Grandslamové finále číslo 30. Federerovi v Melbourne vzdal Hyeon Chung

26. 1. 2018, 10:38
Aktuality 196
AUSTRALIAN OPEN - Roger Federer si potřicáté, z toho posedmé v Melbourne, zahraje ve finále grandslamového turnaje. Letos se do něj dostal bez ztráty setu, když mu v semifinále vzdal za stavu 6-1, 5-2 a 30-15 s puchýři bojující jednadvacetiletý Korejec Hyeon Chung. O 20. grandslamový a 6. titul z Australian Open si šestatřicetiletý Švýcar zahraje s Chorvatem Marinem Čiličem.
Roger Federer

Roger Federer dnes vyrovnal svou bilanci v semifinále Australian Open na 7-7. Na mladíka Hyeon Chunga, který v Melbourne třikrát překonal své grandslamové maximum a stal se prvním grandslamovým semifinalistou své země, vlétl a od prvních výměn diktoval tempo zápasu. 

Federer předváděl takřka bezchybný tenis, zatímco Hyeon Chung měl problémy s pohybem, který je přitom jeho velkou zbraní. V průběhu druhého setu si nechal ošetřit puchýře na levém chodidle, ale bolest ho omezovala natolik, že se za stavu 1-6, 2-5 a 15-30 rozhodl grandslamové semifinále pod zataženou střechou Rod Laver Areny vzdát.

"V prvním setu jsme nic neobvyklého nezaznamenal. Nevšimnul jsem si, že by měl s něčím problém, ale možná to bylo tím, že se soustředím jen na sebe," řekl Federer, který během 64 minut trefil 24 winnerů, zatímco asijský sok čtyřikrát méně.

"Ve druhém setu už jsem zaznamenal, že je pomalý a má potíže s pohybem. Pak si nechal ošetřovat puchýře a samozřejmě nevíme, jak špatné to bylo. Ale já v minulosti s puchýři párkrát hrál a moc dobře vím, jak bolestivé to je. Asi si řekl, že v tomhle stavu to nemůže otočit a nemá cenu riskovat další zhoršení," měl zkušený Švýcar pochopení pro o 15 let mladšího soupeře.

"V budoucnu ho určitě uvidíme v Top 10. Nechci ho zbytečně dostávat pod tlak, ale je to tak. Má velký talent a už to, že tady porazil Sašu (Zvereva) a Novaka (Djokoviče) a něčem vypovídá. Brzy o něm určitě znovu uslyšíme," dodal Federer, který letos včetně Hopman Cupu vyhrál všech deset zápasů.

"Myslím, že jsem se rozhodl správně. Kdybych pokračoval a hrál špatně, nebylo by to fér vůči divákům a fanouškům," řekl Hyeon Chung. "Jsem šťastný, že jsem se dostal až do grandslamového semifinále. Příští rok se chci vrátit ještě silnější," dodal vítěz loňského Turnaje mistrů pro hráče do 21 let Next Gen Finals.



Federer loni v Austrálii ukončil pětileté čekání na osmnáctý grandslamový triumf, ve Wimbledonu přidal další a nyní má v Melbourne šanci stát se znovu po jedenácti letech úspěšným obhájcem titulu. Australian Open ovládl v letech 2004, 2006, 2007, 2010 a 2017 a letos může šestým triufem vyrovnat rekord Novaka Djokoviče a Roye Emersona.

V jubilejním 30. grandslamovém finále bude Federer usilovat o rovněž jubilejní 20. grandslamový titul. Utká se o něj s o sedm let mladším Marinem Čiličem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 8-1. Jedinou porážku s ním utrpěl v semifinále US Open 2014, na kterém Chorvat nakonec získal svůj jediný grandslamový titul. Ve finále grandslamu je Čilič potřetí, loni ve finále Wimbledonu neměl šanci právě proti Federerovi.

"Kvalitu jeho hry jsme mohli vidět ve včerejším semifinále proti Edmundovi, má obrovskou razanci úderů," řekl Federer. "Tu porážku z New Yorku si samozřejmě pamatuju, jasně mě tam přehrál. V tom Wimbledonu měl zdravotní problémy, ale když tady došel takhle daleko, tak si určitě věří," očekává Švýcar těžké finále.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (26. 01. 2018)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Federer (2-Švýc.) - Hyeon Chung (Kor.) 6-1 5-2 skreč Ch.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

196
Přidat komentář
steve79
Jestli bude hrat Roger svuj standard, tak vyhraje. Bylo by to magicke, kdyby vyhral 20. Grandslam.
Reagovat
Pe3k
Záleží i na Čiličovi. Jejich poslední zápasy na hardu byly hodně vyrovnané.
Reagovat
Kozoroh
Řeknu to takhle - když porovnáme matchupy Federer-Berdych a Federer-Čilič, tak Berďa mi vychází jako nebezpečnější protivník pro Rogera než Marin. Takže výsledek zítřejšího zápasu by měl podobný, dokonce ještě snažší pro Rogera než bylo ĆF.
Reagovat
Marduch
Úplně opomijis kontext casu, od poslední výhry Berdycha na Fedrem uplynulo kolik let?
Reagovat
Kozoroh
A kolik let uplynulo od jediné výhry Čiliče? A pak že tu já opomíjím kontext...
Reagovat
Marduch
Tak tedy, od poslední výhry Berdycha uplynulo temer 5 let - petistovka Dubai 2013. Nasledovalo 9, slovy devět porazek, ve kterých Berdych uhral vsehovsudy dva, slovy 2 sety. Cilicova byť jediná (tusim z 9 duelu) výhra je stara necelých tri a pul roku - slo rovnou o SF USO2014. Nasledovaly tri porazky, ve kterých ale Cilic uhral 3 sety, pricemz duel ve W2016 byl vyrovnanou petisetovou bitvou. Jinak vzájemná bilance Berdycha s Cilicem z posledních pěti zapasu se rovněž nese v duchu aktuální nadvlady Cilice - 5:1.
Reagovat
Marduch
4:1
Reagovat
mahycek
1 - 2 GS Nadal ještě asi vyhraje. Pokud Roger přidá zítra 20 GS, tak už ho nikdy nedožene.
Reagovat
Pe3k
Nezoufej, třeba vyjde Nadaluv plán a vše se bude hrát na antuce, i fotbal.
Reagovat
Herbert_Hoover
Gratulace všem Fedexovcům od servilního Nadalovce, který si hledá kámoše :) užijte si to, upřímně :) Jsem rád, že alespoň jeden z bájného neodlučitelného dua bojuje stále o grandslamy.
Reagovat
Pe3k
Lol, lol 2 zatím můžeš gratulovat jen k finále. Čilič is a beast, vašeho matadora úplně zničil :(
Reagovat
Herbert_Hoover
Lol lol, 3:0 Fedex :) uvidíš. Roger má zbraně jak ukočírovat Marinádu
Reagovat
Herbert_Hoover
Jinak Rafu bohužel zničilo něco jiného, ale to každý nezaslepenec ví :) Přestože si myslí Forehand, že si hledám kámoše, tak s tímto komentem prostě nemůžu souhlasit a měl bys za něj dostat virtuálně přes prsty :) Cilič nikoho nezničil, dokonce ani nepostoupil po férovém boji, tak si nech ty kecy od cesty.
Reagovat
Pe3k
Rafu ničí Rafuv hloupý herní styl a hloupý kalendář turnajů. Čilič bojoval férově, takže postoupil bo ferovem boji. To, že bude Rafovi 32 a bohužel mu nedošla spousta věcí je jen jeho problém... Když neumí zakončovat výměny a i s hráči jako je Diego musí 4 hodiny bojovat, tak se nemusí divit, když po dalších 4 hodinách s Čiličem ho začla bolet noha. Natrenovat se dá lecos, ale s inteligencí se musíš narodit.
Reagovat
steve79
Ja bych nebyl proti, aby bylo stejne rozdeleni grandslamu jako loni. Rafa musi prehodnotit pocet turnaju. Pro jeho telo je vrazedne, kdyz odehraje ctyri turnaje v peti tydnech( monte carlo, barcelona, Madrid a Rim). Ve 32 letech hrat maximalne 15-16 turnaju.
Reagovat
Kozoroh
Mysli na to, že Roger potřebuje odskočit Rafovi v počtu vyhraných majorů. Jeden letošní GS titul pro Djoka by se vám, FFF, hodil :-)
Reagovat
Pe3k
Vše není jen o rekordech...a Nadal už nikdy žáden hc gs nevyhraje.
Reagovat
Marduch
Sam vis, ze taková slova od tebe nemají žádnou vahu, kdyz to same jsi opakovane prohlasoval pred lonskou sezonou.. Jeden z tenisovych zákonu rika - nikdy, nikdy neodepisuj Rafu Nadala.
Reagovat
Pe3k
Jasně, jenže já už hraju vyšší ligu (jinxed, unjinxed...).

Btw. Nici slovo o čemkoliv tady nemá žádnou váhu, Nadal, Roger a všichni ostatní, na nich to záleží.
Reagovat
Marduch
Jasne, je blbost psat pred každou vetou "podle mého názoru", nicméně podle me:) u prispevků tohoto vylozene ultimatniho typu, viz tvůj vyse, je to na miste. Tedy pokud chce byt diskutujici brán nadále vazne..
Reagovat
Pe3k
Novakovi přeji návrat na vrchol.
Reagovat
FulnekUltras
žádné štráchy s MTO apod. Pluzgiere jsou hnus - a prostě v jediném momentě přesně věděl, že už to dál nejde. Pokud to Roger ve finále dotáhne, není už na jeho historické výjimečnosti víc co zpochybňovat.
Reagovat
Pe3k
After beating 12-time Slam-winner Novak Djokovic in straight sets, Chung ? who took up the game in an attempt to improve his eyesight ? said: "I hope my victory will trigger a tennis boom in South Korea."

Sales of equipment including rackets, bags and clothes at South Korea's online retailer Gmarket surged 96 percent year-on-year in the 24 hours after Chung's quarterfinal win...
Reagovat
janek_da
je to logické, když je třicátník
Reagovat
brixner
Že ten zápas Chang nedohrál, ty puchejře sou vodporný a strašně to musí bolet! Já du taklenc jednou domu,vedro k zalknutí a v tom strašnej řev ze třetího patra "Ty parchante jeden zasranej, ty vylízaný pako, já tě seřežu jao psa, no to neni možný už todlencto, jaujaujau...já tě fakt zabim..., že sem radši nedržela hnáty u sebe...!" No, já sem se fakt hrozně vylekal a už sem chtěl hbitě zmizet, ale ze vchodových dveří vylít jedný sousedky šestiletej syn Jiřík, vopuchlou pusu a sopel na ní a řikal, že se na to vysere a vodstěhuje se k babičce, že doma je to prej samá šikana a zneužívání a ještě mi řek, že je škoda, že nejsem jeho tata, že já bych mamu určo zrychtoval a zmizel za rohem. A já se následně dověděl,co se vlastně událo: Sousedka mě zblejskla na ulici, tak prej vylezla na stůl, že mi ukáže nový kalhotky vod Gučiho, jenže malej Jiřík si prej zrovna zapálil jednu po vobědě a vona ta nešťastnice, protože měla voči jen pro mě, šlápla do popelníku na žhavýho vajgla a prej to nebylo nic příjemnýho a ukázala mi vobrovskej puchejř na chodidle a já při pohledu na něj měl co dělat, abych udržel v žaludku kaviár a hovězí medailónky, co si denně dávam k snídani a přísahal sem, že přestanu hulit-takovej to byl humus! Sice sem to vydržel jen asi dvě hodinky, ale sousedka mermomocí chtěla, abych jí to bebí vyléčil a já, jakožto fakt hodně precizní léčitel, sem jí vyléčil celou a bylo to. Někdy i takovej blbej puchejř je užitečnej, tak ať si vostatní zas tak moc nestěžujou! :-)
Reagovat
annah
Poučen stylem u Hrabala. To už by chtělo publikovat... :-))
Reagovat
Fandina
Jj, já už se také těším, až to všechno bude shromážděné na jednom místě a vydané, název Já a sousedky :-)).
Reagovat
annah
Některé by možná zvažovaly žalobu... :-)
Reagovat
Fandina
Sousedky? To asi těžko, je to literární dílo, žádná konkrétní jména :-)).
Reagovat
blixa
To by bylo "Brixner - me too" :D :D Ty zástupy "sousedek" ;-) :D
Reagovat
annah
Teď jsem si na nějakém twitteru přečetla zajímavou statistiku:

Roger dodnes sdílel s Petem Samprasem jeden rekord: byli pouze 2 muži Open éry, kteří dosáhli alespoň 7 finále na dvou GS.
Sampras: 8 USA, 7 Wimbledon
Federer: 11 Wimbledon, 7 USA

S dnešním vítězstvím Roger předstihl Samprase, stal se prvním mužem v Open éře, který dosáhl alespoň 7 finále na třech GS.
Přidal sedmé finále na AO. :-)
Reagovat
brixner
Krásný rekord...
Ale co jeho rekordy z Paříže?
Reagovat
Pe3k
z Paříže a celého světa ;)
Reagovat
a.magerova
Sampras 1x SF FO

Roger 7x SF FO, 5x F FO, 1x titul FO
Reagovat
Fandina
Z Paříže má také rekordy.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
Fandina
Malé OT, u rekordů, tak u deblistů má nejvíc odehraných zápasů Nestor, Bryani a pak Cyril Suk.

A ještě jedna česká stopa, u aktivních deblistů co do počtu titulů je uveden jako osmý v pořadí František Čermák s 31 tituly. Před ním jsou Bryani, Nestor, Paes, Zimonjic, Bhupathi, Mirnyj. Ale myslím, že už asi dva roky nehraje.
Reagovat
brixner
že vhodně položenou votázkou se leccos dozvím! Gůglovat je nuda...
Sorry jako!
Ale díky, chásko moje, tenisem i PC gramotností ne políbená, ale přímo zulíbaná !!!
:-)))
Reagovat
Fandina
:-))
Jj, na té stránce z Wikipedie je hodně zajímavostí o tenisových rekordech. Je tam pořád co číst.
Reagovat
a.magerova
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.392343637550971.1073741826.222913534493983/1535858123199511/?type=3&theater
Reagovat
Pe3k
Fujky, v zápase si nechal ošetřit levou a přitom díru má v pravé.
Reagovat
Fandina
Je to hodně nepříjemné zranění, souhlas :-))
http://www.imagehosting.cz/images/nohaugu.jpg
Reagovat
Marduch
To je práce Noleho, není zač FFF:p
Reagovat
Kozoroh
Nerozumím tomu, proč tady někteří píší, že Čilič může Fedexovi překazit obhajobu AO. Federer hraje celé AO skvěle, postupuje bez ztráty setu a když už měl problémy (ČF s Berdychem), tak dokázal svou hru v daný moment vystupňovat. Naproti tomu Čilič předvedl svou pověstnou labilitu v zápase s Nadalem (třetí set mohl a měl brát) a s Bustou měl štěstí, že neprohrával 2-1 na sety.

Čilič bude bezesporu těžším soupeřem, než byl dnes Chung a možná bude klást podobný odpor jako Berdych, ale toto AO si Fedex vzít nedá.
Reagovat
ipko
nebojíš sa, že Roger dorovná Noleho v počte triumfov na AO a preto budeš fandiť Čiličovi?
Reagovat
Kozoroh
Triumf přeji Rogerovi, pro svou impozantní dominanci a velikost si zaslouží dosáhnout 20. Byl by to milník i pro historii mužského tenisu jako takového. Šance Nadala na dostižení Federera by klesly.

No1e ještě jedno dvě AO přidá.
Reagovat
turista
Ano. Nole by potřeboval taky konečně získat 69. a 70.titul. Těším se až mu tam nějaký spadne.
Reagovat
Marduch
Dokud nazačne pořádně servírovat a dělat přímý body z podání, přidá leda tak sebevědomí svým soupeřům:((
Reagovat
Chrenda
Nole už žádný GS nevyhraje. Ten je vyhořelý a ani Štěpec mu v tom nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se domnívám, ze titul Rogerovi přeje 99% tenisového světa. Byl by to úžasný milník a totální potvrzení toho, ze je, byl a bude vždycky GOAT.
Reagovat
Marduch
Az na veky veku...trosku ujizdis, GOAT je prubeznej status dle dosazenych uspechu. Za takových 10 az 15 let tu teoreticky muzeme mit GOAT noveho.
Reagovat
Pe3k
Tak schválně, koho?
Reagovat
Marduch
Nebo vlastne kdo ví, jak dlouho a s jakymi uspechy bude na kurtech zapolit Rafa Nadal...A co kdyz Djokovicovi rupne v kouli, začne byt opet posedlym trofejemi??
Reagovat
Franky
Je takmer dokonana...Roger sa tymto kuskom urcite zapise opat do dejin a tymto pocinom uz zostane nesmrtelnou ikonou v tenise v ktorom sa dotkol troch a kraloval v dvoch velkych erach. 20GS bude krasnym doplnkom a vyzera to tak ze nie poslednym. Skutocna ikona
Reagovat
Pe3k
To je a už nějaký ten čas a i kdyby vypadl v prvním kole s Pavláskem, tak stejně už navždy zůstane ikonou tohoto sportu a legendou sportu obecně.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pocit ze Federer poslednych 10 rokov kraluje?..:)
Reagovat
ipko
prakticky sa stále drží s tými najlepšími.. ide o to že úplne vymazal svoju generáciu ako Roddicka, Hewitta a spol. a úplne v pohode sa drží s hráčmi druhej generácie s Djokovičom, Nadalom a Murrayom.. to sa proste bude prekonávať veľmi ťažko a Roger je legenda tenisu..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa a Nole vyhrali kazdy zhruba dvakrát viac GS. Niekto hovori, ze sa v pohode drzí, niekto, ze kraluje. To je uz iba rozdiel terminologie :)
Reagovat
ipko
držal sa do roku 2016 a na staré kolená kraľuje.. a to je naozaj zarážajúce..
Reagovat
Franky
+1 pekne napisane...a FH nato nema odpoved rovnako ako Nadal s Djokovicom na kurte momentalne...
Reagovat
duhove_hovinko
Zaslepenec.
Reagovat
Rogers
Chtělo by to pro Marina malý boty, já vloni na W. Chung se taky nechal nachytat.
Reagovat
peggy
Pane Federer,to se Vam zase povedlo,ze souperi vzdali,ale Cilic se neda.
Reagovat
janek_da
baba z bazin tak nejak si vas pani peggy predstavuju nebojte zase zvitezi dobro nad zlem
Reagovat
smazaný uživatel
Marinovi vzdal Nadal, Fedexovi Chung.
Jinak odehráli oba všechny zápasy.
Takže smysl vaší poznámky mi trochu uniká.
Reagovat
a.magerova
Smysl poznámek dotyčné tady už měsíce uniká každému... zázrak bude, až napíše něco smysluplného.
Reagovat
Fandina
Smysl poznámek peggy je primitivní provokace. Těžko od toho čekat cokoli jiného.
Reagovat
Pe3k
Nemyslím, že provokuje, to těla Peter z Peter žalky, ona prostě píše, co si myslí a ventiluje svůj hejt (to znám...).
Reagovat
Fandina
Ale provokuje, primitivně, ale provokuje. Ne každý je na takové úrovni, aby uměl provokovat inteligentně. Samozřejmě, že částečně je na vlně proti Rogerovi, ale to nestačí. Musí si ještě k tomu píchnout do jeho fandů.
Reagovat
stopan
myslim ze finale moze byt hodne zaujimave, a dovolim povedat, ze moze is aj o 5setovy zapas, mne sa nezda zeby bol Cilic nejaky nervak ako to sem niekto napisal, mne pripada celkom v pohode, bude zalezat co mu casejsie bude mu padat winnery alebo UE
Reagovat
annah
V neděli bude asi hodně Chorvatů v podobné situaci jako my při zápase s Berdychem. Teda budou na tom hůř, když jde už o finále. Pobavila mě Dalinda na svém twitteru, když napsala:
Jsem Chorvatka do neděle, pak proti všem Chorvatům kromě Ljubicice.
:-)
Reagovat
a.magerova
To už jsme tu rozebírali loni při Wimbledonu, že je třeba fandit Švýcarovi i Chorvatovi... důležité je, aby nás výsledek potěšil a celkem i nervy ušetřil.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Chorvati budou slavit, i když Marin finále prohraje (pravděpodoobnost tak 95%). I tak je to pro něj hezký úspěch.
Samozřejmě může i vyhrát, ale co jsem tak letos na AO viděl, Fedex by musel jedině odejít fyzicky. Psychiku má ohlídanou dobře a úderově jede. A to on si nejspíš pohlídá, aby se nestalo. I dnes viditelně šetřil síly.
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšel někdo celý rozhovor s Jimem?

Zdá se mi, že tam Roger zmínil něco jako, že bude rád za jeden GS titul do konce kariéry a potom říkal nějaká čísla kolika granslamů se ještě účastní, zmínil 2-3. Což by znamenalo, že to může být jeho poslední sezóna. Slyšel to někdo celé?
Reagovat
a.magerova
To se týkalo loňska... jakože kdyby mu loni před finále někdo řekl, že za rok bude na 19 GS a bojovat o 20.
Reagovat
a.magerova
Roger chce (dle mého) ještě i na OH 2020 do Tokia... navíc má podepsané smlouvy i na příští rok.... ;-)
Reagovat
Roger4EVER
Teď jsi mě teda vylekal...
Reagovat
turista
Končit určitě ještě nebude. Když mu to tak dobře jde tak bude usilovat o zisk 100 titulů ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
ten na ATP bude smrdět tak do 50ti, aby všechny tituly všem vyžral, lump jeden :D
jak by řekl A-Rod - selfish bastard :D
Reagovat
Mayo
MOzno pridá nejaký ten týždeň na no. 1 a priblíži sa Connorsovi v počte víťazných zápasov.
Reagovat
a.magerova
Roger prý asi před 14 lety řekl v Austrálii, že by chtěl překonat hodně tenisových rekordů... to tu před pár lety vytáhl v nějakém rozhovoru kdosi kdo se kolem tenisu "motal", prý tenkrát tím "předsevzetím" naštval hodně tenistů i lidí kolem... takže Roger chce jen dostát svému slovu... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto se ptám. Já to měl zapnuté na mobilu v práci a slyšel jsem tak každé páté slovo. Tak díky za objasnění.

Vím, že má smlouvy v Halle a na jiných turnajích, takže cajk :)
Reagovat
turista
Ano tohle řekl někdy v roce 2002.
Reagovat
Kozoroh
Roger má bezesporu zájem posunout svůj rekord v počtu vyhraných grandslamů, co nejvíc to půjde. Skončí v příští dekádě, v této rozhodně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by to taky dělal. Však ho na hardu příští dva roky nikdo neporazi :)
Reagovat
svetova.dvojka
Nervák Cilič proti Federerovi bez šance...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Féďa prohrál 1 set z posledních 10ti zápasů. To je maras.
Reagovat
annah
Roger mimo jiné předvedl, jak se chovat, když soupeř pro zranění vzdá. Nešel jásat na kurt jako před pár dny Čilič, nešel ani poklepat na raketu a pozdravit diváky, jak to dělá vždycky. Je fakt, že situace obou se dá těžko srovnávat. Roger už toho vyhrál tolik, že
křepčení a jásání jde dávno mimo něj. Uvnitř se určitě raduje, ale nedává to najevo. Respektuje soupeře.
Reagovat
Pe3k
Roger ukazuju next gen jak na to... každopádně, pokud by Nadal vynechal ty jeho animalisticke oslavy 4.setu, tak Marin by mu to na konci nedal tak sežrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Rafa se tam svíjel v bolestech a Čilič tam řval jako pavián uprostřed kurtu.

Roger hlavně prvních pět minut rozhovoru mluvil o Chungovi s respektem a tleskal mu u Chungův tým.

A ne jako Marin " Ajém hapy tu bý in fajnls "
Reagovat
Pe3k
A slyšel si co Marin zerval ve druhem setu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne povídej
Reagovat
Pe3k
Nemůžu to už najít, ale bylo to něco jako jebem ti mater.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ty jižanské nátury. Djokovič, Čilič, všechno co končí na ič se neumí prostě chovat.
Reagovat
turista
Djokovič náhodou umí prohrávat.
Reagovat
Pe3k
No a pokud ne, bude se to muset rychle naučit...
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku bych tvou větu upravil.

Djokovič umí prohrát, to ano. Popřeje soupeři, vyzdvihne jeho kvality, ale určitě neumí prohrávat.

Jakmile prohrává, tak začíná to své klasické divadlo ala výkřiky na diváky ( ty opice ! atd.), sbíraní MTO, křičení IDEMOOO/CMOOON po UE soupeře atd.
Reagovat
Pe3k
Zašto mi to rade, je*em im mater u pi*ku?
http://www.dnevno.hr/sport/tenis/video-cilic-gadno-opsovao-sutkinju-i-okrenuo-nadala-zasto-mi-to-rade-jeem-im-mater-u-piku-1122957/
Reagovat
babolat.cz
přesně tak. nechápal jsem toho ustašovce jak se raduje, pako chorvatský.
Reagovat
Mayo
ustašovce :D
Reagovat
Hook2424
Marin hraje ve skvělé formě, to jak přejel Edmunda bylo impozantní. Bude to finále nejlepších hráčů na turnaji. Je škoda že už to Roger nepověsil na hřebík, jinak by byl ve finále Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
GS bez ztráty setu je na 99% jasný.
Reagovat
Kozoroh
Marin hraje dobře, jeho výkon je přibližně porovnatelný s Berdychem. Ale Federer si poradí.
Reagovat
Marduch
Cilic aktualne předvádí flexibilnejsi, konkurenceschopnejsi tenis nez Berdych, hrat v pohybu pro nej neznamena takový no-go jako pro Berdu. Kdyz začne dobre, muze to byt první dva sety vyrovnaný souboj:)
Reagovat
FerrariF50
Roger letos vyhraje všechny GS ... o tom snad neni pochyb ... vyhraje i FO na kterym nebude :-D ... místo finálového zápasu na FO bude děkovný ceremoniál kde se mu všichni budou klanět a předávat trofej !
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k by měl chodit s a.magerova, ideální pár
Reagovat
Pe3k
Hmm ja bych raději tu s nickem Padme. Nic proti magerce, ale z jejího nicku a vystupování mám dojem, že jí je přes 40, což je daleko mimo můj zájem :p
Reagovat
smazaný uživatel
ten dojem mám stejný, ale zase na starým kole se vždy dobře jezdí kamaráde :D
Reagovat
Pe3k
Fujky. Kolo by mi staré nevadilo, ale když jde o ženy...
Reagovat
smazaný uživatel
40 je ještě dobrý a jí víc nebude zas podle mě
Reagovat
Pe3k
Nvm, ale pár lidí jí tu zná i osobně, pokud se nepletu...
Každopádně nick Padme ve me probouzí jisté touhy... navíc paní na druhé straně je lékařka, se stejným vkusem na tenisty ;)
Magerku bych bral za kamarádku, ať není smutná, chuderka.
Reagovat
smazaný uživatel
nicku Padme jsem si nevšiml, nasměruj mě, zkusím zanalyzovat :-)
Reagovat
Pe3k
No chodí tu už nějaký ten rok, nepřispívá často, ale v neděli tu beztak bude...
Reagovat
Padme
:)) S Magerkou je větší sranda. Já to tu bedlivě sleduji od roku 2011, ale za cokoliv, co tu napíšu, mi někdo vynadá. Dřív to tu bylo klidnější a člověk se tu dozvěděl nějaké dobré statistiky a postřehy. Teď je cílem většiny rozsekat druhého na maděru. Mou prací je nyní měnit plíny, tak už nebudu vhodný objekt ;)
Reagovat
Fandina
Od roku 2011, tak to jsme tu zhruba stejně. A protože si nějak na tvoje příspěvky nepamatuji, tak jsem si zagooglovala a skutečně jsem tě našla.
http://www.tenisportal.cz/zpravy/video-exhibice-federera-s-roddickem-9761/
Reagovat
a.magerova
Jj, je tu Padme dlouho, si pamatuju, jak psala, že se učí na zkoušky.... ;-)
Reagovat
Fandina
Máš pravdu a pak promovala a já jí k tomu určitě přála. :-))
Reagovat
a.magerova
Přesně.... :-))
Reagovat
Padme
JJ skoro každý grandslam zkouškové :D a pak se uč, teda jen to RG bylo mimo, jenže kolik tam toho RF uhrál, že... ;)
Reagovat
a.magerova
To je relativní...
Ve srovnání s Rafou MÁLO, ve srovnání se zbytkem HODNĚ...

Ale učit se při tom na zkoušky je/bylo hrdinství VŽDY... ;-)
Reagovat
Padme
Byl to jediný způsob, jak se z toho učení nezbláznit... :D Každopádně pracovní realita byla dosti jiná, teď mám jednoho malého uremcaného pacienta a je to jako dovolená proti půlce oddělení :))
Reagovat
a.magerova
Známá taky vystudovala medicínu (ani né před 10 lety) a teda brutál... nikde ji v nemocnici zprvu nechtěli a pak ji milostivě vzali ofiko na 0,2 úvazku s tím, že pracovala jako všichni ostatní plný úvazek, kdyby neměla rodiče, kteří ji první rok živili, tak by byla v pytli.... a teď má taky holčičí mládě... ;-)
Reagovat
Padme
To už jsme měli lepší. Měla jsem 0,8, ale stěhovala jsem se kvůli práci 80km... vlastní dítě je ale nejlepší pacient ;)
Reagovat
a.magerova
Ale nejproblematičtější pacient je stejně chlap v rodině... rýmečka, kašlíček... uvař mi čajíček s citrónkem, ten od Tebe mi nejvíc chutná a buď se mnou, je mi tu smutno... a když je nemocná baba, tak se chlap zdejchne se slovy: "Ať Tě tu neruším a máš klid, tak raději mizím."
Reagovat
Padme
:)) to je jasný že si pak radši vybíráš tenisty;) Nás teda chlap nakazil na Vánoce... A teď zase vysáváme sopílek...
Reagovat
a.magerova
Tak to už je měsíc, to se vás to drží dlouho.
Reagovat
Padme
Teď za to asi úplně nemůže, jen furt stahuje topení :D Asi byli jsme už i zdraví chvíli...
Reagovat
a.magerova
Pravdu máš... dřív se tu psalo hodně a zajímavě o tenisu, člověk si rozšiřoval obzory, dnes tu nemít Kozoroha a Ondru Jiráska, tak to tu stojí za prd ... i to tenisové oblečení jsme tu víc probírali... dnes se to tu neskutečně hádá, hodně kluků si tu "poměřuje pindíky".... :-/
Reagovat
Padme
Já se přiznám, že už se tu některých bojím... :( S těmi pindíky je to trefné. Letošní RF oblečení se mi líbí víc než to loňské... Ale hlavní je fotka s trofejí do příštího kalendáře :))
Reagovat
a.magerova
Jj taky se mi letošní outfit líbí víc než loňský...
Super fotka:
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+2018+Australian+Open+Day+8+OMtxeoOhwQ_l.jpg
Reagovat
Pe3k
Neboj, ochráníme tě :)
Reagovat
Padme
Ve virtuální realitě nelze nikoho ochránit :D ale díky ;)
Reagovat
annah
Letošní oblečení je senzační. Elegance a čistota sama.
Reagovat
Pe3k
No na letošním AO je to oblečení děsné, co tam pak chceš probírat?
Reagovat
brixner
Ha, pindíky, vo tom taky něco vim: Nastoupil k nám na záskok jeden Polák, hodnej kluk. Jednou si skočil do vody udělat pár temp, prej německá voda je kvalitnější, než ta polská,v Polsce prej vojebou i vodu v řece, dacani. No a jak vylejzal na palubu, svezly se mu trenky ke kolenům a mě spadla brada až na zem, jako Jerrymu a hned sem chtěl volat voperátorku na porodnim, protože sem si myslel, že ten Pšonek rodí slona! Byl sem dost nesvůj, do doby, než zase vodešel, sem byl č.2 a to mě zarmoutilo tolik, že sem ani sousedce nevodpovídal na SMS a po návratu domu zas na mě házela bobek vona, což sem nezvrátil ani kytkou ze hřbitova a litrem krabičáku. Dejte mi pokoj s Polákama !!!
:-))
Reagovat
a.magerova
Ale tak... někdy jim není co závidět (nemyslím Poláky)... furt řešit tu klasickou Nerudovu otázku.... :-P
Reagovat
Pe3k
;)
Reagovat
a.magerova
Budu žalovat manželovi... :-P
Reagovat
Lunej..
Vid? To ja se jdu rovnou zahrabat:)
Reagovat
janek_da
Aby sme tě po pár týdnech zase nevyhrabali
Reagovat
smazaný uživatel
Holky, nezahrabávejte se ještě, je čas.. :-)
Reagovat
Lunej..
Vzhledem k horni duskusi o tom silne pochybuju:)
Reagovat
Pe3k
Naštěstí každý není jako já...
Reagovat
Lunej..
Ja zase nastesti nejsem na mladata:D
Reagovat
blixa
Že bych měl stále šanci ? :D :D
Reagovat
Lunej..
To tezko, kdyz jen stekas:)
Reagovat
blixa
Jééé, já ti dal takovou krásnou nahrávku na smeč a ty to takhle promáchneš ... :(
Reagovat
Lunej..
Do mrtvol nekopu:D:D:D
Reagovat
a.magerova
Jak promáchla.... dala Ti šanci si kousnout a Ty NIC?!
Reagovat
smazaný uživatel
Hergot jeden koment dám a jak se to rozjelo panečku...
btw, carolyn sem chodí ještě?
Reagovat
a.magerova
Velmi málo... :-/
Reagovat
blixa
Já myslel, že ty už si dávno hraješ na krtka, bábi ;-) :D
Reagovat
Lunej..
Hele dedku, proti tobe jsem jeste Jura:)
Reagovat
Fandina
mám radost. Marin bude těžký soupeř, ale já samozřejmě držím palce Rogerovi. Gooooooooooooooooooo!!!
Reagovat
babolat.cz
do finále žádný hráč TOP20 (krom Toma), to je tedy úroveň!
Reagovat
Pe3k
Nalosovanych tam měl spoustu, všichni vypadli...
Reagovat
jackiec
jako nadal v americe, on za to nemůže
Reagovat
Pe3k
Ano, jen je rozdíl v tom, mít ve finále, gs viteze nebo Andersona :D
Reagovat
Amputace
Nadal měl v semi GS vítěze, Federer Chunga, no comment. Navíc jsi sám nedávno napsal, že Berdych by hrál uvolněněji ve čtvrtfinále než ve finále, u Cilice to bude podobné. Svého stropu dosáhl ve čtvrtfinále.
Reagovat
Pe3k
Jj, co si budem povídat, tohle semi bylo strašné...
Reagovat
babolat.cz
jistě že ne, však poukazuji na úroveň ostatních tenistů, nikoliv Rogera. On a Rafa jsou prostě geniové
Reagovat
Mayo
Pekne RF, tak ešte posledný zápas, ktorý si rad pozriem.
Reagovat
Roger_Federer
Tak ted se hlavne dobre vyspat, Cilic je hratelny, nijak me nepresvedcil..
Nemrtelnost je blizoucko.
Reagovat
Pe3k
Nesmrtelný je od roku 2003. Odborníci se shodují, že Čadič může Oldererovi vyprasit kožich podobě jako na US 14, rozhodně nepodceňovat! Teda ty si dělej co chceš, RF má snad rozum.
Reagovat
smazaný uživatel
No v SF bych Čiličovi pro Federerovi věřil asi více. Ale ve finále dostane naloženo stejně, jako ve Wimbledonu. Marin to psychicky neunese.
Reagovat
Pe3k
I hope so, ale pochybuju, že se mu něco takového stane znovu...
Reagovat
Roger_Federer
Ja tady vidim brutalni rozdil, V roce 14, byl "konec" sezony, ,Roger zdaleka nebyl v takove herni a psychicke pohode jak 17 a zda se ze i ted.
Cilic narazi ted na prvniho poradneho soupeře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně jde o to, co říkal i komentátor ENG Eurosportu v dnešním zápase.

Roger hraje uvolněně od AO 2017. Byl svázaný tím, že dlouho nezískal žádný GS a měl i zdravotní problémy. Teďka je z něj nejhorší možný soupeř pro každého tenistu.

Roger má šťastnou rodinu, ženu, 19GS, vnoučata jeho dětí nemusí v životě pracovat, je zdravý a tenis si užívá. Nepotřebuje si nic dokazovat a hraje tenis, který jej baví.

Když výše uvedené hodíme do rovnice, tak je prostě pro 99% hráčů nehratelný. O nic mu nejde.
Reagovat
Pe3k
Kdyby jen děti, i děti jejich dětí a jejich děti taky.
teda pokud ty love Mirka neproj ebe za ty její svetry :D
Reagovat
a.magerova
Podle mě, ty svetry/šaty dostává zadara na reklamní účely, proto jsou tak šokující s velkými vzory, aby upoutaly pozornost v TV.
Reagovat
Pe3k
Právě ten nejbrutálnější svetr, myslím, že taky z nějakého AO byl hooodne drahý...
Reagovat
a.magerova
Ano, pro běžného spotřebitele, ale jí ho asi jen půjčili a nejspíš ještě i zaplatili za to, že si ho vůbec oblíkla... ;-)
Reagovat
Fandina
Nebo se stal drahým proto, že ho měla na sobě.
Reagovat
a.magerova
Dominika Cibulková před pár lety v TV říkala (to bylo ještě před TM 2016), že když jde do televize nebo na nějakou ofi-akci, tak dostává k zapůjčení oblečení od svého smluvního partnera či módní návrhářky zdarma... takže si myslím, že Mirka to má v principu stejně.
Reagovat
Fandina
Tak to je logické, že když se některá firma dohodne na tom, že člověk, který je hodně viditelný, tak té firmě dělá reklamu a ještě za to dostává zaplaceno.
Reagovat
Fandina
že člověk, který je hodně viditelný nosí jejich výrobky a ještě mu za tu reklamu platí
Reagovat
smazaný uživatel
kazdy sa jej zan smial, ale podla mna bol krasny :D stal 1500 dolarov, bol od Gucciho, a potom ako ho mala na sebe sa v Australii hned vypredal :D

http://images.firstpost.com/wp-content/uploads/2017/01/Mirka-Federer-sweater-Australian-open-Reuters.jpg
Reagovat
a.magerova
Na podzim zas měla tento od Valentina... ;-)

https://item.jd.hk/1975366576.html

A toto je taky od Valentina:

https://pbs.twimg.com/media/DUdnwcAU0AAD_L0.jpg

https://twitter.com/hashtag/MirkaFederer?src=hash
Reagovat
annah
Mně připadal přímo úděsný. Gucci negucci...
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy ma iny vkus, mne sa pacil.
Na Beyonce vyzeral lepsie.

https://78.media.tumblr.com/8afdcfce731762a987ac2dd57766f919/tumblr_oel2fwlLM81ttbkjgo1_1280.jpg
Reagovat
Pe3k
Tak na ni by vypadal dobře i pytel :D
Reagovat
a.magerova
Tak už jsem Ti TO zjistila, Mirku obléká módní značka VALENTINO.... ;-)
Reagovat
a.magerova
A navíc je tu furt a pořád potencionální zdroj financí... kniha přeložena do všech světových jazyků s názvem:
Můj manžel Roger
Můj táta Roger
Můj děda Roger
Můj tchán Roger
Reagovat
annah
Přesně řečeno! On si prostě pobyt na kurtu užívá. Je šťastný, už když bere raketu do ruky. A všechno už dokázal. Všechno, co v současné době získává, je už jenom nadstavba, třešnička na úžasném dortu.
Reagovat
janek_da
Aby si to neužíval, když pořád vyhrává :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrává právě proto, že si to užívá.

On to bere tak, že příjde na kurt, snad kromě dne, kdy hraje u svého soupeře na dvorku mu fandí po celém světě 99% publika, pro všechny protivníky je de facto ikona tenisu a není závislý na prize money, nebo titulu. On těch titulů má tolik, že jestli vyhraje, nebo ne je mu v konečném důsledku úplně jedno.

Jeho motivace je tenis samotný a taky fanoušci. Ne miliony dolarů, nebo pozlacené poháry.

Proto je prostě teďka nehratelný. Hraje uvolněně, žádný stres a pak z toho padají takové kupy winnerů.

Ten chlap prostě vypil takovou tu lahvičku štěstí, která byla v Harrym Potterovi a daří se mu vše, na co sáhne. Poraž pak takového hráče.
Reagovat
Roger_Federer
Ano
Reagovat
Pe3k
Minulý rok hrál nachlazený a s bolavým tříslem, letos zas bolí záda, to je smůla, snad ho Mirka vymasiruje nebo něco...

Btw. 30 finálových gs? To se bude Nadalovi blbě překonávat, když mimo RG s ním vytře podlahu kdejaký Rosol ;)
Reagovat
Mayo
Ty si chorý z toho Nadala (:
Reagovat
Pe3k
Příspěvek byl o RF. Nadal tam je jako nejbližší pronásledovatel v počtu finálových gs...
Reagovat
pockerface
Kde si vzal,že Rogera bolí záda?
Reagovat
Pe3k
Na světovém webu se o tom spekuluje, takže mám strach...jak vysvětlíš ten bídný servis?
Reagovat
dappe
Já to dnes neviděl, měl při servisu viditelné problémy? Nebo jde jen o to nízké procento z prvního setu? Jestli ano, tak na základě toho bych nic neřešil. Občas takové zápasy jsou, navíc ve druhém setu už měl statistiky úspěšnosti prvního servisu lepší. A celkově na turnaji podává dobře.
Reagovat
Pe3k
Ja taky ne. Jde o ty %, snad se v neděli zdvojnásobí...
Reagovat
dappe
Federer v neděli vyhraje, jsem o tom přesvědčený. Proti Berdychovi hrál strašně dobře.
Reagovat
Pe3k
Já sem při zemi, Marin má solidní šanci.
Reagovat
Kozoroh
Great match from Cilic but I think he's missing one big weapon at the moment: he just keeps running round that backhand or going cross court. The backhand down the line basically won him the US Open in 2014. Federer couldn't read it and neither could Nishikori.?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist