Ginepri má druhý titul z Indianapolisu, třetí celkově

27. 7. 2009, 10:47
Aktuality 0
ATP INDIANAPOLIS - I když během první poloviny sezony vyhrál pouhé čtyři zápasy, dokázal Američan Robby Ginepri v uplynulém týdnu ovládnout turnaj v Indianapolisu. Ve finále porazil krajana Querreyho a připsal si třetí titul. V Indianapolisu triumfoval také před čtyřmi lety.
Profily hráčů
Robby Ginepri

Třetí nasazený Sam Querrey postupoval bez ztráty setu, ale ani třetí letošní finále v titul nepřetavil. V Aucklandu nestačil na Del Potra, před 14 dny v Newportu na Rajeeva Rama. Jednadvacetiletý Američan v Indianapolisu usiloval o svůj celkově druhý triumf, když se z premiérového vítězství radoval loni v Las Vegas.

Querrey ve čtyřech zápasech nasázel 45 es, v duelu s Robbym Gineprim, vůbec jejich prvním vzájemným na okruhu ATP, však pouhé dvě. "Dnes jsem podával příšerně, Robbymu se navíc dařilo dobře returnovat. Hlavně po mém druhém servisu. Vůbec jsem nemohl chytit rytmus," hledal příčiny porážky Querrey.

Ale i díky třetí finálové porážce se v dnešním vydání žebříčku dočká svého maxima, když se posune na 32. místo. Výš ještě nebyl.

To šestadvacetiletý Ginepri byl před čtyřmi lety už i světovou patnáctkou. Letos však ze 17 zápasů vyhrál jen čtyři a propadl se na až chvost první světové stovky. Nečekaný triumf ho ovšem vyšvihne o 39 míst nahoru a objeví se na 56. pozici.

Ginepri hrál ve finále potřetí a pokaždé v něm vyhrál. Premiérového vítězství se dočkal před šesti lety na trávě v Newportu, o dva roky později ovládl turnaj v Indianapolisu. Letos se mu to povedlo podruhé azískal šek na 80.000 dolarů.

"Jsem rád, že se mi konečně povedlo prolomit tu hroznou sérii. Až do tohoto turnaje jsem letos nedokázal vyhrát alespoň dva zápasy po sobě. Teď mi to dodá sebevědomí do zbytku sezony," přerdpokládá Ginepri.

Poslední dva roky hrál ve finále Rus Tursunov. Letos vypadl ve čtvrtfinále s Dancevicem, ale chuť si spravil ve čtyřhře, když získal titul po boku Lotyše Gulbise.

- ATP INDIANAPOLIS (USA, tv. povrch, 450.000 dolarů) -
nedělní výsledky (26. 07. 2009)

Dvouhra - finále:
Ginepri (USA) - Querrey (3-USA) 6-2 6-4

Čtyřhra - finále:
Gulbis/Tursunov (Lot./Rus.) - Fisher/Kerr (1-Austr.) 6-4 3-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist