už dobrých deset let a vytěžili z toho až do dneška minimum - jedno ubohé finále. A to měli z prdele kliku, ta jejich cesta do letos je hodně podobná té naší z roku 2013.
Reagovat
skott
oprava: dvě finále
Reagovat
lars
Letosni Darcis neni challenger uroven
Reagovat
Davor1
Mimo DC je
Reagovat
janek_da
Ale v DC se challangery nehrajou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lenze Murray nie je hráč širšej špičky. Kyrgios nie je ako Andy, ze Austrália nastupuje de facto s naskokom 2:0.

Áno, Belgicko ma len Goffina a mozno aj preto DC este nevyhrali. A vo finále nebudú favoriti, skor outsideri.
Reagovat
Davor1
No, povedzme, že DC sa dá vyhrať s jedným top hráčom, alebo pri súhre okolností aj s jedným Kyrgiosom. Trebárs ak by sa nehralo v Belgicku ale v Austrálii, a povrch by vyberali domáci, tak by skoro určite postúpili Austrálčania do finále aj v tomto zložení. A ak by sa hralo finále Austrália- Francúzsko v Austrálii, dajme tomu na tráve, tak favoriti by boli jednoznačne Austrálčania aj s jediným Kyrgiosom, napriek sile Francúzov... Je tam strašne veľa kombinácii v tom DC, ale podľa mňa Aussie budú v ďalších rokoch vždy jedným z favoritov...
Reagovat
turista
Dá se to někdy. Ve finále DC proti našim v roce 1975 Borg udělal 2,5 bodu. Debla tehdy Bolardt totálně prokaučoval nominací Zedníka, který byl totálně z formy. Bengtssona v singlech naši v pohodě spláchli.
Reagovat
janek_da
Bolardt byl komunistická figurka

http://sport.idnes.cz/triumf-v-davis-cupu-prisel-po-zkazene-rybe-vzpomina-byvaly-tenista-smid-1oo-/tenis.aspx?c=A090913_114244_tenis_ot
Reagovat
a.magerova
Reagovat
fialka
Tak napokon Slovensko - Poľsko 4-1

V 5. dueli namiesto Andreja dostal šancu Kovalík. Nesklamal a Hurkacza zdolal. Hralo sa síce len na 2 víťazné, ale konečný výsledok 4-1 pre Slovensko vyzerá veľmi pekne. :)
Reagovat
svetova.dvojka
neschopný Lajovič, ani Tsongu který je úplně z formy nedokázal porazit :-((
Reagovat
Tuttovka
Goffin předvedl možná jeden z nejlepších výkonů, co jsem od něj kdy viděl. Hrál perfektně soustředěně a dělal minimum chyb. Je pravda, že Nickovi antuka nesvědčí, ale dnes se dost snažil. V rozhodujících chvílích mu trošku selhaly nervy. :)
Reagovat
soloo
takze uz je konecne "po zraneni"
Reagovat
Tuttovka
Já doufám, že jo :).
Reagovat
Pavol
Prehra labila Nicka Kyrgiosa vždy poteší.
Reagovat
fialka
Francúzsko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist