Görgesová vyhrála WTA Elite Trophy v Zhuhai

5. 11. 2017, 10:33
Aktuality 22
WTA ZHUHAI - Julia Görgesová zakončila sezonu 2017 sérií devíti výher. Dva týdny po triumfu v Moskvě, kde ukončila šest let dlouhé čekání na titul, vyhrála i podnik WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. Ve finále devětadvacetiletá Němka porazila Američanku Coco Vandewegheovou a získala celkově čtvrtý a dosud nejcennější titul.
Profily hráčů
Julia Görgesová

Julia Görgesová má za sebou životní sezonu, kterou zakončí poprvé jako německá jednička a 14. hráčka světa. Výš ve světovém žebříčku nikdy nebyla. 

Rodačka z Bad Oldesloe, jež ve čtvrtek oslavila 29. narozeniny, si letos zahrála pětkrát ve finále a dvě z nich proměnila ve vítězství. Poprvé uspěla před dvěma týdny na podniku WTA Premier v Moskvě, kde přerušila sérii šesti finálových porážek a ukončila šest let dlouhé čekání na turnajové vítězství. 

Na poslední chvíli se tak kvalifikovala na WTA Elite Trophy v Zhuhai, narychlo musela zrušit dovolenou v Dubaji, a v Číně svou skvělou formu v Číně potvrdila. Ve čtyřech zápasech - s Magdalénou Rybárikovou a Kristinou Mladenovicovou ve skupině, Anastasií Sevastovovou v semifinále a v dnešním finále s Coco Vandewegheovou - neztratila ani set a svou neporazitelnost prodloužila na devět utkání.

Proti světové dvanáctce Vandewegheové sice Görgesová začala ztraceným servisem a prohrávala už 0-3 a 2-5, ale od té doby na kurtu dominovala a americkou soupeřku zlomila. Ta se už ve zbytku finále vzmohla na jediný game a Görgesová zvítězila za hodinu a půl 7-5 6-1.

"Lepší závěr roku se ani ve snu nedá představit. Dva tituly za dva týdny... Už se těším na příští sezonu," řekla Görgesová. "V Zhuhai jsem poprvé a byly to pro mě skvělé chvíle. Nejen kvůli výsledku, ale i kvůli vaší podpoře," řekla fanouškům Görgesová, která převzala trofej pro vítězku z rukou slavné krajanky Steffi Grafové. Za svůj celkově čtvrtý titul získala šek na 635.000 dolarů.

Pětadvacetiletá Vandewegheová bude navzdory porážce v pondělním vydání žebříčku WTA poprvé v elitní desítce.

• WTA ELITE TROPHY ZHUHAI 2017 •
Čína, tv. povrch / hala, 2.280.000 dolarů
nedělní výsledky (05. 11. 2017)
• Dvouhra - finále •
Görgesová (7-Něm.) - Vandewegheová (2-USA) 7-5 6-1
• Čtyřhra - finále •
Tuan Jing-Jing/Chan Sin-jün (6-Čína) - Lu Ťing-Ťing/Čang Šuaj (4-Čína) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
aligo
Vyhrály Zhuhai ranařky a ne běhačky... To je správné :))
Reagovat
blixa
Kdo se narodil ? Ježíšek ještě ne, to předbíháš ;-) :D
Reagovat
aligo
Narozdil
Reagovat
Frick
Ve finále 60k v Torontu nakonec padla, i tak vystoupala na 144. místo. V první polovině sezony nemá příliš obhajob (spíše takové jednociferné "jednohubky". Pokud bude chuť a zdraví, mohla by se klidně vrátit do TOP 100...
Reagovat
COMEON
ďalší rok by to chcelo ešte nejake pekne a výraznejšie výsledky na GS a Mandatory lebo TOP10 čaká

btw. so Sabine asi najsympatickejšia Nemka :)
Reagovat
COMEON
Trošku nezvyk, keď po toľkých rokoch nebudem bratom Čechom fandiť vo finále Fed Cupu
Reagovat
d@ve
Spíš sestrám Češkám, ne? :D
Reagovat
horska.kraslice
:-)
Reagovat
EllNino
Jule na to měla vždycky, ale svým příštupem prostě nedávala tenisu to, co měla ... letos zhubla, zpřesnila hru a tak nějak se vyklidnila, ikdyž pár výbuchů tam bylo, ale kdo je nemá, žejo ...

Jsem rád, že je zase po 5 letech na svém žebříčkovém maximu, ten rok 2011 byl slibný, ale pak to dlouho nešlo ... naštěstí se probudila ;) Šípková Růženka je v tomto případě skvělé přirovnání ...

Zápas jsem neviděl, tak aspoň mrknu na záznam ... gratulace :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně :-) Taky se raduju s Šípkovou Růženkou a doufám, že klapne i výraznější úspěch na GS.
Reagovat
VlS
Julie je sympaťačka a krásná ženská, rázná ranařka a ne ustrašená myška běhalka, ten titul je na správné adrese.
Reagovat
brixner
Jedna z mála Němkyň, která je docela hezká, něco vo tom vim! V Německu asi nemají dostatek těhdle genů nebo co. Je podobná jedný mojí sousedce, taky docela štíhlá,nic moc pod halenkou, řekl bych, že i trochu chytrá, už jí poznam z dálky podle chůze-kolejbá se jako kachna, ale dobrý, dá se to. No a já vám taklenc du jednou po ulici s plnejma taškama zeleniny a ovoce, jabka a tak, protože jsem vyznavačem zdravé a racionální výživy a najednou vidim povědomou kachní chůzi. "Ha", pomyslim si," Zdena na vobzoru, hnedky se jí voptam, jaký směny má ten její ťulpas!" Jenže kachní chůze se přiblížila na dostřel a přesto, že už mávala na pozdrav, já mávání nevopětoval, páč mi přišlo, že to je nějaká úplně jiná kachna. Ale nebyla, no byla to Zdena a hned "Copa, ti už nestojim ani za pozdrav? Hlavně, když tě prozvonim, si u mě za dvě minuty, ty hajzle nevděčná"! Zmátlo mě totiž, jak najednou vypadala, prostě tak nějak jinak a divně, ale vona mi to vysvětlila: byli prej se starym v Německu v ALDI na nákupech, narvali prej svýho Opla až pod střechu, samý trvanlivý věci, jako máslo, sejry a tak, že prej ty hnusy, co tady u nás prodává ta pakáž, se nedají ani žrát a dobrá strava je přece základem všeho bytí, žáno. Ale ten nákup v Německu jí dost poznamenal a to je právě to, co mě fakt zmátlo a uvedlo do stavu, že jsem jí málem minul bez povšimnutí. Dala mi teda jednoho německýho sejra s tím, že mě večer probrnkne a já pak přemejšlel, jestli tydle německý geny můžou takle narychlo hopnout i na naše, po čertech hezký, sousedky.
No, já bych teda klidně ňáký ty svoje špičkový geny na západ vod našich hranic i věnoval a poznali by, jak sem snaživej a nevomylnej, ale furt se nikdo nevozejvá a to je můj emajl veřejně dostupnej a číslo koluje v kdejakejch přístavech a knajpách...Asi si to ty Helmutky nezasloužej, jiný vysvětlení nemam. Ale tadle Julie si titul zasloužila, vona je taková malá výjimka!
:-)
Reagovat
a.magerova
Jsem nějak nepochopila, v čem byla jiná a nepoznatelná?
Reagovat
tommr
už si nějakej větší úspěch zasloužila ...
Přesto jsem ale trochu zklamanej, protože letos bylo finále ET poprvé bez účasti našich hráček (v prvním ročníku hrála ve finále Karolína Plíšková, druhej ročník Petra Kvitová dokonce vyhrála) ...
A ještě horší je, že po dlouhý době bude bohužel bez český účasti i finále FC ...
Reagovat
FulnekUltras
To klidně přežijem - stejně jako všechny další FC zápasy bez neslané nemastné Idy Rasken. Lendl v sukních nám chybět nebude. Hlavně ať to ta CoCo v Minsku dorazí - zasloužila by si to.
Reagovat
slacker
mluv jen za sebe zapskly moravacku
Reagovat
VlS
pár Lendlů v trenkách i sukních by se hodilo a dneska by všem bylo fuk ( kromě Fulneka Ultras a pár podobně šáhlejch nostalgiků bez vlivu na budoucnost) kde se jim líbí bydlet. Slackere, Lendl byl taky Moravák.
Reagovat
tommr
co máš pořád s tou Idou Rasken? Co je to za divnou přezdívku? :(
Reagovat
FulnekUltras
tak snad i Adela Banash by se dala aplikovat... ;)
Reagovat
blixa
To by byla hezká přezdívka ale bohužel tak chytrá a okouzlující Kája přeci jen není ...
Reagovat
blixa
To je z jistého švédského televizního seriálu, to nemůžeš pamatovat. Proč to ten magor používá, bůh suď. Pokud se pamatuju, tak Ida tam hlavně furt rodila děti :D
Reagovat
sprchon
Parádní závěr sezony. Konečně se zase dočkala titulu. A ne jednoho... V posledních 9 zápasech ztratila jen jeden set. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist