Golubicová po prohře s Kvitovou: Rozhodlo pár míčů, od obou to bylo jako na houpačce

10. 2. 2018, 16:34
Aktuality 2
Viktoria Golubicová má na fedcupové zápasy proti českým tenistkám dobré vzpomínky. Předloni dokázala Švýcarka na domácí půdě v Lucernu porazit Barboru Strýcovou i Karolínu Plíškovou a solidní utkání odehrála i dnes v pražské O2 areně proti Petře Kvitové. Bod Švýcarka pro svůj tým sice nezískala, uhrála ale set a dostala Kvitovou pod tlak. Rozhodlo pár míčů, konstatovala Golubicová na tiskové konferenci.
Profily hráčů
Viktorija Golubicová

"Byl to výborný zápas a já jsem si ho užila. Měla jsem několik šancí, ale hrát proti Petře je hodně náročné, protože vás drží neustále pod tlakem a svou hrou na vás vyvíjí velký tlak. Jsem ráda, že jsem se po nevydařeném prvním setu dokázala navrátit do zápasu a uhrát druhý set," hodnotila utkání Švýcarka na tiskové konferenci.

"Řekla bych, že to bylo z obou stran jako na houpačce, obě jsme měly výborné míče, ale i ty horší. Myslím, že rozhodlo několik málo míčů ve třetím setu, kdy Petra zahrála několik míčů na lajnu a tím se dostala nahoru."

"Nemyslím si, že by Petra v průběhu zápasu něco nějak výrazně změnila. Ona není typem hráčky, která hodně mění hru. Jí se prostě jen dařilo uplatňovat svou agresivní hru, hrála hodně tvrdě a byla o trošku víc stabilnější hráčkou. Právě to pravděpodobně rozhodlo. Ona opravdu věří ve svou hru bez ohledu na to, jestli má dobrý, nebo špatný set, což se dnes ukázalo. Je to velká bojovnice za každé situace."

"Prohrála jsem, ale i tak se domnívám, že jsem odehrála několik dobrých bodů a budu věřit, že mi to zítra může pomoci. Budu se snažit vzít z dnešního zápasu jen to nejlepší, ale Bára je úplně jiný typ hráčky. Uvidíme, co se stane zítra," dodala Švýcarka, které momentálně v žebříčku WTA patří 100. příčka. "Atmosféra byla úžasná, všechny hráčky milují takové zápasy. Tady v Praze je to výhoda pro Češky, to je jasné."

 

Komentáře

2
Přidat komentář
horska.kraslice
Myslím, že Viktorija Petru charakterizovala dost trefně: "Ona (=Petra) opravdu věří ve svou hru bez ohledu na to, jestli má dobrý, nebo špatný set, což se dnes ukázalo. Je to velká bojovnice za každé situace".
Reagovat
FulnekUltras
má vyloženě kolektivní cítění - pro FC skvělá vlastnost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist