Goffin porazil Thiema a na Turnaji mistrů postoupil do semifinále

17. 11. 2017, 16:24
Aktuality 57
TURNAJ MISTRŮ - Na Turnaji mistrů je rozhodnuto o semifinalistech. Nejlepší kvarteto doplnil po bojích ve skupinách debutant David Goffin, který dnes v Londýně zvládl klíčový zápas proti Rakušanovi Dominicu Thiemovi. O finále si belgický tenista zahraje s šestinásobným šampionem Rogerem Federerem.
David Goffin

Zatímco loni si David Goffin zahrál na Turnaji mistrů pouze jeden zápas v roli náhradníka, letos už startuje jako plnohodnotný účastník a svou premiéru proměnil v postup do semifinále.

Šestadvacetiletý Belgičan v londýnské O2 areně začal vydřenou výhrou nad zraněním limitovaným Rafaelem Nadalem a připsal si svůj první skalp světové jedničky. Ve středu sice utrpěl debakl s Grigorem Dimitrovem, dokázal se z něj však oklepat a dnes uspěl v přímém souboji o 2. místo ve skupině proti Dominicu Thiemovi

I když se Goffinovi nepovedl vstup do utkání, od stavu 0-3 a 0-15 vyhrál patnáct fiftýnů v řadě a do konce utkání ztratil už jen dva gamy. Za necelou hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil už na 8-3.



Čtyřiadvacetiletý Rakušan Thiem dnes spáchal 27 nevynucených chyb včetně 6 dvojchyb a trefil jen 11 winnerů. Na Turnaji mistrů hrál podruhé v kraiéře a stejně jako loni skončil ve skupině s bilancí 1 výhra a 2 porážky. V závěru letošní sezony vyhrál jen tři z deseti zápasů.

"Měl jsem skvělý, opravdu skvělý úvod. Pak jsem ale začal dělat hloupé chyby, nechal jsem ho vrátit se do zápasu a až do konce jsem byl ztracený," uvedl sebekriticky Thiem.

Goffin si o postup do finále zahraje v sobotu od 15:15 SEČ s favorizovaným Švýcarem Rogerem Federerem. S šestinásobným šampionem prohrál všech šest vzájemných duelů, naposledy na o deset let staršího soka vůbec nestačil minulý měsíc v Basileji.

"K vítězství nad Rogerem jsem stále ještě nenašel klíč. Upřímně, nevím, co mám zítra dělat. Ale něco zkusím, něco jiného, něco, co jsem ještě neudělal," uvedl Goffin. "Já nemám co ztratit. On hraje pořád tak skvěle, bude velkým favoritem," dodal osmý hráč světa Goffin, který je prvním belgickým semifinalistou Turnaje mistrů ve dvouhře. 

O druhé místo ve finále pak večer svedou souboj Američan Jack Sock a Bulhar Grigor Dimitrov, který vyhrál skupinu bez porážky. Dnes s jistotou postupu nevypustil utkání se španělským náhradníkem Pablem Carreñem-Bustou, kterého deklasoval dvakrát 6-1.

Letos se poprvé po devíti letech stalo, že se do semifinále dostali hned tři nováčci (Goffin, Dimitrov a Sock). Naposledy se to v roce 2008 povedlo Novaku Djokovičovi, Andymu Murraymu a Gillesu Simonovi. Mimochodem tehdejší ročník byl jediným, v němž Federer neprošel skupinou.

• TURNAJ MISTRŮ 2017 •
Londýn, Velká Británie, tv. povrch (hala), 8,000.000 dolarů
páteční výsledky (17. 11. 2017)
• Skupina Peta Samprase •
Goffin (7-Belg.) - Thiem (4-Rak.) 6-4 6-1
Dimitrov (6-Bulh.) - Carreño (Šp.) 6-1 6-1
Konečné pořadí:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Dimitrov 3 3 0 6-1 42-19 3
2. Goffin 3 2 1 4-3 33-34 2
3. Thiem 3 1 2 3-5 35-43 1
4. Carreño-Busta 2 0 2 1-4 15-27 0
5. Nadal* 1 0 1 1-2 17-19 0
*Nadal po prvním zápase odstoupil, nahradil ho Carreño-Busta
Semifinálové dvojice (sobota 18. 11.):
od 15:15 SEČ Federer (2-Švýc.) - Goffin (7-Belg.)
od 21:15 SEČ Dimitrov (6-Bulh.) - Sock (8-USA)
• Skupina Woodbridge a Woodfordea •
Marach/Pavič (Rak./Chorv.) - B. Bryan/M. Bryan (5-USA) 6-4 6-4
J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) - Kubot/Melo (1-Pol./Braz.) 6-4 6-2
Konečné pořadí:
# JMÉNO Z V P S G B
1. J. Murray/Soares 3 2 1 5-2 36-22 2
2. Kubot/Melo 3 2 1 4-2 31-29 2
3. B. Bryan/M. Bryan 3 1 2 2-5 29-34 1
4. Marach/M. Pavič 1 1 0 2-0 10-8 1
5. Dodig/M. Granollers* 2 0 2 0-4 12-25 0
* Dodig s Granollersem z turnaje odstoupili
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
a.magerova
VOPOVAŽ SE !!!
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
blixa
Szafra ... :(
Reagovat
a.magerova
Doufám, že máš dnes večer čas, potřebuju utěšit... ;-)
Reagovat
blixa
No... ale jo, něco vyšetřím .. ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Nola
Busta dostal vyprask... skupina Samprasa nestala za nic, skupina Beckera priniesla aspon vyrovnane zaujimave zapasy
Grigor hral vyborne, ale zatial nestretol poriadneho supera, snad semi bude zaujimavejsie
Reagovat
Labi
Grigor si to zatím užívá, nevypustí jediný game, hraje na první pohled podobně jako na AO. Nutno však dodat, že první zápas s Thiemem tak přesvědčivý nebyl a po výhře a následném odstoupení Nadala už tušil, že by si postup měl pohlídat a hrál tzv. v klidu. Otázka je co s ním udělá to že další zápas je už zase vyřazovací a navíc s neoblíbeným soupeřem, který se také v Londýně překonává, rád bych viděl finále FedererxDimitrov obávám se ale, že Sock Grigorovi udělá čáru přes rozpočet, páč v tom zápase on bude ten co nemusí, nýbrž může....
Reagovat
Fandina
Gríšánek Bustičku málem odrovnal. Tak doufám, že si něco nechal také na ponožku.
Reagovat
Tuttovka
Tak Grigor hraje dobrou fazónku :D...
Reagovat
d@ve
Wow, z Grigora jde až strach. :) Vůbec nic nevypouští..
Reagovat
d@ve
Doufám ve finále Rogera s Grigorem. :)
Reagovat
annah
Federerovi na návštěvu u Williama a Kate
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-5093161/Roger-Federer-family-visit-Kensington-Palace.html
Reagovat
Fandina
Gríšánek s Bustičkou na place. Dva moji oblíbenci. Jsem zvědavá, jak budou hrát.
Reagovat
brixner
Tak to je fakt nemilý, dneska jen každej každýho vokrádá...Mě se stalo něco podobnýho-nějakej neznaboh mi vybílil sklepní kóji! Škoda byla vobrovská-zmizela mi dřevěná police ze dřeva, plakát Zobky v životní velikosti, kterej sem zrovínka plánoval pověsit do vobejváku a ten sem fakt vořval, nějaký zavařený vokurky a meruňky...Okamžitě jsem ztropil alarm, babka Mrákotoic zavolala zásahovku, přijeli za hoďku s tím, že prej jim nějakej vtipálek zamknul v kamrdlíku vochranný štíty a bez vochrany je to vo hubu a hned, v domění, že já jsem ten lapka, chtěli mi nasadit waterboarding, před kterým mě zachránily jen moje úpěnlivý prosby! No a pak se dali do vyšetřování, daktyly a vlasy, i nějakej trus našli, ale po zjištění, že visací zámek nebyl vůbec porušenej, to zabalili, že prej na takhle složitej případ nejsou vyškolení a tuhle odsouzeníhodnou událost vložili na ústředně do krabice s názvem "Joe Doe" Byl jsem roztrpčen, člověk platí daně jako mourovatej a teď todle! Už to vypadalo, že pachatel bude navždy neznámý, ale přišel vobrat: sousedka našla u svýho synka v teplákách uschlou vokurku a hned poznala, že patřila do mýho portfólia a řekla mi to! No, já si toho spratka podal, to vám povidam-lítal skoro až ke stropu a když už nemoh, vypadlo z něj, že když sem jeho mamince tehdá doma něco vysvětloval v ložnici a on se nudil, potáh mi z bundy klíče a zašel si do sklepa pro nějakou tu pochutinu a já, zabrán jako vždy do sousedské výpomoci, jsem ani nepostřeh, že mi je zase vrátil a dělal, jako by se nechumelilo! No dacan jeden nevychovanej, já bejt jeho fotr...No, naštěstí nejsem, ale klíče vod tý doby nosim na krku na tkaničce a to bych musel bejt už totální jelito, aby mi je někdo čórnul vodsaď! Svuj majetek si prostě chránit budu a hotovo!
:-)
Reagovat
Fandina
:-))
Ale je to škoda, že Policie nevyšetřovala, když byl neporušený zámek. Přece jenom jsou tací, zloději, co vykradou a zámek zase uvedou do původního stavu. Nicméně, to nebyl tenhle případ, když to bylo, jak píšeš, že to bylo.
:-))
Reagovat
brixner
No jo, ale teorie a praxe jsou rozdílný veličiny! Voni mi řekli, že pokud je zámek neporušenej, což byl, tak se to dle příruček bere, jako by se nic nestalo! Byl tam zámek? Byl! Tak konec vyšetřování!
Ale přesto sem měl nakonec výčitky svědomí...Když se tam ten malej zloděj válel v krvi a řval, jako tur, že to taklenc vlastně nemyslel, bylo mi to najednou tak nějak líto...Že sem, já blbec, ten plakát neschoval doma ve skříni...
Ta dnešní mládež, buď to furt čučí do mobilů, anebo se poflakuje po ulicích a ukradnou všechno, co není přivařený! No, roste to pro kriminál, zlatá mládež před revolucí :-))
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že před revolucí se nekradlo? Já mám pocit, že všude a všechno, protože to všechno patřilo všem :-).
Reagovat
FulnekUltras
Tak jestli ty prkna a pytle cementu byly pro pozdější odesáky dobrý trénink na celé fabriky, tak Jirka Kajínek po převratu už zásadně zámky při odchodu poškozoval takzvaně na pojišťovnu.
Reagovat
Fandina
Tenkrát platilo, že kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu. Na stavbě se kradly cihly, na polích plodiny a nikomu to nepřipadalo nenormální.
Reagovat
FulnekUltras
Tak doufám, žes rodinu nijak závažně nepoškodila.
Reagovat
Fandina
Já nekradla, ale vím, že se to dělo.
Reagovat
FulnekUltras
tak určitě ;)
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
peek
Nech se spíš vyšetřit psychiatrem a né poldama.
Reagovat
smazaný uživatel
+ 1
Reagovat
smazaný uživatel
Brixner si plete tenisportal s penisportalem ... A ještě si myslí, že je vtipný.
Reagovat
Fandina
Je to vtipné počteníčko, copak to tam nevidíš?
Reagovat
blixa
Ale ono to je vtipný ! Nebuď takový suchar ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Moje dcera, když byla malá, vždycky říkala, že tatínek hraje penis. Občas tím uváděša společnost do rozpaků...
Reagovat
Fandina
Neber všechno tak vážně. Vždyť je to krásné vyprávní, střípky, zkazky. Až to vydá, jestě se budeš chlubit, že to nejdřív psal pro TP.
Reagovat
peek
Jo a podtitul to bude mít: Hypersexuální grafoman s pokročilou sousedkofilií vypráví... :-)
Reagovat
Fandina
Ne, bude se to jmenovat, já a sousedky D::
Reagovat
a.magerova
Spíš to vidím na: "Oko za oko, zub za zub."
Sousedka/matka zas byla synův majetek, takže když obíráš Ty jeho, proč by nemohl on Tebe... :-P
Reagovat
hatatytla
Novak Djokovic nebyl na turnaji mistrů v roce 2008 nováček, hrál na něm už v roce 2007.
Reagovat
Kozoroh
+ Goffin taky není letošní debutant správně vzato, loni odehrál jeden zápas.
Reagovat
svetova.dvojka
Federer je Goffinům idol, ten je z něho posraný jak Židé z Hitlera,
Goffin ještě předtím než nastoupí na kurt, tak už Federer vede o set a dva breaky a to se věru proti Federerovi otočit nedá. Pro Fedexe postup zdarma, žák si nikdy netroufne na mistra... možná někdy ano , ale na to je potřeba zdravé sebevědomí a to Goffin vážně nemá, to je takový posránek..., ten si z Federera sedne na zadek.
Reagovat
spaniel
Dome, Dome...fyzicka priprava nestaci. Mozna bys mel vedle Rockyho trenera angazovat i tenisoveho.
Reagovat
D@nny
Blb a domaci mazlicek se opet ozval:) Neni to tak, ze Thiem dopuje, to by prece jenom jeho kondici vysvetlovalo ne?:D
Reagovat
Kozoroh
Reaguješ mimo mísu.
Reagovat
a.magerova
To je bohužel trend poslední doby... sice vím o tématu málo nebo nic, ale o to víc se k němu vyjadřuju... :-/
Reagovat
miros
No hurá. To jsem rád že gofiin vyhrál, protože přeci jenom Dominic si myslím, že by byl pro Fedexe horší. Doufám, ze semifinále dopadne dobře, si myslím pro Federera jasně. No a James Sock by mohl vyřadit Dimitrova. Myslím si, že je to reálné i když se musím přiznat, že možná Dimitrov by byl lepší ve finále než Sock. Ten by mohl být nebezpečnější, ale uvidíme no přesto věřím Fedexovi. Doufám, že to dá a pokud ano, tak to bude neskutečný. Myslím si, že má obrovskou šanci vyhrát Turnaj mistrů.
Reagovat
Franky
Dominik je v hale nieco ako Nadal akurat este o 30% slabsi...Nebal by som sa toho SF z dvojice Thiem/Goffin je to uplne jedno - 2setova zalezitost
Reagovat
mayday
Jak je to prosím s tím deblem? Pokud se dívám na tabulku, Murray/Soares můžou večer i 0-2 prohrát a budou stejně postupovat, protože budou mít i tak lepší skóre jak Bryani. Na druhou stranu, můžou postoupit Marach/Pavič, pokud odehráli jedinej zápas a mají kladnej bod, nebo tam jsou jen jako záskok a postoupit nemůžou? Díky.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
pokud Murray se Soaresem prohrajou, tak postupují Bryanové, protože je ve vzájemnym duelu porazily :) Marach s Pavičem nemůžou postoupit, protože i skóre 1-2 je lepší než 1-0 (víc odehraných zápasů)

Murray a Soares teda musejí vyhrát, aby postoupili, v případě prohry jdou dál Američani
Reagovat
mayday
Jasný, pokud zaskakuji za Dodiga, tak mají 1-2. Jenže když vyhrají Kubot/Melo, tak mají Bryani i Murray 1-2 a Bryani lepší vzajemnej, ale Marach by pak měli také 1-2 a zase lepší vzajemnej s Bryanama, tak se ptám, neznám přesné pravidla.
Reagovat
Fandina
Nejde sčítat zaskakování. Dodig Granollers má žádnou výhru a dva prohrané zápasy a Marach Pavič jeden vyhraný a ti postoupit nemohou, protože nejdřív rozhodují body za počet výher, potom počet odehraných zápasů a teprve potom vzájemný zápas, když mají dva stejný počet výher.
Reagovat
Fandina
Takže, když vyhraje Kubot Melo, budou mít tři body, tři výhry a postoupí z prvního místa. Na druhé místo se bude rozhodovat mezi Bryany, Murray Soares a Marach Pavic. Všichni budou mít jeden bod za jednu výhru. Vyřadí se Marach Pavic, protože bude mít nejméně odehraných zápasů. Pak se bude rozhodovat mezi Bryany a Murray Soares. A protože vzájemný zápas vyhráli Bryani, tak postoupí do semifinále oni.
Reagovat
mayday
Ok, díky.
Reagovat
Nola
David prekonal tu kocovinu v zapase s babyFedom, zial dalsi vyprask ho caka v semi s tatomFedom
Reagovat
Franky
tatom :D
Reagovat
a.magerova
Pěkné Davide... ;-)
Reagovat
Franky
Goffin - Federer
Dimitrov - Sock
Zeby Sock - Federer finale? :O
Reagovat
Pe3k
Těžko říct koho raději, Dimitrova sice Fed owní jenže poslední zápas už tak jasný nebyl a Grigořisko je ve formě. Oba mají životní sezonu, ponožka mi přijde nebezpečnější, ani nvm why, asi k vůli fh.
Reagovat
Franky
posledny bol vyrovnany?! 6:4 6:2 6:4 pre Fedexa...Grisa sice hral dobre ale tento rok by Rog na Wimbledone zlozil aj Djokera z roku 2015...
Reagovat
Pe3k
JJ, spletl jsem se.
Reagovat
Franky
aj majster tesar sa obcas utne :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist