Francouzka Dodinová v Québecu získala první trofej z turnaje WTA

18. 9. 2016, 23:57
Aktuality 6
WTA QUÉBEC - Halový turnaj WTA v kanadském Québecu vyhrála Oceane Dodinová. Devatenáctiletá Francouzka, která až dosud nebyla ani ve čtvrtfinále, ve finálovém duelu porazila Američanku Lauren Davisovou a poprvé se posune do Top 100.
Profily hráčů
Oceane Dodinová

Oceane Dodinová má v 19 letech na kontě sedm titulů z turnajů ITF, na okruhu WTA ale končila většinou už v kvalifikaci, nebo v prvním kole. Poprvé se talentovaná Francouzka prosadila tento týden v hale v Québecu, kde si zahrála nejen poprvé ve čtvrtfinále, ale svůj životní týden zakončila nečekaným triumfem. 

Oceane DodinováDodinová si v dnešním finále poradila s o tři roky starší Američankou Lauren Davisovou, kterou přehrála díky šesti brejkům 6-4 6-3 a svou neporazitelnost tak prodloužila už na 10 zápasů. Před dvěma týdny totiž triumfovala na antukovém podniku ITF 25k v Barceloně. 

V Kanadě Francouzka využila i nezdaru favoritek v čele s domácí Eugenií Bouchardovou a obhájkyní titulu Němkou Annikou Beckovou. Sama narazila na nasazenou hráčku hned v prvním kole, v němž po třísetovém boji vyřadila Britku Broadyovou.

V pondělním vydání světového žebříčku se Dodinová posune poprvé v kariéře do Top 100, ve které bude šestou nejmladší hráčkou. Mladší budou jen Bencicová, Kasatkinová, Osakaová, Konjuhová a Ostapenková.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (18. 09. 2016)
• Dvouhra - finále •
Dodinová (Fr.) - Davisová (USA) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Kudrjavcevová/Panovová (3-Rus.) 7-6(2) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
janek_da
Laueren má pech se svou výškou. Její servis je hodně atakovatelný. Pokud soupeřka neblbne sama na servu, tak Lauren nemá šanci. 2,3 servisy za set klidně ztratí.
Reagovat
Jabadu
"Hele, a ty ji znáš?"
"Ji šáhnu ve sprše na švába a vona povolí,"
:-)
Reagovat
FulnekUltras
exkluzivní honička pro našeho montíčka... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Frick
Osobně jsem spíš favorizoval Davisovou, která už byla i v TOP 50. Takže i kdyby Terka byla cajk a Davisovou nějak udolala, tak by to ve finále bylo ještě těžší a asi i nepřekonatelné.

Po Cagle v Istanbulu, Viktorii v Gsttadu a Duan Yingying (nejsem si jist na 100%) v Nanchangu je to už čtvrtá vítězka INTu, která předtím nikdy nebyla v TOP 100. A pokud Yingying nebyla v TOP 100 někdy předtím, tak u ní platí to, že ani titul z Nanchangu jí na TOP 100 nestačil. Na TOP 100 musela čekat až do US Open...

No, tak nevim - nesnižuje to trochu prestiž této kategorie turnaje, když je vyhrávájí hráčky, co nikdy nebyly ani v TOP 100 a někdy se ani nejedná o nějaké mladé komety? Naopak, dvě hráčky byly *1989, jedna v "mladším středním" věku a jen Dodin je U20....
Reagovat
EllNino
Duan už byla 100. předtím než vyhrála ten Nanchang :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist