Francouzi postoupili přes Brity do semifinále Davis Cupu. O finále si zahrají se Srby

8. 4. 2017, 18:02
Aktuality 13
Tenisté Francie si jako první tým zajistili postup do semifinále Davisova poháru. Rozhodující třetí bod pro devítinásobné šampiony vybojovali v duelu s Velkou Británií ve čtyřhře Julien Benneteau a Nicolas Mahut, kteří před domácími fanoušky v Rouenu porazili pár Jamie Murray, Dominic Inglot 7-6 5-7 7-5 7-5. O finále si francouzští tenisté zahrají s týmem Srbska, který v domácím Bělehradu přehrál výběr Španělska.
Tým Francie

Francouzi, kteří hráli semifinále i vloni, se dostali do nadějného vedení v pátek, kdy Lucas Pouille a Jeremy Chardy vyhráli obě úvodní dvouhry nad Kylem Edmundem a Danielem Evansem. Vítězové Davis Cupu z roku 2015 se tentokrát museli obejít bez světové jedničky Andyho Murrayho, který se zotavuje po zranění lokte. Francii čeká v semifinále duel se Srbskem.

Srbové si ve čtvrtfinálovém duelu poradili na domácí půdě v Bělehradu s výběrem Španělska. Rozhodující třetí bod dnes ve čtyřhře získali Viktor Troicki s Nenadem Zimonjičem, kteří přehráli 4-6 7-6 6-0 4-6 6-2 španělské duo Pablo Carreño-Busta, Marc López. "Jsme všichni šťastní, že jsme to zvládli. Atmosféra byla strhující. Všichni jsme si moc dobře uvědomovali, jak moc důležitý zápas to je. Soupeři měli v týmu samé skvělé hráče, takže jsme věděli, že musíme ukázat to nejlepší, co v nás je," řekl po zápase Zimonjič.

"Jsem na nás moc hrdý. Celý týden s týmem byl úžasný. Byla to velice příjemná změna oproti turnajům, kde je člověk více méně pořád sám. Tady jsem měl pocit, že jsem součástí velké rodiny, která má jeden společný cíl. Tvrdě jsme se na tohle utkání připravovali, takže jsem opravdu rád, že to klaplo."

O druhé semifinálové dvojici zatím rozhodnotu není. Ve hře o postup do semifinále se v Austrálii udrželi díky vítězství ve čtyřhře Američané. Jack Sock se Stevem Johnsonem porazili v Brisbane domácí pár Sam Groth, John Peers v pětisetové bitvě 3-6 6-3 6-2 2-6 6-3 a snížili stav utkání na 1-2.

Kapitán Američanů Jim Courier těsně před zápasem nominoval singlovou týmovou jedničku Socka namísto původně nahlášeného Sama Querreyho a patnáctý hráč světového žebříčku si pak spravil chuť po páteční nečekané porážce od Jordana Thompsona. "Jsem dneska na hráče pyšný, ale pořád to bude chtít zítra předvést monstrózní výkon," řekl Courier.

Stav 2-0 byl po pátečních dvouhrách také v belgickém Charleroi, kde v pátek bodovali Steve Darcis a David Goffin. V dnešní čtyřhře však domácí tým neuspěl a Italové Andreas Seppi se Simonem Bolellim tak vykřesali stejně jako Američané v Austrálii naději na zvrat. Italové zdolali domácí duo De Loore/Bemelmans 4-6 6-3 6-4 3-6 7-6 a snížili tak na 1-2.

"Jsem neuvěřitelně šťastný. Byl to strašně těžký zápas a všichni jsme tu dnes nechali maximum. Soupeři hráli neskutečný tenis, ale my jsme to vybojovali. Měli jsme hodně šancí. Některé vyšly, některé ale ne. Důležité však je, že jsme dokázali vyhrát," konstatoval po utkání Bolelli. "Stále máme o co hrát, a to byl náš cíl. Jsme ve hře a zítra se pokusíme vše ještě zvrátit."

• DAVIS CUP 2017, ČTVRTFINÁLE •
páteční a sobotní výsledky (07. a 08. 04. 2017)
Austrálie - USA 2-1 (Brisbane, tv. povrch)
Thompson - Sock 6-3 3-6 7-6(4) 6-4 ... 1-0
Kyrgios - Isner 7-5 7-6(5) 7-6(5) ... 2-0
Groth, Peers - Johnson, Sock 6-3 3-6 2-6 6-2 3-6 ... 2-1
Francie - Británie 3-0 (Rouen, antuka / hala)
Pouille - Edmund 7-5 7-6(6) 6-3 ... 1-0
Chardy - Evans 6-2 6-3 6-3 ... 2-0
Benneteau, Mahut - Inglot, J. Murray 7-6(7) 5-7 7-5 7-5 ... 3-0
Srbsko - Španělsko 2-0 (Bělehrad, tv. povrch / hala)
Djokovič - Ramos 6-3 6-4 6-2 ... 1-0
Troicki - Carreňo 6-3 6-4 6-3 ... 2-0
Troicki, Zimonjič - Carreño-Busta, M. López 4-6, 7-6(4), 6-0, 4-6, 6-2 ... 3-0
Belgie - Itálie 2-1 (Charleroi, tv. povrch / hala)
Darcis - Lorenzi 6-7(3) 6-1 6-1 7-6(4) ... 1-0
Goffin - Seppi 6-4 6-3 6-3 ... 2-0
De Loore, Bemelmans - Seppi, Bolelli 6-4 3-6 4-6 6-3 6-7(6) ... 2-1

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Mahut si snad dělá legraci!!!!!!!!! To jsem ještě neviděla :-))))) Pěknééééééééééé
Reagovat
Krisboy
Miluju daviscupový debly!!! A ty kok.ti z ITF nás o tyhle dramata chtějí připravit. Ten TB v pátým se ještě se skřípěním zubů zkousnout dá, ale další změny prosím neeeeeee!!!
Reagovat
Fandina
JJ, škoda toho TB v pátém setu, ale alespoň bude mít Berďě s Lukym navždy rekord v délce zápasů!!!
Reagovat
Fandina
pochopitelně mezi těmi zápasy, které se hrály nakonec bez TB!!!
Reagovat
Krisboy
Twl Mikuláš dobrej borec!!!!!
Reagovat
Kozoroh
Po Francii postupuje do semifinále DC i Srbsko. Dnešní výhra Nenada a Vika znamená, že Djoker bude moct hned letět do Monte Carla, kde se v blízkosti svého bydliště bude připravovat na tamní antuce, která bude v přespříštím týdnu hostit podnik Masters.
Reagovat
turista
Má to dobrý. V Monte Carlo myslím už 2x vyhrál titul (2013,2015). Má možnost tam ukořistit 3.titul, celkově 68. a možnost začít čtvrtou desítku vyhraných Masters 1000.Idemo Novak!
Reagovat
smazaný uživatel
Super ze Taliani vyhrali, aspon bude este zajtra na co pozerat, ale skoda ze nehra Fabio. Chyba im dost, v dvojhre sancu moc nemaju bez neho /:
Reagovat
Krisboy
Zítra to ještě bude zajímavé, David je skvělej, ale známe Davis Cup, že :)
Reagovat
Krisboy
Itálie x Belgie parádní čtyřhra! Skvělý přestřelky, 8:6 v TB v pátým, vyrovnanější už to bejt nemehlo :D Super.
Reagovat
Fandina
Jo jo, bylo to super napínavé. Nádhera!!!! A na SuperTenisse v televizi ještě víc!!!
Reagovat
Fandina
Belgie včera vyhrála doma nad Itálií oba singly, Darcis porazil Lorenziho a Goggin Seppiho a teď se hraje čtyřhra Bemelmans De Loore Bolelli Seppi, dávají to na SuperTennise pátý set a je to vyrovnané a samozřejmě super atmosféra, která k DC, kde se nehraje jen za sebe patří. Nádhera.
Reagovat
Fandina
Goffin :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist