Goffin se poprvé kvalifikoval na Turnaj mistrů

2. 11. 2017, 19:58
Aktuality 5
David Goffin se poprvé v kariéře kvalifikoval na Turnaj mistrů. Šestadvacetiletý Belgičan se do Londýna dostal navzdory zranění kotníku, které ho připravilo o celou část turnajů na trávě včetně Wimbledonu. Po dnešku už zbývá jen jedna volná vstupenka.
Profily hráčů
David Goffin

David Goffin si už na Turnaji mistrů jeden zápas zahrál, loni však pouze jako náhradník. Letos se na klání pro osm nejlepších tenistů uplynulé sezony dostal již jako plnohodnotný účastník, k čemuž mu výrazně pomohlo i předčasné ukončení sezony Stanem Wawrinkou, Andym Murraym a Novakem Djokovičem. 

Šestadvacetiletý Belgičan si přitom začátkem června ve 3. kole Roland Garros poranil kotník a sedm týdnů nehrál. Přišel tak o možnost bojovat o dobrý výsledek na pařížském grandslamu i o celý Wimbledon. Navíc se mu po návratu na kurty nedařilo a celkem tři měsíce nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě.

Nejvíce bodů Goffin, kterého v listopadu čeká i finále Davis Cupu ve Francii, získal v úvodu sezony, kdy si zahrál čtvrtfinále Australian Open a ve finále halových podniků v Sofii a Rotterdamu, a na přelomu září a října. když během dvou týdnů vyhrál turnaje ATP 250 v Shenzhenu a ATP 500 v Tokiu.

Goffin si dnes mohl zajistit postup do Londýna sám, po nervózním výkonu však v osmifinále Masters 1000 v Paříži prohrál 3-6 3-6 s domácím Julienem Benneteauem a musel doufat na zaváhání konkurentů. Čekal jen něco málo přes hodinu, než Lucas Pouille vypadl s Jackem Sockem.


Před Goffinem si start na Turnaji mistrů zajistili Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Marin Čilič a Grigor Dimitrov. Poslední místo v boji o účast na prestižní akci v londýnské O2 areně zatím drží Španěl Pablo Carreño-Busta, dostat se před něj ale může ještě kvarteto konkurentů.

Nejblíže k tomu má Argentinec Juan Martín Del Potro, který v Paříži potřebuje postoupit do semifinále, k čemuž mu zítra stačí porazit Johna Isnera. Naději dostat se poprvé na Turnaj mistrů mají ještě Američané John Isner a Jack Sock a Španěl Roberto Bautista, pro všechny však platí stejná podmínka - získat v Paříži první titul z turnajů Masters.

POŘADÍ PRO TURNAJ MISTRŮ K 2. LISTOPADU
1. Nadal (Šp.) 10555 / kvalifikován
2. Federer (Švýc.) 9005 / kvalifikován
3. A. Zverev (Něm.) 4410 / kvalifikován
4. Thiem (Rak.) 3815 / kvalifikován
5. Čilič (Chorv.) 3715 / kvalifikován
6. Dimitrov (Bulh.) 3650 / kvalifikován
7. Wawrinka (Švýc.) 3150 / předčasně ukončil sezonu
8. Goffin (Belg.) 2975 / kvalifikován
9. Carreño-Busta (Šp.) 2605 / v Pařiží skončil
----------------------------------
10. Del Potro (Arg.) 2595 / v Paříži je ve čtvrtfinále
11. Djokovič (Srb.) 2585 / předčasně ukončil sezonu
12. Querrey (USA) 2525 / v Paříži skončil
13. Anderson (JAR) 2470 / v Paříži skončil
14. Tsonga (Fr.) 2320 ) / v Paříži skončil
15. Murray (Brit.) 2290 / předčasně ukončil sezonu
16. Pouille (Fr.) 2235 / v Paříži skončil
17. Isner (USA) 2085 / v Paříži je ve čtvrtfinále
18. Berdych (ČR) 2050 / předčasně ukončil sezonu
19. Bautista (Šp.) / v Paříži je v osmifinále
20. Kyrgios (Austr.)  2010 / předčasně ukončil sezonu
21. Sock (USA) 1945 / v Paříži je ve čtvrtfinále
Kompletní žebříček
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vzhladom na konkurenciu zasluzene, ale Nole aj Andy by ho bodovo zrejme predbehli, ak by od W pokracovali.
Reagovat
dunphy
Gratulace! Zaslouženě! :)
Reagovat
horska.kraslice
Mám radost. Když po tom nešťastném zranění na RG ztratil nejen sedm týdnů, ale i formu, nevěřila jsem. Ale pak najednou jako by někdo mávl kouzelným proutkem anebo jakoby se David probral ze zlého snu a začal mohutně stíhat špičku pelotonu. A dostihl. Super. :-)
Reagovat
fialka
Teším sa.
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist