Goffin v Shenzhenu přerušil sérii šesti finálových nezdarů a má třetí titul

1. 10. 2017, 13:48
Aktuality 2
ATP SHENZHEN - Belgičan David Goffin v čínském Shenzhenu zdolal 6-4 6-7 6-3 Ukrajince Alexandera Dolgopolova a po sérii šesti finálových nezdarů ukončil tříleté čekání na svůj třetí titul.
David Goffin

Goffin vyhrál své první dva turnaje v průběhu dvou měsíců v roce 2014, na třetí však čekal více než tři roky. Šestkrát se v průběhu tohoto období probojoval do finále, ale pokaždé, z toho dvakrát letos v Sofii a Rotterdamu, odešel poražen.

Proti Dolgopolovovi šestadvacetiletý Goffin získal první set, ve druhém měl ale dlouho navrch o dva roky starší soupeř. Dostal se do vedení 5:1, ale Belgičanovi se podařilo sadu dovést do tie-breaku. V něm však vyhrál 7:5 Ukrajinec a vynutil si třetí set.

Zápas rozhodl Goffinův brejk na 4:3. První mečbol pak dvanáctý hráč světa proměnil bekhendovým prohozem po lajně a udržel si šanci na premiérovou účast na Turnaji mistrů.

• ATP 250 SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 731.680 dolarů
nedělní výsledky (01. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Goffin (2-Belg.) - Dolgopolov (5-Ukr.) 6-4 6-7(5) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Peya/Ram (2-Rak./USA) - Mektič/Monroe (1-Chorv./USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
fialka
Konečne po 3 rokoch! Mám radosť, je mi veľmi sympatický. gratulka
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace Davidovi, a brzký návrat do desítky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist