Francie se v daviscupovém žebříčku posunula do čela, Češi vypadli z Top 10

27. 11. 2017, 16:14
Aktuality 3
Tenisté Francie se po nedělním finálovém vítězství nad Belgií dostali do čela žebříčku Davisova poháru. Čeští reprezentanti po sestupu ze Světové skupiny vypadli z elitní desítky a zakončí rok na dvanácté pozici.

Francouzi už byli na prvním místě daviscupového žebříčku v minulosti dvakrát, naposledy v červenci roku 2004. Díky víkendovému triumfu 3-2 nad Belgií vystřídali v čele Argentinu, jež po loňském vítězství stejně jako česká reprezentace vypadla v prvním kole a neuspěla ani v zářijové baráži.

Belgie se po postupu do finále posunula na třetí místo, což je její nejlepší umístění v historii.

Čeští tenisté, šampioni z let 2012 a 2013, vedli světový žebříček více než dva a půl roku do prosince 2015. Aktuálně mají v prestižní týmové soutěži na kontě tři porážky za sebou: po loňském čtvrtfinálovém vyřazení z Francií letos prohráli s Austrálií a Nizozemskem a příští rok v dubnu zahájí boj o návrat mezi elitu zápasem proti lepšímu z duelu Izrael - JAR.

• Žebříček tenisového Davisova poháru k 27. listopadu
(v závorce předchozí umístění)
1. (2.) Francie 30.219
2. (1.) Argentina 22.201
3. (4.) Belgie 19.695
4. (3.) Británie 19.481
5. (5.) Chorvatsko 12.699
6. (7.) Austrálie 10.388
7. (8.) Srbsko 8813
8. (6.) Švýcarsko 8163
9. (10.) Itálie 6471
10. (11.) USA 4895
... 12. (9.) Česko 4250
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Gratulka Francouzům k výhře. Žebříčkově byli určitě favority a já jsem ráda, že si v deblu zahrál můj oblíbenec Gasquet a nakonec ho vyhráli. Bylo to dost vyrovnané a dá se říci, že debl o rozhodl. Takže gratulka Francouzům.
Reagovat
turista
Ano. Gasquet a Herbert spolu možná nikdy debla nehráli, ale oba umí debla na tak vysoké úrovni, že oba přesně věděli co mají dělat aby vyhráli. No a mladý Lucas Pouille měl neméně těžký úkol. Byl v situaci, kdy tzv.musel vyhrát a úkol splnil bravurně.
Reagovat
Fandina
To je fakt, že Gasquet s Herbertem spolu nikdy čtyřhru nehráli, ale Herbert je jak známo super deblista a dvojnásobný GS šampion v deblu. Je to mladý kluk a Ríša je v uvozovkách starý a zkušený tenista a přitom mockrát za svou kariéru debla nehrál, ale má bronz z OH a je GS vítězem z mixu. A v mixu má zajímavou bilanci 11 výher žádná prohra. Nastupoval jednou na GS a dvakrát Hopmanův pohár. Ríša má šikovnou ruku, hraje rychle, i v singlu je často na síti. A proto je i šikovný do debla a také, i když nemusí, tak často nastupuje s krajany.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist