Generálka před nejoblíbenějším turnajem je jasná. Kvitová bude obhajovat titul v Birminghamu

9. 2. 2018, 14:10
Aktuality 2
Petra Kvitová už teď pomýšlí na svou nejoblíbenější část sezony, a sice travnaté období. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se před startem svého nejoblíbenějšího turnaje znovu po roce zúčastní červnového podniku WTA Premier v Birminghamu, kde loni nad hlavu zvedla svou jedinou loňskou a celkově jubilejní dvacátou trofej.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová si v červnu po hodně dlouhé době vyzkouší, jaký je to pocit obhajovat turnajový triumf. Sedmadvacetiletá Češka se znovu po roce vydá do britského Birminghamu, kde loni prožila hodně emotivní moment.

Teprve na svém druhém turnaji po návratu totiž získala svůj jediný loňský a zároveň jubilejní 20. kariérní titul. Po prosincovém přepadení a ošklivém zranění levé ruky, kvůli němuž rodačka z Fulneku přes pět měsíců nehrála, takový úspěch téměř nikdo nečekal.

"Ten týden v Birminghamu byl pro mě výjimečný. Strašně se těším, až se tam letos vrátím," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu, která má tak jasno, kde si odbyde generálku před startem svého nejoblíběnějšího turnaje.

V britské metropoli se česká tenistka představí počtvrté v kariéře. Při své premiéře v roce 2008 skončila hned na první soupeřce a o osm let později uhrála kolo. "V Birminghamu mám vždy skvělou podporu. V Británii i na trávě hraju moc ráda, takže se opravdu těším."

Kvitová už od roku 2011 každoročně vyhrává alespoň jeden turnaj. Letos už "má splněno", jelikož v minulém týdnu nenašla přemožitelku na halové akci WTA Premier v Petrohradu.

Podnik stejné kategorie v Birminghamu startuje 18. června a Kvitová se pokusí v britské metropoli zopakovat senzační jízdu z loňska, během níž porazila krajanku Smitkovou, domácí Broadyovou, Francouzku Mladenovicovou, další krajanku Šafářovou a ve finále po obratu Australanku Bartyovou.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
vyvolených není mnoho.
Reagovat
lvicek
Je super, ze Peta bude hrat na trave pred Wimbledonem, moc rada na ni koukam, kdyz hraje na trave. Jen me mrzi, ze travnata sezona je tak kratka :(. Byla bych rada, kdyby mohla hrat turnaje dva, ale to asi nechce vzhledem k Wimbledonu. Ja bych tam hned pridala tyden, ale to je furt sama antuka, antuka, betony... :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist