Fucsovics je prvním Maďarem v osmifinále Australian Open. Odměna? Zápas s Federerem

20. 1. 2018, 18:45
Aktuality 30
Po téměř 34 letech postoupil maďarský tenista do osmifinále grandslamového turnaje. Zasloužil se o to Márton Fucsovics, který dnes ve třetím kole Australian Open porazil Argentince Nicoláse Kickera. Jeho dalším soupeřem bude favorizovaný Švýcar Roger Federer.
Márton Fucsovics

Fucsovics zdolal Kickera 6-3 6-3 6-2 a postupem do čtvrtého kola napodobil krajana Balázse Taróczyho, který byl v roce 1984 v osmifinále Roland Garros. Při své první účasti v Melbourne pětadvacetiletý Maďar překvapil ve druhém kole vítězstvím nad třináctým nasazeným Američanem Samem Querreym a dnes si poradil za necelé dvě hodiny s 93. hráčem světa Kickerem.

Během předchozích tří startů na grandslamech přitom Fucsovics nevyhrál ani jeden zápas. Odměnou za nečekaně úspěšné vystoupení na Australian Open mu bude zápas s Federerem, na kterého narazí poprvé v kariéře.

Obhájce titulu na cestě za šestým melbournským triumfem vyřadil Francouze Richarda Gasqueta 6-2 7-5 6-4 a dál útočí na jubilejní dvacátý grandslamový vavřín.

Tuší, co ho v zápase s 80. hráčem světového žebříčku Fucsovicsem čeká. "Byl za mnou loni ve Švýcarsku trénovat. Je to skvělý kluk, hrozně příjemný, dříč. Hraje výborně od základní čáry, opravdu dobře, takže jsem rád, že ho trochu znám," řekl druhý nasazený Federer.

Na vítěze duelu Federer-Fucsovics ve čtvrtfinále může narazit Tomáš Berdych, který se v osmifinále střetne Italem Fabiem Fogninim.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
mahycek
Sem s tou klobáskou, nebyl jsem už 4 dny.
Reagovat
Jabadu
To není noumájní, Uďo!
Dej si panáka, třešně s mlíkem a bude to jak zamlada.
:-)
Reagovat
a.magerova
Kde teď sežene třešně?!
Když už, tak kysané zelí zapít kyškou, aaale... šla bych na TO od konce.... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=5V_8TD0cnhM&feature=youtu.be&t=42s
Reagovat
brixner
Já takhle jednou lelkoval po Bratislavě, přihlásil se hlad a já zapad do bistra, který hlásalo, že přivede k vyvrcholení všechny buňky v těle, tedy i ty chuťový. No, vonělo to tam náramně, všechny ty vovařený, vopečený a vouzený kousky mrtvolek různejch, ještě nedávno všelijak bučících, mektajících a štěkajících, tvorů, svých možností hlasovejch projevů zbavenejch jistě humánně a rychle a já měl najednou slinu skoro až na břicho, jako Čenda, když uslyší zašustění papírem z krámku u Větveho. Sličná prodavačka mi doporučila klobásku z prej mladýho bejčka a povedala mi "Ujo, uvidítě, čo to s vami urobí!" a cudně klopila zrak a já si vzal tedy hnedle dva kousky, který sem dostal na plastovym tácku a pytlíček hořčice k tomu. Já vám to zhlt z takovou chutí, s jakou ten bejček ještě nedávno pobíhal po pláních, zalil to kolou a na pytlíčku vod hořčice si přečet "Sdělano v Maďárii" Ale že já blb to vůbec žral, po návratu na loď sem dostal takovou běhavku, že sem naběhal po palubě dva podzimní kiláky, furt sem něco tlačil a hekal u toho a vono to pálilo a ani moc nevonělo a nakonec mě to uběhalo, že sem celej vysílenej musel šáhnout do mrazáku pro kus lososa a dát si uzdravujícího půl kila, jináč by mě to dočista zabilo! Tolik moje zkušenost z bratami z jihu!
Z Maďarský strany fakt neradno vočekávat žádný kompromisy!
:-)
Reagovat
a.magerova
Jj to znám taky... jsem si ten jejich utrejch dovezla přímo z Maďarska... nejrychlejší a nejefektivnější dieta na světě... člověk přijde o 5 kilo tělesné váhy během jednoho dne... už jsem zažila ledacos, ale tohle bylo fakt nezapomenutelný a teda letělo to do koše i přes ten velmi snový úbytek na váze... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Odmena, zápas s Federerom.

Lol, to uz je aké glorifikovanie. Hned som vedel, kto je autorom.

Nechcem to nejako negovat, ale odmenou mu je skor tych 200K dolárov, hoci austrálskych, 180b do rebricka. Myslim, ze tak to típek naozaj vníma :)

A asi by som skor ako odmenu v 4.kole vnímal toho Sandrgreena ci ako sa volá. Z toho by sa asi sused tesil viac.
Reagovat
brixner
Forhende, měl bys přestat kalit a zapojit trochu rozum! Já sice nevím, z jaký díry tenhle Fučovič vylezl, docela určitě se potloukal s pálkou někde po čelendžrech a vejsledky možná dlouho nikde a na svým hajzlu má plakáty Rogera a Rafy a kouká na ně a říká si něco ve smyslu, že by chtěl jejich podpisy na kšiltovku...A najednou voalá - nastoupí na jednom z nejkrásnějších kurtů světa proti svému idolu, sice asi s vědomím, že dostane naloženo, ale ten způsob zažije pěkne zblízka a nakonec ho velký Roger poplácá po ramenou a řekne "OK, maďároš!" Je více, než jasné, že spousta jiných tuhle možnost mít nikdy nebudou, dalo by se napsat UŽ MÍT NEBUDOU a proto je to svým způsobem veliká odměna! Sice bude asi világoš, ale od toho největšího! Ne na všechno se nutně musí hledět skrze prachy! Kapi, brat moj?
Reagovat
a.magerova
Tak tak... peníze nejsou všechno... jde o pocit štěstí nebo o štěstí jako takové... ale to asi ještě Forehand nezažil bo jinak by mluvil jinak... zvláště, když hošík za Rogerem zajel do Švýcarska potrénovat... teď si může vše co se naučil, vyzkoušet naostro a před mnoha tisíci lidmi v aréně a mnoha milióny u televizorů... už jen ta energie, která tam bude.... :-))
Reagovat
annah
Tak jen doufejme, že nás kluk maďarská nepřekvapí. Že jeho vítězná vlna narazí na Maestra a vrhne ho zpátky do moře.
Reagovat
Mayo
Budem fandiť bratovi maďarskému.
Reagovat
a.magerova
No... co si tak vybavuju, tak u nás se říká, že vy a oni se moc rádi nemáte... ;-)
Reagovat
Jabadu
Neexistují na světě dva národy, které by si byly ta blízké jako Češi a Slováci.
Občas se špičkujeme, ale to právě ukazuje na vyspělost a unikátnost tohoto vztahu.
Krleš!
Reagovat
a.magerova
Ale já psala o vztahu Slováků a Maďarů... ;-)

Češi vs Moraváci potažmo Slováci přijdou na řadu až jindy... :-P
Reagovat
Jabadu
To je příliš složitá vnitřní záležitost Slovenska založená na primitivsmu určitých poliiků.
Co k tomu mám říci?
:-)
Reagovat
a.magerova
No ty nic, ptala jsem se slovensky píšícího nicka... :-P
Reagovat
Mayo
Ja fandím maďarským športovcom.
Reagovat
smazaný uživatel
Mayko. Ak ten Maďar vyhrá, tak sa prebehnem nahý po Budapesti. Este v januári. A ty to budeš nakrúcať :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Práve preto som si z tých stoviek Fed zápasov na GS vybral az tento jeden konkrétny. Konečne som si istý, na tento zápas by vsadil "kĺúče od domu", ako sa hovorí.
Reagovat
a.magerova
Nejde o Rogera, ale o to, jak budeš v té zimě vypadat, můžeš si TO dovolit?
Reagovat
Jabadu
Maďary nezlomila ani Marie Terezie ani Stalin!
Až nám bude nejhůř, hrdý maďarský národ nám možná pomůže.
Reagovat
janek_da
MT je prosila a ne lámala :)
Reagovat
Nola
MT toho madarskeho grofa aj milovala
Reagovat
Jabadu
Jsou jiní a proto mají Orbána.
Orbán říká velké pravdy a chrání svůj národ.
..... .,...
Reagovat
FulnekUltras
Celá "intelektuální" Ojropa na něho nadává, ale ve skutečnosti je ráda, že někdo vůbec začal taky konat.
Reagovat
a.magerova
Prý miloval o ji, ona jeho ne e... to se není čemu divit, Vojta Kotek je Vojta Kotek... :-))

https://img.joj.sk/r1010x/1fd3bf064d2d336f26b0ecd5e37623b7.jpg
Reagovat
Jabadu
a ... a nebo tak!
Mimochodem historii jako vědu považuji za iluzi. Dostupné prameny jsou vždy jen zadáním momentální mafie.
:-)
Reagovat
a.magerova
Navíc s dítětem (následníkem trůnu - Josefem) v náruči, což rozhodlo... ;-)
Reagovat
Nola
pamatam si, ako porazil v DC Klizana, ma skvely servis a FH, Martin bol velky favorit, ale Fuckovic mu to zratal ako malemu chlapcovi, Fedex mu ale vystavi stopku
Reagovat
Krisboy
...a dost nekompromisně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist