Goffin a Čorič v Acapulku nezaváhali, hvězdy začnou až v úterý

28. 2. 2017, 07:57
Aktuality 6
ATP ACAPULCO - V Acapulku odstartoval kvalitně obsazený turnaj ATP 500 a žádné velké překvapení se první hrací den nekonalo. David Goffin i Borna Čorič potvrdili roli favoritů a do druhého kola postoupili se ztrátou pouze tří, respektive dvou gamů. Největší hvězdy turnaje Novak Djokovič a Rafael Nadal odstartují až v úterý.
David Goffin

David Goffin na posledních dvou turnajích v evropských halách došel až do finále a poprvé pronikl do Top 10. Včera po týdnu volna vstoupil jako světová jedenáctka do turnaje na tvrdém povrchu v mexickém Acapulku a na úvod potvrdil roli favorita. 

Pátý nasazený Belgičan si v prvním vzájemném duelu poradil se Stephanem Robertem. Francouzskému protihráči nenabídl jediný brejkbol a za 54 minut zvítězil 6-1 6-2. Letošní bilanci si tak vylepšil na 13-5 a i na páté letošní akci zvládl svůj úvodní zápas.

O postup do čtvrtého čtvrtfinále v řadě si šestadvacetiletý Goffin zahraje buď s Američanem Samem Querreym, nebo s Britem Kylem Edmundem.



Roli papírového favorita zvládl i Borna Čorič, byť letos marně hledá formu. Dvacetiletý Chorvat smetl dvakrát 6-1 domácího outsidera a až 560. hráče světa Lucase Gomeze, který dostal díky divoké kartě svou druhou šanci zahrát si hlavní soutěž na okruhu ATP.

Čorič letos hraje na šestém turnaji. Na prvních třech skončil v prvním kole, v únoru už svůj vstup do soutěže třikrát zvládl. Druhé kolo ale zatím zůstává jeho letošním maximem, o jeho překonání si zahraje buď znovu po dvou týdnech s krajanem Marinem Čiličem, nebo v odvetě za Melbourne s Ukrajincem Aleksandrem Dolgopolovem.

Ze hry už je první z nasazených hráčů. 'Černý Petr' zůstal Johnu Isnerovi, který v Acapulku ani na třetí pokus neuhrál jediný set. Letos jednatřicetiletý Američan skončil v prvním kole po porážce 4-6 4-6 s o čtyři roky mladším krajanem Stevem Johnsonem, jenž vyhrál třetí vzájemný duel v řadě a celkovou bilanci vyrovnal na 4-4. Ve druhém kole se Johnson utká s dalším krajanem Ernestem Escobedem.

Jordan Thompson si v oblíbeném turistickém letovisku na pobřeží Tichého oceánu, kde se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser místo zraněného Raonice, připsal skalp Feliciana Lópeze. Dvaadvacetiletý Australan vyhrál nad Španělem 2-6 6-3 6-3 a počtvrté v sezoně postoupil do druhého kola. V něm se utká s čerstvým šampionem z Delray Beach Američanem Jackem Sockem, nebo s Japoncem Jošihito Nišiokou.

Djokovič, Nadal, Del Potro, Thiem či Kyrgios začnou až v úterý
Největší hvězdy letošního ročníku do soutěže vstoupí až v úterý. Vůbec první turnaj ATP v Latinské Americe čeká na světovou dvojku Novaka Djokoviče, kterého v prvním kole vyzve Slovák Martin Kližan. Pokud ho Srb porazí, mohl by ve druhém kole narazit v odvetě za vyřazení z loňské olympiády na Argentince Juana Martína Del Potra, který odstartuje proti Američanovi Tiafoeovi.

Šampion z let 2005 a 2013, kdy se hrálo naposledy na antuce, Rafael Nadal začne proti přemožitele Andyho Murayho z Melbourne Němci Mischovi Zverevovi. Obhájce titulu a čerstvý vítěz Ria de Janeiro Rakušan Dominic Thiem se v prvním kole utká s Francouzem Gillesem Simonem, Australan Nick Kyrgios bude čelit Dudimu Selovi z Izraele.

"Obsazení soutěže je velmi působivé. Bude to hodně těžký turnaj," uvědomuje si nejvýše nasazený Djokovič, kterého během tréninku sledovaly stovky fanoušků.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.469.745 dolarů
pondělní výsledky (27. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Goffin (5-Belg.) - Robert (Fr.) 6-1 6-2
Johnson (USA) - Isner (8-USA) 6-4 6-4
Čorič (Chorv.) - Gómez (Mex.) 6-1 6-1
Mannarino (Fr.) - Fritz (USA) 3-6 7-6(5) 6-4
Thompson (Austr.) - F. López (Šp.) 2-6 6-3 6-3
Escobedo - Kozlov (oba USA) 6-1 2-6 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Alexandria
Vyhra Goffina bola predsa samozrejmost
Reagovat
Fandina
Spíš Čoriče. Robert umí zahrát dobře.
Reagovat
Krisboy
David je válec. Rychlej jako blesk, přesnej jako laser.
Reagovat
kada.tom
byť Borna není zrovna v pohodě, s Mexičanem si poradil bez jakýchkoliv potíží :-))
Reagovat
smazaný uživatel
bez prekvapeni? A co prohra 1111 (+1)? Za hodku hotovo! Krize a sesup trva, nepomaha ani nova jednicka pro Johnovo povzbuzeni, nevim uz no, jsme za zenitem.... tyhle generacni obmeny... :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že na konci roka uvidím toho španielského tragéda (Lopeza) mimo top 100. To je paródia na tenis, čo on predvádza v aktuálnej sezóne. Za to by mal vracať prize money.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist